Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~45~
Raspunsuri - Pagina 18
Madd11ee spune:
Fetelor..Buna..Nu am mai apucat sa va scriu, dar v-am tot citit in orele mele de insomnie de pe telefon..Doar ca nu pot scrie..
Am fost super aglomerata..Am avut sedinta cu seful..A venit si marirea de care zicea..care e incredibila Deja imi place maaaxim de sefu'..Plus un S3 cadou..Nu imi vine sa cred..
Am reusit intre timp sa gasim si cumparator pt garsoniera.. Am primit o parte din bani(mai mult de jumatate) si saptamana viitoare restul..Ceea ce e perfect..Practic, cand ne-am luat apt..am reusit sa dam si garsoniera..Nu ma gandeam vreodata ca o sa fie asa simplu..In we o sa mergem sa ne mai luam ce ne trebuie pt noua casuta..Abia astept..
Am fost si la eco astazi..bebe a mai recuperat din diferenta..e mai mic cu o zi acum, nu mai e cu 4..Are aproape 1100 g..Si sta cu capul sub coastele mele..Doar ca tine si piciorusele tot pe acolo..de aia simteam eu multa miscare si aveam impresia ca s-a intors.. In rest, e bine:)
Nu am retinut suficient de multe ca sa pot sa raspund la fiecare in parte..Stiu de cateva vesti bune de la eco..Asa ca felicitari!:) Am vazut de o discutie legata de scutece lavabile..eu stiu sigur ca nu o sa folosesc..sunt destul de comoda..si nu cred ca e asaa mare diferenta..Elyana, imi place tare mult cum povestesti la dublu..trebuie sa fie tare frumos..Iris, imi place ca tu pui multe intrebari..si ne ajuti si pe noi restul care suntem in aceeasi situatie..
Va pup si aveti grija de voi!
27+
mihaela-p spune:
corea, eu nasc(sper) la malaxa.
eu am nascut de 3 ori natural.
prima oara, in State, acasa la mine, asistata de o moasa specializata in nasteri la domiciliu si 2 eleve ale ei(avea o scoala de moase ),era si homeopat, mi-a urmarit sarcina de prin luna a sasea.daca nasteam in spital, neavand asigurare, as fi platit minim 10000 dolari.a fost nastere declansata cu ulei de ricin , contractii dese si neregulate, in ziua de Craciun.am luat uleiul cu portocale la 10 dimineata contractiile au inceput pe la 12-1, am nascut la ora 1 noaptea.nu am ascultat de moasa la sfarsit, eram f obosita , am impins cand nu trebuia si m-am rupt, a cusut si a fost ok.a ajutat intravaliu sa ma plimb, am facut dus de mai multe ori...
a doua nastere, la Municipal, s-a rupt apa pe la 1 noaptea, am asteptat sa am contractii la 5 min, la 3 eram la camera de garda, dilatatie 4 , am nascut la 8, mi-a facut epiziotomie, a fost bebe mare -3950-am facut o reactie la fire resorbabile , dar in rest a fost ok.
a treia nastere, dupa travaliu fals aproape 2 sapt, cand am stat in spital si in Bucuresti asteptand sa nasc, am plecat acasa vineri , luni trebuia sa imi declanseze travaliul, depasisem din nou termenul.duminica pe la 5 au inceput contractii, am vazut ca erau regulate, am facut dus, m-am imbracat si pe autostrada, pe o ceata cumplita ,de la pitesti-bucuresti.eu monitorizam contractiile, sotul conducea cu 140-150 pe ceata.la km 30 au fost 2 accidente, intr-unul s-au ciocnit 6 masini, in celallalt vreo 2-3.masini pe ambele benzi ,nu inaintau,noroc ca am luat-o pe banda de urgenta , ne-a oprit politia sa ne dea amenda, au vazut ca nasc, ne-au ajutat.ne-a asteptat o ambulanta in fata la cora, aveam deja contractii la 1 minut, nu am mai ajuns la malaxa, traficul era tot bara la bara soferul cu portavoce-"eliberati banda, urgenta maxima".am ajuns la municipal din nou, m-au urcat pe targa, scurt tur la eco, de unde i-a zis medicul "urgent la sala de nasteri", am ajuns sus, a monitorizat un min , doua pe bebe, i-am spus moasei ca eu simt nevoia sa imping.m-a urcat pe masa de nastere, mi-a rupt membranele si mi-a spus ca pot sa imping.am impins o data si gata, asta a fost.era ora 9,plecasem la 6 de acasa din stefanesti,la 10 eram dek=ja in salon si mi-o punea la san.
cam astea au povestile cu nasterile, sper sa fie ok si de data asta, poate cu mai putine peripetii si sa nasc la Malaxa.
scutece lavabile -am fost si eu tentata, am renuntat, din lipsa de timp.
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011
mihaela-p spune:
ceilalti bebei au avut 3800 maria si 3600 stefi.
am fost calma in travaliu, m-am plimbat, m-am odihnit intre contractii, nu am tipat, am ascultat ce mi s-a spus sa fac.
este dureros, dar toata durerea trece cand iti tii puiutul in brate.nu am avut epidurala, poate cineva care a nascut cu epidurala ne poate povesti cum a fost.
madd, felicitari pt vanzarea garsonierei si pt marirea de salariu.
elyana, f frumos se joaca bebbeii tai,sper sa iti mai treaca starea de oboseala si sa te simti mai bine.
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011
mihaela-p spune:
mi-am descoperit pasiunea pt fotografie, am facut un curs, cumparat dsrl , obiective.vreau sa ii fac bebeului poze, dar mai e pana la sfarsitul lui mai.vreau sa cumpar blanita si accesorii, cos, ceva caciulite mai haioase,etc.daca vedeti undeva chestii din astea..blanita am vazut mai demult la ikea, sper sa mai aiba, caciulite mai deosebite ,banderole, cordeluta cu ffloare mare, chestii din astea.
daca e cineva din pitesti sau bucuresti care naste mai repede si vrea sa incercam niste poze, ma ofer sa le fac.varsta cea mai buna ar fi pana la 10 zile.eventualele pete pe fata, sper sa le scot cu photoshop, sa iasa bine.sper sa reusesc la bebe al meu, o sa pun poze sa le vedeti.
VIOIKA76 spune:
Doina am vrut si eu dispozitivul acela impotriva rasucirii lui bebe dar pe mine nu m-a convins ,mi s-a parut cam aiurea,cred ca ma descurc mai bine cu scutecele rulate.
Carmen felicitari pt vestile bune !
Madd ce vesti super bune ! Felicitari si sa tot primesti asa vesti !
Mihaela mamica curajoasa ,prin ce peripetii ai trecut cu nasterile !
Ma intereseaza si pe mine cum e cu epidurala ,stiu ca Vicky a nascut asa ,poate intra si ne spune.Eu sper sa apuc sa ajung la timp la spital si sa am timp si de epi.
Apropo de Vicky sper ca e bine ca nu am mai zarit-o pe aici.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+Eduard-Mihai
emyly79 spune:
Buna mamici!
Eu am nascut cu epidurala fetita si a fost foarte bine. Simteam contractiile dar fara durere si impingeam cand imi spunea moasa.
Eu am plecat de acasa curajoasa ca o sa nasc fara epidurala dar cand m-au luat durerile m-am razgandit. Norocul meu a fost ca am avut dilatatia care trebuie pt epidurala - 4 cm si dr a chemat anestezista.
Daca treceam de aceasta dilatatie nu se mai putea face.
Acum cred ca o sa procedez la fel. In functie de dureri si cum o sa evolueze travaliul, ma hotarasc pe loc.Am inteles ca se poate proceda asa si acum.
Voi naste in aceeasi maternitate si cu acelasi medic ca si acum 8 ani.
Va si nastere usoara tuturor!
Madd11ee spune:
Va multumesc fetelor!Asa e..chiar am primit vesti super bune..Si ma gandeam asa..Ca de cand cu bebe, am primit numai vesti bune..A venit cu bucurii..:) Sper sa fie el cel cu noroc, sa aibe o viata buna..
Mihaela, ce peripetii..Nu pot sa cred..Esti o mamica tare curajoasa!
27+
raluca1109 spune:
Am fost la cumparaturi de cadouri in dupa-amiaza asta si am ajuns si in cora unde am auzit anuntul cu cadoul pentru toate gravidele si mamicile de bebei, de care ne-a vorbit Ralu, la inceputul lunii. Eu crezusem ca s-a terminat promotia, dar se pare ca mai e valabila pana pe 31 martie.
Mi-a trebuit doar buletinul, nu aveam card cora, mi l-au facut pe loc si dovada de atestare a sarcinii nu era cazul, ca e evidenta
Foarte dragut cadoul celor de la cora: mostre de sampon, creme, o caciulita, lingurita, suzeta, servetele umede, asa ca daca aveti drum prin cora, mergeti la punctul de beneficii.
Noapte buna!
Raluca
S 35+ Miruna-Maria
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madd11ee Fetelor..Buna..Nu am mai apucat sa va scriu, dar v-am tot citit in orele mele de insomnie de pe telefon..Doar ca nu pot scrie.. Am fost super aglomerata..Am avut sedinta cu seful..A venit si marirea de care zicea..care e incredibila Deja imi place maaaxim de sefu'..Plus un S3 cadou..Nu imi vine sa cred.. Am reusit intre timp sa gasim si cumparator pt garsoniera.. Am primit o parte din bani(mai mult de jumatate) si saptamana viitoare restul..Ceea ce e perfect..Practic, cand ne-am luat apt..am reusit sa dam si garsoniera..Nu ma gandeam vreodata ca o sa fie asa simplu..In we o sa mergem sa ne mai luam ce ne trebuie pt noua casuta..Abia astept.. Am fost si la eco astazi..bebe a mai recuperat din diferenta..e mai mic cu o zi acum, nu mai e cu 4..Are aproape 1100 g..Si sta cu capul sub coastele mele..Doar ca tine si piciorusele tot pe acolo..de aia simteam eu multa miscare si aveam impresia ca s-a intors.. In rest, e bine:) Nu am retinut suficient de multe ca sa pot sa raspund la fiecare in parte..Stiu de cateva vesti bune de la eco..Asa ca felicitari!:) Am vazut de o discutie legata de scutece lavabile..eu stiu sigur ca nu o sa folosesc..sunt destul de comoda..si nu cred ca e asaa mare diferenta..Elyana, imi place tare mult cum povestesti la dublu..trebuie sa fie tare frumos..Iris, imi place ca tu pui multe intrebari..si ne ajuti si pe noi restul care suntem in aceeasi situatie.. Va pup si aveti grija de voi! 27+ |
Felicitari pentru vestile bune, Maddi!
Raluca
S 35+ Miruna-Maria
mcoca spune:
Hello,
Nu am avut net, din cuza lucrarilor. Am citit tot de pe tel, dar mai greu cu scrisul.
Felicitari fetelor care ati fost la eco pt vestile bune!
Despre epidurala va scriu maine, ca e luung :).
Cu scutecele lavabile : pentru mine NU merci. Deja nu mi se pare o economie, daca pui la socoteala investitia initiala, plus spalatul de Tzpe mii, plus uleiurile lu peste de dezinfectat care costa enorm. Apoi mi se par mari si grosolane, un mare somoldoc acolo. Nu in ultimul rand, nu stiu cum protejeaza de iritatii, cand ele nu pastreaza fundul uscat ca un Pampers de ex (eu nu am avut nici o prob de iritatie cu Maya). Sa nu mai vorbim de munca mea si timpul petrecut aiurea cu ele.
Carmen, mi-ai distrat cu gagicile care se plimbau in trening pe coridoare. Nici eu nu o sa stau toata ziua in pijama, dar nici nu imi cumpar ceva special pentru asta. Imi voi lua pantalonii de bumbac de gravida, si am niste tricouri de alaptat si gata.
Tampoane am avut speciale de maternitate, care mi-au placut ff mult. Am avut si epiziotomie si habar nu am avut de ea. Singura data cand am simtit-o a fost cand am pus un tampon normal, si ala s-a incins cumva acolo, nsh, dar m-a usturat.
Cu sutienele, eu v-as sfatuit sa purtati zi si noapte. Sanii sunt ff grei de la lapte si trebuie sa fie sustinuti. In cazul asta sutienul e necesar, nu e un accesoriu de frumusete pe care il punem numai cand iesim afara.
Iarasi, sutienul sa fie de bumbac e un mit. De fapt sutienele care tin cel mai bine sunt cele din microfibra, din ce am vazut eu.
Cu scosul afara, aici se recomada sa il scoti imediat daca vremea permite (adica nu e umezeala f mare, frig f puternic, vant) si fara limita de timp. Eu am nascut vineri, marti am iesit din spital, vineri am iesit afara. Deci dupa o sapt, dar asta pentru ca atunci m-am simtit eu in stare :).
Cam asta am retinut! O noapte linistita va doresc.
Vicky, Printzesone and BB (35+)