Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 15
lillyas spune:
Burtici, am o problema. De 2 zile trebuie sa folosesc seara niste ovule intravaginale si mi se pare extrem de greu procedeul de inserare. Am mai folosit si alta data ovule (de alt tip) dar acum ma zgarie, ma doare,abia reusesc sa le bag... Parca ma mai dezvirginez o data.
A mai patit cineva asa ceva?
31+
Carmen1985 spune:
Incearca sa le umezesti putin si cauta o pozitie mai confortabila...altceva nu stiu ce sa-ti zic ...
Mami de Bianca 07.05.2008 si 27+
criulica spune:
Lillyas, mie mi-a recomandat doctora ca inainte sa introduc ovulele sa folosesc glicerina boraxata si in interior putin
29+
carmen333 spune:
Arde si glicerina boraxata, ustura. Un pic de apa ajuta. Eu stateam intinsa, inainte de culcare, adica nu te mai ridici dupa ce pui. Dimineata stateam 15-mai bine 20 minute culcata inainte sa ma ridic.
Si nu exagera sa le apesi. La ultimul control m-a durut la palpare col si imi zicea dr ca e normal.
be_one spune:
Buna dimineata!
Azi m-am sculat cu o oboseala...de imi inchipui cum o sa fiu toata ziua.
Carmen, nu te mai gandi la mostenirea genetica in ce priveste alaptatul. Incearaca tu sa nu te stresezi si sa faci tot ce poti din ceea ce ai aflat ca e bine sa faci.
Eu pe baieti nu am reusit sa-i alptez mai mult de 5 luni, pur si simplu parca se terminau rezervele, treptat. Si totusi sper ca acum va fi mai bine.
Mihaela, nu stiu daca te ajuta, iti scriu ce am mai gatit eu zilele trecute (tot fara carne): pilaf cu ciuperci, ciorba de fasole cu urzici, piure cu salata verde + ou pt cine mananca, humus (care mie nu imi place, dar am facut). Mai am in plan cartofi la cuptor cu sos, mancarica de linte rosie - f apreciata de baieti si f bogata in fe. Ieri am dat o tura prin padure (noi stam pe un deal, langa Is si avem padurea destul de aproape) in cautare de leurda , dar era mica, asa ca m-am intors doar cu un buchet de viorele. Si cu pofta de plimbare satisfacuta...ca de aseara ploua fara oprire si acum ma mai plimb doar prin casa.
Eu va doresc o zi cu soare, macar in suflet
Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010) si 29+
paulinio spune:
Carmen, n-are nici o treaba mostenirea. Mama mea "n-a avut lapte" pentru nici unul din cei 3 copii... iar eu aveam de nu stiam ce sa mai fac cu el. In plus, in trecut nu se prea incuraja alaptarea ca se intorceam mamele la serviciu dupa 3 luni.
Eu n-am luat nici o pastila de stimulare a lactatiei... pentru ca n-a fost nevoie. Dar apa trebuia sa am langa mine cand alaptam, altfel simteam ca ma ia cu ameteala.
Un consilier de alaptare este foarte util, am constatat asta la 2 din colegele mele pe care le-a ajutat foarte mult. (fiind la un pas de lapte praf, acum alapteaza fara probleme)
Buna dimineata si o zi cat mai buna. A ajuns si la noi azi ploaia...
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 31+
flafi spune:
Neatza cu o cana mare de cafea :)
Multumesc pt info legate de alaptare, foarte utile, misez mult pece o sa se intamplein acel moment, ne adaptam noi atunci.
Bifez si eu cu somnul rau, durerile de solduri, coloana, coastele ma dor tare, trebuie sa fiu super inventiva cu ridicatul din pat -e horor- singura pozitie buna e in picioare.
Apropo de mame , a mea e foarte deranjata ca nu am vrut sa fac planuri de paste , cand vroia sa vina la noi. Nu i-am spus de ceza ca nu m-a intrebat nimic de sarcina etc, si ii tot explicam ca dpn-ul e pe 6 mai, raspunsul a fost : nu-i nimic tu te duci si nasti noi ne descurcam ( ei si restul musafirilor vreo 15), daca nasti inainte nu-i nimic tu stai sus in dormitorcu copilul noi ne descurcam , daca e dupa e foarte bine ca nu mai venim cu mancare de acasa. La un moment dat ma uit la tata enervata si ii spun sa ii explice nevesti-sii cum ecu nascutul, ca eu nu intentionez sa fac mancare pt 15 oameni de paste si sa isi vada de ale lor.
Acum e suparata din nou pe mine :) asta inseamna o luna de liniste
33+ cu Vlad Alexandru
duduta190578 spune:
Buna dimineata fetelor,inca ma lupt cu raceala,beau ceiuri cu lamaie dar nu prea vad rezultate.Nu am nimic decat nas infundat,iar noaptea e groaznic ca nu pot sa respir.Imi pun vibrocil,dar se infunda la loc imediat.
Am fata la mama azi,asa ca vreau sa mai trebaluiesc incet cate ceva prin casa,ca parca toate raman anapoda.Azi primesc niste haine pentru bebe si cred ca le si spal,sa nu le tin asa.
Cu alaptatul,of,tare as vrea sa fie bine si la mine.Nu i-am dat deloc fetei,nu curgea,doar picura,nu prea am stiut ce sa fac,aveam dureri mari de spate si mi-a dat medicamente si gata cu laptele,nu am mai putut nici macar acele cateva picaturi sa-i dau.Acum sunt hotarata sa ma straduiesc mai mult,voi lua si pastile daca va fi nevoie.
Acum ma duc de dimineata la medicul de familie sa iau prenatalul.
31+
DenyAnd spune:
Buna dimineata... multumim de cafea
Ne prezentam si noi la apel, va citesc dar nu am stare sa scriu. Iarasi am toane, las-ca trece.
Noi suntem bine, nimic nou.
Abia astept sa vina 32 saptamani ca sa-mi revad bebitza. Mi-e dor de ea. Este activa, observ ca deja are program, in fiecare dimineata la aceeasi ora imi da trezirea, dupa ce suna toate "ceasurile" din casa cu desteptarea la 5-6 dimi. Si seara cand ne culcam pe la 21-22, o simt ca se foieste nitel in burtica dupa aia se face liniste(cred ca isi gaseste si ea pozitia de somn, care mereu o simt ca e pe stanga, daca ma pun pe dreapta sau pe spate-riposteaza mititica si ma intorc inapoi pe stanga).
Cu tratamentul, inca nu am schimbat nimic, mai aman cu opritul aspenterului. Astept raspuns de la dr.U cu parerea ei.
Flory, nu stiu unde sa caut aici un alt hematolog aici, sincera sa fiu, sunt f obosita la cautat medici aici, ma streseaza in plus. Oricum am incredere in drU.
Felicitari pt vesti bune de la doc, eco, sa fie tot asa pana la termen. (nu nominalizez sa nu supar pe cineva, am memoria varza)
Ca tot vorbiti de sarbatorile de Pasti, abia ieri am "descoperit" ca aici in Viena Pastele este pe 31 martie, adica saptamana viitoare. Habar nu aveam de asta!
Speram ca de Pasti sotul va avea liber pt cateva zile, dar daca aici e pe 31martie, si in tara e pe 5 mai...
Vroiam de Pasti pe 5 mai cand e in Ro, sa ma duc pana in tara pt vreo 1 sapt maxim, sa petrec sarbatorile cu ai mei. Ma gandesc ca e prea riscant sa merg la drum cu burta mare, atunci voi avea 36-37sapt. Si daca taman atunci bebitza se hotaraste sa se nasca, apoi e bai mare pt mine, acolo in tara voi ramane "priponita" tot cu copil. Mai ales ca sotul nu poate merge cu mine, treb' sa ramana aici la munca.
Aici ieri a fost caldut, soare, azi la fel soare, dar e frig -1grad.
Ce sa mai scriu
Mihaela, eu ma inspir de pe net cand vreau sa gatesc vegetarian, lacto-vegetarian.
Ieri am rascolit pe net dupa retetele "gogosi rapide" si deja salivam dupa ele si azi am in plan sa le fac, dar am o leneee si mi-e somn
Mi-am facut de cap in ultimele zile cu dulciuri, ar trebui sa ma abtin ca sa nu ajung cu kg in plus prea multe
Si eu va multumesc pt sfaturile alaptat Foarte utile, le-am notat si eu.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
30+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
Iris1211 spune:
Buna de dimineata!
Ne-am trezit la 7,40 si nu am mai putut dormi iar, chiar daca si asta noapte pe la 1,30 ma uitam la tv. Off, nu stiu ce-i cu mine, dar nu-mi mai revin cu somnul.
Hellie - felicitari pentru buburuz ok. Abia astept si eu sa merg pe 29 sa vedem ce mai face bebelusa.
Carmen333 - bine ce totul s-a terminat cu bine, m-am speriat si eu ca tine luni si marti, dar cand am simtit ceva vag m-am mai linistit, apoi marti seara am fost sac de box.
Be_one - bune ideile tale de papa, cred ca o sa fac si eu pilaf cu ciuperci sau urzici maine.
Flafi - bestiala si mama ta, ca si a mea uneori si ca si a celorlalte fete ce s-au mai plans pe aici. 15 musafiri??? No comment!
O zi insorita sa aveti!
happy 31 + cu Anda-Ioana