Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~
Raspunsuri - Pagina 12
Monik86 spune:
Paulinio, felicitari pentru bebele dezvoltat Bine ca acum esti ok si tu!
Iris, Maddie, si mie mi-a zis cam toata lumea ca-i baiat, dupa burta, dupa ten si dupa mai stiu eu ce ... inafare de ginecolog, care de 3 luni incoace tot fata o vede si ultima data am vazut si eu cu ochii mei deci n-am nici un motiv sa cred altceva
Vicky, multumim pentru notite Cel mai mult imi place ultima parte "Mama poate sa manance orice" ... stiu ca de la "babe" am mai auzit ca cica ar trebui evitate legumele si fructele crude, de exemplu ... si ma gandeam la ce carente de vitamine ar putea cauza chestia asta si opentru noi si pentru copii ... mai ales ca noi nastem in mai-iunie majoritatea si atunci e plin de fructe si legume pe piata, parca-i si pacat.
In ceea ce priveste consumul de lichide, e discutabil orice exces strica, e clar, dar nu poti nici sa te deshidratezi, mai ales daca nasti vara
25+ cu Adelina Timeea
paulinio spune:
Combinand sfaturile si cu experienta anterioara cred ca voi face asa:
- in primele zile apa cu portia (asta va fi o provocare ptr ca eu beau ffffff multa apa)
- masat sanul si muls lapte cand sanul e pietroi (trebuie neaparat detensionat caci altfel faci mastita)
- pus bebe cat mai repede si corect la san: aici am o problema... din experienta unei colege la polizu iti aduc copilul in salon abia dupa ce iesi din terapie intensiva... Oare pot obtine sa mi-l aduca si acolo? (la municipal asa faceau)
- supliment nu e cazul caci voi avea destul lapte.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 31+
Madd11ee spune:
Eu nu sunt contra suplimentului sau orice altceva..Mi se pare ca e aiurea tu sa nu ai lapte, copilul sa moara de foame si tu sa il tii asa, ca nu vrei supliment..Au fost cazuri in care nici colostru nu iesea..
Mi se pare doar ff diferit felul in care se procedeaza la noi si acolo..
Iar legat de lichide..daca mie mi-ar fi zis cineva la un curs/etc ca e bine sa beau sa fac lapte..asa as fi facut..ca doar nu aveam de unde sa stiu..la prima sarcina faci ce vezi la altii..la a doua mai inveti si tu cum sta treaba(cred)..
26+
paulinio spune:
Clar voi manca fructe si legume crude. Totul e sa nu exagerezi: adica nu mananci un kg de mere deodata. CEva de genul.
In plus... bine e sa incepi cu alimente netrutre si sa adaugi apoi cate unul pentru a vedea daca are bebe reactii la ceva. Asa.. cam ca un exercitiu pentru diversificarea ce va sa vie.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 31+
Carmen1985 spune:
Eu stiu ca poti manca fructe crude , 1-2 pe zi , singura conditie e sa nu le combini cu altceva ,ca sa se digere repede sa nu aiba timp sa stea sa fermenteze si sa dea gaze mamei si implicit copilului. De ex mananci un mar intre mese, nu mar cu biscuite sau alte combinatii.
Mami de Bianca 07.05.2008 si 27+
lillyas spune:
Buna!
Sunt franta de somn si nu pot sa dorm, caci am treabaaaaa!!!
Ma batea gandul sa incerc sa mai stau la serviciu pana la sfarsitul lui aprilie (am dpn 21 mai, desi dr mi-a zis ceva si de 16 mai la ultima eco), dar la cat de obosita ma simt in ultimul timp, pe 15 aprilie spun pa-pa tuturor!
M-a apucat si pe mine stresul ca n-am luat nimic inca. Am comandat mobila pt camera buburuzei, ar trebui sa o aduca in jur de 30 martie... dar atat!
Imi trebuie patut de bebe, carut, cadita, covor,perdea, plus hainute, cosmetice si ... Oare ce-oi astepta?
Stiu ca astia mai batrani din jur sunt cu superstitiile, ca sa nu iei nimic inainte sa nasti, dar n-am de gand sa fac asa ceva!
Sunt intr-un cerc vivios de luni pana duminica: casa- serviciu - curs si parca n-am energie sa ma gandesc si la altceva.
Mai am 2 saptamani de munca si gataaaa! Ma apuc de pregatirile pt bebe.
31+
mcoca spune:
Cu fructele, nu are importanta cu ce le combini, important sa nu mananci multe. Fructele sunt dulci, deci laptele va fi mai dulce, si va fermenta in burtica lui bb. Sa fim seriosi ca nu se transmit gazele mele, la el.
PAulinio, felicitari pt bb mare! Nu imi place lichidul ala incantitate mare. Ce a zis doc?
Lily, nu as risca sa merg in luna a 9-a la scoala. gandeste-te ca ti se rupe apa in clasa.
Vicky, Printzesone and BB (33+)
mihaela-p spune:
pentru sanii plini si durerosi ajuta si foaie de varza batuta putin cu ciocanul de snitele si pusa in sutienul de alaptat, dar tot mulsul ajuta cel mai mult.la Stefi m-a vazut cumnata ca aveam sanii tari si m-a muls ea, a fost f dureros ,dar s-au deblocat canalele si a putut si bebe sa suga.ei i-a aratat o infirmiera la spital.apoi scoteam eu putin lapte inainte sa ii dau ei, erau superi plini, trebuiau inmuiati un pic.
e destul de greu la inceput ,dar a fost mult mai bine cu alaptatul-am alaptat-o pana la aproape 1 an.
de mancat am mancat cam de toate, mai putin fasole cand era bebelina mica,fructe am mancat destul de multe si a fost ok.ceva colici tot a avut , am facut tot felul de experimente cu espumisan , bonisan,ceai pt colici, etc.
sper sa fie mai ok de data asta, nu am decat cateva luni de cand nu mai alaptez, dar...
nici eu nu am cumparat nimic pt bebe, mai am hainute ceva-am dat marea majoritate ca am am zis ca e ultima,patutul este, ii mai iau poate ceva lenjerie si aparatori, carucior trebuie sa il spal, dar astept vremuri mai calde,scoica am.o sa ii cumpar hainute mai aproape de nastere acum nu prea am chef de umblat prin magazine.
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011
lillyas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Lily, nu as risca sa merg in luna a 9-a la scoala. gandeste-te ca ti se rupe apa in clasa. Vicky, Printzesone and BB (33+) |
As fi de rasul curcilor, nu?
Nuuuu mai vreau! Vreau acasa, sa stau cu butica in sus si sa lenevesc!
Mai am saptamana viitoare de munca normala, apoi 1-5 aprilie e Scoala Altfel (sper sa fie mai scurta... sa-si trimita parintii mai repede copiii la tara la bunici ), urmata de o saptamana de vacantaaaa! Rezist eu!
31+
mihaela-p spune:
si mie mi-au spus diversi ca e sigur baiat dupa forma burticii, degeaba le-am spus ca la eco a fost clar fata.
nu prea pot sa merg pe jos, ma doare burtica in partea de jos.noroc cu masina ,altfel as fi sechestrata la domiciliu.va doare burtica?se intareste?am luat o singura data no spa si m-a ametit, cred ca mi-a scazut tensiunea , mi-era si greata, asa ca nu mai iau.singura solutie pare sa stau mai mult intinsa si sa nu merg pe jos sau sa stau prea mult in picioare.m-a turtit rau ideea ca mai am doua luni asa..noroc ca imi fac de lucru cu fetele si timpul trece f repede, cand mi-e rau sau nu ma simt bine o iau asa cum e, cand ma simt bine fac acte de vitejie, merg la plimbare, etc.trebuie sa o iau si pe Stefi in brate si am observat ca ma doare burtica apoi..
sorry de mesajul asta dezlanat, mi-e somn si cred ca ma bag in pat, aici ploua si parca ma face si mai somnoroasa.
va pup
mamica fericita de 3 printese Maria Teodora 26dec 2001, Maia Andreea 28 nov 2006,Stefania Gabriela 20 nov 2011