Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~42~

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Am uitat sa imi las si eu data nasterii:)) Neuronu' gravid.. 23.08.1990 ..
Sunt cea mai mica dintre burtici, cred... Eu chiar citeam ce scriati de cluburi etc..si ma gandeam..Eu nu am fost niciodata fan cluburi/disco and co Preferam terasa si sucul de afara..mergeam cred..de maxim 3-4 ori pe an..prefer alt gen de petreceri..dar am zis ca nu o sa refuz o ieseala de genul cu fetele daca mi se ofera ocazia..Am sotul intelegator..mi-a zis deja ca el se ofera sa stea cu bebe daca vreau sa ies asa ca o sa profit
Iar de iesit in club cu baiatul..cred ca o sa fie ceva mai usor la mine la diferenta asta mica de varsta dintre noi..

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Andreea, si eu zic sa nu te panichezi (stiu ca e usor de zis,dar fff greu de facut...si eu sunt din categoria "inima la gat"). E cu mult in afara intervalului asa-zis "normal"?
Oricum, spre linistea ta, daca ai facut pana acum ecografiile la o singura persoana, eu zic sa alegi si pe altcineva, sa vezi ce parere are.
Pana una alta, vorba lu' Mony, romanii sunt in general mai "capatzanosi" . Ca si vecinii bulgari, de altfel!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Mony, cum sa-ti zic eu ? ... Dr. n-a zis nimic. Aia a fost si pb generala in casa. Discutii gen "da' ce, tu esti doctor?", sau "de unde stii tu cum tre' sa fie?" si altele de genul asta.

Ideea e in felul urmator: la ultima ecografie (de fapt si la penultima - adica cea de la 18 si cea de la 22 sapt) masuratorile de la capsor sugereaza o varsta mai mare decat varsta gestationala cu aproximativ 2 saptamani. Adica eu aveam 22 saptamani si capsorul avea marime de 24. Dr. nu a zis ca ar fi ceva in neregula, EU am intrebat-o daca nu crede ca valoarea este prea mare si mi-a zis ca valoarea se incadreaza in limitele normale. Este adevarat, a mai zis ea, ca se apropie de limita superioara a "normalitatii", dar sa nu-mi fac griji fiindca bitestul a iesit f bine si bebele a fost de la inceput mai mare cu o saptamana. Adica DPN din pct de vedere ecografic este 19.05, in loc de 25. 05, cum iese dupa calendar. Si asa a fost de pe la primele ecografii. (am facut cateva, ca m-am tot plimbat pe la mai multi medici in primele 3 luni, pana sa gasesc pe cineva sa-mi convina )

In conluzie, sper sa fiu decat eu crizata si totul sa fie bine. Am cautat chiar si pe net valori de la masuratori de biometrie fetala. Ce sa mai... Am stresat pe toata lumea si pe mine cel mai mult dintre toti (desi stiu ca nu e bine pentru bebe, dar nu ma pot abtine, oricat mi-as impune).

Edit: nu am facut ecografiile numai la aceeasi persoana, dr. mea m-a trimis pt ecografiile de 22 si 30-32 sapt la alt doctor.

Mergi la inceput

Maddie, puteai sa ma omori ca as fi zis ca ai mai multi ani. Nu pentru ca ai arata mai in varsta, dar asa din conversatiile purtate, din maturitatea raspunsurilor etc etc...Am intalnit fete la 23 de ani...nu vreau sa ma exprim asupra lor. .

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Maddie, sunt de-acord cu Hellie!
Si eu te-as fi "imbogatit" cu minim 8 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreea.nsd

Mony, cum sa-ti zic eu ? ... Dr. n-a zis nimic. Aia a fost si pb generala in casa. Discutii gen "da' ce, tu esti doctor?", sau "de unde stii tu cum tre' sa fie?" si altele de genul asta.

Ideea e in felul urmator: la ultima ecografie (de fapt si la penultima - adica cea de la 18 si cea de la 22 sapt) masuratorile de la capsor sugereaza o varsta mai mare decat varsta gestationala cu aproximativ 2 saptamani. Adica eu aveam 22 saptamani si capsorul avea marime de 24. Dr. nu a zis ca ar fi ceva in neregula, EU am intrebat-o daca nu crede ca valoarea este prea mare si mi-a zis ca valoarea se incadreaza in limitele normale. Este adevarat, a mai zis ea, ca se apropie de limita superioara a "normalitatii", dar sa nu-mi fac griji fiindca bitestul a iesit f bine si bebele a fost de la inceput mai mare cu o saptamana. Adica DPN din pct de vedere ecografic este 19.05, in loc de 25. 05, cum iese dupa calendar. Si asa a fost de pe la primele ecografii. (am facut cateva, ca m-am tot plimbat pe la mai multi medici in primele 3 luni, pana sa gasesc pe cineva sa-mi convina )

In conluzie, sper sa fiu decat eu crizata si totul sa fie bine. Am cautat chiar si pe net valori de la masuratori de biometrie fetala. Ce sa mai... Am stresat pe toata lumea si pe mine cel mai mult dintre toti (desi stiu ca nu e bine pentru bebe, dar nu ma pot abtine, oricat mi-as impune).

Edit: nu am facut ecografiile numai la aceeasi persoana, dr. mea m-a trimis pt ecografiile de 22 si 30-32 sapt la alt doctor.

Andreea draguto, pai la eco iti masoara mai multe trebuir la bebe si la fiecare dintre aceste masuratori iti rezulta o "varsta" (de ex. femurul masurat da o varsta, caputul o varsta, abdomenul o varsa etc.) si in functie de aceste "varste" se face media si iti rezulta "varsta ecografica". Eu zic ca nu ai de ce sa te chinui mai ales ca nici macar nu iese din interval cu masuratoarea caputului. Daca iti iesea la femur ca este mai lung, ce mai ziceai?! ca o sa iasa vreun Ghita Muresan?! .
Hai ca treci tu si peste "spaima" asta!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Hellie, merci de incurajari. Da, ai dreptate, sunt mai multe masuratori. Eu credeam ca fiecare trebuie sa rezulte aceeasi varsta, sau cat mai apropiata. Nu m-am gandit ca se face o medie.

Hai ca parca am mai prins putin curaj.

Mergi la inceput

Citat:

Hellie, merci de incurajari. Da, ai dreptate, sunt mai multe masuratori. Eu credeam ca fiecare trebuie sa rezulte aceeasi varsta, sau cat mai apropiata. Nu m-am gandit ca se face o medie.

Hai ca parca am mai prins putin curaj.

Andreea, cu multa placere! D'aia ne adunam aci', sa ne mai incurajam, destindem, sfatuim etc. Acum eu nu-s experta in ecografii iti dai seama, dar eu asa am vazut la mine pe ecografii, mai multe masuratori (unele spre limita minima, unele spre limita maxima, unele medii) si adunandu-le asa mi-am dat seama ca varsta ecografica e media lor cumva.
Si mie cred ca mi-a iesit caputul mai mare, daca nu ma insel...sau cel putin dintre toate masuratorile, el era cel mai mare.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Chiar asa Cosmy, pana la urma prajituresti?
Hellie pot sa te intreb cat a costat carutul, daca doar reducerea a fost de 6-7 mil?
Mai fetelor, dar de Fluturash si Ankylya mai stie cineva ceva?

happy 31 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:

Nu te stresa ca si eu m-am stresat la ultimul eco, dar a fost mai mult invers. A iesit varsta de la masuratori cu o saptamana mai mica, trebuia sa am dupa UM ~ 24sapt si 5 zile si dupa masuratori avea 23 sapt si 5 zile.
Eram socata pt ca la eco la 12 sapt si la 17 sapt era cu o zi doua inainte si ma asteptam sa fie tot asa, chiar eram f mandra. La 21 saptamani cam coincideau si la ultimul eco la 25 (sau 24 ca deja is bulversata ) era in urma. Dr mi-a zis sa stau linistita, ca-i dezvoltata normal, fiind eco de morfologie fetala, chiar am vazut ca toate organele erau dezvoltate normal! Pana la urma mi-am zis ca poate asa e ea, mai mica, ca doar e fetita si nici nu are pe cine sa semene prea mare (sau inalta sigur nu are pe cine sa semene )

Deci mai alles daca si tie ti-a zis dr. ca e ok, atunci probabil ca asa e cum zice el.

24+ cu Adelina Timeea

Mergi la inceput