Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (48)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monirina spune:

Citat:
citat din mesajul lui doxy

Buna fetelor! Vin si eu cu cafeaua, fara lapte din pacate ca s-a terminat...
Merci pentru felicitari fetelor!
Monirina, felicitari pentru baietel. Eu am deja un baiat si acum astept o fetita dar sincer m-as fi bucurat sa fi fost tot baietel. Mi se pare fain sa fii mama de baieti. Gandeste-te cand o sa fie mari si o sa iesi cu ei la plimbare si vor fi mai inalti decat tine.

Betty, mie mi-a placut mult Cezara, dar mi-era groaza de diminutivul Cezarica :))))))
In iarna cand am fost intr-o deplasare am auzit numele Malina la o tipa, n-am vazut-o dar mi-am imaginat-o ca pe o tipa tare frumoasa si hotarata (dupa cum o barfeau cele de la secretariat) .

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia

sunt convinsa ca o sa-mi placa! :)

Monirina mami lui Robert (5.01.2008) si 15+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui graphistar

Buna, fetelor
La multi ani cu intarziere feciorului, Oxy Sa fie sanatos si sa va bucure viata!
Betty, din lista ta imi place Antonia...si daca imi permiti, cateva sugestii: Alexia, Alexandra, Livia, Amelia.
Monirina, parca tu spuneai de luna a 5-a...din cate am vazut pe prima pagina luna 5 = 19-22 sapt. Esti pe aproape. Sarcina usoara in continuare

19 + Alexandru
Laura

da??? ciudat inseamna ca eu calculez gresit? pai luna a 4 nu e 13,14,15 si 16?? 4 sapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Paula nu stiu daca sa adoptat legea sau era deja. Am vazut un articol cum ca in Italia(cred) s-ar recolta gratis celule stem si in cazul in care Doamne fereste ai nevoie platesti si gata. Inca o data nu stiu daca se procedeaza asa dar mi se pare o idee geniala. Asa daca mie mi se recolteaza si nu am nevoie pot fii folosite de altcineva care este compatibil.

22+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Multumesc mult fetelor pentru pareri, sunt asa mai legata de Malina si Bianca, oricum Dariuta era Bianca la inceput dar l-am schimbat pentru a nu fi asa comun, se pare ca ii e predestinat numele Bianca ca mi se pare foarte ciudat cum au ales astia exact numele Daria care nu e foarte intalnit, Sofia exista 2 in familie, Mara nu prea merge cu numele de familie, Malina imi place mult, mi se pare foarte finut, deosebit, gingas asa ca am de ales intre cele 2, va mai dati odata cu parerea luand in calcul doar cele 2: Bianca si Malina?

Bobitza, aseara te-am inteles perfect ce-ai simtit cand cineva ti-a rapit numele drag ... asa zic si eu, toate-s frumase dar parca nici unu ca Daria ...

In legatura cu celulele stem, asa cum spunea una dintre voi, m-am documentat inainte de sarcina si eu si de atunci eram hotarata sa nu recoltez, am citit ceva inormatii bine documentate din care reiesea ca sansa sa poti folosi acele celule e f f mica, cam ca si sansa sa-ti cada o caramida in cap cand mergi pe strada( asta e analogia mea, nu era scris in articol si asa cum nu ma sechestrez in casa de frica caramizii am hotarat sa nu recoltez celulele astea daca sansele sunt minime saiti fie de folos) am zis pas, in plus sigur in timp va aparea si la noi baza comuna de celule stem din donatii asa c se va putea apela la ea.

22+

bebitza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unidanad

Fetele voi recoltati celule stem???? Nu stiu ce sa fac. Am auzit fel si fel de pareri si nu ma decid. Am auzit de la o tipa ceva ce ma lasat masca: "de ce sa recoltezi asa atragi bolile, voi sunteti vinovati ca va ganditi ". Am auzit ca ar fii bune doar pt cateva boli si ca la noi in Ro inca nu sau desteptat medicii sa stie cum sa le foloseasca.

22+
Dana

mie mi-a spus un doctor, care nu a ales sa recolteze pt fetita lui, ca sunt niste boli foarte rare la care ajuta (mi-a aratat si lista si n-am auzit de niciuna) plus ca ei iti spun ca ti le pastreaza 20 de ani, dar cica ele nu mai sunt valabile dupa 5 sau 10 ani..cica totul ar fi o afacere...si cum toti parintii ar face orice pt copii ...
deci nu stiu ce sa cred..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_popa27

betty imi pare rau ca t-a fost "furat" numele. mie imi plac mult si Malina si Bianca. Mara e frumos dar e f folosit.
Ana Monirina felicitari pt copii sanatisi! In leg cu nasterea in apa din cate am inteles mediul nu e steril ca se baga cu tine in apa cel putin o persoana si nu isi dau seama nici de cantitatea de sange pe care o pierzi . Dar eu cred ca e o pozitie incomoda pt medici mai mult si nu le place. Asa la masa e pozitia proasta pt mama dar el sta in fund pe scaun si se uita la tine.
Cat despre scapat fara taietura in romania...slabe sanse pt ca la noi nu isi prea bat capul medicii si taie direct. Am citit si eu putin despre cum ar putea fi evitata taitura si se pare ca nu se parctica tehnicile la noi. Moasele de pe "dincolo" ar avea o tehnica in care apasa cumva pe perineu si il protejeaza de ruptura in timpul nasterii. Ar mai fi un masaj care se poate face un ultima luna cu ulei de masline pe perineu care ar relaxa muschiul pe care il poti face tu sau sotul pt ca e nevoie de presiune. ..dar oricum nu cred ca isi bat medicii capul, ei taie inainte sa vada cat se intinde si daca se rupe.
Eu o sa insist in ultima luna cu subiectul cu Dr . intai sa vad ca imi da voie natural.
Eu sper ca macar dr meu sa fie un "macelar" bun sa imi faca o taietura cat mai mica si sa ma "croseteze" cat mai bine la loc

Celule stem nu o sa recoltam. Eu sunt maniaca cu cercetarea asa ca sotul cand vine vb de tratamente medicamente ce e de facut ma lasa pe mine sa decid (avantajul ipohondrului nu se opreste pana nu gaseste toate variantele posibile). Sper sa nu imi para rau. Am prieteni care sunt la al 2-lea copil si au recoltat si pt primul si acum pt al doilea vor sa recolteze si imi tot zic de nu stiu ce oferta si pana acum am zis pas. Am zis ca o sa intreb cativa medici (sau cadre medicale) in care am incredere si care imi sunt prieteni sa imi zica ce parere au ei.

22+
viitoare mamica de Medeea

nu stiu, eu am o prietena care a spus clar ca nu e de acord sa o taie, si nu a taiat-o si a nascut bine mersi fara sa se rupa...n-ai fi zis la cate de mica si slaba e
la noi in Sibiu nu intra in cada cu tine, stau langa cada. vezi ca sunt niste clipuri cu nasteri in apa de la regina maria.

Mergi la inceput

moniirina asa stiu si eu cu celulele stem si pe langa faptul ca nu mai sunt viabile nu poti sa stii daca ajung la 10 ani. Depinde f mult ce cantitate pot recolta. Am inteles ca este un grafic in functie de cate kg are copilul si ani. Este posibil sa ti se recolteze celule si sa fie bune doar pana cand copilul face 2 ani pt ca apoi nu iti ajung.

22+
Dana

Mergi la inceput

Uitati aici pov de care v-am spus
http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/adevarul-din-spatele-unei-afaceri-profitabile-ce-boli-pot-trata-celulele-stem-recoltate-la-nastere.html

22+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Monirina adevarul e ca nici nu m-am interesat prea tare de nastere in apa pt ca aici nu am posibilitatea. Atunci daca esti numai tu in apa nu vad prob de igiena ...o fi prob ca inhaleaza copilul cand iese apa?
Tare mi-ar placea sa nu taie doctorii cu atata usurinta.. o sa insist si eu sa imi explice dr ce si cum .

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Betty desi imi place mai mult Malina eu o sa merg pe varinta Bianca. Pt ca era Bianca de la inceput si esti obisnuita cu numele si pt ca am o prietena buna Malina si baietii din gasca de drag o mai alinta si Maslina. Bine acum si eu eram diana-banana asa ca nu neaparat e asta o problema

22+

Mergi la inceput