Stelute de iulie-august 2013 (63)
Raspunsuri - Pagina 18
Delia_Rodica spune:
Apropo de durerea asta mai puternica a lui Olimp, sa va povestesc prin ce a trecut o cunostinta cu sarcina si cate sacrificii a facut, acolo vointa....si acu iar ma gandesc la cretinele alea cu avortulrile din gauza greturilor . va zic repede pe scurt.
Tipa nu reusea pe cale normala sa faca copii, cu chinuri mari si ani lungi de umblat pe la medici, le-a reusit o inseminare. Toate tratamentele facute au dus si la efecte secundare, a facut piatra la fiere sau rinichi (nu mai tin minte exact). Erau intr-o forma grava, incat trebuia operata. Sarcina era undeva in primul trimestru-a parta luna.
S-a dus la urgente cu tatal ei, el era acasa, iar medicul de garda i-a zis ca nu e problema ca e insarcinata, ii face avort si o opereaza. Evident ca ea s-a enervat, tatal mai sa-l bata pe medic; i-a spus ca poate lui i se pare ceva firesc, dar ei se chinuie de ani sa faca acest copil, nici nu se pune problema unui avort.
S-a adunat comisia de medici, au facut sedinta cateva ore, atunci in noapte (noaptea se intamplase tot) pt a gasi o solutie sa fie operata fara a se folosi anestezic, evident ca nu era voie.
Cand au ajuns la o decizie, medicul care urma sa o opereze i-a zis cum sta treaba: iti dau o anestezie usoara de cezariana, tai, smulg si inchid; in timpul operatiei sa stii ca va trece efectul anestezicului, alta solutie nu avem.
Si-a dat acordul si i-au facut operatia, jumatate pe viu. A urmat o sapt de cosmar, ca evident nici analgezice nu avea voie sa ia. Dupa operatie i-au dat asa fortat un algocalmin.
Acum are o taietura destul de urata pe burta, pt ca s-au grabit sa inchida operatia. A dus sarcina la termen si a nascut o fetita.
Si acum un an a avut placuta surpriza sa constate ca e insarcinata, bebele are cam 3 luni acum. Cand a vazut ca nu-i vine ciclul s-a gandit ca e bolnava, a mers la medic si nu-i venea sa creada ce aude, erau asa fericiti
Trebuie sa-ti doresti mult un copil ca sa treci prin asa ceva, o admir mult, este o femeie puternica cred eu.
viitoare mamica de hocheist 21+ Lóránd
maitreyi spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mihaelafalt
Buna. Acum am ajuns de pe drumuri, analize pana la urma am facut si triplu astept rezultatele, va multumesc tuturor pentru urari. Maytrei spune-mi te rog unde face eco doctorita Chelemen la care arcadia? Sa inteleg ca ea nu are asa multa experienta?Doctorita mea a insistat mai mult la ea ca s-ar pricepe mai bine la trombofii, si despre doctorul Iliev el unde face eco, vorbeste in timpul ala cu tine iti explica ce si cum?Tu ai fost multumita de el?Ar trebui sa ma decid ca sa pot face programare ca e ori in saptamana mare ori in prima saptamana dupa pasti si ma gandesc sa prind loc poate mai intervin si concedii.Eu nu sunt din iasi si de asta intreb de locatiile unde se face eco, sa fie si aparatura buna si medic bun. Mersi. Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate. MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane. 16+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen. |
pt arcadia suni la 0232 920 si iti spun ei la care sediu te pot programa. cred ca in cel de pe cicoarei totusi. iar dr Iliev vea cabient acum 5 ani pe socola insa nu stiu daca mai are acolo...mie nu mi s-a parut atunci morocanos. si noua ne-a zis ca are ochi albastri desi sunt caprui nici nr de tel de la cabinet nu il mai am...iar legat de experienta e vb si de varsta dr...adica iliev are mai multi ani de activitate, probabil si mai multe cursuri, lucreaza direct cu cuza voda deci si acolo vede multe cazuri, fiind chemat si la bebelusii prematuri de la terapie pt echografiile transfontanelare. Dr. Chelemen fiind in arcadia nu cred ca vede la fel de multe gravide...nu stiu ce sa zic.
bubulina2401 spune:
Mony, ca ai zis de epiziotomie. Nu se face la toate persoanele care nasc normal?
22+ de
olimp spune:
amalia , paula ok pana la 3 /zi , bagat la cap
paula este durere de os pubian , parga mi-i l-a zdobit cineva cu barosul , la fiecare pas sau ridicare pe picior sa-mi pun soseta de ex te injunghie in os , paraca esti teapana....in fund ( stat sezut suna mai bine ) nu functioneaza , de umblat iar nu ..sper sa ma obijnuiesc nu am alta alternativa
diana asa ii spune...
delia toate sacrifuciile mertita ...si eu pt Ilinca as suporta orice...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
25 + Ilinca
Ilinca
betty200 spune:
Buna dimineata, de cateva ore ma tot pregatesc sa scriu, deja e dupa masa .
Fetele cu dureri de pasarica, va compatimesc sincer, ma gandesc sa e nasol sa ai asa o durere continua, care-i explicatia medicala pt drerea asta, ce se intampla acolo? Brrr... bietele de voi ...
Maeve cu mersul la mare, ce sa zic, cred ca e placut si e relaxanta o vacanta inainte de nastere, la vremea respectiva bebelusul e deja mare, pregatit de venit pe lume ... in cel mai rau caz o sa faci o Afrodita, nascuta din spuma marii ...
24+
bebitza
olimp spune:
amalia ti-am admirat printesele , sunt mariosare la 720 si 725 gr avand in vedere ca sunt doua.. si seamana desi au placente diferite ...sa-ti traisca
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
25 + Ilinca
Ilinca
Mony08 spune:
Olimp eu inca mai sper sa-mi treaca,daca nu vrea si nu vrea sa treaca o sa ma inscriu si eu in club
Epiziotomia asta imi da batai mari de cap,desi s-a vindecat f bine,alti doctori chiar laudau cat de frumos este cusut si totusi nu inteleg de ce ma doare
Paula la mine e si de musculatura si de oase,dar nu stiu cum sa explic.
Apropo Amalia tu simti cand te lovesc fetele unde ai cerclajul?
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 24+
puiut
Mony08 spune:
bubulina ba da,epiziotomia se face la persoanele care nasc natural.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 24+
puiut
diana_popa27 spune:
"Disfunctia simfizei pubiene (SPD) este o afectiune in sarcina relativ noua (dar neobisnuit de dureroasa). Este provocata de relaxarea ligamentelor care in mod normal tin cele doua parti ale bazinului impreuna. Articulatia usor mobila de pe linia mediana a celor doua oase pubiene se numeste simfiza pubiana.
Problema este hormonul relaxin, care inmoaie aceste articulatii pentru a face calea mai usoara bebelusului la nastere. Cateodata, ligamentele se inmoaie prea mult si prea devreme in sarcina (simptomele incep sa apara la jumatatea sarcinii), cauzand instabilitate in zona pelviana. Una dintre parti ar putea deveni mai mobila decat cealalta cand mergeti sau doar va miscati picioarele – in special cand le departati, ca atunci cand incercati sa iesiti din masini – provocand dureri foarte mari.
Daca incercati sa carati ceva – oricat de usor ar fi – sau chiar daca incercati sa va intoarceti de pe o parte pe alta in pat pot deveni actiuni extrem de dureroase (in zona pubiana, inghinala, a soldurilor si cateodata a feselor). Durerea poate cobori pe coapsele interioare, asa ca va poate incomoda la mers. Iar statul intr-un picior poate parea pur si simpu tortura.
Ce se poate face in disfunctia simfizei pubiene
Pentru a usura durerile pelvine in timpul sarcinii, ar fi indicate corsetele sau curelele speciale pentru pelvis.
Exercitiile Kegel pot ajuta de asemenea la intarirea muschilor in zona pentru a stabiliza oasele. Pot fi de ajutor si sa va imbracati stand jos, sa pasiti cu grija si sa evitati sa carati lucruri. Daca durerea devine insuportabila, intrebati-va medicul despre optiunile pe care le aveti in privinta medicamentelor. Retineti ca, odata ce bebelusul s-a nascut, productia de relaxin va inceta si ligamentele dvs. vor fi din nou ferme."
25+
viitoare mamica de Medeea