Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (43)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Chiar am sa studiez serios problema cu epidurala, initial pe net sa vad ce investigatii tre sa fac inainte si apoi am sa-l intreb si pe dr. meu. Clar ca si eu as vrea (si am vrut) epidurala. Dar sincer, daca vi s-ar spune atunci ca exista riscul sa faci atac cerebral sau nus`ce complicatie, ati risca?

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Diana, m-am distrat cu medicul tau. Dar dupa cum vezi, ei n-au nicio treaba. Noi ne facem ca racul in situatiile astea.

Cu siguranta competenta anestezistului este foarte importanta, mai ales ca se face in coloana. Si ar trebui sa se faca teste inainte, clar, dar la noi se sare din pacate deseori peste partea asta.
Sunt total de acord cu Paula. Nu degeaba progreseaza medicina. Daca e sa ascultam numai partea cu riscurile am muri in continuare de la o simpla raceala sau un pojar.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 19+

Poze


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Si eu am observat ca sotiile de ginecologi fac cezariene in general. Cred ca saracii dr. vad atatea nasteri si chinurile facerii incat nu au inima sa-si vada sotia trecand prin asta. Un prieten de-al nostru mai sensibil de felul lui a zis ca trebuie sa venerezi o femeie care a nascut natural, ca barbatii de fapt habar nu au prin ce trece o femeie la nastere.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocanita spune:

Multumesc de primire fetelor
Da, Betty, stiu ca ati facut amnio cateva dintre voi, dar tot mi-e frica rau - de procedura, nu de rezultat. Am cosmaruri ca se misca copilul exact in secunda cand infige acul, si ii nimereste capul Of Doamne, scap eu si de asta. Va tin la curent.
Ele, la 2 luni de la nastere n-o sa mai ai nici o problema cu cracaneala . Si eu tot cezariana am facut la Toma, acum o sa o fac pe a 2-a. Nici eu nu ma imaginez cu un bebe de 2 luni si cu unul de 2 ani iar eu zbantuindu-ma dupa Shaun, o sa vad atunci ce-o fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Eu am facut anestezie de tip rahi-peridurala, adica pe perioada interventiei chirurgicale mi-au facut rahianestezie si apoi au lasat cateterul pe loc (adica aveam un tubulet care intra in coloana vertebrala si am stat cu el 3 zile) si timp de 24 de ore la terapie intensiva am primit anestezice continuu pe injectomat prin cateterul ala (o combinatie de anestezic local=naropin si opioid=fentanyl).

Deci ceea ce am facut eu a fost o anestezie combinata spinala (rahianestezie) pe perioada interventiei chirurgicale si epidurala continua initial (pe injectomat la TI) timp de 24 de ore, apoi in bolusuri la 6 ore (cand m-a transferat la rezerva) timp de inca 2 zile.



Happy Mom si S22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Ai dreptate, Doxy. Tocmai d-aia in mod normal astea sunt chestii care se discuta inainte. Pe aici se face un "plan de nastere", in care se noteaza toate informatiile legate de nastere: cum vrei sa nasti, care sunt elementele de care trebuie sa se tina cont in cazul tau etc., pentru ca atunci sa se stie clar ce e de facut, oriunde si cu orice doctor ai fi. Eu n-am avut, ca am nascut in Romania si asa o sa fac si acum, dar, na, la unii lucrurile sunt mai organizate.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 19+

Poze


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Oxana, nu intreba un ginecolog, fa bine si intreaba un anestezist, doar el iti poate spune clar daca sunt riscuri. Si pana la urma riscuri sunt la orice faci, chiar si o injectie, sau mai stiu eu ce .
Si la amnio erau riscuri si am ales sa o fac. Si sigur, sigur as renunta la epidurala, doar daca imi da ala( anestezistul) scris ca mor daca imi face, nu ma las eu prostita. Pt copil nu exista riscuri.

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 21+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Mie in afara de analizele uzuale de la internare (hemograma, coagulograma, culturi din col etc..) nu mi-au facut nimic in plus pentru a vedea daca pot face sau nu anestezie epidurala.
Eu aveam tensiunea 100/60 mmHg si in timpul interventiei am avut un moment de colaps tensional, am cam dat ochii peste cap dar mi-am revenit repede, a bagat anestezista lichide la greu in PEV plus oxigenoterapie continuu pe masca si m-a tinut non-stop de vorba
Am inteles ca lucrul asta se intampla f des la rahi sau epidurala, scade tensiunea pana la colaps pentru cateva secunde-minute, dar dr stiu ce sa faca imediat, inclina planul mesei (astfel incat sa fii cu picioarele mai sus decat capul), baga lichide rapid in perfuzie si se redreseaza tensiunea imediat.


Happy Mom si S22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Uitati-va ce am gasit despre epidurala:

" Contraindicatii

Anestezia epidurala nu este recomandata cand pacienta:

Nu este dilatata cel putin 4 centimetri;
Are o infectie in sange;
Are hemoragie sau se afla in stare de soc;
Are un numar redus de trombocite (celule cu rol important in coagularea sangelui).
De asemenea, este contraindicata anestezia atunci cand medicul nu poate gasi spatiul epidural sau cand anestezistul nu are timp suficient sa faca injectia din cauza travaliului care avanseaza prea repede.

Dezavantajele anesteziei epidurale

Anestezia epidurala poate duce la scaderea brusca a tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, tensiunea gravidei va fi verificata constant pentru a nu pune in pericol sanatatea mamei sau a copilului.
Viitoarea mamica trebuie sa stea intr-o pozitie destul de incomoda si nemiscata timp de 15 - 20 de minute pentru a i se face injectia.
Exista posibilitatea sa amortesti prea mult si sa nu mai simti contractiile. Astfel, nu stii cand si cat trebuie sa impingi.
Cateva ore dupa nastere, picioarele pacientei vor fi complet amortite, iar acesteia ii va fi foarte greu sa se miste. De asemenea, proaspata mamica se poate confrunta cu dureri de spate , migrene, frisoane, greata, febra, dificultati la urinare, dureri in locul in care s-a facut injectia.

Avantajele anesteziei epidurale
Toate produsele pentru copilul tau sunt aici. Click aici

Cel mai important lucru este ca anestezia diminueaza sau chiar reduce complet durerile si ca permite gravidei sa se odihneasca daca travaliul este de lunga durata.

Anestezia epidurala permite pacientei sa ramana constienta pe parcursul nasterii.

Efectele anesteziei epidurale asupra fatului

Copilul poate suferi in timpul nasterii de tahicardie (cresterea pulsului) - acest lucru se poate intampla doar daca anestezia epidurala dureaza mai mult de patru ore, timp in care sansele ca gravida sa faca febra sunt foarte mari.

Din cauza anesteziei, placenta si implicit bebelusul nu mai sunt oxigenati asa cum trebuie, astfel ca micutul poate avea de suferit din cauza hipotensiunii (o valoare scazuta a tensiunii arteriale).

Bebelusul va avea, ca efect advers al epiduralei, un tonus si o forta musculara scazute in primele ore dupa nastere, insa isi revine fara niciun fel de interventie din partea medicilor.

Copilul poate intampina dificultati la alaptare - exista studii care sugereaza ca micutii care au fost nascuti in urma unei anestezii epidurale, pot avea un reflex de supt mai slab."


Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 22+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elfcupistrui spune:

Asta cu migrenele mi-a explicat mie o tanti,al sau sot facuse o operatie si i s-a facut anestezia cu un ac mai mare decat cel de epidurala.(ca mai in toate spitalele,nu au acul special,asa ca improvizeaza si celalalt e mai grosut).Si fiind mai mare ,gaura nu se astupa destul de rapid astfel incat apuca sa se scurga din lichid din craniu pana in coloana si face ca si cerebelul sa stea sprijinit de craniu si asta provoaca durerile.Acel lichid de se reface,nu-i problema,dar ca sa va dati seama ca e doar o chestie de anestezit.Si de acul cu care face.

faith trust and pixie dust.

18+ Oliver

Mergi la inceput