Stelute de iulie-august 2013(64)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Nu-l strivesc, dar recunosc ca a fost cam incercat. Noroc ca am lichid amniotic mult, care sa-l apere, ca mai nou, activitatea preferata a lui raul e sa ma impunga in burta cu degetelul.

Cred ca asta e avantajul unui copil mic, cu care tb sa te joci in permanenta...te face sa uiti de stare, de dureri, de oboseala


Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 24+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

INTERZIS POFTICIOSIOR!!!

Eu am facut asa. Am prajit putin pieptul de pui taiat bucati ca pentru mancare. Cine tine la nivelul de colesterol il poate fierbe o data cu legumele... gustul bun e oricum garantat. Dupa toata afacerea l-am scos sa se scurga de ulei si in uleiul respectiv am calit vreo 3 cepe mari - au fost 2 piepturi de pui medii. eu pun multa ceapa ca sa nu mai pun faina la sos... asa se ingroasa de la legume. Cu ceapa am calit si un morcov ras fin de tot si am pus si bulion de capia... cine n-are merge un ardei mediu tocat marunt sau chiar fara. Toate astea le-am lasat sa se faca cu un pic de apa peste. Tot aici a intrat si o frunza de dafin si ceva cimbru. Dupa aia am adaugat ciupercile. Bine e sa puneti intai ciupercile si apoi sa judecati daca mai e nevoie sau nu de zeama ca ele lasa destula. Eu le-am avut congelate dar si cele proaspete se comporta fix la fel. Am pus dupa ce s-au facut ciupercile si puiul peste si la toata afacerea am adaugat smantana de 20% grasime... mai slaba se imbranzeste. Daca vreti ca sosul sa fie ceva mai gros va recomanda sa bateti o lingura - 2 de faina cu smantana rece in prealabil ca sa nu faca cocoloase. Daca e si faina in amestec automat trebuie lasata sa mai fiarba nitel ca sa nu papati faina cruda. Acestea fiind epuizate o manuta de marar si una de patrunjel tocat la sfarsit si o mamaliguta preferabil facuta de sot si you're all set for a delicious meal.

Alina 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

andra eu pt pui cu smantana procedez asa: mereu folosesc pui de tara si trebuie sa il fierb inainte in apa cu sare, spuia o pauzasc si las 15-20 min. pun la fiert si un morcov si radacina de patrunjel intregi, da gust la carne. cand e carnea fiarta, le rumenesc 5 min in putin unt. le scot la racit, iar in untul ramas pun 1-2 linguri de faina, smantana grasa tot de tara(am incercat cu cea din comert de la cutie si se face ca branza). peste smantana adaug si putin lapte, sosul devine astfel mai dulceag, cand puneam numai smantana, sosul iesea mai acrisor. trag intr-un clocot amestecul, adaug supa in care a fiert carnea(fara morcov si patrunjel), apoi pun si carnea, mai fierb cateva minutele impreuna si gata. cu mamaliga calda e dementiala reteta
sunt care pun la sfarsit si putin usturoi pisat, sau ceapa calita, noua nu ne place, daca pun la puiul cu smantana si o cutie de ciuperci, atunci ne place cu usturoi. v-am mai zis ca avem mofturi la mancare :))))

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
23+
minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

alina eu reteta ta o numesc ciulama de pui cu ciuperci, ne place si cu putin sos rosu in ea

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
23+
minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Alina, oanka, mersi mult de retete! Le voi incerca pe ambele ca suna asa de bine.....


Andra23+ cu si mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanka80

alina eu reteta ta o numesc ciulama de pui cu ciuperci, ne place si cu putin sos rosu in ea

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
23+
minune mica


si eu tot de ciulama stiu reteta asta


viitoare mamica de hocheist 21+ Lóránd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Ha! Taman ce vroiam sa zic ca asta cu sos alb... un pic de faina rumenita stinsa cu lapte etc e o reteta clasica de ciulama.
La noi acasa nu se prea pune faina la sosuri prin urmare toata vrajeala o facem din muuuulte legume la baza mancarii.
By the way, merge demential ce am scris eu mai sus cu ardei copt... daca aveti prin congelator pus de cu toamna... asta in loc de ciuperci. E o minunatie rara.

Alina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Ma duc sa ma intind cat sunt de lunga ca-mi cam ajunge aventura pe ziua de azi... basca de o ora si nitel sunt in poponete pe scaun fapt care iarasi nu-mi prieste. Pup gagicile!

Alina 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Dar care e deosebirea intre ciulama si tocanita? Noi nu folosim termenul de ciulama

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 24+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

Buna fetele,

Ieri am fost si noi la morfofetala Bebitza este foarte bine, toate masuratorile au iesit bune, mi-a placut foarte mult de dr. Radulescu, foarte calm si placut..mi s-a parut chiar "vorbaret", la cum ziceau unele fete ca nu vb toata ecografia.

Inainte de eco am baut o cioco calda si l-am trezit pe bebitza, a fost foarte activ si a jucat box cu ecograful..efectiv vedeam cum il impinge cu manutele..fortosul lui mami Am plans toata ecografia de emotii

Fetele, va recomand cu incredere sa faceti Pilates pt durerile de spate!! La mine s-au ameliorat foarte mult dupa ce am facut in prima seara, si am mai facut si aseara. Nu sunt grele deloc exercitiile, clar nu ajuta la slabit , dar fac foarte bine la tonus si la durerile de spate!

21+ , mami de Mircea Andrei

bebitza

Mergi la inceput