Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 6
simcri spune:
Uff ca m-au mancat astia de la garaj, in sfarsit a trecut expertu' lu' peste, si ca o sa mai treaca si in timpul lucrarilor si la sfarsit pentru ca am aflat ca nu a fost doar caroseria am stricat-o rau ca trebuie sa-mi schimbe si amortizorul si ansamblul de la roata, cum zic ei e stricata din punct de vedere securitate, deci riscam sa ma duc prin prapastiile de pe aici :(, in fine bine ca se repara, dar o sa dureze cam 3 saptamani.
La multi ani pentru Daria sa creasca mare sanatoasa si voioasa
Madd condoleante.
Mihaela bine ai venit sarcina usoara si bebe sanatos, imi place Sofia, este numele pe care l-as fi ales daca era fata Sofia Amélie, si ma mai gandeam si la Emma, dar nah a iesit baiat si sunt in pom total cu numele, n-avem nicio varianta, in jur sunt numai baieti si toate numele "bune" sunt luate, si nu vrem sa fie un nume care mai exista.
Vicky moasa ta nu e pe creanga ei, cat despre socrii da-le ignor, numele e foarte frumos, si nici nu m-as fi gandit ca e unguresc, eu n-am intrebat pe nimeni, desi mi-a comunicat bufnita de cumnata-mea cum ca nasii ar avea pretentii sa punem nume de la ei, ca pe vremuri .
Cu arsurile deja am ajuns la disperare, remediul care functioneaza este post negru de la 6-7 seara fara baut, fara mancat, dimineata mi-e foarte sete, dar macar nu mai dorm in fund.
mcoca spune:
Iulia, m-am enervat. pai ce naiba sa faca sotul????? Sa stea o luna acasa sa astepte para malaiata? Incredibil. Vad ca amandoua avem noroc de moase cu minti crete.
Mai, la inceputul lui ianuarie, pe mine m-a luat ambulanta d ela lucru. Nu am platit nimic. Am vazut pe releveul de la SECU ca era cam 100 €, ceea ce mi s-a parut de-a dreptul enorm. Clinica era la 10km!!!! Aa si sa nu spun ca a trebuit sa negociez cu ei sa ma duc acolo. Le-am spus ca acolo sau deloc, clar. Bine, eu nu nasteam, dar ... era stupid sa ma duca in alta parte.
Nu cred ca daca suni la 15 trebuie sa platesti.
Poate nu ar fi rau sa intrebi si la spital care ar fi "la marche à suivre".
Nu ai pe nimeni pe langa tine : prieten, vecin etc?
Vicky, Printzesone and BB (33+)
mcoca spune:
Simcri, imi pare rau ca dureaza atata reparatia masinii :(. Cu numele, crezi ca noi am intrebat?? nuu, noi am informat, dar pe ei ii manca undeva sa-si dea cu parerea.
Ce pretentii absurde si la nasii tai!! Sa zica mersi ca ii mai pastrati :). Noi la Maya am pus alti nasi, de aici, ca doream pe cineva care sa ii fie aproape, si nu regret nici o clipa deciazia luata.
simcri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iuliajurdi Madd,condoleante si fii tare! Multumesc fetele pentru urarile de bun venit si pentru sfaturi! Simcri mi-as dori sa fie asa cum presupui tu dar ma tem ca mcoca are dreptate,mai ales ca de ceva vreme s-au mai schimbat unele chestii pe la secu; Offff,am fost si am vorbit la statiile de ambulanta din orasul meu,toti s-au oferit sa ma duca cu placere oriunde am nevoie dar...pe costul meu,secu nu mai ramburseaza oricum la ambulante,trebuie sa fiu internata ca sa-mi fie ambulanta rambursata;cam bizar avand in vedere ca am o complementara destul de puternica zic eu pentru care platesc de ma usuc,o sa sun la ei sa vad poate ramburseaza ceva; Oricum speranta mea,in cazul in care nu va fi cezariana,este sa vina travaliul in weekend cand va fi sotul acasa; Raspunsuri bizare de la moase primesc si eu si ma minunez,de la "sunteti cel mai complicat caz din cariera mea de 30 de ani" ,va dati seama cat ma incurajeaza cu expresia asta,la "vai,dar cum poate sotul sa plece tocmai acum cand dumneavoastra sunteti pe punctul de a naste?,trebuie sa fie cumplit pentru dumneavoastra,mai bine vb cu sotul sa-si ia concediu",(de parca ar fi dupa el)deci sunt infricosata nu incurajata!:))))) Le raspund politicos ca atunci cand am decis sa ne stabilim aici ne-am asumat toate riscurile inclusiv acela de a-mi vedea sotul la o saptamana, dar doamnele(sunt doua care vin)la urmatoarea vizita isi reincep interogatoriul. Multa sanatate la toate burticile si bebelusi cat mai mult la caldurica! |
Eu am avut pacienti cu diverse urgente, un mic exemplu, un diabetic cu malaise hipoglicemica, pe care vroiau sa-l duca la spitalul apropiat si omu a vrut la celalalt la 60 km ca acolo era medicul lui, si l-au dus acolo unde vroia, iar pt nasteri le-au dus tot timpul acolo unde au vrut mamele, dar cred ca depinde si de pompieri, astia de la mine din zona sunt oameni care locuiesc aici, si cred ca primeaza faptul ca aproape toata lumea se cunoaste cu toata lumea, intr-un oras mare e posibil ca sa s'en fiche de ce vrei tu, apoi ambulanta, e rambursata ca e situatie de urgenta, dar ca sa fie rambursata trebuie sa ai bon de transport deci trebuie sa treci prin 15 sa iti trimita medic acasa si ala sa faca bon de transport unde vrei tu sau chemi ambulanta dupa ce ai pierdut apa, ajungi la spital si aia fac o hartie si nu platesti nimic, pentru ca daca ajungi la spital si a fost decat alarma falsa nu o ramburseaza. Cu ambulanta depinde de medic si de spital, daca aia vor sa-ti faca bonul de transport, ca secu decat urmeaza decizia medicului.
Uite ce zice secu:
Les frais de transport sont pris en charge à 100 % par l'Assurance Maladie dans les cas suivants :
•les transports des femmes enceintes à partir du sixième mois de grossesse et jusqu'à 12 jours après la date d'accouchement ;
•les transports liés à l'hospitalisation d'un nouveau-né de moins de 30 jours ;
Cam asta e ce stiu eu despre rambursari, incearca sa faci o intrebare si la secu.
mcoca spune:
Iulia, (din ciclul tot romanul e inventiv) am o idee . Ca sa fii sigura ca esti rambursata, trebuie sa suni la 15. ei, cant te apuca contractiile, pui feciorul sa sune, si dupa un scenariu bine stabilit (faceti asta cu sotul, cu toate bubele tale, nu e f greu) spune disperat ca mama e in travaliu, ii pove istoricul tau, ca esti urmarita la necker, si cireasa de pe tort, ai si un mic nush ce (asta stabilesti cu sotul ce poti spune : o mica griza de ast etc) si ai nevoie musai, acum de ambulata care sa te duca in Honolulu. eu zic ca e fezabil, clar.
doina_1984 spune:
Buna seara.
Am intrat repede sa va salut pt ca iar sunt in urma cu cititul din motiv de copil bolnav si marait.
cosmy, La multit ani fetitei!
Va pup pe toate :*
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 27s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
carmen333 spune:
Uff, nu se mai termina sezonul de gripa! Si zice-se ca vine iar frigul.
Sanatate celui mic, Doina!
Oamenii astia nu sunt pe treaba lor, ma tot intreaba cat mai merg la munca. Dar muncesc, nu stau, nu ma tin ei, nu imi iau concediu medical. Mai am, inca ma misc, inca pot sa ma incalt singura. Cel mai tare e dragul meu sot, care imi promite ca ma sechestreaza in casa de la 1 aprilie, ca urmatoarele 2 luni ar trebui sa stau si sa astept sa nasc! Eu cred ca vrea si pentru el nevasta acasa, inainte sa vina bebe- mancare calda, rufe calcate la timp..
Revin cu intrebare: ce analize de coagulare vi s-au cerut in trim3?
Eu am facut analize pe 28 februarie, si ma pune sa repet saptamana asta analize uzuale- zicea Hb, coagulare transaminaze; ex urina, ex. secretii. Si daca nasc in mai, parca vad ca mi le cere de cel putin inca o data. Da, si glicemie trebuie, ca sa-mi linistesc neuronii!!
31 saptamani
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen333 Uff, nu se mai termina sezonul de gripa! Si zice-se ca vine iar frigul. Sanatate celui mic, Doina! Oamenii astia nu sunt pe treaba lor, ma tot intreaba cat mai merg la munca. Dar muncesc, nu stau, nu ma tin ei, nu imi iau concediu medical. Mai am, inca ma misc, inca pot sa ma incalt singura. Cel mai tare e dragul meu sot, care imi promite ca ma sechestreaza in casa de la 1 aprilie, ca urmatoarele 2 luni ar trebui sa stau si sa astept sa nasc! Eu cred ca vrea si pentru el nevasta acasa, inainte sa vina bebe- mancare calda, rufe calcate la timp.. Revin cu intrebare: ce analize de coagulare vi s-au cerut in trim3? Eu am facut analize pe 28 februarie, si ma pune sa repet saptamana asta analize uzuale- zicea Hb, coagulare transaminaze; ex urina, ex. secretii. Si daca nasc in mai, parca vad ca mi le cere de cel putin inca o data. Da, si glicemie trebuie, ca sa-mi linistesc neuronii!! 31 saptamani |
Carmen, eu am facut luni analizele: hemoleucograma, creatinina, glicemie, uree serica, sideremie, analizele de coagulare (AP, PT, APPT, INR), VDRL, toxo, urocultura
Raluca
S 34+ Miruna-Maria
iuliajurdi spune:
Simcri ce bine ar fi daca ceea ce scrie la lege s-ar respecta si in departamentul meu.
Exemplu concret,in luna octombrie am fost transferata cu ambulanta de la un ch la altul iar dragutele de la spital n-au vrut sa-si puna tamponul pe hartii,rezultatul a fost ca a trebuit sa platesc 120 de euro pentru 15 km si apoi sa astept sa fiu rambursata.
Miercuri,11 martie am avut intalnire cu ginecologul de la Melun,sunt vazuta si acolo,am facut comanda la ambulanta vsl si totul parea ok numai ca m-am gandit sa sun putin si la spital sa vad daca sunt de acord,raspunsul a fost cat se poate de dragut,ne pare rau doamna dar noi nu punem nici-un tampon sa-l puna medicul traitant daca aveti unul,aici ghinion,cum medicul meu traitant este sotul meu si cum acesta tocmai a schimbat spitalul,departamentul si regiunea deocamdata nu are stampila,vineri trebuie sa merg la Necker si apoi marti la Tenon,desigur ca voi merge cu trenul,alta solutie nu exista desi riscul este enorm.
Nu mcoca,nu am prieteni asa de apropiati incat sa le cer diverse favoruri,din pacate nu prea am avut timp,eu in ianuarie 2012 am suferit o interventie chirurgicala destul de grea dupa care 3 luni am stat in casa apoi cand mi-am revenit putin am aflat ca soacra mea are cancer si trebuie operata de urgenta si am plecat la ea,cand m-am intors din Orient am ramas 2 saptamani in Franta si apoi am plecat la Bucuresti sa stau putin si cu bunica mea care m-a crescut si care la randul ei este grav bolnava iar cand am revenit din Romania a venit minunea,minunea care nu era deloc asteptata din cauza problemelor mele(dar ffff dorita) iar medicii ma asigurasera ca nu o sa mai vina vreodata,cu o singura trompa si aia infundata dupa cum imi spuneau sansele erau de 0.1%. Ei si cand a venit minunea a fost o minune cu pretentii si a trebuit sa stau vreo 2 luni internata(din pacate nu am ajuns din prima pe maini bune)timp in care am pirdut vreo 20 kg,hahahahahh nici macar acum nu am recuperat greutatea de dinainte de sarcina :)))))
Si uite asa viata noastra sociala s-a cam dus pe apa sambetei iar din cauza mea s-a izolat si sotul saracul ca nu vroia sa ma lase singura;
O s-o scoatem noi la capat si pe asta iar eu cel mai probabil voi suna la 15 atunci cand va veni sorocul iar in ceea ce priveste criza de astm nu cred ca va fi nevoie de nici un scenariu,ca o coincidenta a venit in acelasi timp cu contractiile de fiecare data,nu stiu de la ce,poate pt ca intru in panica;pana acum am avut doua episoade in care am crezut ca o sa nasc,contractii adevarate care au cedat foarte greu dar multumesc celui de sus ca au cedat.
Multi pupici burtici dragi!
Octavian 09/12/1995
Sarah 34+
simcri spune:
Iulia pai parcursul normal, cum au fost cazurile de consulturi, este ca pentru acestea sa ai bon de transport si bonul de transport sa fie facut de medicul traitant, spitalul va pune parafa daca se ajunge la ei in caz de urgenta prin filiera lui 15. Sper ca pana la urma sa gasesti cea mai buna solutie, important e ca bebe sa fie bine sanatos, hartogaraia se rezolva.