Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (10)
Raspunsuri - Pagina 13
mina spune:
Danyce, daca auzeai cum se lovea capu fiului de barele de lemn ale patutului...intelegeai cum e cu aparatorile . E drept ca pediatra mi-a spus sa stau linistita, ca n-are sanse sa se loveasca tare, dar era un stress pt mine. De aceea am pus aparatori. Bine, nu stiu daca-ti amintesti, ziceam ca daac mai am un copil nu-i mai iau pat de lemn, insa acuma parca nu-mi surad paturile de panza/plastic. Mai ales ca patul lui Matei era facut pe comanda, de bunica-su...tot la el raman, doar schimb salteaua.
Misandra, nu esti singura. Acuma-s mai cumintica (chiar daca bag muuult mai multa ciocolata decat ar trebui) dar la Matei pofteam la McDonalds. Acuma trag la pizza, dar macar e facuta de mine in casa.
virgo spune:
Maioneza din ou fiert: un galbenus fiert tare, zdrobit, un praf de sare, o lingurita de mustar. Si ii dai drumul cu mixerul fara nici o grija. La urma un pic de lamaie sa ii mai taie din gustul gretos de la atata ulei.
Secretul e sa ai rabdare totusi sa nu fie fierbinte oul, altfel se taie 100% sigur.
Mami de Matei Cazimir si 13+
Flavia spune:
Buna dragele mele,
deci voi cu maioneze, eu cu cartofi prajiti cu usturoi.Azi a umblat o colega 1 ora dupa o saorma caci cele din pta Romana au disparut .
Maine am program de mani+pedi nu stiu de ce nu am bagat si un coafor pentru vopsit dar pur si simplu nu am chef de tras de par si mai ales de miros de vopsea de par.
Dotari bebe:
Eu am inceput sa caut cadite de baie si am gasit cateva modele pentru ca noi avem baia cu intrare din dormitor si as vrea sa o montez pe marginea cazii mele ca sai mi fie usor la saplat, golit etc.
mai jos link :
http://www.lacopii.ro/masuta-pentru-spalat-si-infasat-bebelusi-bagnotime-reversibil-brevi.html
ww.lacopii.ro/set-baie-idro-baby-estraibile-cam.html
Patut vom lua de lemn pt in dormitor jos in living am deja de la un coleg unul care se si pliaza de plastic.(bine ca nu am apucat sa il dau si pe ala la amaratii de pe strada).
Masa de infasat sincer o conside un must have pentru imbracat/schimbat /masaj bebe altfel cum ar putea bebe sa suteze in ouale lui tati la masaj plus ca spatele meu e cam paradit de la diverse activitati sis tiu din experienta ca desi nasti natural chestia cu aplecatul dupa nu e chiar placuta o vreme.
Eu trebuie sa cumpar de toate pentru ca dupa 16 si 11 ani nu mai gasesti la mine acasa nimic plus ca anul trecut tot ce a dus sorumea de la pitice(5 si 2 ani) plus un coleg dela firma am livrat pe toata strada...
Sa mai spun ca nu am camera separata pentru bebe pentru ca eu nu mai aveam in plan kinderi desi acum doua veri am terminat de construit casa...Noroc ca pleaca Andrei peste 2 ani la facultate si se elibereaza niste spatiu..desi Alex abia asteapta sa doarma el cu bebe.Una peste alta noi cumva o luam de la capat dar stiu sigur ca merita.
O sa vedeti si voi ca piticii cresc atat de repede ..dintr-o data te trezesti ca cu 43 la picior, cate tin ei de dupa umeri si ca vorbesc dogit .Ei fac planuri de zbor si tu iti doresti nespus sa ii mai tii macar un pic langa tine dar nu te poti pune in calea fericirii lor.
na ca am devenit sentimentala (getting older!)
Va citesc si mai povestim.
Flavia
buburuza2013 spune:
Merci , de baut nu beau decat apa si de mancat nimic care mi-ar putea provoca , dar deocamdata sunt fericita ca am scapat de problemuta mea
lorilady spune:
Am fost ieri la dublul test, rezultatele le primesc in 2 sapt, translucenta nucala era 1,3 mm. Am intrebat de sex, mi-a spus ca e greu sa spuna, cel mai bine de la 18 sapt. A mai spus de teoria aceea, conform daca unghiul fata de coloana este mai mic de 30 °, atunci e fetitza, invers este baiat. La un moment dat mi-a spus ca s-ar putea sa fie fetitza, apoi l-a mai prins pe bebe dintr-o pozitie si mai buna din lateral si se vedea clar ca nu era unghi de 30°, ci...de 90° :))) Doctoritza spunea sa nu ma iau dupa rezultatele acelea, ca s-ar putea sa se mai schimbe pe parcurs:))) ori eu am vazut ceva ce parea o putzulica in miniatura. Sa nu mai spun ca deja am visat de 2 ori ca voi avea baiat. Abia astept pana la 18 sapt.:)
Ne bucuram sapt. asta de un weekend prelungit, inclusiv pana luni, ca nemtzii sarbatoresc acum Pastele. Oricum , am o lene in mine, plus ca astazi mi-a fost iarasi rau, am vomat, cred ca racesc de la Sara. Asta mai lipsea...
Alina , La multi ani! , numai impliniri si sanatate!
V-am pupat!
danyce spune:
Mina, capisco cum e cu aparatorile acum. Eu una n-am vazut-o pe Alma sa se fi lovit candva de barele de lemn. Poate am avut noroc, nu stiu. Oricum, numai in Romanica am auzit de asa ceva, la fel si de manusitele anti-zgariat. Daca tot pomenesc de ele, pot spune ca eu nici din astea nu am folosit si nici nu voi folosi. Pentru mine trusa de manichiura pt bebe, cu forfecuta speciala pt unghiutele lor mici si moi, e sfanta. Daca sunt scurte unghiile, nu se zgarie niciun bebe.
Cat despre papa, raportez si eu ce am ingurgitat azi prin deplasarea mea la Strasbourg, ca sa vedeti ca nu-s nici eu mai breaza: a)o inghetata McFlurry de caramel si un frappe cu gust de fistic (la un Mcdonalds unde intrasem sa luam un HappyMeal pt domnisoara ce ne impuiase capul ca vrea papusa balerina din pachetul cu pricina , asta fiind si motivul pt care l-am cumparat); b) Tarte flambée alsacienne si Orangina; c) un covrig din ala Bretzel ca m-au lovit brusc amintirile din copilarie in timp ce ma plimbam printre comerciantii de pe centrul Strasbourg-ului.
In seara asta cred ca ma limitez la o salata verde cu vinaigrette si niste branzeturi din lapte pasteurizat.
Tot voiam sa va intreb si am uitat, dar o fac acuma: se mai confrunta careva cu neplaceri legate de constipatie? La mine e de groaza ca doar cu mult iaurt dimineata si fructe peste zi reusesc, cu chiu cu vai, sa scap de povara din intestine o data la 2-3 zile. In rest, ma simt ca gogoasa infuriata
Daniela Veuger 14+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
DarkBendis spune:
Buna seara!
Daniela, sa-ti fie de bine festinul, hai ca esti in vacanta
Misandra, Flavia, Mina, si voua sa va fie de bine, fiecare cu ce v-ati rasfatat
ca vorbeati de mancare... noi in fiecare vineri mancam pizza. E ziua cand facem shopping-ul saptamanal si ne tratarisim cu pizza, dar nu luam din cea congelata, ci proaspata. Buuuuna!
Oricum, eu mananc de toate (ma rog, din ce am voie sa mananc), am grija sa mananc si fructe, si legume zilnic (chiar daca in categoria legume bag si rosiile ), branzeturi, macar de 2 ori pe saptamana ceva cu fasole/mazare/linte/chickpeas, o data pe saptamana peste, chestii sanatoase, dar bineinteles si ceva dulce zilnic (v-am zis ca mananc de toate ). La prima sarcina am "pus" vreo 15-17 kg pe care le-am dat jos treptat, majoritate in primul an, restul dupa aceea. Oricum, nu am de gand sa ma stresez de pe acum, atata timp cat incap in blugii de sarcina marimea 12 (de data trecuta) totul e OK.
Chestie draguta, azi dimineata a reusit si sotul sa il simta pe bebe pentru prima data
Daniela, si aici se folosesc "aparatorile" de patut, la fel si "scratching mits", sa nu se zgarie bebelusul. Din astea si noi luasem, dar nu am folosit, si eu am preferat sa ii tai unghiutele cu forfecuta din aceea pentru bebei, dar am vazut multe bebelusi cu manusele din astea.
Virgo, e frumos numele Mihnea! Noi pentru bebe baietel ne-am decis nume romanesc sa punem Lucian, primul nume va fi scotian si acolo inca mai dezbatem.
Flavia, si casa noastra are doar 2 dormitoare, unul mare si unul mic (cel mare e al nostru, deoarece e biblioteca-dormitor, avem multe, multe, multe carti), planul probabil va fi sa facem schimb, sa mutam copiii in dormitorul mare (asta mai incolo, in primele 5-6 luni bebe va dormi cu noi in camera, asa cum se recomanda aici) si noi sa preluam pe cel mic, iar cartile o sa le mutam parte in sufragerie, parte in pod. Oricum vrem ca in 3-4 ani sa ne mutam la o casa mai mare, dar deocamdata o sa ne descurcam asa.
Si aici se recomanda sa se culce bebelusii asa cum explica Daniela, pentru a se preintampina "cot death", sindromul mortii subite a sugarului. Adica in camera nu foarte incalzita, fara caciulita in cap sau tare infofolit, si neaparat piciorusele lui sa atinga capatul patutului, iar paturica sa ii ajunga doar pana la nivelul pieptului, iar copilasul trebuie sa fie culcat doar pe spate - daca se poate rostogoli singur pe burtica sau pe parti e OK, e vorba doar de prima perioada, cand "cum il pui asa sta".
Mina, Florentina, ce sa-i faci, se mai intampla si trante, asta este Aveti grija de voi
Lorilady, felicitari pentru rezultate bune, sunt sigura ca bitestul va iesi OK
Azi mi-am luat si eu perna de alaptat (thank you, Mess , pentru pont), nu aveam in plan sa ma apuc deja de cumparaturi, dar 50% sale nu e de lepadat.
Dark Bendis 17+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
mina spune:
Daniela, si cu manusile tot eu te lamuresc. Cine avea zgarietura langa ochisor, la nici o luna, exact DUPA ce-i taiasem unghiile? Ai ghicit, fi-miu! La unghii seamana cu mine, le are f tari si taioase si chiar taiate scurt zgarie. Asa ca sunt si pro manusi. Pana la urma sunt si dragute, lui Matei ii crosetasem unele din bumbac, asortate cu botoseii, o minune.
Eu in privinta tranzitului sunt model. La 6.30 punct cand suna ceasul trebe sa fie baia libera ca altfel.... Dar am observat ca daca mananc seara, cand ma bag in pat, 2-3 mere (micute, nu va speriati) problema este si mai facila. Astia 2 rad de mine pe chestia asta, si-au facut dimineata program la baie, Matei se trezeste inaintea mea cu 10 minute ca sa aiba si el timp...
Bendis, pai rosiile intra cu cinste in categoria legumelor.
Nu inteleg care e faza cu picioarele bebelusului care trebuie sa atinga capatul patutului, probabil am uitat, imi explicati?
Eu pe Matei il tineam chiar dezvelit, ca zicea dr ca se supra-incalzeste. Bine, el a fost intotdeauna un copil rau de caldura. Si-acuma noi dormim inveliti iar el e cracit cu burta goala si fara pilota.
JoyJoy spune:
Neatza!
Ma bag si eu ca musca . Nu imi mai amintesc exact cand si cum, dar am dat la un moment dat de o discutie pe tema asta. Ceea ce am aflat m-a mirat la vremea respectiva: tomatele sunt fructe (dpdv botanic).
Eu azi ma duc la vopsit, mani, pedi, sunt in extaz!
O zi excelenta!
Jo 17+
Chip si Dale
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
misandra spune:
Buna ziuaaaaa! Ce planuri aveti in weekend?
Eu sunt la ceva adunare profesionala, sotul e de garda, blonda e cu o verisoara :)
Danyce, eu am aceeasi problema cu tranzitul, ceea ce la prima sarcina nu s-a intamplat, recunosc ca mancam mult mai crud vegetal, nu toate prostiile, ca acum. Cu ce rezolv: apa multa sau ceai, incerc sa mananc macar o salata pe zi (ca fel, nu ca garnitura) siiiii... seara combat cam jumatate de borcan cu compot de prune. Mai consum ocazional prune uscate, ajuta. Succes!
Azi nu stiu ce mancam, sunt total lipsita de inspiratie, dar maine dimineata sigur incepem ziua cu mic dejun la Paul, plus plimbare in parca, se anunta multe grade!