Stelute de iulie-august 2013 (62)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Te cred doxy , acelasi lucru ni se intampla si noua,si daca tragi linie la sfarsitul lunii nu stii pe ce s-or dus banii.
Apropo de igiena,noi am mai folosit sapun protex pentru pitic,care ne-a ajutat f mult. A avut o perioada in care tot facea alergii,ii ieseau bubite rosii pe corp si nu stiam de la ce.Ni s-a recomandat sapun cu ph neutru si a fost tare bun.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 24+

puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Eu va invidiez fetelor care sunteti la prima sarcina ca va apucati de cumparaturi. Mmmm ce fain!
Eu din pacate sau din fericire nu trebuie sa cumpar nimic, bine pampers si produse cosmetice, dar astea nu se pun.
Si apropo de copacei in camera. Acum sa ma plang eu ca mi-ati furat ideea desi nu am spus-o nimanui. De fapt, eu vroiam altfel de copac, o sa gasesc poza sa va arat.
Fetelor cum atasez o poza jos la mesaj, ca nu ma duce capul...

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 25+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Paula, se fac extrem de usor checurile. Uite reteta pentru cel cu branza, ardei si masline, care a avut mare succes de fiecare data:

Chec cu ardei, feta si masline negre

3 oua
150 g faina
1 pliculet praf de copt
100 ml ulei de floarea soarelui
130 ml lapte
100 g cascaval (gruyere / emmentaller) razuit
100 g ardei
150 g feta taiata cubulete (e vorba de feta greceasca, care seamana foarte tare cu telemeaua, deci se poate pune telemea fara probleme)
80 g masline negre taiate rondele
sare, piper

Se incinge cuptorul la 180°.
Se taie ardeiul fasii/cubulete.
Se amestec#259; ouale cu faina (+ praful de copt).
Se incorporeaz#259; putin cate putin uleiul si laptele incalzit in prealabil.
Se adauga cascavalul razuit si se amesteca.
Se adauga feta, ardeiul si maslinele, se sareaza (nu mult), se pipereaza si se amesteca.
Se varsa totul intr-o forma antiadeziva de chec de 26 cm si se introduce la cuptor. Se lasa 45 de minute. (Eu il las mai mult, dar depinde de cuptor.)

Celelalte sunt variatiuni pe aceeasi tema. Reteta de baza e aceeasi, se mai aduga una, alta.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 23+

Poze

Mergi la inceput

Eu sunt foarte suparata ca cheluim mult pe produse alimentare. Cumparam mult si apoi, hai sa mancam ca expira aia, sau se strica aia. Sotul mereu e cu gura pe mine, tre sa terminam ala ca expira sau tre sa mancam aia ca se strica. Mereu e acest TREBUIE. Si atunci de ce mai cumparam atat ca apoi sa ne fortam sa le mancam.

Ca sa faci economie trebuie sa fii o fire foarte organizata. Eu ma uit la colega mea care are o rata foarte mare de platit si e nevoita sa se descurce cu bani putini pe luna. Are reguli stricte, O data pe luna cumpara "produsele strategice" gen ulei, faina, orez, etc. Iar saptamanal isi face planuri cu gatitul stie ce si cat se va manca saptamana asta ca sa nu fie nici prea putin nici prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Stiu ca-s dusa rau ... dar astea ganduri le am eu acuma ... Ce sa-i faci daca e mintea odihnita?

Eu de exemplu seaman bine cu tati care seamana perfect cu mama lui ... Deci sunt leita bunica din partea tatalui.

Sotul e leit maica-sa ... n-are nimic de la tatal lui ... Dupa regula de mai sus ... printesa noastra ar trebui sa semene cu sotul si cu mama lui ... Sper sa nu fie pe dos!

20+ Miruna

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota, Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, FIV 4, august 2011, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit

Mergi la inceput

Adriana, mi-am printat reteta, o s-o incerc si eu. Caci iar, la capitolul TREBUIE sa mancam, am telemea acasa care trebuie consumata ca am cumparat-o duminica si nu e indicat sa stea prea mult timp.
Poate reusesc sa-l conving si pe Rares sa manance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maeve spune:

Referitor la discutia despre cumparaturi, eu nu mai am hainute de la fiica-mea pentru ca initial am zis ca nu mai facem bb2 si le-am dat pe toate la prieteni.
Asa ca pentru bb oricum va trebui sa iau totul nou, sigur ca nu mai cumpar atatea aiureli cat am cumparat la prima si ma voi limita la un singur carucior (cu landou separat) fiindca nu am de gand sa mai ajung la 3, cate-am avut la primul copil

Pentru scutece si servetele voi folosi Huggies, eu le iau de pe amazon si prind oferte destul de bune.
Hainute iau tot de pe net, de m&s, cum spunea si doxy si prind mereu oferte. Si fiica-mii de ex i-am luat acum in iarna pentru iarna cealalta, in septembrie cand au fost reducerile mari la incaltaminte buna (pe net ma refer) i-am luat sandale si pantofi pentru vara asta si tot asa.

Plus ca nu imi place sa las totul pe ultima 100 de metri, desi poate unii ar zice ca sunt obsedata -de ex am deja tot ce imi trebuie pentru nastere si primele 3 luni ale bebelusei iar pentru cea mare tot ce-i trebuie pentru vara asta si toamna-iarna 2013. Sunt de groaza, nu?

22+
A (15.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Pana am ajuns la zi cu cititul, deja s-a schimbat subiectul ... Eu tot in urma sunt ... si daca e concediu ... Am darul de-a pierde rvemea intr-un mare stil Bine, nici nu ma straduiesc sa n-o pierd

Vad ca toate bucatariti la greu ... Eu am avut ieri o tentativa de praji cu mere ... dar m-am lenevit, asa ca am crapat merele in 4, le-am pus pe o tava tapetata cu zahar caramelizat ... si am turnat peste un pandispan ... in 5 min am terminat ... Dar data viitoare incerc si eu reteta lui Betty ... ca m-ati tentat maxim.

20+ Miruna

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota, Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, FIV 4, august 2011, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hadrianae

Paula, se fac extrem de usor checurile. Uite reteta pentru cel cu branza, ardei si masline, care a avut mare succes de fiecare data:

Chec cu ardei, feta si masline negre

3 oua
150 g faina
1 pliculet praf de copt
100 ml ulei de floarea soarelui
130 ml lapte
100 g cascaval (gruyere / emmentaller) razuit
100 g ardei
150 g feta taiata cubulete (e vorba de feta greceasca, care seamana foarte tare cu telemeaua, deci se poate pune telemea fara probleme)
80 g masline negre taiate rondele
sare, piper

Se incinge cuptorul la 180°.
Se taie ardeiul fasii/cubulete.
Se amestec#259; ouale cu faina (+ praful de copt).
Se incorporeaz#259; putin cate putin uleiul si laptele incalzit in prealabil.
Se adauga cascavalul razuit si se amesteca.
Se adauga feta, ardeiul si maslinele, se sareaza (nu mult), se pipereaza si se amesteca.
Se varsa totul intr-o forma antiadeziva de chec de 26 cm si se introduce la cuptor. Se lasa 45 de minute. (Eu il las mai mult, dar depinde de cuptor.)

Celelalte sunt variatiuni pe aceeasi tema. Reteta de baza e aceeasi, se mai aduga una, alta.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 23+

Poze

Adriana, multumim!
Mie imi plac mult aperitivele de acest gen asa ca il voi incerca imediat ce termin mancarea de la ai mei

19+ Bobitza - mami de "Minunica" Rebeca

Mergi la inceput

Si eu am avut o tentativa cu reteta lui Betty, dar mi-a adus ieri sotul niste prajituri de casa (i le-a dat o clienta pentru mine ). Asa ca n-avea rost sa fac si sa ajungem iar la "trebuie sa mancam ca se strica". Vreau sa mi se faca pofta si sa o fac ca s-o mananc de placere.

Fetelor, va rog sa-mi dati si mie o reteta autentica de ciorba de salata, aia care se face si cu omleta. Ca sunt in pana de idei cu ciorba, m-am cam saturat de toate si trebuie sa fac ca nu mai am.

Mergi la inceput