Stelute de iulie-august 2013(60)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

cu placere si pofta buna...

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

25 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Ele, Delia multumesc.

24+ David sau Patrick
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Citat:
citat din mesajul lui unidanad

Ele, Delia multumesc.

24+ David sau Patrick
Dana

viitoare mamica de hocheist 20+ Lóránd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Olimp, sigur e asta? Eu nu am amestecat in blat merele.

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 23+ , bb2

Mergi la inceput

paula eu mi-am notat-o pe caietul de retete cand a scris-o betty , eu asa am facut-o dupa reteta asta...

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

25 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Paula se pune 3/4 din compozitie in tava, dupa merele rase si deasupra restul de compozitie.
Nu m-am uitat la cantitati dar stiu ca era aceeasi reteta care o fac si eu.

Elena & Denisa (26.10.2004)
25 saptamani

Mergi la inceput

Am gasit-o in capitolul 38

Interzis pofticiosilor

Uite asa: daca prostiti pe careva sa va curete si sa va rada merele in 10 minute faceti totul.

1 kg mere, 3 oua intregi, o cana lapte, o cana zahar (aceeasi masura ca si laptele), 100 ml ulei, 1 praf copt, 2 zahar vanilinat, scortisoara, faina (eu pun cam 250 g)

Preparare:
Se curata si dau merele prin razatoare, se amesteca cu zahar, zahar vanilinat si scortisoara.

Separat: se amesteca ouale intregi cu zahar (cam jumatate din cantitate ca cealalta se pune la mere) pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilinat si faina astfel incat compozitia sa fie mai groasa decat o smantana groasa.

Se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava si se adauga merele iar restul de compozitie se toarna peste mere. Chiar adca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele. Se lasa la cuptorul incins la 180-200 g cca 40 min. E gata cand e rumena deasupra.
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar.

E foarte foarte simplu de facut si rapid si cel mai important este ca este o prajitura umeda, deloc seaca si foarte buna. Eu pun cam 1,5 kg mere (cantarite necuratate) si nu le calesc asa cum e reteta originala, mi se pare ca iese mai buna cu mult, mai moale si nu te mai complici cu racit mere etc.

Copiii ii spun "prajitura copilariei noastre", cum o scot din cuptor abia pot sa-i retin pana se raceste cat sa o poata manca ca sar pe ea cu o pofta de lup, baiatul deja a ras 2 "latimi" de tava.

Edit: dar eu nu vad sa se amestece merele in blat!!!

Mergi la inceput

ai scomonit ceva ...paula , eu am uitat de scortisoara , de fapt am renuntat la ea caci ni-mi place...

25 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olimp

paula reteta lui betty

1 kg mere
3 oua
1 cana lapte
1 cana zahar
100 ml ulei
1 praf copt
2 zahar vanilat
250 gr faina

merele se curata se dau prin razatoare , se amesteca cu zaharul + zaharul vanilat

separat ouale intregi + 1/2 din compozitia de mere pregatita se adauga uleiul , laptele , proful de copt , faina , se maesta ca fie cam de consistenta samtinii groase
tava unsa si tapetat cu faina se pune asa in tava 3/4 compozitie , apoi restul de mere razuita si apoi restul de compozitie ...

180-200 grade timp de 40 de minute

25 + Ilinca
Ilinca

Eu ma refeream la partea pe care am facut-o cu rosu, tu spui ca tb amestecate merele in blat, eu stiam ca nu am amestecat si de aceea am cautat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna dimi!
Am scris mesajul de 3 orisper ca de data asta sa imi iasa
Am avut o noapte... cred ca am dormit 2 ore adunate fetele au avut seara dansanta

amalia tsakoniati
24+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .

Mergi la inceput