Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
danyce spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui JoyJoy
Multumesc din suflet iar pentru ela_ella2003 soooooooorry, nu a fost cu intentie , pur si simplu nu am notat, iar neuronul meu e foooarte obosit in utima vreme. Caruciorul asta mi se pare un vis devenit realitate , pacat ca nu fac si pentru gemeni : www.smartplanet.com/video/self-folding-stroller-will-please-both-parents-and-transformers-fans/6359643" target="_blank">link carucior . Va pup, o seara frumoasa! Jo 17+ Chip si Dale Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway. |
Eu pentru gemeni am optat pentru caruciorul ABC Design Twins, cu toate accesoriile posibile. Dupa un an si jumatate imi iau buggy dublu, cu unul in fata si celalalt in spate.
Daniela Veuger 14+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
virgo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buburuza2013 buburuza2013 UM 26/12/2012 , DPN 25/09/2013 Am 13 saptamani si am o problema naintalnita la prima sarcina , ma balonez groaznic , s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme ?? |
Eu. Bea mai multa apa si ai grija ce mananci. Si nu baga seara in nestire, mai cu mila.
Fetele care au intrebat de Quinny: da, asa este, Dreami este obligatoriu pana sta bebe in fundulet. Dar , nu este musai sa vina standard la carut, de multe ori trebuie comandat separat. Iar ce vedeti voi ca se pliaza si se face minuscul este valabil si pentru Buzz, Stokke si Speedy.
Dreami in schimb nu se pliaza si este destul de mare. Plus ca nu inlocuieste scaunul de masina ! Deci musai Maxi-Cosi pe langa carrycoat si carut.
Danyce, e bine pentru Zafira din 2011. Acum depinde si de km la bord si de motorizare. Stiu ca diesel in NL te sparge la taxe, asa ca o sa mearga o benzina lejer. Way to go !
Si eu voi avea pat pliant la bebe pentru ca e foarte practic si moale. Si mai am de data trecuta un inaltator de la Chicco, pana la 6 luni sta copilul la 3/4 din inaltimea patului ca sa nu te apleci dupa el. Salteluta e inclusa si la masina mea de capacitate 9 kile intra usor la spalat. Ca sa nu mai spun ca au iesit modelele care se fac tot asa, minuscule, incat nu merita de lemn decat daca vrei neaparat.
Mami de Matei Cazimir si 13+
Flobaby spune:
Neatza, fetetele!
Elena R , gandeste-te la spatele tau cand vine vorba de masuta de infasat.. Eu am avut patut de plastic, cu masuta de infasat si baldachin. Intr-adevar este mai urat decat un patut de lemn insa, din punctul meu de vedere, mai util. O sa va zic de ce mi-a convenit mie mai mult asta. Dar fara sa radeti... Paranoia oricum e una din "calitatile" mele. La patutul de lemn trebuie sa-i pui aparatori pe toate partile, nu? E, si atunci cum il mai vezi pe bebe din patul tau?...Cam asta a fost obsesia mea, s-o vad pe Maria tot timpul. Si cu tarcul acest lucru a fost posibil. V-am zis ca nu am toate tiglele pe casa.....
Buburuza, si eu sunt balonata, lucru care nu s-a intamplat la prima sarcina. Dar si la ce mod de a manca am........
Mihaela, felicitari pentru baietel!
Alina, am scris si mai sus, patuturile de plastic sunt mai urate, dar mai utile, din punctul meu de vedere.... De data asta vreau sa iau patut care sa aiba si fermoar intr-o parte, ca o usita, sa poata iesi bebe singur mai tarziu.. A, si inca ma gandesc daca ar fi ok patutul de plastic cu vibratii......
O zi buna tuturor!
Florentina, mamica zurlie si de printesa - Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009 si 12+
mina spune:
Neata!
Mess, felicitari pt fetita si vestile bune. Testul de sange va iesi ok, ai sa vezi.
Flobaby, ai grija cu sporturile extreme pe scari ca zau ca nu e de gluma.
Elena, da, masa de infasat pare inutila, insa fa acum un experiment, stai aplecata peste pat 10 minute (cam cat ai sterge si ai unge cu ulei un bebe) si sa vezi ce bucuroasa e coloana ta. La masuta de infasat stai dreapta in picioare, e cu totul altceva. Mai e utila si noaptea cand schimbi copilul, ca ai acolo pe sertarul de jos tot ce-ti trebe, tii o mana pe copil si cealalta mana ia materialele. Altfel ar fi mai complicat, pune copilu pe pat, aduna-ti ce-ti trebe, ai grija sa nu se rostogoleasca sa cada, etc. A, si sa fie masuta cu cadita sub blat, din acelasi motiv si anume confortul coloanei tale. Acum nu pare important insa in oboseala primelor luni dupa nastere ai sa vezi ce diferenta face.
Mihaela, felicitari pentru vestile bune, sa va traiasca voinicul!
Alina, La multi ani cu anticipatie, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti ai tai. Cu maioneza nu prea stiu ce sa te sfatuiesc, eu am incercat din oua fierte si nu mi-a iesit. Insa ai putea sa cauti ceva maioneza de cumparat care sa fie pasteurizata, nu cred ca e chiar asa un capat de tara, ca doar n-ai sa mananci in fiecare zi.
Elutza, multumesc pentru incurajari! Abia astept ziua de luni desi mi-e frica de moooor.
Buburuza, bine ai venit! Nu stiu ce sa zic de balonat, n-am probleme. Ba chiar eu is exceptia, bag apa minerala cu tona si n-am nimic.
Eu azi recunosc cinstit ca-s cu susul in jos, parca nu mai vine ziua aia de luni odata....Sper sa-mi revin pana maine ca iesim cu niste prieteni la restaurant de ziua ei si n-ar fi frumos sa fiu asa. Dar cum maine dimineata planui sa bucataresc, sigur imi revin.
Nici vremea asta nu ajuta cine stie ce....
virgo spune:
Gata, ne hotararam: avem nume la bebe !
Daca e fetita e Amalia Henrietta, daca e baiat doar Marius deocamdata.
Avem nevoie de inca un nume pentru baietel, astept sugestii !
De ce spuneti ca patul pliant e urat ??? Sunt niste modele o frumusete, cu baldachin si pline de gadget-uri.
Pentru baita va recomand galeata gen Tummy Tub. Cu sau fara suport, nu conteaza. Bagi copilul ca-n burta la mama si-l tii de sub maxilar cand il speli. Avantajul e ca e acoperit pana la gat.
Mami de Matei Cazimir si 13+
Flobaby spune:
Virgo, imi place numele ales pentru fetita. Pentru baietel mie imi plac Alexandru si Andrei momentan. Nu zic ca e urat patutul de plastic la modul bleah, ca doar din ala prefer si eu, doar ca intr-adevar, mi se pare mai frumos unul de lemn, frumos realizat, bla,bla, bla. Dar oricum, raman fan tarc!. La gadgeturi ma gandesc si eu acum ,mai ales alea cu vibratii.
Of, uitasem de Tummy Tub, am auzit ca e super. parca acum vreo 3 ani era un magazin la Crangasi care avea. Si era in jur de 100 si ceva de lei. Ma duc pe Goagal sa caut si pun linkul..
Mina, stiu ca nu-i de gluma cu piruetele pe scari insa chiar trebuia sa dau in gluma pentru a nu da in schizofrenia paranoida de care sufar uneori.
Fetele, cred la mi-a dat 2 ghionturi samburelul...Pentru prima oara.... Sigur nu erau gaze, ca doar stiu de la Maria.
Revin..
Florentina, mamica zurlie si de printesa - Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009 si 12+
mina spune:
citat din mesajul lui Flobaby Virgo, imi place numele ales pentru fetita. Pentru baietel mie imi plac Alexandru si Andrei momentan. Nu zic ca e urat patutul de plastic la modul bleah, ca doar din ala prefer si eu, doar ca intr-adevar, mi se pare mai frumos unul de lemn, frumos realizat, bla,bla, bla. Dar oricum, raman fan tarc!. La gadgeturi ma gandesc si eu acum ,mai ales alea cu vibratii. Of, uitasem de Tummy Tub, am auzit ca e super. parca acum vreo 3 ani era un magazin la Crangasi care avea. Si era in jur de 100 si ceva de lei. Ma duc pe Goagal sa caut si pun linkul.. Mina, stiu ca nu-i de gluma cu piruetele pe scari insa chiar trebuia sa dau in gluma pentru a nu da in schizofrenia paranoida de care sufar uneori. Fetele, cred la mi-a dat 2 ghionturi samburelul...Pentru prima oara.... Sigur nu erau gaze, ca doar stiu de la Maria. Revin.. Florentina, mamica zurlie si de printesa - Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009 si 12+ |
Eiiii, ma dau si eu mare cu sfaturi, ce, eu n-am cazut anul trecut in mai pe scara de la sala de tenis a copilului? Scara de afara, din gresie, nu de-aia interioara. Ceea ce a fost mai bine, ca asta avea scarile late de mi-a incaput fundul pe una singura, ca daca luam o muchie de scara pe coccis cre ca acolo ramaneam. Dupa aia spuneam la toata lumea ca am avut un accident la tenis . A fost prima oara cand mi-a zis un dr ca e bine ca-s grasa. Ca fundu cel mare a protejat oasele.
Virgo, mie pt baietel imi place Mihnea. Dar eu am o pasiune pt numele cu M, v-am mai zis :).
Flobaby spune:
Mina, hai ca ai fost tare cu accidentul de la tenis.
Eu n-am avut cum s-o dau cotita pentru ca eram la munca si la ce bubuitura s-a auzit au iesit toti colegii sa vada ce s-a intamplat. Primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa le zic: " Daca va prind ca-mi faceti poze ca sa le puneti pe Facebook va bat pe toti!:". Au inceput toti sa rada si asa am trecut mai usor peste cazatura si dureri.
Link cadita : http://www.bebebliss.ro/diverse-cadita-tummy-tub-original-6934.html - se pare ca exista si mai ieftina:P
danyce spune:
citat din mesajul lui Flobaby Neatza, fetetele! Elena R , gandeste-te la spatele tau cand vine vorba de masuta de infasat.. Eu am avut patut de plastic, cu masuta de infasat si baldachin. Intr-adevar este mai urat decat un patut de lemn insa, din punctul meu de vedere, mai util. O sa va zic de ce mi-a convenit mie mai mult asta. Dar fara sa radeti... Paranoia oricum e una din "calitatile" mele. La patutul de lemn trebuie sa-i pui aparatori pe toate partile, nu? E, si atunci cum il mai vezi pe bebe din patul tau?...Cam asta a fost obsesia mea, s-o vad pe Maria tot timpul. Si cu tarcul acest lucru a fost posibil. V-am zis ca nu am toate tiglele pe casa..... Buburuza, si eu sunt balonata, lucru care nu s-a intamplat la prima sarcina. Dar si la ce mod de a manca am........ Mihaela, felicitari pentru baietel! Alina, am scris si mai sus, patuturile de plastic sunt mai urate, dar mai utile, din punctul meu de vedere.... De data asta vreau sa iau patut care sa aiba si fermoar intr-o parte, ca o usita, sa poata iesi bebe singur mai tarziu.. A, si inca ma gandesc daca ar fi ok patutul de plastic cu vibratii...... O zi buna tuturor! Florentina, mamica zurlie si de printesa - Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009 si 12+ |
Eu nu inteleg faza cu aparatorile. In NL nu am ptimit niciun sfat in acest sens, nu le-am folost niciodata si nu a fost niciodata vreo problema. Am invatat in schimb sa schimb nivelul saltelei. Fundul patutului trebuie sa fie reglabil pt ca atunci cand bebelusii sunt foarte mici sa fie cat mai sus, sa ajungi la ei. Nivelul se poate regla cu timpul, pe masura ce creste copilasul. IN schimb, aici se acorda atentie modului in care ii asezi la culcare. Cand sunt mici se pune un fel de rol/perinita in forma de rulou in spatele bebelusui, pentru bebelusii nou-nascuti, ce nu stiu sa se rostogoleasca, pt a evita pericolul de sufocare. La fel, tot din motive de siguranta, paturica/plapumioara se fixeaza cu atentie sunt salteluta, la ambele capete, iar bebelusul nu e pus oriunde in patut, ci in asa fel incat piciorusele sa ajunga la un capat al patutului (capsorul ii e deci pe la jumatatea patului), plapumioara/paturica ii vine pana la umeri, nu il acopera pana la gat si, cum explicam mai inainte, plapumioara e fixata sub saltea, de fiecare parte (lateral si la picioruse). La tarcuri am mai vazut aparatori insa, dar mai ales la bebelusii mai mari, ce se rostogolesc deja.
Personal, consider ca patuturile pliabile, din plastic, nu sunt la fel de confortabile. Chiar nu inteleg de ce ar fi mai utile. Eu nu le pot compara cu celelalte patuturi. Parerea mea. Alma oricum, nici in vacante nu era asa de incantata de patutul ei pliabil, folosit doat pt deplasari.
Nu aruncati acum cu rosii ca e doar parerea mea.
Daniela Veuger 14+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
misandra spune:
Alina, mie nu mi-a iesit niciodata maioneza din galbenus fiert, mi-a facut mama mea mai demult si atat, mie mi s-a taiat cu succes. Daca e nevoia/pofta mare, ia din cea la borcan, ceva mai de calitate, macar gustul sa fie ok, ca prostii contin toate.
Noi am avut angoase cu patutul pana cand Ana s-a instalat in patul nostru si apoi ne-am calmat, are si saltea reglabila, e de lemn, are aparatori, e dotat cu tot ce trebuie, dar nu l-am folosit decat cand era blonda mica si statea treaza si se zgaia la carusel, a mai dormit episodic in el, pe timpul zilei, cand era mai usurica, acum mi-e greu sa mut 11kg din patul mare in cel mic fara sa le trezesc
Joi am si eu programare la medic (la cel nou, ca cel vechi s-a mutat din oras) si e posibil sa facem si ecografia pentru triplu test, pffft... am emotii, dar abia astept sa vad mandra zbenguindu-se, offf..
Am mancat pizza si am baut fanta, nu cred ca sunt pe drumul cel bun, mai ales ca abia reusisem sa repar tranzitul. Numai eu ma duc asa, prin lucerna, cu alimentatia? Nu-i asa ca si alte mamici, nu-i asa?