Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Iris, cred ca are bebe puseu de crestere, ceva..de aici foamea..Si apropo de replici de genul, eu am o matusa care ma intreaba de fiecare data daca nu cumva e fata, ca ei asa i se pare dupa burta in conditiile in care i-a aratat mama inclusiv eco in care se vede putzica si outele Deci..ce sa mai zic..Asa ca tre sa ne obisnuim..

Paulinio, felicitari pt eco! E un bebe maricel..Mie mi l-a dat tot timpul mai mic dupa eco cu cateva zile..sunt curioasa saptamana viitoare cum iese..cand ma duc sa ii mai vada o data inimioara..nu a vazut dr nimic dubios data trecuta, dar a zis ca e bine sa mai verificam..plus ca si mie mi s-a facut dor de bebe..

Ralu, o sa merg si eu la cursuri de pe 1 aprilie..sunt curioasa ce aflu si eu..mai ales ca e de la concurenta

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

De acord cu paulinio . Ce faci daca nu scoti laptele si sanul se intareste ? Mastita .Eu am trecut la ambele sarcini pe langa ea,asta datorita faptului ca produc lapte in exces.Si eu ma chinuiam sa nu scot decat putin lapte dar v-am spus ,daca nu goleam sanul ,simteam ca incepe sa ma doara si sa se incalzeasca. Asa ca eu una o sa scot laptele in plus ca sa evit neplacerile astea.
paulinio felicitari pentru bebicul mare ! Primul copil cat a avut la nastere ?

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum32+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Primul a avut 3550 si 50 cm (sau 51??? - nu mai stiu exact). A luat cam un kg in ultima luna de sarcina...
Pe asta parca il simt mai "mare"... de la 2 kile... mai ia un kg in ultima luna/// cred ca ajunge spre 4.

Si au am fost tot ca Vio... produceam lapte in prostie iar bebe sugea f putin pentru ca avea icter si nici nu stia cum. Noroc ca m-a vazut doctorita... m-a luat la "muls"... mi-a aratat cum. Deci eu n-am stat asa. Ce masaj/// terbuia sa scot serios ca sa simt sanul cat de cat ok. Asa e... productia s-a reglat ff tarziu... dar nici asa nu puteam sta.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

De acord cu paulinio . Ce faci daca nu scoti laptele si sanul se intareste ? Mastita .Eu am trecut la ambele sarcini pe langa ea,asta datorita faptului ca produc lapte in exces.Si eu ma chinuiam sa nu scot decat putin lapte dar v-am spus ,daca nu goleam sanul ,simteam ca incepe sa ma doara si sa se incalzeasca. Asa ca eu una o sa scot laptele in plus ca sa evit neplacerile astea.
paulinio felicitari pentru bebicul mare ! Primul copil cat a avut la nastere ?

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum32+Eduard-Mihai

Deci ce a zis tantia aia nu este ok? Eu de aia v-am si zis ca daca eu nu stiu

Normal ca eu dupa voi ma iau

28 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ralu, asa am invatat si eu :). O sa caut notitele de la cursul meu de alaptat, pe care le-am respectat cu sfintenie :). Ideea de baza e sa nu te indopi cu lichide, din contra, cat mai putine la inceput.

Vicky, Printzesone and BB (33+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Fetelor, sunt tare incantata si simteam nevoia sa va impartasesc si voua bucuria mea: tocmai ce-am vorbit cu unul din cei trei frati"Trio Zamfirescu"(cei care cantau la chitara la "Romanii au Talent", anul trecut), iar maine-o duc pe Daria s-o vada(fata mea-si doreste f tare sa invete chitara, iar eu o incurajez)

Mergi la inceput

Am gasit notitele :

Despre alaptat

Avem nevoie :

- 2 sutiene de calitate, 1-2 masuri mai mari decat masura din luna a 9-a

- o creme anti-crevase cu care incepem sa dam de la 36 saptamani (si apoi dam cu ea tot timpul, adica de cateva ori pe zi). Marea majoritate a cremelor nu trebui inlaturate inainte de supt.

- tampoane pentru sani

In primele 2 zile dupa nastere punem bebele cate 10 min la fiecare san la 2 ore (nu mai mult deoarece nu are ce sa suga mai mult, lapte nefiind inca, decat colostru). In a treia zi se produce in general « furia laptelului ». Sanii trebuie masati inainte de fiecare alaptat cu miscari circulare (timp de o saptamana), ca sa devina suplii. Bebelui nu ii place sa isi bage nasul intr-un sān dur.
Atentie la lichide in primele zile! Cat mai putine, pentru ca furia laptelui sa nu fie asa de agresiva.

Regulile de aur

- bebele trebuie sa stea in apropierea mamei, ca sa invam sa comunicam, sa-i cunoastem fiecare grimasa, plans

- bebele trebuie NEAPARAT pus la san in primele 6 ore de la nastere

- trebuie practicat « alaptatul la cerere », si NU trebuie dat supliment de biberon

- 15-20 de min la un san, apoi la al doilea cat vrea. Ideal este sa fie schimbat intre « cei doi sani », ca asa il trezim daca cumva adoarme.

- 2h30-3h intre 2 alaptari (sau mai mult daca bebele doarme). Este bine sa se incerce sa fie macar 2h30 intre alaptari. Daca bebe plange nu inseamna neaparat ca nu a mancat de ajuns, ei plang de cele mai multe ori pentru ca vor sa fie mangaiati, luati in brate, alintati.

- Numai daca bebele pierde in greutate se introduce supliment.

- Bebeii alaptati la san nu ragaie in general. Putem incerca o data, de doua ori, dar nu trebuie sa ne strasam cu asta.

- Daca bebele se eternizeaza la san, inseamna sa suptul il calmeaza si atunci trebuie folosita o suzeta.

Mama care alapteaza poate sa manance orice!! (ok, exclus alcool, cagea :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Ff bune informatiile, Vicky..
Chiar citeam si pe la buburuze sa vad ce mai fac si cum se descurca si am citit tot felul de situatii legate de alaptare..
La noi din ce mi-am dat seama..Se merge pe cat mai multe lichide in primele zile..supliment obligatoriu..Si tinut copilul sa ragaie aproape obligatoriu.. Ca sa nu mai vb de faptul ca la noi ai noroc daca pui copilul la san la 12 ore dupa nastere..

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Am gasit notitele :

Despre alaptat

Avem nevoie :

- 2 sutiene de calitate, 1-2 masuri mai mari decat masura din luna a 9-a

- o creme anti-crevase cu care incepem sa dam de la 36 saptamani (si apoi dam cu ea tot timpul, adica de cateva ori pe zi). Marea majoritate a cremelor nu trebui inlaturate inainte de supt.

- tampoane pentru sani

In primele 2 zile dupa nastere punem bebele cate 10 min la fiecare san la 2 ore (nu mai mult deoarece nu are ce sa suga mai mult, lapte nefiind inca, decat colostru). In a treia zi se produce in general « furia laptelului ». Sanii trebuie masati inainte de fiecare alaptat cu miscari circulare (timp de o saptamana), ca sa devina suplii. Bebelui nu ii place sa isi bage nasul intr-un sān dur.
Atentie la lichide in primele zile! Cat mai putine, pentru ca furia laptelui sa nu fie asa de agresiva.

Regulile de aur

- bebele trebuie sa stea in apropierea mamei, ca sa invam sa comunicam, sa-i cunoastem fiecare grimasa, plans

- bebele trebuie NEAPARAT pus la san in primele 6 ore de la nastere

- trebuie practicat « alaptatul la cerere », si NU trebuie dat supliment de biberon

- 15-20 de min la un san, apoi la al doilea cat vrea. Ideal este sa fie schimbat intre « cei doi sani », ca asa il trezim daca cumva adoarme.

- 2h30-3h intre 2 alaptari (sau mai mult daca bebele doarme). Este bine sa se incerce sa fie macar 2h30 intre alaptari. Daca bebe plange nu inseamna neaparat ca nu a mancat de ajuns, ei plang de cele mai multe ori pentru ca vor sa fie mangaiati, luati in brate, alintati.

- Numai daca bebele pierde in greutate se introduce supliment.

- Bebeii alaptati la san nu ragaie in general. Putem incerca o data, de doua ori, dar nu trebuie sa ne strasam cu asta.

- Daca bebele se eternizeaza la san, inseamna sa suptul il calmeaza si atunci trebuie folosita o suzeta.

Mama care alapteaza poate sa manance orice!! (ok, exclus alcool, cagea :))

Multumesc - am notat

28 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Madd, sa stii ca suplimentul nu-i chiar bau, bau. Eu nu am avut colostru (am mai spus), da deloc, deloc. Ei copilul mort de foame, a doua zi am facut scandal, eu :), sa-i dea bibe. A baut cu bibe 2 zile, apoi a treia zi a venit laptele (e un proces fiziologic, vine la 72h de la nastere). Cum faceam : o puneam un pic la san, apoi bibe ... Eu nu am avut probleme cu ea apoi cu alaptatul.
Stiu ca in ro se recomanda lichide la greu, de unde fuzia laptelui, sani angorjati etc. Dar apoi, nu ti le baga nimeni cu palnia .

Mergi la inceput