Adolescentul meu Nu vrea sa invete!
Raspunsuri - Pagina 25
andacos spune:
Eu daca as fi in locul giuliei zau ca n-as permite asemenea vorbe urite la adresa copilului meu.
Daca nu participa la olimpiade,ce inseamna ca e un ratat?Cum adica olimpiadele si rezultatele sunt startul in viatza?
Face dezacorduri,pentru ca acest copil a trait in alta tzara,nu are acelasi start sau aceasi continuitate ca un copil ce a invatzat doar in scoala romaneasca.De aici si greutatea procesului de adaptare.
Dar e mai usor sa aruncam cu noroi in aia care nu fac performantza(ma rog dupa standardele unroa),e mai usor sa desconsideram pe aia care nu-s chiar asa inzestratzi d ela mama natura.
urit,foarte urit,exact aceasi desconsiderare am simtzit-o si in mesajul ce l-am dezaprobat prima oara.
Giulia,sa nu te amarasti,copilul tau e perfect si are un comportament adecavt virstei.Din cunostintzele mele,baietzii isi gasesc mai greu drumul...insa il gasesc,pentru ca baza pusa de tine e acolo.
Dana
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor dana_vio - nu sunt de acord cu tine..dar nu-ti dau dezaprob ca nu-ti place . Vezi, cred ca aici gresim noi parintii (ca si eu mai o iau pe panta asta..n-ai citit Jules Verne...vaaaai ce-o sa fie de tine - e doar un exemplu). Copiii sunt muuult mai mult decat suma notelor lor, rezultatelor la Olimpiada si incadrarea in liceu de top 5. Nu numai ca ai copil mic, e si fata..precis ca-i place sa deseneze, face toate fisele la gradi si abia asteapta sa inceapa scoala..eu marturisesc ca invidiez mamele de fete pentru ususrinta cu care parcurg serialul cu intamplari neasteptate numit scoala . |
Nu ma deranjeaza sa-mi dai dezaprob, eu pe forumul asta am invatat foarte multe, si n-am sa plec asa usor , dar m-a deranjeaza sa primesc dezaprob de la un anume user la orice mesaj si la orice subiect, asta ptr mine este hartuire. Si am reclamat la moderator chestia asta.
In ceea ce priveste subiectul de fata, eu raman la parerea ca intre Giulia si fiul ei este un cordon ombilical foarte puternic. El face ce vrea ptr ca are cu cine.
Nu vreau s-o supar pe Giulia mai mult decat am facut-o deja asa ca am sa citesc, dar nu mai comentez.
Alexandra Maria
14.12.2007
giulia71 spune:
Ioooi, acum am intrat.
Dana_vio, mai incet cu clasificarile. Tu stii copilul meu din ce am scris aici,nu lua lucrurile ca atare.
Poate copilul meu nu e olimpic, dar e copilul meu cel mai iubit copil si nu l-as da la schimb pentru toti olimpicii din lume.
Copilul meu stie ca niciodata nu se fura din magazin.Nu are voie. Ca asta se numeste : furt.
Atat stie. El a actionat pe baza a ceea ce stie. Eu cred ca a procedat bine, si repet, nu eu l-am pus sa faca acest lucru.
Te rog respectuos sa-ti revizuiesti atitudinea.
Restul intrebarilor, cu parere de rau, nu le mai vad rostul.
Din fericire am gasit ceva raspunsuri pentru multe din intrebarile la care le aveam, aveam poate un raspuns si n u eram sigura.
E un subiect bun din care noi, parintii avem lucruri interesante de invatat.
Pacat ca se termina din cauza unor concluzii pripite si total nefondate.
Natasa spune:
Dana_vio, ca spui ca ai copil mic si inca nu stii cum merg treburile in invatamant decat din auzite, olimpiadele si concursurile scolare din Ro nu arata nimic, dar absolut nimic despre nivelul copilului! Nu ma refer la cei care merg la concursuri internationale, ci la astea de clasa/scoala/sector, unde interesele sunt financiare (alea platite) si de orgolii si prime la salariu (alea clasice). La concursul Smart, ala la care zici ca a luat nepoata ta 100 de puncte, la fi-miu in clasa au luat 16 copii 100 de puncte. Ce se intelege din asta? ca nepoata ta e intr-o clasa slaba? Evident ca nu! E jignitor sa clasifici copiii altora dupa mersul la niste concursuri de 2 bani, corupte si care nu arata nimic!
viviana spune:
Ooooo!
Haideti sa nu exageram.
Chestia asta cu evaluarea unui copil dupa olimpiada sau concursuri este un mare fals, un mare bullshit.
Ii respect si apreciez pe toti copiii care merg si au rezultate notabile.
Ii respect si apreciez pe toti copiii care nu merg la concursuri si olimpiade.
Chiar nu conteaza.
Pana la urma conteaza ce fel de adulti vor fi.
Nimeni, dar absolut nimeni nu ii va intreba daca au fost vreodata la olimpiada. Nici rubrica in CV nu exista.
Dar va fi apreciat atunci cand va stii sa ia atitudine si nu va inchide ochii la matrapazlacurile unora.
mariuta spune:
andacos, baiatul a avut o atitudine normala pentru o tara vestica. Pesemne in Romania e normal sa furi din magazine, in conditiile in care multa lume fura (la toate nivelurile, de la doctori la vanzatori, etc) iar primul ministru insusi e un plagiator relaxat in pielea lui, bucurandu-se de acordul tacit al populatiei care gandeste ca asa fac toti, doar se stie.
S-ar putea, cine stie, ca baiatul pur si simplu sa nu se poata "responsabiliza" in aceasta societate in care toate merg sau par sa mearga cu susul in jos.
Nici in vest nu merg toate unse, depinde si de tara, si de fiecare loc in parte, totusi exista in general mult mai mult respect pentru ceilalti, simt civic si mult mai mult respect pentru copii. Copiii sunt tratati cu mai multa delicatete, sunt incurajati, nu sunt umiliti.
Simtul civic, comportamentul politicos si corect e invatat la scoala.
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Adica,un copil care nu are rezultate pe seama asteptarii parintzilor la invatzatura,nu are voie sa aiba simtz civic? Nu are voie sa-si arate principiile(nu totul se rezuma la performantze scolare)ca 2vede paiul din ochiul altuia si nu birna dintr-a lui"? Eu chiar as vrea sa vad motivatzia unui asemenea raspuns. Dana |
filofteia spune:
Mariuta postul tau este jignitor la adresa romanilor. Romania nu este cea de la televizor.
In Romania in care traiesc eu nu este normal sa furi.
Adriana mica spune:
Apropo de lucrat acasa (teme, suplimentar) nici noi nu suntem in categoria copiilor care reusesc sa se mobilizeze. Nu stiu care este cea mai buna abordare, dat fiind faptul ca noi suntem la inceput de scoala, iar temele sunt deocamdata sporadice.
De exemplu, vineri au vizionat la engleza fimul Alice in Tara Minunilor si au primit tema pt weekend sa faca un desen cu ce le-a placut cel mai mult din film.
Si-a ales o imagine destul de complexa (4 personaje), duminica dimineata a facut cam jumatate, urmand sa continue dupa amiaza. Mi s-a parut ok asa, desenatul il solicita mai mult decat orice alta activitate, nu este unul dintre punctele lui forte. Insa dupa amiaza nu mai avea deloc chef sa se reapuce de tema. Am avut de ales intre a-l lasa sa se duca cu ea neterminata vs. a-l stimula cumva sa continue. Am ales a doua varianta: i-am propus sa schime planul initial (sa renunte la un personaj, oricum desenul era destul de incarcat), i-am oferit ajutorul meu acolo unde intampina cele mai mari dificultati (pozitionarea in pagina), am stat langa el si l-am incurajat pana a terminat. A doua zi mi-a relatat ca celor care au venit cu tema neingrijita sau neterminata li s-a cerut sa o refaca. A recunoscut ca s-a bucurat sa nu fie in acea situatie, ca a fost mult mai bine asa.
Nu stiu daca este suficient pt ca data viitoare sa nu se mai repete, vad din postarile celor cu copii mai mari ca, de cele mai multe ori, pare sa functioneze varianta in care ii lasam sa se confrunte cu consecintele directe, urmand sa-si defineasca ei singuri gradul de implicare astfel incat sa gaseasca un echilibru intre cerintele scolii si nevoile proprii.
MariaG spune:
Data viitoare poti sa-i amintesti cum s-a simtit data asta vis-a-vis de copiii care au avut tema neterminata si neingrijita si sa-l lasi pe el sa decida cum va proceda.
off-topic: tema voastra este foarte frumaosa, felicitari dascalului