Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~45~

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

1. Iti ajung sigur , eu am venit cu aproape toate inapoi acasa ca am sangerat putin
2. 2-3 tinute is mai mult decat suficiente zic eu , tin minte cam avut vreo 5 body-uri si 3 pantalonasi cu botos, 2 salopetele si accesorii

Citat:
citat din mesajul lui Iris1211

Si fiindca sunt la capitolul bagaj pentru spital mai am 2 intrebari:
1. Mamele care au nascut prin ceza poate imi pot raspunde - pentru 3 zile de spitalizare imi ajunge un pachet de 14 absorbante ultra night?
2. 2-3 tinute pentru bebe/zi de maternitate sunt suficiente?

Poate pun niste intrebari stupide, dar chiar nu am idee, asa ca ma bazez pe voi.

Happy 32 + cu Anda-Ioana

Mami de Bianca-Maria 07.05.2008 si Lara-Ioana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

Buna dimineata!
Iris, da, si eu spun ca iti ajung.
Irinuka, aveam contractii dese de dimineata, nu stiu de ce. Am lasat copilul mare la mama si m-am dus la dr care a constatat col scurtat, deschis nu mai stiu cat si a propus sa ma interneze, recomandand chiar operatia, sa nu apara vreo suferinta fetala, ca erau ciudate contractiile. Eu am zis ca nu sunt pregatita (nu lasasem mancare acasa, nu vorbisem cu copilul) si am semnat ca nu raman. Dupa ce am fost o tura la cumparaturi si am mai facut cu greu cate ceva pe acasa, m-am intins sa-mi examinez starea. Contractiile nu erau dureroase, dar erau la fiecare 4 min. Asa ca seara m-am prezentat iarasi, mi-a facut eco de care spuneam si am decis impreuna ca e mai bine asa...
Azi am inceput si eu pregatirea bagajului: am calcat camasuta de la Vienetta, cu fante de alaptare, pe care data trecuta nu am purtat-o deloc, pt ca in spital imi aduceau in fiecare zi camasi sterile, iar acasa nu mi s-a parut practica deloc. Poate data asta, pt ca va fi mai cald isi va gasi utilizare
Cobor in bucatarie, ca il aud pe Ioan cum se serveste singur cu micul dejun si nu stiu inca ce si-a ales (adica trancaneste ceva pe acolo)
Va pup, multa sanatate!

Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Neatza!
Carmen incearca sa te linistesti, daca te ajuta fa lista cu ce iti trebuie, pe langa faptul ca te organizezi , mai scade si din anxietate ( sunt liste pe mail), fa un plan de achizitii.
Intr-adevar exista cazuri cand diferenta de varsta este mica , cel mare poate sa regreseseze la un stadiu de sugar, sa fie ca fratiorul mic. E important sa fie incurajat cel mare, daca e genul care ii place sa arate il poate invata pe cel mic diverse lucruri, sa vada beneficiile de a fi mai mare.
De asemenea e posibil sa faci totul ca la carte si tot sa existe diverse rivalitati, tine si de personalitatea copiilor, important este sa fie iubiti :)

Criulica daca poti merge cu toc si e ok pt tine o seara nu-i mult de stat pe tocuri.

Vicky - spor la amenajari!
Irinuka - Patrick va fi bine, dar daca tu esti agitata si ingrijorata ii vei transmite si lui. Poti sa ii povestesti ca vei fi plecata 2-3zile sa aduci fratiorul sau ce povesti frumoase itivin tie in minte.

Ma gandeam la cati musafiri fac chestia asta cu fratii mari, toti dau atentie celui mic. Dar poate fi scos in fata si cel mare cu chestii de genul " Gigel a fost plecat in excursie, povesteste-le cum a fost a colo; sau " a luat 10 la romana" etc. Sau daca stati la masa copilul mare sta si el cu adultii de ex sa fie incurajat sa ia parte la discutii etc.

Simcri apropo de sot stresat, am inceput sa il pregatesc pe al meu cu "planul" , ce are el de facut, cum va decurge, care este rolul lui . I-am explicat fiecare detaliu legat de cezariana, revuperare, cum e un bebe mic. El nu a vazut bebei, nu i-a tinut in brate. Desi a mai citit, vad ca e mai bine sa ii povestesc eu. O sa i le povestesc atat de des incat o sa i se para ca a stiut asta tot timpul

34+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Am mai vorbit cu un coleg care are 2 copii si mi-a spus din experienta lui (in plus fata de ce s-a zis deja):
- a avertizat toate cunostintele care veneau in vizita sa-l bage mai intai in seama pe cel mare si abia apoi pe cel mic
- daca aveau un cadou pentru cel mic... sa-l dea fara sa vada cel mare... sau sa aiba pregatit ceva si pentru cel mare (cred ca imi fac o provizie de masini pentru cazurile astea)

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Buna dimineata!

Va invit la o cana de ceai. Am avut asa o zi urata ieri, am fost nevoita sa stau toata ziua in picioare, aseara cand am ajuns acasa am fost terminata mi s-au umflat gleznele foarte tare, si acum ma dor tare, cand calc parca imi calc pe cap, dar ce ma enerveaza este ca ma doare gamba destul de ciudat, sper sa fie muschiul si sa nu ma fi procopsit cu vreo tromboflebita :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

flory bravo pentru rezultatele bune de la eco ! Ma bucur ca ai scapat de problemele cu colul !
lillyas sa stapaniti sanatosi patutul ! Eu din cate stiu patuturile mai late(70 sau 80 cm) sunt mult mai scurte(mai putin de 120) cred ca-i mai bine unul din care ai primit tu ,il poti folosii mai mult timp.
Cu salteaua pt patut nu te pot ajuta ,eu am saltea clasica tip relaxa la patutul de lemn ,vreau sa-mi iau una din cocos pt patutul de la parter(tip pliabil)dar tot asa nu stiu ce voi alege.
flafi multumim de informatii ,le-am citit si eu ,cam ai dreptate cu ce ai postat pe mail! M-am regasit in ce ai spus despre copilul mijlociu(eu am fost mijlocia acasa).
paulinio ai dreptate cu caduorile primite de la invitati ,si eu imi fac stocul , deja am spus copiilor ca bebe le va aduce un cadou de la maternitate.
simcri sper sa nu ai probleme cu piciorul ! Sanatate !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum33+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Neata, fetelor.
Vin si eu cu cafeluta si cu cititul din urma.

Flafi, mai ai putin si-ti cunosti puiul. E minunat.

Criulica daca te gandesti sa-ti iei tocuri, poate ar trebui sa le porti putin prin casa sa vezi cum te simti timp mai indelungat. Saaaau... poti sa-ti iei incaltari de schimb la tine.

Carmen, si mie imi place numele Lara. Nu cred ca stiu pe cineva cu numele asta. E deosebit si-mi sugereaza o persoana delicata.

Lilly si bebelui meu i-a placut link-ul. Cand s-a oprit muzica mi-a dat un sut, deci cred ca mai vroia.

Hellie, parca tu iti comandasei sutiene de pe bonprix si ai zis si de o pereche de pantaloni. Tot de la ei erau? Ca vreau si eu sa-mi iau o pereche (au elastic jos) si nu prea stiu ce nr sa-mi comand. Stiu ca atunci cand am mai luat de la ei, tot asa imi comandam un nr mai mic, dar acum m-am cam ingrasat si nu stiu ce nr sa-mi iau. A! Si am vazut tot la ei o pijama tare draguta de alaptat (cred ca e singura, cea cu bluza roz si pantaloni albastri).

Am citit ce-ati scris si despre venirea pe lume a unui fratior/surioare. Nu sunt in cazut asta, dar si eu cred ca trebuie sa ai grija ca cel mare sa nu se simta neglijat. Si eu am fost sora mai mare, dar diferenta dintre mine si fratele meu e de 10 ani (el e d'abia la liceu acum ) si nu m-am simtit niciodata neglijata. Poate ca mi-am si dorit mult un frate si mama ma implica si pe mine si activitatile lui (pe cat posibil, normal). Fratele meu a fost un fel de "clown" in familie. Mereu spunea o traznaie si radeam de ne prapadeam.

Lilly, sa stapanesti sanatoasa patutul si sa doarma bine bb in el.

Va pup si sa aveti o zi frumoasa.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_nicole spune:

neatza burticutze!am venit si eu cu cafelutza mea si o intrebare:cine imi poate recomanda o forfecutza pt bebe care sa fie buna?

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Neata, fetelor!

Eu azi ma simt mai odihnita, cu toate ca am dormit la fel de mult ca in celelalte seri. Oricum mi-am luat concediu pt maine, niciodata nu strica un weekend de 3 zile

simcri sper sa ai ocazia azi sa iti revii

Eu sunt singura la parinti, dar multi ani i-am cerut mamei un "surior" sau o "fratioara" De n-am mers de-a busilea prin casa ... ca toti tipau sa ma ridic, ca inseamna ca mai vine unu

Legat de saltele, am inteles ca cele cu cocos ar fi cele mai ok

Merge cineva la romexpo la targ ? http://www.kidex.ro/ 30 mai-2 iunie Acum va fi la romaero http://babyboomshow.ro/ 4-7 aprilie

Am primit recomandari sa ma duc in Obor in magazin, cica ar fi un magazin cu adaos comercial mic si produse bune pentru bebei. Ma bate gandul sa dau o tura maine (daca vremea imi va permite sa dau 1-2 cojoace jos, ca ma misc destul de greu cu hainele de iarna )

26+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Oana eu am avut o forfecuta pt bebe dar eu nu am putut sa-i tai unghiile cu ea ,tot forfecuta mea de pielite am folosit-o ,nici cu unghiera nu pot sa le tai unghiile ,eu si acum lui D i le tai cu forfecuta mea.
Poate stiu fetele vre-una mai performanta.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum33+Eduard-Mihai

Mergi la inceput