Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (48)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Am vrut sa zic 18 ani..tableta asta ma termina

viitoare mamica de hocheist 19+ Lóránd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Eu mi-am facut contract si pentru stem. Si din sange si din tesut (in rate, pt ca se poate).
Logica mea: sper din suflet sa fi aruncat banii pe geam INSA nu as putea trai cu mine daca, Doamne fereste!, s-ar intampla ceva si as sti ca aveam macar o sansa si nu am profitat de ea pentru bani. Nu e bine. Nu e rau. E doar ce consider eu.

Happy_Ama 22+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Pe gandirea asta, de parinte, care da tot ce are pt copilul lui, se bazeaza si cei care au facut afacerea asta infloritoare cu celulele stem.
Eu m-am intrebat de ce numai la noi se face afacerea asta? La noi de ce nu exista bancile comune de celule stem, sa le putem dona?

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 22+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Paula, stiu ca asa e. Si ca sunt 99% sanse sa fie pura manipulare. Dar pentru 1%...Eu sunt tinta usoara la astfel de lucruri

Happy_Ama 22+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

betty imi pare rau ca t-a fost "furat" numele. mie imi plac mult si Malina si Bianca. Mara e frumos dar e f folosit.
Ana Monirina felicitari pt copii sanatisi! In leg cu nasterea in apa din cate am inteles mediul nu e steril ca se baga cu tine in apa cel putin o persoana si nu isi dau seama nici de cantitatea de sange pe care o pierzi . Dar eu cred ca e o pozitie incomoda pt medici mai mult si nu le place. Asa la masa e pozitia proasta pt mama dar el sta in fund pe scaun si se uita la tine.
Cat despre scapat fara taietura in romania...slabe sanse pt ca la noi nu isi prea bat capul medicii si taie direct. Am citit si eu putin despre cum ar putea fi evitata taitura si se pare ca nu se parctica tehnicile la noi. Moasele de pe "dincolo" ar avea o tehnica in care apasa cumva pe perineu si il protejeaza de ruptura in timpul nasterii. Ar mai fi un masaj care se poate face un ultima luna cu ulei de masline pe perineu care ar relaxa muschiul pe care il poti face tu sau sotul pt ca e nevoie de presiune. ..dar oricum nu cred ca isi bat medicii capul, ei taie inainte sa vada cat se intinde si daca se rupe.
Eu o sa insist in ultima luna cu subiectul cu Dr . intai sa vad ca imi da voie natural.
Eu sper ca macar dr meu sa fie un "macelar" bun sa imi faca o taietura cat mai mica si sa ma "croseteze" cat mai bine la loc

Celule stem nu o sa recoltam. Eu sunt maniaca cu cercetarea asa ca sotul cand vine vb de tratamente medicamente ce e de facut ma lasa pe mine sa decid (avantajul ipohondrului nu se opreste pana nu gaseste toate variantele posibile). Sper sa nu imi para rau. Am prieteni care sunt la al 2-lea copil si au recoltat si pt primul si acum pt al doilea vor sa recolteze si imi tot zic de nu stiu ce oferta si pana acum am zis pas. Am zis ca o sa intreb cativa medici (sau cadre medicale) in care am incredere si care imi sunt prieteni sa imi zica ce parere au ei.

22+
viitoare mamica de Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Si eu tind sa cred ca nu voi recolta. Sa dea Dzeu sa nu am nevoie de asa ceva dar exact cum spui si u Paula la noi de ce nu se pot dona.
Din pacate stiu o poveste tare trista cu final fericit. Un cuplu au o fetita care afla ca are un fel de leucemie. Ei recoltasera celule stem si sau dus sa se intereseze. In afara de faptul ca operatia nu se facea in Romania au aflat ca nu au ce face cu celulele la aceasta forma de leucemie. Din fericire cu ajutorul guvernului italian au donat celulele lor si au luat celule care sa se potriveasca de la cineva de acolo. Au facut schimb de celule iar acum fetita este bine sanatoasa. Acest caz a fost la Romania Te Iubesc pe protv daca vreti sa va uitati.

22+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sweety4u spune:

Buna! Eu sunt la serv, ca de obicei, cu o cafeluta in fata mea
Betty, din lista ta mie imi place cel mai mult Bianca, Mara si Malina. Spre exemplu, eu i-as fi pus fetitei mele numele Karina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Adevarul e ca am gresit si eu. M-am bazat strict pe informatiile mele si nu am intrebat o firma care recolteaza, de ce in alte tari nu se recolteaza? de ce se pot folosi celulele respective daca boala e inscrisa in celule copilului, deci si celule stem teoretic sunt "bolnave"? de ce nu se pot dona? ce nu m-am interesat, dar cred ca nu se poate din cauza logisticii, daca le pot dona in Ungaria, de ex.

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 22+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Paula am aceleasi intrebari . Am niste cunostinte care au o situatie financiara putin spus buna si ei au mers in Viena pt recoltare . Si acolo medicii le-au explicat exact ce si cum lucru care aici nu s-a intamplat. Au platit f f multi bani si au preferat sa mearga acolo.

22+
viitoare mamica de Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monirina spune:

Citat:
citat din mesajul lui unidanad

Moniirina si eu as vrea sa nasc in apa dar am auzit (nu stiu daca asa este) ca la noi inca nu se procedeaza cu nasterea toata in apa. Te tine in apa doar in timpul travaliului. Eu una daca as avea o moasa buna as naste acasa dar avand in vedere tara in care traim spun pas si ma duc la spital.

22+
Dana

aici la Sibiu te lasa sa si nasti in apa

Monirina mami lui Robert (5.01.2008) si 15+

Mergi la inceput