Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~43~

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Buna dimi,

Si noi la apel, inainte de ne apucat tare de treaba la serv, mai avem de venit pana sapatamna viitoare stiu da eu sunt o puturoasa .

Am fost aseara la cursul de puericultura de la RM, modul era despre Nastere si Anestezie va impartasesc sunt urmatorele:

- a demolat toate miturile despre epidurala gen ca daca faci epidurala nu mai poti impinge (epidirata este analgezic (parca) si nu anestezic, adica el te ajuta sa nu mai simti durerea nu sa te amorteaza, ca nu influenteaza bebele etc

- ne-a expicat si toate contraindicatiile pentru fiecare chestie in parte

- tanti care ne-a vb despre celule stem a venit cu un caz concret de copilas salvat de celulele stem ( o fetitta ce avea leucemie si a fost tratata cu celulele ei stem ) dupa 5 ani era ok, din pacate nu am notat si nu am retinut studiul de caz ca sa va dau si voua.

Cam asa, mai erau multe ... dar neuronul meu gravid ... a si inca ceva o tanti consilier in alaptare la targ mi-a spus ca in cazul in care sanii sunt angorjati (avem prea mult lapate - furia laptelul ) nu trebuie sa punem pompa ca atunci vor produce si mai mult lapte pentru ca functioneaza pe principiul cerere / oferta.

fluturashhh tare in rest ce mai faci cum esti? Stai acasa nu?

iuliajurdi bun venit

Monik86 eu din ce stiu de mamicile experimetate 50 nu, 56 si chiar si urmatoarea marime adica 63 eu asa am luat cateva 56 si 63 nu am luat nimic 50.

Elyana stai linitita bebei or sa stea la caldurica pana la termen

Sa avem o zi frumoasa va

28 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Neata fetelor! Veniti la cafea?:)

Eu am reusit sa dorm si eu mai mult azi-noapte..ma simt ceva mai bine..Dar tot nu ma simt odihnita..Off..cred ca de acum incepe greul..

Ca sa subscriu la ce au zis si Flory si Elyana, nici eu nu stiam ce inseamna Secu Dar mi-am dat seama ca si la voi e nebunie..daca nu stii foarte bine regulile, e posibil sa te arzi..

Elyana, chiar m-am uitat pe calendar cand am citit primul mesaj de la tine..Si am vazut ca e sambata, nu duminica..deci..sunt doar vise:)) Daca e sa ma iau dupa asta, eu ar trebui sa nasc la Elias prematur

Am verificat si eu pe net analizele de le-am facut ieri..mi-au iesit toate in afara de anti-d(pe care ii astept cu nerabdare)..la testul cu glucoza, sa fiu sincera, nici nu ma asteptam sa iasa asa bine, la cum e tot neamul aproape cu diabet, eu cu ovare polichistice..etc..Am avut 70 a jeun si 104 la 2h..deci aproape de limita inferioara..oricum, sunt fericita..mi-a iesit si anemie..dar ma asteptam la asta..toxo nonreactiv..acum sa vad la cele de gineco si la anti-d cum iese..si gata..

Eu am primit ff multe lucruri pt bebe..dar momentan nu am nimic in Bucuresti, aranjat..deci e ca si cum nu as avea momentan..iar de cumparat..am cumparat si eu un body de vara..asa..ca sa nu zic ca nu am luat nimic

Va pup si aveti grija de voi!

26+

Mergi la inceput

Apropo fetele din Bucuresti, stiti de Farmacia Tei,da? Ca este foarte foarte ieftina (diferenta si de 20 lei la unele medicamente fara de alte farma cum ar fi femibion ) la o lista mai mare de cuparaturi se simte aproape la jumatate de pret.

https://comenzi.farmaciatei.ro/

au si posibilitate de comanda online

noi de aici vom lua ce tine de bebe de medicamente, comprese, produse de igiena etc.

exista si farme bebe tei vis-a-vis si au de toate de la patuturi la carucioare etc.

28 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Sa va zic ce am facut ieri la morfo: bebele e bine dezvoltat, aprox 2 kg (+/- 300g, ceea ce e destul de mult)... lichid amiotic mult...
restul sunt normale...
Intradevar erau 4-5 masuratori cu estimari ale varstei copilului (dupa craniu, dupa femur... etc) si la final s-a facut o medie... e mai dezvoltat cu 1 saptamana si 1 zi... deci ar veni data nasterii 12 mai. Se cam potriveste cu ce a zis doctorul... ca nu apuc dpn-ul.
Vom vedea... cert e ca eu ma simt destul de mare si greoaie. Colul 4,2 si inchis...

Partea naspa e ca mi s-a facut rau in timpul ecografiei: pozitia aia destul de rigida, lipsa aerului, dr tot apasa cu receptorul (probabil ca din cauza lichidului mult trebuia sa apese ca sa ajunga sa vada organele)... deci am rezistat 15 minute cat a masurat ea ce trebuia si apoi m-am ridicat... Pe bebe nu prea l-am vazut ca nu mai puteam, abia asteptam sa ies de acolo.
Usor, usor mi-am revenit... oricum ieri a fost o zi grea... dar stand seara afara in parc cu Radu mi-a fost mai bine.
Deci e bine si bebe.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

Am amintit si eu de Tei :)

28+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Buna dimineata si de la noi!
Va multumesc din suflet pentru urarile adresate Dariei, sa stiti ca i-am comunicat!
Acum, Monik86, n-am copiwright pe replici, le poti folosi cand doresti(doar ca risti sa fi etichetata drept afurisita...asa cum sunt considerata eu )
Fluturash dragalas, eu am fost deja saptamana aceasta la un curs de "Scoala Parintilor", la Filantropia(a fost cursul cu nr.2).
Pentru cele interesate: se desfasoara saptamanal, martea, de la ora 17, in Amfiteatru si nu este necesara inscrierea. Pt adeverinta necesara taticilor, acestia trebuie musai sa se prezinte la cursurile cu nr 3 si 4 (nasterea+ingrijirea nou nascutului). Cursul a durat cam 75 de minute si a fost interesant. A, sa nu uit, ESTE GRATUIT!!!!
Fetelor nou venite,
Aaaaa, am uitat sa va spun, am prestat placinta pt colegii Dariei si, dupa spusele ei, am luat "10+ de la 30 de copii si-o doamna"

Pupici tuturor!
Cosmy 32+Anastasia&Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Buna tuturor!

V-am citit si va citesc in continuare, dar mi-e asa o lene si un sooomn...si, totusi, am zis ca sa dau un semn.
Am vazut ca avem mamici noi pe aici - bun venit, sarcina si nastere usoara!
Madd - condoleante!
Mamici cu copii bolnaviori - multa sanatate si mare grija la frigul ce revine!
Buburuza- - parca tu erai cu diabetul (sper sa nu gresesc) - vreau sa zic ca a mea drita nu mi-a dat sa fac testul deloc (a zis ca nu am antecedente, nu am copil mare), dar eu am o mega pofta de dulce si mi-o si satisfac in ultima vreme.
De fapt, nu stiu ce e cu mine (probabil ma maresc), dar am o foame de mananc si 5 mese pe zi (consistente, nu ciuguleli), cred ca e si de la faptul ca acum stau acasa si nu am altceva de lucru. De dimi am mancat lapte cu cereale si mai inainte m-a luat o pofta de cremwursti de numa (de fel nu mananc mezeluri, mai ales ca am lucrat in domeniu si am vazut muuulte). Asa ca am mers la magazinul din fata blocului mi-am luat 4 buc, pe care le-am savurat acum 10 min, iar dupa o bucata de invartita cu nuca si o cana de lapte. Deci, vedeti ce de treaba am eu.
Asta noapte iar am vegheat, ma termina durerile oaselor de bazin, drept urmare sunt varza cu somnul si cred ca o sa ma mut in pat curand.
Monik866 - si eu am cea mai mica marime 56 la hainute, dar nu m-am panicat pana acum, doar tu mi-ai dat de gandit.
Aaaa am uitat sa va spun ca vreo 2 mamici m-au intrebat daca sunt sigura ca voi avea fetita ca burta mea nu prea arata asta. M-am enervat si am zis ce-o fi, o fi, dar asa ii mai freaca pe unii grija, de abia ma abtin sa nu-i reped.
Va las ca-mi pica ochii in gura.
Va pup si sper sa ma iertati ca m-am intins prea mult pe-aici.
PS:
Atat cat am dormit asta noapte am visat si eu ca ma sarutam cu un coleg si ma zapacise rau felul in care ma saruta, incat m-am simtit vinovata fata de sot cand m-am trezit. - asta apropo' de vise ciudate.
Flafi a mi dat vreun semn, ca parca nu am vazut????

happy 31 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

cita_ralu... si daca nu storci cand ai furia laptelui ce faci? mastita? Oricum te dor ff tare si trebuie detensionati.
Poate ca altceva voia sa spuna tanti: sa stoarcem (manual, pompa... ce-o fi) dar nu de tot... asa, cat sa detensionam sanul si sa mai slabim presiunea.
Sau... ce zicea ca ar trebui facut?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

cita_ralu... si daca nu storci cand ai furia laptelui ce faci? mastita? Oricum te dor ff tare si trebuie detensionati.
Poate ca altceva voia sa spuna tanti: sa stoarcem (manual, pompa... ce-o fi) dar nu de tot... asa, cat sa detensionam sanul si sa mai slabim presiunea.
Sau... ce zicea ca ar trebui facut?

Da da asa zicea tanti ( ma iertati dar nu am mai continuat) a zis de masaj , ca se face masaj pentru detensionare - eu una habar nu am v-am zis pt ca eu nu stiu si asta era o informatie noua

28 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

ralu pt informatii, f interesante

Intr-adevar tati a mai cumparat cate ceva, dar suntem amandoi atat de organizati incat nici in ziua de azi nu stiu exact cate avem Am tot zis ca vine el si vad eu atunci. Oricum am senzatia ca ma voi umple de biberoane din toate partile.

Eu vreau ca incep luna viitoare sa pregatesc bagajul pentru maternitate sa fiu linistita cand ma gandesc la nastere.

Odata ce intru in prenatal o sa dau comenzile pt ce vreau sa iau de pe net si o sa ma duc prin magazine pentru restul. Am timp sa ma hotarasc ce modele vreau ca sa nu ma invart prea mult.

Patul il iau de pe net, cel mai probabil, din lemn, cu balansoar si masuta de infasat atasabila (nu vreau nici dulapior, nici sertarase, o sa am sifonierul chiar langa si destul spatiu de depozitare prin casa). Ei zic ca livrarea se face a doua zi, deci ar trebui sa scap rapid. Caruciorul si scaunele de masina vreau sa le comand din UK si nu stiu cat va dura sa ajunga (se gasesc si la noi, insa de pe site-ul mama vin mai multe accesorii )

La hainute inca nu ma bag mai mult decat strictul necesar pt nou-nascuti si vad pe parcurs ce am nevoie.

Plus ca, sa nu uitam, am listute de la voi in ajutor pai cum sa nu ma descurc? :D

25+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput