Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 4
deiutza24 spune:
Revin si eu dupa o absenta de cateva zile bune.
Aseara am avut programare la endocrinologie si am plecat tare bulversata. Cum eu sunt usor paranoia din fire, doctora m-a speriat serios. Sa va pove. In iulie anul trecut, vazand ca nu raman insarcinata, am horatat sa investighez ce si cum. In prima faza am ajuns la gineco si am primit jumatate de diagnostic de ovare micropolichistice, urmand ca urmatoarea jumatate sa mi-o puna endocrinologul, in caz ca este cu adevarat. Bun, am facut eu o tona de analize pt glanda si cand m-am dus cu analizele eu eram deja insarcinata in 3 saptamani. Insa mi-a iesit o valoare mare la anti-tiroglobulina, ceea ce inseamna o boala autoimuna. Sa-mi traiasca zic, dar endo nu m-a lamurit atunci daca e grav, daca poate influenta fatul etc. Iar ieri, cand am repetat analizele si m-am prezentat la ea m-a urechiat ca trebuia sa vin pana in saptamana 22, ca din cauza iodului lipsa copilul poate sa nu se dezvolte normal si alte minuni. Valorile de acum erau bune, a incercat ea sa dreaga apoi busuiocul cum ca daca nu s-a declansat pana acum e bine, nu-s probleme, ca trebuie refacute in sapt 32-34 si la 6 sapt dupa nastere...dar eu tot cu morcovul sunt. Mi-a dat sa iau jodid in caz ca dr gineco nu-mi recomanda femibion.
Asa intoarsa sunt azi si abia luni ma vad cu gineco.
26+ cu
Elyana spune:
Dupa ce am incercat toate fitele de fitele de creme, declar prima zi fara scarpinaturi ca Baloo din Cartea Junglei... am folosit Lapte Doina de dimineata
Maddie, trece foamea, nici eu nu am avut problema asta, dar m-am gandit cum a zis si mony, poate ti-a fluctuat prea mult glicemia
25+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
Elyana spune:
deiutza, nu te panica, te-ai axat numai pe partile negative, bebe este bine si analizele sunt bune!
25+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
mihaela-p spune:
Madd, condoleante...
deiutza, capul sus, analizele sunt bune, oricum ai urmat un tratament involuntar cu iod prin sarea din alimentatie.
azi am condus si eu dupa o pauza de cateva saptamani.mi-a facut placere, dar am condus super batraneste, fara sa ma bag, fara viteza.am si pus motorina la pompa,de obicei se ocupa sotul sau rog vreun angajat petrom, azi nu am mai avut cum sa ma fofilez si se pare ca m-am descurcat, desi parcasem un pic departe.am permisul din 2006, atunci stateam in bucuresti, dar nu am condus ca eram gravida si am zis sa nu stresez bebe, apoi m-am obisnuit sa aman si am tot amanat-o pana in 2009, cand ne-am mutat la casa aici.aveam masina in curte si eu mergeam cu maxi-taxi, imi intrase frica de condus in sange.apoi in februarie 2010 mi-am luat inima in dinti si m-am facut soferita.
stresul a trecut cu totul abia cand am lucrat o perioada reprezentant medical si am condus f mult.de atunci imi place si e stress free
cam atat cu saga condusului...
vio, si eu cunosc f putine mamici cu 3 copii si cu 4 nu prea am vazut.
mi-a fost putin ciudat cand am aflat-la 17 sapt, am fost chiar socata vreo 2-3 zile, acum ma bucur -cand ma simt bine, de ultima sarcina , astept sa se nasca bebelina-e fetita, sa fie sanatoasa si sa fie bine cu nasterea. restul le rezolvam noi cumva...
ce parere aveti de numele Sofia?
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011
Kabecka spune:
Hello fetele,
Cosmy, sa-ti traiasca Daria!Sa fie sanatoasa!
Madd,condoleante :(
Ai avut un meniu bogat pana acum, nu gluma. Tin minte ca si eu sarcina trecuta dupa scarbosenia de test m-am oprit direct la mc.
Ce bine ca nu ai pofta de dulce, eu as ucide uneori pt ceva dulce
Deny, complicata situatie la tine. Nu stiu ce-as face, dar imi place mai mult gandirea strainilor care este mai conservatore in privinta asta decat a medicilor nostri care recomanda medicamente intr-o veselie.
Pe mine cel mai rau ma enerveaza situatia asta la copii.Aud atatea cazuri de copilasi tratati pt o banala raceala cu antibiotice.
In fine, asta e alta problema!
Doamne ajuta sa fie bine
Elyana, si eu sunt Baloo original...Ma scarpin ca disperata. Ce m-a mai calmat pe moment a fost uleiul de masline.
deiutza24, ia partea buna a lucrurilor, bebe e bine si analizele sunt ok!
Si eu m-am odihnit cam prost azi noapte...plus ca ne trezim noapte de noapte cu Radu peste noi in pat. Nu stiu care e faza, vine si se arunca intre noi, dar eu nu prea mai dorm bine cu el in pat ca e mare si sunt si eu mare si de cand apare dorm mai cu grija.
lillyas spune:
Salutari!
La multi ani, Daria! Sa cresti mare, frumoasa, sanatoasa si sa ai parte doar de bucurii!
Flory si Paulinio, stiam ca mamica respectiva era foarte stresata in legatura cu evolutia fiului ei si am incercat mereu sa o linistesc. Nu credeam ca este atat de grava boala, insa! Habar n-am avut ca i-a trecut prin minte sa retraga copilul si sa-l mai lase un an in clasa pregatitoare. Am aflat de la directoare.Si mama e cadru didactic! Ma gandesc doar ce ar insemna pt acel copil "sa fie lasat repetent" de parinte la debutul scolaritatii, desi nu-i necesar. Ma uimeste ca nu i-a trecut prin minte sa-si mute copilul la o clasa paralela, daca i se pare ca eu fac prea multe cu ei...dar nu, sa il mai lase un an.
Voi avea maine o sedinta cu parintii si mi-am propus sa "bat saua ca sa priceapa iapa", adica le voi prezenta inca o data ce achizitii trebuie sa aiba copiii lor la sfarsitul acestei clase si ceea ce contine programa pentru anul urmator, ca sa se convinga.
Oricum, eu voi intra in maternitate, apoi primul semestru vreau sa stau cu buburuza mea acasa. Sa faca ce-o vrea!
Avea dreptate sora mea ca profesorii si doctorii sunt cei mai rai parinti. Fara suparare, fetelor! Dar cica aceste doua cactegorii se preocupa de altii din jur (copii/ bolnavi) si ii neglijaza pe ai lor.
Am auzit un caz al unei doctorite din oras careia i-a intrat fetita in coma diabetica... si ea n-a sesizat ca-i ceva in neregula cu copilul ei, caci era prea ocupata cu pacientii! Sa ne fie invatatura de minte!
31+
andreea.nsd spune:
Buna fetelor, am venit si eu de la eco si am intrat repede sa va spun ce am facut.
Carmen, eu eram cea crizata ca e capul la bb prea mare, dar azi la eco mi-a zis dr. ca s-a dezvoltat f bine si armonios copilul, are aproape 1800 gr (1785 parca, mi-e lene sa mai scot ecografia ) si ecografic a ramas tot cu o sapt mai mare, deci DPN ar fi 19 mai, in loc de 25.
Toate bune si frumoase, dar dr. mea ginecolog mi-a dat o veste proasta (pentru mine) si anume ca s-ar putea sa nu nastem impreuna (eu urmand sa fac cezariana), ca ea in mai pleaca nu-stiu-unde in strainate. Mi-a zis ca sa nu-mi fac griji, ca o sa se ocupe un coleg/colega de mine si ca o sa fie totul bine. Acu' va dati seama ca nu mi-a picat deloc bine, dar a ramas sa vb pe 22 aprilie cand ma duc pt eco de 36 saptamani. As vrea sa ma gandesc ca "tot raul spre bine", dar eu chiar aveam incredere in dr. mea si acum parca m-a dezamagit... In fine, banuiesc ca nu sunt singura graviduta pe care o lasa balta (ca asta e cuvantul), cred ca mai sunt si alte fete care ar trebui sa nasca in mai.
Off... tocmai cand eram si eu fericita ca e bebele bine.
30+
Kabecka spune:
Andreea, si mie mi-a dat dr meu aceeasi veste acum vreo luna si ceva. Mi-a spus ca o sa lipseasca intre sapt38 si 39 vreo 4 zile. De ajuns sa intru in panica, sa ma supar si sa ma gandesc ca pe mainile cui nimeresc.
Dar m-a mai linistit, mi-a explicat ce tb sa fac, cu cine sa iau legatura daca e cazul si ca o sa fie ok.
Eu am incredere in el si sper sa nu se intample nimic zilele acelea si sa fie el barzoiul
Mihaela si Iulia bine ati venit.
Mihaela ce gasca mare de gagici o sa fiti
Monik86 spune:
Buna fetele!
Bun venit noilor burtici! Sa aveti sarcini si nasteri usoare!
Madd, condoleante! Imi pare rau pentru voi!
Deny, iti tin pumnii sa fie bine!
Eu nu demult am intrat pe net, pana acum vreo ora nu mi-a mers reteaua si m-am plictisit oribil. Fix cand imi vine si mie cheful de munca, n-am cu ce
Aseara a venit viitoarea nasa la noi in vizita la casa noua, saraca a ajuns leorca la noi, ca incepuse o ploiaie urata! Acum vad ca e soare, frumos, chiar cald
Nici eu n-am dormit bine azinoapte, pe la 4 dimineata m-am lovit la degetele de la picior de cadru de la pat Cum m-am vaitat, l-am trezit pe al meu care nu stia ce am si s-a speriat, cine stie saracul ce si-a imaginat. Parca mai rau mi-a parut de sperietura lui! Ce sa mai dorm, m-am dus sa-mi pun gheata ca nu mai puteam! Acum e ok nu ma mai doare. Ce sa ma culc la loc, cand asta mica incepuse antrenamentul de karate si pe mine ma luase foamea De abia dupa ce am papat am putut adormi la loc
Azi gata m-am decis! Merg la cumparaturi si iau ceva pt bebe
25+ cu Adelina Timeea
Madd11ee spune:
Gataaa..dupa portia de chiftele..declar incetata greata si starea de foame ma gandesc ca e si de la scarbosenie..dar si faptul ca de ieri de la pranz(cand am mancat doar niste spanac) nu am mai mancat pana azi la 11..Micul meu dejun satios a fost sarit azi(mananc tot timpul activia cu fibre/musli si cereale sanovita in care mai pun si o banana) deci..probabil de aici pofta mea de mancare
Oricum..acum ma simt satula..cred ca ma tine pana maine dimineata dupa cum ma cunosc.. ceea ce este ff bine
Ma minunez cum de nu incepe sa ma manance pielea pana acum..la ce expansiune burticoasa vad..mi se pare ca a recuperat tare..azi, imbracata in tricou mulat ce-i drept, chiar m-a lasat cineva in fata la analize..Mi s-a parut ff dragut
Aa..acum am trecut la alta etapa de comentarii..Pt ca se vede acum..lumea ma intreaba daca a miscat si daca am aflat ce e maj cred ca am 4 luni.. mi se pare asa funny
Fetelor..va multumesc pentru sustinere..Eu nu pot spune ca sunt ff afectata..in sensul ca stiu ca e mai ok pt bunic asa..avea 92 de ani..dar cand il vad pe sot..mai am un pic si izbucnesc in lacrimi..asa tare ma impresioneaza..
26+