Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~45~

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Hellie, din experientele multor mamici care folosesc deja scutece lavabile, marele avantaj e ca e mai sanatos. Micutii nu au mai avut iritatii, au scapat de dermatita fara tratamente (creme speciale).
Si apoi, e mai economic. Le poti refolosi si la al doilea bebe (daca este in plan). Dar aici cu economia, sunt pareri si pareri, discutii contradictorii. Pana la urma, depinde de fiecare mamica in parte.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

31+ cu Naomi Cristina
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Iris, te asteptam cu vesti bune.

Si eu mai patesc asa, din cauza cum schimb pozitia de somn(repede de zici ca nici nu sunt gravi), ma mai inteapa in burtica.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

31+ cu Naomi Cristina
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Pe mine m-a deprimat sa cumpar baxuri si baxuri de scutece.. si mormanele alea interminabile de "gunoaie". La primul n-am folosit lavabile... incerc la al doilea.

Sunt articole intregi despre avantaje si dezavantaje... n-am atata talent si experienta...
E mai sanatos pentru bebei, sper sa invete mai repede la olita, e mai ecologic...

Mai vorbim cand o sa trecem la fapte.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 32+

Mergi la inceput

Super linkurile cu infasat pt bebe.
Eu nu am posibilitate sa-mi cumpar asa ceva, cred ca o sa-l infasez sarmaluta cu scutece finet mai mare, asa cum ne infasau mamele noastre pe vremuri

M-am invatat de la mama cand o infasa pe nepotica, daca uit, rascolesc youtube ca sa-mi reamintesc.

31+ cu Naomi Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Pentru infasat puteti folosi orice paturica subire sau scutec, daca nu gasiti ceva special.
Se pune paturica in diagonala pe pat (in romb), se indoaie coltul de sus, unde va fi asezat capul copilului, pui bebele, apoi indoi coltul stang al paturicii, il bagi putin sub bebe, ridici coltul de la picioare peste bebe, apoi dai si coltul din dreapta peste bebe.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Crina - multumim de sfaturi

Doina multuimim de pontul cu paturica am cautat si eu dar nu am gasit la un pret asa avantajos sa ne spui dupa ce primesti cum este

29 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Intreba cineva de travaliul de acasa (scuze ca nu retin cine, dar am citit de pe tel in reprize) - eu am inceput sa pierd lichid pe data de 25.10 la ora 9 si m-am dus la spital abia pe 26.10 la ora 3 (noaptea) pt ca atunci aveam contractii regulate, dureroase la 5 minute - asa imi zisese dr sa procedez. Acolo m-au verificat si aveam dilatatie 4.

Scutece refolosibile - nu am folosit si nici nu ma incanta ideea.

cocutza - dispozitivul de infasat de pe site-ul pus de tine la cat ajunge, cu tot cu transport, comision etc.?

iris, te asteptam cu vesti bune.

Eu l-am infasat pe Matei in scutece obisnuite - dupa baie (il tineam cam juma de ora si apoi il imbracam), la somn si cand ii dadeam sa suga.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 30s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

cita_ralu, cu placere Ieri, toata ziua am rasfoit netul pana am gasit site-ul asta unde este si pretul ok dar si transportul (19 ron pana la mine, Cta).

lillyas, stiu ca se poate infasa in orice paturica (am experimentat la Matei), dar acum am ajuns la concluzia impreuna cu sotul ca vom lua tot ce ne usureaza munca

Am vazut, de exemplu, in oferta de la Carrefour un dispozitiv care impiedica copilul sa se rostogoleasca in timpul somnului, este 40 ron. Vreau sa-l vad cu ochii mei si daca e ok il luam pt ca la Matei foloseam un prosop rulat la spate.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 30s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Doina, habar nu am avut ca exista paturica pentru infasat dar nu ma mira. Acum exista pe piata orice vrei si ce nu vrei.
M-am uitat pe site si arata tare bine. Sa ne spui cum e cand o primesti.

Pe mine nu ma incanta ideea scutecelor refolosibile. Poate sunt eu mai comoda!? Oricum vom spala din greu hainutele bebelusilor, lenjerii, prosopele si alte asemenea. Pentru ca avem vedere la o strada foarte circulata, hainele le uscam in interiorul balconului, pe uscator. Exclus sa le scot afara!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Dragele, vesti bunicele! Al meu bebe s-a intors, e in prezentatie craniana. Dr a fost foarte ok, sa nu fie de deochi. Idealul meu de dr discuta mai mult, dar nici eu nu sunt pacienta ideala: am facut greva la analize tura asta. Le voi face pe la 34-35 saptamani, ca nu am de gand sa nasc asa repede. In sfarsit, ultimele analize au fost pe 28februarie, nu e asa mult de atunci.
Bebe are abia 2kg. Dilatatii renale usoare persista, a mai vazut ca nu a coborat inca un testicul. Col de 4 cm.
Mi-e clar ca dupa nastere voi merge la evaluare complet cu bebe, initial ziceam ca doar daca avem bani, acum sunt sigura ca trebuie.
Nu ma pot hotara daca sa insist pe naturala, sau cezariana. Dr a oscilat si el: initial cezariana, apoi naturala si pace, apoi sa vedem cum se prezinta la travaliu. Azi am mers printr-o aglomeratie la maternitate, pe la pranz, ca mi-e clar, daca eram in travaliu s-ar fi rezolvat dilema!! Fetele, sper sa nu intram vineri dupa-masa in travaliu prin Bucuresti cel putin, ca e jale! Avem sansa sa ne desfasuram in masina, in loc sa stam acasa!!
+32 saptamani

Mergi la inceput