Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~45~
Raspunsuri - Pagina 14
duduta190578 spune:
La Onesti la maternitate bebeii sunt infasati cu scutece de la ei,si nici mamaicile nu au voie cu haine de acasa,dau ei camasi .
32+
raluca1109 spune:
M-am intors de la doctor. Vestile sunt asa si asa, se pare ca nu prea am cum sa nasc natural. Mi-a facut doctorita controlul pe masa si a zis ca am bazinul stramt, oasele de acolo sunt proeminente.
Mi-a spus ca, daca vreau, ma lasa sa nasc natural, ea fiind pentru nasterea naturala, dar crede ca ma voi chinui tare si nici nu voi reusi.
Saptamana viitoare voi merge la ecografie si a zis ca vorbim si atunci.
Va urmari sa vada cum decurge situatia.
Am vorbit si de bagajul de spital:
-camasi de noapte
-papuci
-ergomet fiole
-supozitoare
-fire reabsorbabile
-vata
-comprese sterile
-pampersi
-body-uri
-bepanthene
-baneocin
Asta in cazul nasterii naturale, daca voi face cezariana, vor mai fi niste completari.
Acum am optiunea sa nasc la CF2, a inceput sa faca nasteri doctorita si acolo. Am inteles ca la CF2 sunt conditii mai bune decat la Elias (au rezerve cam de doua paturi cu grup sanitar, bebelusul poate sta cu mama).
Cine naste la CF2? Flafi? Nu mai imi amintesc exact cine a zis ca naste acolo?
Imi plac numele alese de voi: Emma-Ioana si Lara-Ioana.
Raluca
S 35+ Miruna-Maria
cocutza2011 spune:
Elyana, ce frumos povestesti tu la dublu cu miscarile in burtica. Ma gandesc ca intensitatea si puterea lor e mai mare decat la unu si senzatiile mai intense. SI eu zic hai cu pozitivul, lasa nasterea prematura, stai cuminte in pat si te uiti la seriale
Eu ma gandesc tot mai mult la infasat, ca am auzit numai de bine, dureri de burtica mai putine, copii dormeau mai mult si mai bine. In AU povesteau multe mamici ca in primele 2 luni ii mai bagau in niste chestii ca si cum ar fi infasati.
Sa va arat, se numesc www. Woombie .com, fara spatii ptr site, nu stiu sa il pun altfel. scuze
De scos afara, fiind vara, eu cred ca incep incet incet cu 10 minutele sa ajungem sa stam cat mai mult, cat mai repede. Oricum la mine, nu pot sa o tin pe Andreea in casa pana creste Emma, asa ca cu mic cu mare afara la aer. Eu am planuri si de mers in concediu, vara asta, sa vdm ce o iesi
Deny, ma bucur ca s-a rezolvat re-innoirea asigurarii. In rest toate bune, da :)?
o seara frumoasa!
Oana, bebelina Andreea (18.02.2011) & samburica 33+
DenyAnd spune:
ce biineeee a foooost
Am dormit asa de bine, ca mai vroiam sa dorm. Dar m-am trezit ca sa lasam continuarea si pt la noapte.
Nu am mai avut spasme in timpul somnului si nici imediat la trezire. M-a linsitit. Le aveam de la inceputul saptamanii, cam de cand am oprit aspenterul. In trecut(inainte de sarcina) le aveam si in zona uterului(acele 2 sarcini pierdute cu spasme de astea, ca am stat ca pe ace, abia astept sa vina saptamana viitoare sa fac eco+analize), saptamana asta le-am avut numai partea de sus a corpului: inima mea si carotida la gat. De ziceai ca am stat sub apa fara aer. Ori o fi fost panica(frica ca fara aspenter no sa fie bine), ori o fi fost reactia organismului meu fara medicament si incet incet se obisnuieste fara ASS.
Ieri am rascolit google dupa "simtpomele" sarcinii in sapt 31 si m-am regasit in majoritatea simptomelor acolo, mai ales la deficitul de fier.
O sa-i zic la doc despre starile mele, poate imi va da sa iau fier. Oricum iau efervescent, dar din cate am citit pe net doza treb sa fie 30mg, si eu iau abia 20.
Si eu o simt pe bebitza sub coaste, de acolo se trag si arsurile, si senzatia "fara aer" mai ales cand stau intinsa, si tusesc uneori. O simt cu miscarile si jos langa vezica, si sus sub coaste, dar mai des e jos parca doarme orizontal.
La noi se face liniste in burtica cand dorm pe stanga, ma gandesc ca ea a invatat obiceiul asta deja, daca mami se pune pe stanga, inseamna ca e vremea de nani. Cand stau pe spate sau pe dreapta-ne jucam nitel.
Cu actele la bebe, inca nu stim ce va fi, o sa vedem la momentul respectiv. Intai sa se nasca sanatoasa si apoi restul le rezolvam noi .
Eu ma simt mai bine , nu prea mai am contractii. Dupa cele 2 zile cu usoare dureri, am stat in pat in fiecare zi, si e mai liniste acum.
Azi mi-am adus aminte de una din fete cand zicea ca avea dureri usoare ca la menstruatie exact pe data cand a avut UM. Am realizat ca si la mine a fost asa, acele 2 zile au fost pe 23-24. Lunile trecute nu le-am simtit, sau nu am observat eu
Dar sa nu uit ca din luna 7 incepem sa simtim tot mai multe contractii nedureroase, se pregateste uterul pt nastere. Important sa nu fie dureroase. Asa am citit.
Elyana, legat de scutece lavabile, in cazul tau pt 2, eu cred ca cheltuilei nu vor fi in plus, ca la masina vei baga tot asa ca si cum va fi pt 1 bebe(tot aceeasi apa, detergent, curent electric), numai ca va trebui sa ai multe scutece pt 2 bebe, adica nr dublu cat ar fi normal pt 1 bebe. (de exemplu 12-17 scutece pt 1 bebe). Eu cred ca pt mamicile cu gemeni (sau cele care au 2 copii, distanta 1-2 ani, cum sunt de varsta lui Irinuka, sau Cocutza), va fi mult mai ieftin cu scutecele lavabile. Acum ramane sa vezi cum stai cu timpul, ca nu toate mamicile pot sta acasa cu bebeii, altele au job, la altele nu le place sa aiba mereu de spalat, etc, depinde de fiecare mamica, la inceput e greu pana te obisnuiesti, apoi te organizezi si va fi ok. (subliniez, e parerea mea).
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
31+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
DenyAnd spune:
Iaca eu nu stiu ce trebuie pt spital . Nu stiu cum e aici in Viena.
Nici pt bebe, nici pt mamica. Habar nam!
O sa primesc lista (sper) la urmatorul control saptamana viitoare sau pe 3 mai (cand oi avea 36-37 sapt).
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
31+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
doina_1984 spune:
Buna burtici!
Kabecka, felicitari pt vestile bune de la eco!
Raluca, important este sa fie bebe bine oricum vine pe lume. Iti doresc sa reusesti sa nasti asa cum vrei.
Fetelor, vad ca tot vorbiti de absorbante in maternitate - eu stiu ca, indiferent de tipul de nastere, trebuie sa folosim torsoane ( vata infasurata in tifon). Mie mi-au dat din maternitate dar se gasesc si de cumparat.
Legat de imbracamintea din maternitate - eu am purtat camasa "cu vedere lados" :) de la ei. Imi era comod sa ma dezbrac pt control, dar si la alaptat sau detensionat sanii. Si Matei a stat infasat cu scutece de la ei.
Chiar mi-am comandat un sistem/paturica speciala de infasat :) cand vine va spun daca e ok si pun site_ul.
Eu sunt putin suparata pt ca din ianuarie nu am reusit sa ma vad cu dr mea, iar azi cand am sunat sa-mi fac programare mi-au zis ca e plecata pt o luna, o luna jumatate :(( m-am programat la sotul ei pe 15 sa vad ce zice, dar eu vreau sa nasc tot cu ea :((
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 29s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
DenyAnd spune:
Felicitari burticilor pt vesti bune de la doc, eco
31+ cu
DenyAnd spune:
Doina, sper sa reusesti sa ajungi la doctora ta cat mai curand.
Din ianuarie, 2-3 luni fara control, eu nu as rezista atat
31+ cu Cristina Naomi
doina_1984 spune:
Deny, la control am fost pe 14 martie dar nu cu dr mea, ci cu inlocuitorul ei.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 29s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Kabecka spune:
Fetelor, multumesc
Raluca, eu nasc la CF2. Am mai nascut si 2009 si a fost ok. Acum dr meu mi-a spus ca s-au imbunatatit conditiile. Poti merge sa vizitezi. Cum se numeste dr ta?
Doina, asa am folosit si eu, vata invelita in tifon. Asta la inceput, apoi am trecut pe absorbante.
Sper sa se rezolve cu dr ta si sa poti naste cu ea.
Elyana, ce activitate trebuie sa fie in burtica ta cu 2Eu am doar unul si uneori ma intreb cu ce se ocupa acolo la ce miscari face.
Azi, la eco, in schimb statea fff cuminte, la pozat
Cocutza, f tari chestiile alea de infasat, dar aici nu cred ca se gasesc. Oare merg comandate?