Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (10)
Raspunsuri - Pagina 14
danyce spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Daniela, si cu manusile tot eu te lamuresc. Cine avea zgarietura langa ochisor, la nici o luna, exact DUPA ce-i taiasem unghiile? Ai ghicit, fi-miu! La unghii seamana cu mine, le are f tari si taioase si chiar taiate scurt zgarie. Asa ca sunt si pro manusi. Pana la urma sunt si dragute, lui Matei ii crosetasem unele din bumbac, asortate cu botoseii, o minune. Eu in privinta tranzitului sunt model. La 6.30 punct cand suna ceasul trebe sa fie baia libera ca altfel.... Dar am observat ca daca mananc seara, cand ma bag in pat, 2-3 mere (micute, nu va speriati) problema este si mai facila. Astia 2 rad de mine pe chestia asta, si-au facut dimineata program la baie, Matei se trezeste inaintea mea cu 10 minute ca sa aiba si el timp... Bendis, pai rosiile intra cu cinste in categoria legumelor. Nu inteleg care e faza cu picioarele bebelusului care trebuie sa atinga capatul patutului, probabil am uitat, imi explicati? Eu pe Matei il tineam chiar dezvelit, ca zicea dr ca se supra-incalzeste. Bine, el a fost intotdeauna un copil rau de caldura. Si-acuma noi dormim inveliti iar el e cracit cu burta goala si fara pilota. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004 si bb2 DPN 18.09.2013 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Mina, probabil fiecare analizam acuma fiecare dupa experienta proprie de la primul copilas. Cred ca iar practica ne va invata cum e ma bine.
Cat de piciorusele ce trebuie sa atinga patutul, asa e recomandat pe aici sa culci bebelusul nou-nascut si sa ii prinzi paturica/plapumioara de patut, pe sub salteluta, sa il fixezi cumva pe bebe, paturica/plapumioara trebuie sa ajunga doar pana pe la piept.Si Andra a amintit de asta. Se recomanda o astfel de pozitie pentru a impiedica moartea subita a bebelusilor. Mie asa mi-au aratat si in spital dupa nastere, si acasa mi-a aratat infiermiera (aici vine o infirmiera dupa nastere cam o saptamana, sa o ajute pe mamica sa se refaca mai repede, dar si pentru a usura cumvz viata intregii familii, chiar dupa aparitia minunii mici; tipa respectiva face si mancare, de e nevoie).
Daniela Veuger 14+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
danyce spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misandra Buna ziuaaaaa! Ce planuri aveti in weekend? Eu sunt la ceva adunare profesionala, sotul e de garda, blonda e cu o verisoara :) Danyce, eu am aceeasi problema cu tranzitul, ceea ce la prima sarcina nu s-a intamplat, recunosc ca mancam mult mai crud vegetal, nu toate prostiile, ca acum. Cu ce rezolv: apa multa sau ceai, incerc sa mananc macar o salata pe zi (ca fel, nu ca garnitura) siiiii... seara combat cam jumatate de borcan cu compot de prune. Mai consum ocazional prune uscate, ajuta. Succes! |
Merci pentru sfaturi! Azi am inregistrat progrese, dupa ce am dublat cantitatea de iaurt de la Activia si dupa imensia portie de salata verde de ieri seara. O sa incerc sa cosum si eu cate o salata pe zi. Apa beau foarte multa oricum. Si la servici umblu cu sticluta cu apa dupa mine.
Azi mergem la shopping in magazinele de copii si burtici din zona (doar eu si sora-mea ca pe Alma si al meu sot ii trimitem la piscina sa nu se plictiseasca) si la plimbare prin regiunea Moselle din Franta. Ieri am fost in Alsace. Diseara facem niste oua rosii in colaborare cu Alma (doar sotul si Alma sunt catolici, dar ne adaptam si noi ), o ciorbita de miel si friptura de miel pe maine. Maine mergem peste zi la Luxembourg , dar dimineata si seara o sa servim mancarica de Paste.
Daniela Veuger 14+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
DarkBendis spune:
Mneata la amiaza, azi fiind sambata, a fost ziua mea de lenevit.
Baietii mi-s la bazin si eu teoretic lucrez, fac interpreting la telefon, practic... sa vedem cat e de munca azi.
Da, asa cum a explicat Daniela, atunci cand copilasul atinge cu picioarele capatul patului, iar paturica ii ajunge doar cel mult pana la piept sau umeri, nu are cum sa se traga sub ea, sa se sufoce. De asemenea, aici se recomanda pentru bebelusii mici asa zisele "cellular blankets", niste paturici cu gaurele, deci nu tesute "strans", prin care trece aerul, tot asa, sa nu se sufoce copilul in caz ca, intr-un fel sau altul, ajunge totusi cu paturica peste cap.
Si la noi dupa nastere vine moasa acasa, e drept, nu ca in Olanda unde face prin casa ce e nevoie, gateste cate ceva de mancare etc. La noi vine in prima zi dupa nastere, apoi din doua in doua zile (daca totul e OK, daca nu poate veni chiar zilnic) cam pana in ziua a 10-a, sa vada cum se simte mamica, cum se simte bebele, cum merge alaptatul, sa te ajute cu asta daca e nevoie, ia sange de la bebe pentru analizele genetice (aici se fac automat la toti copiii, pentru detectarea fibrozei chistice, sickle cell anaemia, si inca vreo 3 boli), sa cantareasca bebele, sa ii verifice buricul, sa vada daca ai nevoie de ajutor ca sa faci certificat de nastere la copil, sa il inscrii la medicul de familie etc. Apoi dupa 10 zile va veni asa numita health visitor, asistenta pediatra, care va prelua ingrijirea de la moasa comunitara, si in evidentele careia va ramane copilasul pana va face 5 ani. Health visitor va avea grija si de mama, una dintre indatoririle ei e sa vada daca nu cumva mamica arata simptome de depresie postnatala (si atunci o ajuta sa mearga la medic), se ocupa de vaccinari, cantareste copilul, ii face evaluarea de la 6 saptamani (cea facuta de ea, va fi o evaluare facuta de medic, si a mamei si a copilului), da sfaturi in legatura cu trecerea la solide cand e cazul, alaptat, se ocupa de evaluarile periodice, deci cum s-ar zice are grija sa fie totul bine. Si sa stiti ca oamenii astia chiar se procupa, tin minte anul trecut ce agitata era echipa de la clinica unde merg sa lucrez aproape zilnic (intr-un cartier cu multi romani), deoarece o gravida "disparuse", adica se mutase de la adresa ei, nu spusese unde se duce, nu mai venise la controalele prenatale, iar ei o aveau in evidenta, stiau ca urma sa nasca, ca va veni bebele, mai avea in grija inca un copil, si nu stiau ce e cu ea, si nimeni nu stia unde e familia asta. Daca a plecat in Romania sau altundeva e o treaba, daca sunt tot prin oras musai sa dea de ea, deoarece in UK e obligatoriu ca cei mici sa fie luati in evidenta, sa aiba medic de familie, indiferent de statutul parintilor. Vorba aia, o "bagasera sub urmarire", medicul de familie avem mesaj pe calculator, in caz ca venea femeia cu vreo problema, sa ii ceara adresa noua si sa anunte urgent echipa care se ocupa de bebelusi, noi, interpretii, fusesem rugati daca cumva o vedem prin cartier sa o rugam sa ia urgent legatura cu cabinetul, sa dea adresa noua, mare usurare a fost pentru toata lumea cand a venit femeia cu un alt copilas la GP si au putut sa afle unde se mutase. Atitudinea ei era "pai m-am simtit bine, mi-au zis la ecograf ce e copilu', am zis ca nu mai e nevoie sa ma duc la alt control ca am treaba, o sa ma duc doar la vreun spital cand nasc si dau atunci adresa"
Dark Bendis 17+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
DarkBendis spune:
In legatura cu sarbatorile de Paste, noi nu vom face mare lucru. In UK nu se face prea mare caz oricum, decat daca e vorba de persoane care sunt crestini practicanti, altfel, se bucura lumea de zilele libere. Noi am luat doar traditionalele "hot cross buns" pentru mic dejun, niste chifle mai deosebite la gust, cu stafide, si vom iesi maine in parc la "egg rolling" cu cel mic, daca nu va ploua. Si avem oua de ciocolata, dar din acelea mici, ca juniorul nu e mare amator. Nimeni nu se omoara dupa miel, sau mai bine zis eu nu sunt mare amatoare, iar sotului nu ii place, deci am rezolvat-o si pe asta.
Vorbind despre... err... tranzit. Nu am probleme de nici un fel, dar am patit-o dupa ce am nascut prin cezariana, m-am constipat groaznic, si atunci am "rezolvat" treaba cu muuulte lichide, lactulose de la farmacie, plus compot de prune uscate in fiecare dimineata, cam o saptamana, pana s-a reglat totul.
Joyjoy, eu eram aia cu rosiile Circula la un moment dat o poanta pe FB, ceva de genul "e chestie de informatie sa stii ca rosiile sunt fructe, dar e o chestie de bun simt sa nu le pui in salata de fructe" Anyway, eu (cand e vorba de dieta) le bag in categoria legume, sa zic ca mananc si din astea ca altfel mare mancatoare de salata nu-s, iar cum se mananca aici legumele (broccoli si morcovi fierti cah!) nu am fost niciodata fan, mai bine dau cu muraturi Distractie placuta la rasfat, eu abia astept sa ajung in Romania, primul drum o sa il fac la manichiurista mea, si la coafor, sa ma dichisesc (are coafeza mea un stil de a combina culorile, si le nimereste tare bine)
Dark Bendis 17+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ela_ella2003 spune:
Buna fetelor, eu weekendul acesta o tin numai in petreceri, azi la socri, cumnata si nepotii, maine acasa cu nasii, mama si prieteni, iar luni la job cu colegii. Ma serbez in 3 locuri , ca o data fac 39 de ani gravidutza!!!!
De la sot am primit un minunat cos de flori in avans cu 2 zile!
Maine ma duc si la coafor : spalat, tuns si coafat
Va doresc un weekend minunat in continuare
Paste fericit pentru graviduztele catolice!
http://www.facebook.com/reqs.php?type=1#!/profile.php?id=100003315293430
http://www.eshop-rapid.ro/produse-herbalife
ela_ella2003 spune:
Se pot incarca poze aici?
DaniellaSM spune:
Buna gravidute si un Paste fericit la cine sarbatoreste si eu sarbatoresc dar cu zilele libere cu o ciorbita de perisoare , si o prajiturica ca si cross buns si cu familia!
Tre sa ma pun pe cetit din urma ca am fost sick si sunt inca si dorm mult !
Si sa va aduc noutatile azi am fost la eco avem 8 saptamani si 4 zile si avem 2.04 cm si 176 batai de inimioara, a zis sonograful ca totul e ok si ca sa stau linistita sarcina e bine pozitionata , deci am sa stau linistita acum parca mai imi vine sa ma duc la shopping sa vad de niste haine per moi, ca incep problemele cu pantalonii !
Va pe burtici!
A ca aproape uitasem UM este 02.02.13 si sorocul de azi ,cica 05.11.13
8+
ela_ella2003 spune:
Se pot incarca poze aici?
Vi4i spune:
Buna dimineata burticute!
sa aveti o duminica frumoasa si p-u cine sarbatoreste un Paste fericit!
eu nu prea scriu caci sunt in butoi si tare nu vreau sa va stric dispozitia asta frumoasa de primavara!
in schimb va citesc in fiecare zi!
noi suntem bine..suntem in 16 sapt. il simt pe bebe tot mai mult si mai mult..deja si in cursul zilei nu numai seara
eu sunt certata urat de tot cu sotul si zilele p-u mine trec foarte greu cu suparari enorme....
una ce ma face sa ma simt bine este Dionisy si bebe din burtica...altfel cred ca imi strangeam lucrurile si imi lasam cascicia asta ratata in urma!
sper sa imi revin cat mai curand si sa fiu mai activa...sa ma impart si eu cu voi experientele de la primul copil...
acum ma duc sa ma intind putin ca cred ca ma paste o raceala buna...am dureri ingrozitoare de cap si de oase....
un paracetamol oare pot lua?
va pup pe toate si bun venit fetelor noi!
I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!
Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 15+
Vi4i spune:
Ella ti-am trimis PM cu parola de pe contul comun picasa,acolo poti incarca pozici cu tine si burticut...
si nu in ultimul rand La multi ani!!! toti frumosi si fericiti si un bebe sanatos si la termen!!!
I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!
Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 15+