Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 14
Iris1211 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreeatnc Iris, sincer mi s-a parut ingrijorata dr, adica a fost destul de ferma cu repausul si cu tratamentul. nu mi-a zis dar cred ca s-a scurtat si colul, daca ii simtea capul asa de bine... |
Parerea mea este ca "destul de ferma" nu inseamna "ingrijorata", poate doar ti-a subliniat faza cu repausul si tratamentul ca sa-ti intre bine in cap.
Nu-ti ramane decat sa te conformezi si sa te calmezi spre binele amandorura.
Ai grija de tine si de bebelina! :*
happy 31 + cu Anda-Ioana
simcri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mony_omv
Saracuta de tine! Si nu mori de foame? Si daca manaci ceva lejer, gen o salata, tot la fel este? Am mai avut si eu arsuri, muream fara Rennie , acum parca subt mai bine. 32+ Edy |
Mi-e foame dar nu intr-un mod crunt, am grija sa mananc bine peste zi, iar salata imi face mult mai rau, pentru ca sa aiba gust pun ori zeama de lamaie ori otet ceea ce face ca refluxul sa o ia razna rau, de luat mai iau din cand in cand gaviscon dar nu pare sa schimbe lucrurile prea mult. Mai e un pic si trecem si peste asta.
mcoca spune:
Andreea, asa am avut eu la Maya, exact la fel : la controlul de 30s, era f jos, asa ca m-a bagat urgent in concediu, dar fara altceva. am nascut la 40s. O sa fie bine .
Vicky, Printzesone and BB (33+)
mihaela-p spune:
de pe la 2-3 mananc intr-una.am luat deja 10 kg ,in ritmul asta nu stiu unde o sa ajung...la nici o sarcina nu m-am cantarit, habar nu am avut cate kg aveam.la primele 2 mi-am revenit repede, dar eram mai tinerica,prima la 24 de ani, a doua la 29. la prima mergeam in parc in Tineretului , eram slaba, cu parul prins in coada, aratam de 18 ani...
la stefi nu a mai fost asa simplu, alaptam ,ea era mancacioasa, aveam o foame...mai ales dimineata dupa ce noaptea ii dadeam sa pape de cateva ori.slabisem si eu in vara, inainte sa raman insarcinata, am ajuns pe la 55 de kg si stateau altfel hainele pe mine.mi-e dor sa fiu usoara si slaba...sa pot merge mult pe jos, sa ma plimb...da' las ca trece si perioada asta si vine vara si dupa nastere , cu multe legume si fructe de sezon, poate va fi mai usor - e pimul bebe de vara, celelalte au fost de noiembrie-decembrie
incerc sa fac de mancare ceva, nu prea am chef,sper sa reusesc pana la urma.m-am plictisit de aceleasi chestii, vreau chestii noi, ceva idei?daca se poate, lacto=vegetariene.
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011
Carmen1985 spune:
Exact asa am patit eu ... sper sa te incurajez spunandu-ti ca am nascut la 39-40 sapt deci a stat cumintica acolo jos ... in ultimele 2-3 sapt totusi simteam ca o scap printre picioare si aveam dureri inghinale mari ...ce te sfatuiesc insa e sa eviti efortul cat de mic, eu nu prea am ascultat si de asta am fost internata de 4 ori pana am nascut ca tratamentul care ti l-a dat si tie acasa nu facea fata... uter reactiv mi-a zis si mie ca am , acum la a 2 a sarcina e mai bine, dar ma si protejez mai mult. Asa ca multa odihna ca sa nu te indopi cu prea multe medicamente. Sanatate!
Citat: |
citat din mesajul lui andreeatnc Buna fetelor! Cu toate ca nu am mai postat nimic, sa stiti ca v-am urmarit zilnic. Ma bucur ca toata lumea este bine. Eu luni am avut control. Inainte de asta, am avut parte de cateva dureri groaznice, ca tot nu stiam eu cum sunt contractiile..:( Am ajuns la dr, abdomenul era incordat tot, mi-a facut ecografie, fetita are 1200g, era cu capul in jos. Apoi m-a urcat pe masa sa-mi verifice colul care era inchis dar dr simtea ft bine capul copilului. Concluzia: 3sapt repaus, nu mai am voie la servici si tratament cu Utrogestan si antispastice. Asadar am parte de un uter reactiv de toata frumusetea... Nu stiu insa de la ce, pana acum nu au fost probleme. Acum ma simt mai bine, nu ma mai doare, se mai strange din cand in cand dar ce ma deranjeaza este ca o simt ft jos si nu vrea deloc sa urce...placenta e fundica anterioara deci nu e joasa.. Cred ca de la eco de 22 sapt sta cu capul in jos? oare se mai intoarce acum? fac 30 de sapt duminica... Sunt speriata ca stiu ca este asa de jos cu capul. Sper ca nu v-am plictisit! Va pup! |
Mami de Bianca 07.05.2008 si 27+
andreeatnc spune:
Multumesc Carmen si Iris de raspunsuri!
Gata, m-am calmat, o sa fie bine! M-am si amuzat putin gandindu-ma de ce ii place ei sa stea de atata timp cu capul in jos?!:)) Si mai are de stat acolo cumintica:) Multumesc fetelor de incurajari!
Hellie spune:
Buna fetelor! Sa semnez si eu condica pe ieri si azi. Am fost asuprita la serviciu iar azi am fost la ecografie .
Dulcicul meu e bine...a ajuns si el la 1kg acum la 27 de saptamani. S-a cocotzat tocmai suuuus imediat sub sanii mei si si-a schimbat total pozitia; acum e cu capul in sus in partea stanga si sta cumva pe diagonala. In rest totul bine cu el, si cu mine ( colul biiine inchis si de 4,2).
Am mai discutat asa in mare cu doctorita mea...mi-a zis clar ca ea nu ma asista daca vreau sa nascl natural si ca nu crede ca vreun alt doctor o va face si ca nu ma sfatuieste nici pe mine sa fac asta....desigur toate astea din cauza herniei de disc pe care o am.
O sa continui cu aspenterul ala....si mi-a mai dat doua analize de facut: homocisteina si d-dimeri. Din cate am citit ambele au legatura cu coagularea sangelui. Aveti idee de ce mi-o fi dat sa fac analizele astea (Simcri?!). La ultimele analize mi- a iesit proteina S sub limita. Acum la eco, doctorita mi- a spus de vreo 2-3 ori ca rezistentele pe arterele uterine sunt perfecte...
Am semnat si contractul pentru nastere si am dat si primul avans de 500 ron.
In rest, ca si pe Maddie, ma uimeste burtica in fiecare zi...creste, dospeste de pe o zi pe alta...o ador...si pe ea si pe locatarul ei.....
Aaa, merci fetelor pentru sfaturilemde alaptat. Bine de stiut. Si mi se pare ff logica faza cu bautul de lichide....adica eu as zice sa bem normal ca sa nu ajungem la exces. Oricum, tine de noi, zic eu sa fortzam asistentele alea sa vina sa ne invete cum sa procedam corect cu alaptatul...si sa nu ne lasaam descurajate de zicale de genul " nu ai lapte", " nu e concentrat laptele tau, nu se satura bebe"etc.etc.etc. Eu una voi ignora zicerile astea si voi fi insistenta pana la extreme cu asistentele ca sa ma invete sa pun copilul corect, sa ma mulg/masez etc etc.
26+
carmen333 spune:
Eu am ajuns la dr ca nu simteam pe bebe miscand, de aseara. Aseara am zis- las pe maine, ca ii e somn, si mie la fel- am avut o somnolenta ieri, ceva de speriat! N-am fost asa pana acum. Azi dimineata, dupa lapte rece, ciocolata, scari nimic, parca o contractie ratacita, dar nu miscare. M-a controlat si dr si tot nicio miscare. Doar la ecograf s-a vazut inimioara!! Ritm normal.
Acum stau si ma intreb de la ce sa fie.. Nu-mi amintesc sa fi mancat ceva deosebit, afara de somn si ameteli eram ok, la tensiunea 10/5 normal ca mai sunt ameteli; medicamente iau magneB6, No-spa cand flutura burta seara, daca sunt obosita; femibion.
carmen333 spune:
Multumesc pentru sfaturi de alaptat, am notat.
Cand ma gandesc ca vine sezonul rosiilor prin iulie-august si ca sutn pe lista de interzise in caz de colici.. Sa ma taie de la fructe, dar rosii cu branza vara, cu putin ulei de masline, as manca incepand cu micul dejun!
Apropo de lichide, va fi vara, 2 litri in conditii de alaptare, insumat apa-ceai-supa nu mi se par mult. As renunta mai degraba la suplimente de stimulare a lactatiei, si as bea lichide. Am auzit ca ar fi cantitatea de lapte la mama ca si la fiica, lucru care ma cam sperie. Mama a alaptat 3 luni, timp in care tipam de foame, nu de colici. Cand mi-au dat lapte de vaca, neindoit cu ceai (de neconceput in ziua de azi) pe la 3 luni, am dormit si eu linistita.
Asa ca ma pregatesc cu tot arsenalul, sfaturi, inclusiv nr tel consilier alaptare, si sper sa fie ok.
31 saptamani