Piersicute de iulie august (30)
Raspunsuri - Pagina 6
lorenaflore spune:
La multi ani, piersicutelor Maya si Katy! Sa cresteti mari si sanatoase!
La multi ani, Fleur! Sa fi sanatoasa si fericita! Scuze de intarziere!
Eu tot in urma cu cititul, mai am 7 pag din capitolul anterior.....
Iuli, cum ti-ai dar seama ca e alergic la banana?
Si la noi e pasiune mare pt usi, isi da seama ca dincoko de ele este cineva sau ceva interesant... usile interesante sunt cele inchise, in special, cea de la baie si cea de la intrare. Cred ca incepe sa asocieze usa cu ce poate fi dincolo de ea. La baie se uita in aglinga si da din picioare cand vede chiuveta, iar la intrare da capul intr -o parte ca sa vada cine intra....
Legat de banana si ficatel, eu nu am de gand sa le bag prea repede. Oricum noi am inceput mai tarziu, pe la 6 luni si 2 sapt si suntem la doua mese timide una de fructe 20-30 ml mar si 50-60 ml piure de legume. O sa incerc sa-i mai bag si carnita, i-am facut sapt trecuta, dar nu s-a omorat cu mancatul....
Fetelor am tras o spaima ieri .... de la mar..... mi-a dat socrela nu una ci doua razatoare din sticla si hai sa-i fac marul. Toate bune si frumoase... imi mancase vreo 40 ml si tot deschidea gura pana la un moment dat cand s-a innecat si i-a venit sa vomite si fetelor a vomitat de s-a innecat de nu mai putea respira.... pt cateva momente am crezit ca nu-si mai revine.., uf, ce sperietura. O bateam pe spate si nimic, nimic... cand si-a revenit tremuram toata....
De vomitat mi-a mai vomitat piureul de legume, dar sa patesc asa ....
letitzias spune:
Urata sperietura.Bine ca nu a patit nimic.Cred ca as fi tremurat si eu.
Si eu m-am chinuit prima data cu vestita razatoare de sticla.Am renuntat si am folosit blenderul(unul din ala cu "picior" inalt).Iese piureul f fin.
ilenutza spune:
Clay ne vdm unde vrei, chiar si la mine daca nu e prea departe
Si eu merg la BE , tot danina vreau sa cumpar plus alte chestii sa vdm in ce toane sunt
Biodumbrava are toate info pe blog biodumbrava wordpress, comanda pana marti, se ridica joi la 19 de prin dr taberei
Iuli tu ce sursa de legume bio ai?
Banane sunt si bio dar f scumpe, oricum sunt atat de alte fructe disponibile, eu am crescut fara banane si nu am murit ( inca)
Ali eu cred ca gasesti lucruri mai bune acolo.In elvetia aveau fructe legume f bune si diferite de ce avem noi ca producator, dar si foarte scumpe in comp cu noi
Care e faza cu razatoarea de sticla? Eu numai blender folosesc
Oli ms pt updatul cu ceapa
letitzias spune:
Ile,e o razatoare care se folosea inainte sa apara blendere,etc.
Mi-a pastrat-o mama si mi-a dat-o sa o folosesc acum dupa 33 ani.Te chinui rau cu ea....
Cred ca d-aia parintii nostri ne treceau pe mancarea lor asa repede ca pana blenduiai,mixai pe vremuri iti rupeai mainile.
roxypuy spune:
Yellow :)
Intalneala ramane pe vineri la ora 13.
Am strigat prezenta si pana acum avem:
LORE
LAURA
ARUBA
IOANA
CARMINA
ILE
VERA
INA
MONI
ADA
IULI
Inca nesigur:
OLI, CLAY, CARMEN, MARIA
Am sarit pe cineva?
Mai dau inca o data detalii legate de locatie (pt cine nu a mai fost ): Cafe Antipa este chiar in spatele Muzeului Antipa (in curtea muzeului), intrarea se face din Bd Ion Mihalache, vis a vis de turnul BRD. Masa e pe numele meu.
Daca nu va descurcati, gasiti nr meu pe grup pe FBK.
ABia astept sa ne vedem
vera_l spune:
mda,desteapta ce sunt am dat un restart la computer si am uitat sa ma loghez..scris mesaj,luung,pierdut tot
Deci,o luam de la capat.Ziceam multumiri Ali pt ceai,am citit de dimineata dar abia acum am gasit timp sa si scriu
Am iesit azi devreme,am mers la lidl,n-am cumparat nimic bio pt ca eu am vazut doar cartof,ceapa,mere si portocale dar i-am cumparat un dovlecel si o floare de brocoli pe care le-am aburit mai devreme.Nu au iesit la fel de fine ca cele de la hipp deci am patit ca Lore.A dat sa vomite,s-a stambat,cu chiu cu vai a luat cateva lingurite,si a iesit asa de bun..l-as fi mancat eu
Am trecut si pe la Cora,i-am mai luat niste borcanele cu fructe ca nu mai aveam,niste dulciuri pt mine,sa fac un tort de cioco,alea alea
S-a pus pe plans dupa ce am platit si cand am iesit afara l-a luat somnul si l-a tinut asa si dupa ce am ajuns acasa ,drept pt care am trebaluit si eu un pic,am mancat si eu ca omu' la masa din bucatarie(nefolosita in scopul asta de cateva luni).Acum doarme din nou,sper sa nu ma tina treaza la noapte ca oricum sunt praf :))
Lml,Ecaterina si Maya,sa cresteti mari!
Zi frumoasa tuturor!
Inaf78 spune:
VERA ai fost la LIDLul din Militari-Politehnica? ca eu am intrat si NU am vazut nimic BIO. doar legume normale.
IIULI de unde comanzi legume bio si mai ales dovleac?
ALI gasesti de toate BIO acolo (pui, oua, lapte, iaurt, fructe, legume), in toate supermarketurile si alimentarele mai mari. au raion special. sunt cei drept mai scumpe decat cele normale. plus in pietele volante, care se fac de obicei sambata dimineata. in Olanda se fac joia dupa-amiaza si sambata (pana la 12, doar).
IIuli spune:
Eu iau legume de la cosul-bio.ro. Sper ca nu se considera reclama,eu pana acum sunt multumita. In special dovleacul, merele si perele(care s-au terminat) - f bune. In rest, mai iau morcovi, pastarnac, dovleac, patrunjel, praz, sfecla rosie (tocmai a mancat azi prima oara); ei au ceva parteneriate cu niste greci producatori bio si iau tot de acolo alte chestii gen avocado sau fenicul. Mai iau si pt noi salata, citrice etc..
Lore, cand avea bb cam 3-4 luni si manca maxim 400 ml lapte pe zi i-am facut un set complet de analize, printre care si o baterie intreaga de alergii. I-a iesit alergie la banana (mare), la arahide (f mica) si la cartof (tot mica). Carnea nu era pe lista, dar de la pui ii ies bube, deci probabil e si asta. Asa ca am rezolvat prblema bananei, oricum mi-ar fi fost groaza sa ii dau din astea din supermarket, lipicioase si nu mai zic cum . Nu o sa il pot feri de toate relele, stiu .
Nici lui fi-meu nu ii plac merele pe razatoarea de sticla. Nu vrea sa fie anacronic, prefera chestiile complicate si electrice .
Logica razatorii de sticla, chiar si in zilele noastre, e ca cele mai multe blendere au cutitele d metal si fructele se oxideaza rapid. Eu nu potsa ii dau copilului piure oxidat.
Deocamdata ii dau suc de mere stors (merge la noi f bine pt constipatie) amestecat cu fructe aburite si blenduite: mere, pere, cirese, afine, nectarine, avocado. Cateodata ii pun si o masura de cereale - organix 4 cereale fara gluten. Asta e masa de ora 10.
Eu vreau sa astept cu glutenul pana dincolo de un an, poate chiar mai mult. Voi cum procedati?
Fetelor, la intalnirile anterioare ne-am organizat aici pe forum, dar cred ca acum organizarea s-a produs pe fb :(. Eu abia am timp sa citesc forumul asta si sa raspund o data la cateva zile..
letitzias spune:
Spuneati ca nu ati gasit nimic bio la lidl.Ori o fi fost in ziua aia,dar la cel de pe Mihai Bravu(Timpuri Noi) am gasit bio:mere,morcovi,cartofi,portocale,ceapa.Erau trecute intr-un colt si scria pe anunt deasupra ca sunt bio si aveau si sigla.