Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~40~

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Neata fetelor,am scapat si eu de raceala,dar am ramas si eu dar mai ales fata cu tuse.Ieri a tusit pana a varsat tot ce mancase.
Hainutele tot cam asa am procedat si noi,spalat separat albe 60 gr,colorate 40,balsam sensitiv si dubla clatire la tot.Nu am avut probleme niciodata.Pana vine bebe 2 hainutele Andreei le spalam separat de ale noastre,dupa aceea o bagam la comun.
Sa aveti o zi frumoasa!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Neata tuturor si La multi ani de 8 martie!!!!!!!

Noi suntem bine, dar nu am reusit sa mai intram. Saptamana trecuta cu inchiderea de luna (sper ca e ultima, si sa nu mai merg la servici din aprilie) iar in weekend v-am citit cu chiu cu vai si m-am apucat si eu de nesting.

In sensul ca i-am eliberat lui bebe 2 rafturi in dulapul meu, o sa vad daca mai asez hainetele in ceva pungi sau cutii de depozitare sau nu, si am calarit un site de bebe de unde o sa comand de toate , de la patut cu saltea, pana la prosoape, termimetre, paturi si multe altele.Nu comand inca deoarece se pregatesc de expo si sunt sistate livrarile incepand de azi si pana in 19.

Fetelor care mai trebuie sa faceti testul scarbos cu glucoza , intrebati daca aveti voie sa stoarceti zeama de lamaie in pahar, va spun sincer ca era sa vomit si eu , la fel ca Elyana, insa am facut eforturi eroice sa nu.Parerea mea e ca e barbar sa pui un om normal sa faca testul asta, darmite o gravida! Oare i-a facut bine lui bebe experienta asta?

O sa mai intru deseara sa mai scriu, trebuie sa trag tare sa-mi rezolv treburile pe la servici sa pot sa stau lejer din aprilie.

Va pup

Va trimit si voua cam ce listutza mi-am facut in weekend si va rog sa comentati daca e cazul, oricum mai trebuie sa va cer cateva sfaturi, nu e sigura treaba, mai am timp pana marti. Va dau si site-ul celor care doriti sa vedeti ceva :http://www.caruciorbebe.ro/detalii.php?id=247

Nr.crt Descriere produs Buc Valoare
1 Patut ola cu leganare 1 331
2 Saltea cocos +hrisca 120*60 1 109
3 Husa saltea protectie impermeabila 120*60 1 43
4 Patura fleece microfibra 80*90 1 21
5 Paturica polar brodata 80*90 1 30
6 Paturica wrap baby 1 53
7 Saculet dormit bumbac 110-116 1 54
8 Cearceaf bumbac 120*60 2 50
9 Perna speciala 1 47
10 Laterale+cearceaf 79+25=104 1 104
11 Salteluta de infasat pt patut cu intaritor 1 70
12 Sterilizator Avent 1 118
13 Incalzitor Avent 1 172
14 Pompa san Avent 1 170
15 Bouncer cu vibratii si muzica 1 185
16 Perna pentru alaptat 1 85
17 Prosob de baie bebe capison 100*100 2 74
18 Halat de baie flece 1 37
19 Termometru baita Baby Ono calut mare 1 12
20 Burete baie 1 5
21 Set unghii-unghiera, foarfeca,pila, cutie 1 15
22 Scutece flanel imprimate 70*80 2 16
23 Pungi pentru scutece parfumate 100 buc 1 8
24 Termometru digital cu varf flexibil animalute 1 29
25 Pernuta cu samburi anticolici 1 30
26 Pernuta cu gel anticolici 1 15
27 Set accesorii nebulizator Plus 1 65
Total 1.948

31+
Edy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Flafi, te-am prins: nesting intens la tine, draga mea...cu atat mai mult cu cat mai ai o luna si 2-3 zile pana la Ziua Z, the Day etc...ce frumooos!!! .
Flafi, deci e cat se poate de adevarat (cel putin in cazul tau) ca in ultima luna e saptamana si kg?! Eu te incurajez sa mananci pentru ca sunt sigura ca nu o faci "abuziv" ci chiar simti nevoia acuta. vorba ta, dupa nastere, dispar repede macar 5 kg, nuuu?!

Vai, fetelor, dar cati copilasi bolnavi. Aproape toti copilasii de aici de la noi au cate ceva. Sanatate multa tuturor!

Mony[/b], eu ma voi uita pe lista, dar sa stii ca eu am tendinte de cartitza (adica as cumpara de toate si le-as duce la mine acasa...pe principiul "sa fie acolo"), asa ca nu te baza pe mine...nu cred ca voi fi critica cu listuta ta .

Fetelor, cu ce scoatem bebe-ul din spital?! sa ii iau salopeta cu maneca lunga sau scurta? se merita sa ii iau vreun costumas smecher? (mi-e frica sa nu-l jeneze...ca am vazut ceva de "barbatei" cu tricou polo din ala cu guleras,dar nu l-ar incomoda gulerase si alte din astea la doar 3 zile de viata?!)

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Hellie- legat de iesitul din spital nici eu nu am idee, am luat de toate si vad eu atunci. Tu nasti in vara nu cred ca va fi nevoie sa il imbraci prea gros.

Intrebare: cand sa ma apuc sa spal hainutele si tot ce i-am cumparat. Mi se pare prea devreme acum.

de la targ eu am 3 chestii de luat: pompa de san Medala Swing, cadita cu suport sa nu fie nevoie sa ma aplec si eventual scaunul de masina/scoica.

32+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Eu cred ca o sa il imbrac cu maneca lunga totusi, si o sa il pun in scoica invelit cu paturica Wrap care are gaurele pentru centuri.

31+
Edy

Mergi la inceput

Flafi, eu le-as spala si calca cu o saptamana inainte de marele event...ca ma gandesc ca daca le spal mult mai inainte nu mai persista mirosul ala de rufa proaspat spalata (pe care eu il ador).

Chiar, referitor la cadita, si eu o sa iau cu suport, dar din cate le-am vazut eu pana acum, suportul ala "suporta" cadite pana la maxim 4-5 luni...or exista dupa aia si suporti mai mari, adica suporti care sa "evolueze" odata cu cadita?!
Eu o sa ii fac baie copilului oriunde in alta parte decat in camera in care va dormi.

Mony, m-am uitat pe lista! Aprob totul cu exceptia chestiilor de alaptat artificial bebe -sterilizator, incalzitor etc.- (dar nu ma lua in seama cu astea de alaptat, eu am doi-trei-patru pitici cu alaptatul, in sensul ca sunt superstitioasa daca cumpar dinainte chestii ce tin de alaptat artificial mi-e teama ca nu o sa alaptez natural...o prostie de a mea probabil...).

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Mony daca tot ai intrebat ,voi raspunde cu cateva comentarii referitor la listuta.
Saculet de dormit eu nu as lua ,cred ca va fi cam cald pentru el iar pana se face frig va ramane mic.
Perna speciala ,nu,as pune 2 scutecele rulate ,unul la spatele lui bebe si unul in fata.Asa i-am culcat si eu pe ai mei ,intr-o parte ca aveau tendinta sa regurgiteze mult in somn.
Pungi pentru scutece ,la fel nu,nici nu stiam ca exista asa ceva ,mai bine iti iei niste pungi din plastic pe rola sau arunci pampersul direct la gunoi ,eu le dadeam direct afara la tomberon ca sa nu-si lase miros in casa.
Set accesorii nebulizator ,banuiesc ca ai aparatul si de aceea le cumperi .
Asta as face eu dar tu faci cum crezi ca-i mai bine.
Hellie eu il voi imbraca cu body si o salopetica peste.Cred ca va fi un pic incomod sa-i bagi tricoul polo pe cap ,mai bine ceva gen body cu capse in fata.
Flafi si eu tot asa mananc de la o vreme ,nu ma mai satur si nu stiu cum sa fac sa ma abtin.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum31+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Eram sigura ca mamicile cu experienta vor taia din listuta ta, Mony. Poate ajungem si noi "cumpatate" la al doilea al treilea bebe...pentru ca pana la urma, are dreptate Vio, pe ici pe colo (gen pungute pampers etc.) .

Vio, ala polo nu e tricou...e o salopetica dar are guler polo. Nu stiu daca ma fac inteleasa.

Alta problema: care e diferenta inte nebulizator si aparat de aerosoli?.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Buna ziua! Multumesc tuturor pt gandurile bune ! Sanatate si celorlalti prichindei raciti! Am avut o noapte relativ mai linistita , dar tot agitata cu febra tinuta sub control cu novocalmin si panadol. Dimineata a fost dr Biancai de garda si am mers sa o vada. Ne-a pus branula cu cefotaxim , dna dr e de parere ca 7-10 zile de suspensie nu omoara microbul si de asta tot revine. Ii dadeam ce iesise sensibil la antibiograma dar degeaba se pare. Erau fff multi copii in sala de asteptare toti de varsta Biancai, bolnaviori. Cu ocazia asta am luat si sange pt analize. A plans o gramada , de mi s-a facut rau, ca sa-mi zica acasa ca nu a durut-o deloc, doar i-a fost frica De acum vom merge de 2 ori pe zi la pediatrie sa ne puna tratamentul la " fluturas" . M-am gandit la scos amigdalele , dar n-am discutat cu dr inca, sincer mi-e groaza sa o las pe mana cuiva din spitalele noastre romanesti...M-am hot cu hainutele , cele de la Bianca le bag la 60 grade , restul la 40.

Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Nu cred ca e vreo diferenta , sunt acelasi lucru

Citat:
citat din mesajul lui Hellie

Alta problema: care e diferenta inte nebulizator si aparat de aerosoli?.

25+

Mami de Bianca 07.05.2008 si 25+

Mergi la inceput