cafea vs ness
Raspunsuri - Pagina 6
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Imi place tare, neagra si fierbinte cafeaua adica! |
... se vede ca e Pinguina, asta e influenta de pe ghetar ...
ioachim spune:
aoleu, eu beau cafea/ness ce o fi, in zi obisnuita cam 3. si in alte zile ajung la 4-5..
palpitaii, etc. nu am avut niciodata de la cafea. cred ca cel mai mult am ajuns la 6-7 pe zi cand dormeam putin rau de tot cu scoala sau munca.
danielag spune:
On topic: Cafeaua solubila nu mi se pare ok, in fond e prelucrata sa ajunga in starea respectiva. Si imi da si palpitatii.
Off topic: Si mie mi se pare acra cafeaua Jacobs. Si am observat o chestie: o cafea care e buna la ibric nu e la fel de buna la espressor (si cateodata si invers). Pentru ibric folosesc cafea Fortuna Rendez-Vous (verde). Pentru espressor iau cafea boabe de la un magazin de pe langa Universitate (fac un melanj de Bremen si Berlin Mocca). Ei, Fortuna facuta espresso e foarte acra, cam ca Jacobs-ul la ibric . Bremen si Berlin Mocca merg si la ibric, dar sunt mai aromate si mi se pare ca in espresso sunt cu adevarat puse in valoare.
Alizee spune:
Mie nu imi place nesul, ci cafeaua la ibric. Beau Jacobs verde, Tchibo sau o cafea care are emblema Carrefour, in pachet maro, foarte buna.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Letitia1
Pai de aia ziceam, daca tot era sa am probleme cu tensiunea, preferam sa o am mica, ca sa pot bea cafea .
Jacobs? De aia imi placea si mie in Romania. |
Jacobs-ul e cafea nemteasca. Nu?
BalMascat spune:
Si mei imi place o cafea buna.
Beau Jacobs verde pe care il gasesc aici intr-un anumit supermarket (si pt mine a fost o surpriza!). E diferit la gust decat cel din Ro, asa zice si mama. Cel de aici e facut in Germania. Il fac la ibric, o cana mare, si o beau fierbinte. are o aroma foarte placuta.
Doar ca ador si latte-ul de la Starbucks, care era nelipsit. Asa ca am investit o suma bunicica in a cumpara o masina de espresso care e cat se poate (pt un ne-comercial) de aproape de Starbucks. m-am transformat in barista si fac niste latte-uri extraordinare. de atunci cam stau Jacobs si ibricul in repaus. folosesc cafea Starbucks sau Lavazza dark roasted.
tocmai am baut una si as mai bea vreo 10!!! numar orele pana la amiaza! hahaha
Ness-ul mie mi se pare ca are un gust artificial. ii lipseste aroma/gustul de cafea. l-am folosit in facultate cu pepsi, am frecat la el, dar e undeva ramas in timp pt mine.
Ilinca_M. spune:
Va rog sa-mi spuneti pas cu pas cum se prepara o cafea la ibric ca lumea (cata apa sa pun, cata cafea, cum etc); am incercat si eu sa-mi fac si ba imi iese apa chioara ba numa zatz...
Eu am baut ness de la 14 ani pana pe la vreo 27:)) Apoi am trecut la naturala dar de cateva luni s-a stricat aparatul si mi-e lene sa caut altul in magazine si in plus eu pricep foarte greu instructiunile tehnice, mai bine sa nu intru in amanunte:)) Asa ca de cateva luni am trecut iar la ness dar nu-mi place asa mult. Mentionez ca de vreo 10 ani eu beau orice cafea fara zahar (si fara indulcitori, bleah, pe aia chiar nu-i suport) dar mie nici ness-ul nu mi se pare prea tare sau prea amar
coracora spune:
Noi la munca avem un aparat extraordinar care face spuma de lapte (bine, el la origine e expressor, dar are mai multe functii). Dimineata beau 2 cani pline de spuma de lapte la care adaug in jur de 5 linguri de cafea (filtru), numai cat sa se coloreze amestecul in bejuliu. Nu stiu ce nume ar putea sa aiba combinatia asta, insa mie imi place la nebunie. :) Restul zilei la munca beau ceai cu lapte (usor indulcit) sau ceai rooibos.
Acasa beau Inka, facut cu apa, in care pun si lapte pentru cafea.
(mie cafeaua de orice fel imi da palpitatii atunci cand depasesc doza de mai sus; ma si agita, imi da o stare de ma baga in sperieti)
danielag spune:
Ilinca, sunt mai multe moduri de a face cafeaua la ibric. Eu fac asa: pun apa la fiert (de obicei apa plata, nu de la robinet), pun pe foc, pun zaharul (tu poti sa-l sari, vad ca bei fara zahar) si astept sa dea apa in clocot. Cand apa clocoteste iau ibricul de pe foc, pun cafeaua si amestec. Cam 3 lingurite cu varf pentru o ceasca de cafea (o ceasca din asta e cam jumatate de cana obisnuita). La doua cafele pun cam 7 lingurite cu varf de cafea. Cantitatea o poti ajusta in functie de cafeaua pe care o ai. Daca e robusta e mai tare, daca e arabica e mai putin tare dar mai aromata. Dupa ce am pus cafeaua in ibric eu nu o mai pun pe foc inapoi, mi se pare ca are un gust oxidat cumva. O las sa se racoreasca si o torn in cesti. Cateodata cand ma grabesc pun ibricul in alt vas cu apa rece pentru 2 minute - ajuta la decantarea zatului (urasc zatul in cana, incerc pe cat posibil sa torn in cesti dupa ce zatul s-a lasat la fund si torn cat mai incet sa nu-l tulbur).
Avantajul metodei de mai sus este ca se face caimac (daca o pui la fiert din nou caimacul dispare) si ca nu are un gust oxidat de fiert prea mult.
Aaaa, sa nu uit. In opinia mea si ibricul conteaza. Acasa am un ibric de cupru, mi se pare ca are alt gust cafeaua facuta in ibricul respectiv fata de un ibric emailat.