Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 3
DenyAnd spune:
Daria, la mutli ani! . Sa cresti mare, sa fii sanatoasa, sa asculti pe mami si tati, sa-i fii alaturi la parintii tai cand au nevoie de tine, mai ales ca acum vine o surioara.
Flory, analize pt coagulare lunare de care mentionezi, daca sunt cumva astea: fibrinogen, APTT, INR, da, le-am facut acum 2 saptamani.
Eu am cerut numai astea 3, dar astia de la laborator, mi-au mai facut inca 2 analize in plus ce nu le-am cerut: activitate antitrombina si protrombina, rezultatele se incadreaza in valorile referinta.
Din cele 3 cerute de mine, numai fibrinogenul nitel mare si INR <1.2.
Nustiu cum sa interpretez INR-ul, o sa caut mai tarziu pe google.
Pe foaia asta scrie "blutgerinnung", acum imi dau seama ca astea sunt analizele de coagulare, acum m-am lamurit si eu si stiu ce sa cer data viitoare.
La hematologul de ieri, i-am aratat si rezultatele astea, mi-a zis ca sunt normale, si valorile de la fibrinogenul si INR sunt normale in sarcina.
(asa marite cum sunt?? ).
Si eram cu tratametul aspenter.
De azi fac pauza cu aspenterul 2 saptamani.
O sa le repet peste 2 saptamani. Taman atunci fac si eco de sapt 32(morfologia de trim 3).
Ma ajuta mult raspunsurile voastre Va multumesc
Ah, era sa uit, Flory: mutatiile mele: PAI, Factor XIII, MTHFR ambele => toate 4 mutatii hetero
Mi-a zis o fata de la trombofilie ca mutatiile astea nu sunt asa de agresive, poate de asta hematologul de aici le considera irelevante. Pai, le-as considera si eu irelevante daca nu as fi pierdut primele 2 sarcini.
Si eu bifez arsurile, mai puternice ca era sa vomit, vai ce nasoale sunt
Bun venit si revenit burticilor noi.
Revin mai tarziu trec si datele voastre pe prima pagina.
Acum fug iar afara sa fac ceva treaba, ca i-am promis sotului sa termin pana la 12, si eu inca nu am facut nimic
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
30+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
cita_ralu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elyana Ca tot ati deschis subiectul. La cursurile de puericultura pot sa ma duc singura? Sau e pe perechi? Ca eu pereche inca n-am si chiar daca vine, tot nu intelege limba Pot sa nasc si fara curs? S 25+ Gabriel Luciano + Mikael Damian |
igur ca poti merge singurica la noi se practica pe perechi pt ca in Ro daca taticul face cursurile astea dr de familie da un certificat si tati poate sta 10 zile in plus acasa ... ma rog dr de familie da si sa faci cursurile dar unii tati sunt costinciosi
Dar sigur ca poti merge singurica si apoi ii transmiti info importante lui tati
hai ca am editat ca numai prostii am scris ma iertati dar neuronul asta singur ...
28 + Matei Gabriel
cita_ralu spune:
citat din mesajul lui Madd11ee Buna dimineata, fetelor! Intru si eu sa va salut..Azi sper sa fiu totusi mai activa decat zilele trecute.. Ieri am fost cam aglomerata la birou, o gramada de situatii neprevazute..Si nu am avut nici cand sa va citesc..Dar am recuperat azi noapte, cand am avut iar o semi noapte alba.. Sunt franta..Acum doua seri nu am dormit decat 3 ore..Azi noapte nu am dormit de la 2 jum la 5, iar la 6 si 15 m-am trezit sa merg la clinica..Sa fac testul cu scarbosenia.. Nu pot spune ca mi-e ingrozitor de rau..dar nici bine nu imi e..Abia am rezistat..Am ajuns la birou si mi-am luat o portie de cartofi prajiti cu ou deasupra sa imi treaca greata..Am mai facut si alte analize..inclusiv streptococul de grup B..Sa vedem cum iese.. Sper sa supravietuiesc..Am cafeluta in brate..Poaate-poate ma ajuta.. Sotul meu e plecat..din pacate, bunicul lui(ff batran ce-i drept) a murit aseara..el a plecat din Bucuresti de ieri dupa amiaza si l-a mai prins in viata exact ultimele 15 min..E f suparat, saracutul de el..a fost foarte atasat de el..Vineri o sa plec si eu din Bucuresti, pentru inmormantare..sper sa fie o vreme ok, sa nu inghet pe acolo.. Acum sa incep si eu sa raspund la ce am mai citit(si am retinut) Vicky, Eva este un nume super dragut..nu conteaza parerea nimanui..Asa ca, go for it.. Deny, cred ca ideea ta este foarte buna..Asteapta sa vezi si analizele cum mai ies..poate ca, intr-adevar, nu mai ai nevoie.. Cosmy, LA MULTI ANI Dariei! E maare acum! Iulia, bine ai venit! Sa ai o sarcina usoara si la termen! Doar fetele din Franta te pot ajuta cu sfaturi..din pacate..asa ca le asteptam pe ele.. Fluturash, bine ca ai mai dat un semn...Flafi, si tu la fel..va dadeam disparute.. Ralu, si eu mai am zile din astea..Acum doua seri(cand nu am dormit aproape toata noaptea) ma intepa ff tare jos+dureri..Nu mai vb de disconfortul dat de muschii in expansiune cred ca, vb ta, a fost o zi proasta..doar ca la mine se reflecta si in somn..Am visat, cand am reusit sa adorm, ca nasc prematur la ELias si, apoi, ca imi inecam copilul cu lapte, ca nu stiam sa il alaptez, de mai bine nu mai dormeam..Dar trecem noi si peste asta.. Va pup si aveti grija de voi! 26+ |
Condoleante pt bunicul, nu conteaza varsta indiferent tot greu este
asa este mai avem si zile proaste ... eu in somn am fost bine m-am si mirat am avut vise cu polenizari si cu asa foc ii povesteam sotiorului de dimi
dar da probabil de la exansiunea muschilor ca altceva nu-mi imagineg ce ar putea fi ... si acum simt ba colo ba colo cate o intepatura ...
28 + Matei Gabriel
mcoca spune:
Hello,
Cosmy, La multi ani printesei!! Ce faceti frumos astazi?
Aseara am fost la endocrinoloaga. Na, nu a fost mare lucru, in schimb am pierdut o groaza de timp. macar am facut o iesire :).
Bai, moasa mea e dusaaaaa, asta ca sa ma exprim frumos si elegant. Vorbeam cu ea de nastere si de epidurala si ea imi zice : va urez sa nu o aveti! ????? ce cuvinte sunt astea?? Pai eu incerc sa va pregatesc ca e posibil sa nu o aveti, daca o sa ajungi la spital la dilatatie completa. Oook, asta o stiu si eu, DAAR de aici pana la a-mi ura!! Aaa pai stiti ca si bb simte durerile nasterii, de ce sa sufere numai el? Na ca sa vezi!
Iulia, eu sunt urmarita la o clinica de tip 2, si am o moasa care vine acasa de 2 ori pe saptamana pt monitorizare. Din experienta mea cu pompierii, aia te duc unde vrea muschiul lor, aka la cel mai apropiat spital. Acum poate in cazul tau special nu o fi asa, dar la mine asa a fost .... Ambulanta (SAMU) te duce unde vrei, dar iarasi nu stiu daca nu lucreaza cumva pe sectoare. 60 km e destul de mult. ar trebui sa te interesezi exact ce si cum. Ia lagatura cu un serviciu de ambulanta de la tine din oras sa vezi ce si cum ...
Madd, imi pare rau :(. Condoleante!
Carmen 1, nu stiu cat ajuta paturica aia ... ceea ce stiu eu insa, in regula generala, este ca trebuie sa fim ff atenti cu spatele bblului pana la 2 luni.
Deny, e complicata treaba . Sincer, nu stiu ce as face.
Vicky, Printzesone and BB (33+)
Elyana spune:
Deny, cred ca m-am lamurit ce te nelamureste, dar nu sunt sigura :D
Cred ca cele doua mi-au iesit si mie marite cand am facut analize in Trim I (daca nu ma insel, arata un timp mai mare decat media) si la fel, mi-a zis ca e normal in sarcina, eu fara tratament. Am dosarul acasa, daca te ajuta iti spun mai pe seara valorile.
25+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
Madd11ee spune:
Bai deci nu stiu ce m-a apucat..de cand am venit la birou de la analiza aia..mananc intr-una..cred ca unde simt nevoia sa nu mai simt duuulce..si nici nu am mancat de dimineata..asa cum obisnuiam..asa ca am bagat pana acum una portie cartofi cu ou(miica), una portie paste cu somon(miica)..Acum sunt la o supa crema de ciuperci..si mi-am mai luat si niste chiftelute(delicioase) cu piure pentru mai incolo zici ca am luat-o razna.. Sper sa imi revin maine..Si sa ma opresc la atat
26+
mony_omv spune:
citat din mesajul lui Madd11ee Bai deci nu stiu ce m-a apucat..de cand am venit la birou de la analiza aia..mananc intr-una..cred ca unde simt nevoia sa nu mai simt duuulce..si nici nu am mancat de dimineata..asa cum obisnuiam..asa ca am bagat pana acum una portie cartofi cu ou(miica), una portie paste cu somon(miica)..Acum sunt la o supa crema de ciuperci..si mi-am mai luat si niste chiftelute(delicioase) cu piure pentru mai incolo zici ca am luat-o razna.. Sper sa imi revin maine..Si sa ma opresc la atat 26+ |
E super funny ce scrii tu. Eu nu am patit asta, dar dupa capul meu e cam asa: ai baut scarbosenia, pancreasul a secretat o tona de insulina , si faci hipo, rezulta foamea.
Apropo, cate grame de glucoza ti-au dat? La mine cica dupa nr de kg (am declarat 60 in loc de 70), deci mi-au dat 60g.
32+
Edy
be_one spune:
Buna ziua, fetele!
multumesc de incurajarile pt visinelul meu, eu o sa va servesc la timpul potrivit cu o ...visinata
Eu am intrat fuga-fuga sa las la voi o intrebare, poate ma ajuta cineva care se pricepe la contabilitate:
- am o II pe care am redeschis-o acum (am avut-o suspendata in concediul pt Ioan) si acum puteam sa tai niste facturi la pers fizice, dar mi s-a spus ca am nevoie de casa de marcat, ceea ce nu a fost cazul acum 2 ani pt ca am avut contract cu o soc. Intrebarea e daca pot totusi sa dau doar factura si chitanta la PF de ex sau tot II? Pt ca avand in vedere ca ma suspend iar peste vreo 2-3 luni chiar nu am nevoie de casa aia de marcat. Multumesc anticipat
Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010) si 29+
Madd11ee spune:
Mie nu mi-au dat dupa nr de kg..Eu am acum 63..Dar am baut 75 gr de glucoza diluata in doua pahare(miici) cu apa..a iesit o chestie increeedibil de duuulce..Nu am vomitat ca Elyana, dar greata a ramas acolo..Mai ales ca nu am putut sa beau apa sau altceva imediat dupa si am ramas doua ore cu gustul ala.. La mine a fost rau si ca nu am mai mancat dulciuri pe sarcina..sa fiu obisnuita..mie si o cioco normala mi se parea ff dulce..iti dai seama glucoza..
26+