Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

La multi ani sanatosi si fericiti fetelor!

Bun venit noilor mamici, sa aveti sarcini usoare!

Dark Bendis felicitari pt bebe vioi si sanatos!! Cine mai mergea azi la control? Mina, sa ne spui maine cum e

Azi mi-am facut o gramada de nervi la servici ca toti vor sa termin treaba intr-o secunda daca s-ar putea si toti trag de mine dintr-o suta de parti! It's ok! respir adanc si merg mai departe. Si ca sa ma calmez si sa sarbatoresc azi am baut jumate de caneta de cola ca muream de pofta! Am sarbatorit de fapt si aseara cu o shaorma ca in Romania ca aici nu se gaseste asa ca la noi si nu mai mancasem de ani de zile. Nu va zic cum arata bucataria mea dupa Dar am fost satisfacuta ca mi-am facut pofta macar.. Acuma daca as gasi si frezii pe aici as fi cea mai fericita!

Pupici la burtici!

11+

Sa-ti fie de bine colicica! Lasa ca nu face rau. Si eu beam in sarcina cu Matei cand muream de pofta. Acuma am reusit sa ma abtin, in schimb am dezlegare la cafea, probabil de aia reusesc sa ma abtin.

Pe scurt am fost sambata la eco, translucenta nucala e ok (1 mm, cica in limite), minunea se agita si se contorsiona pe acolo de ziceai ca e ora de circ, abia a reusit dr sa faca masuratorile. Are 7 cm de la cap la fund si toate masuratorile au dat o varsta ecografica ceva mai mare decat varsta clinica, doar cu cateva zile. Astfel ca de unde clinic dpn=ul ar fi 18 sept, ecografic e deja 15 sept. In fine, oricum nu ajung pana acolo, probabil nu ma apuca 10 sept, asa ca mai vedem.

Pe scurt, toate bune si frumoase, am dat si sange pt bitest, singura problema e ca am placenta jos inserata, dar zicea dr ca deocamdata nu-s riscuri si exista sanse mari sa se ridice. Au revenit durerile de cap de ieri dimineata, va trebui sa-mi monitorizez tensiunea sa vedem ce si cum si, eventual, sa refac analizele de coagulare...dar sper, totusi, sa nu fie cazul.

Cam asta despre noi, eu mi-am revenit aproape de tot dupa saracia aia de pneumonie, ieri a avut Matei concurs de tenis si am rezistat eroic alea 4-5 ore in picioare. Dreptu-i ca am si avut motivatie, a luat locul I campionul meu, acu nu-si mai incape in piele de bucurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Neatza burtici! Vad ca saptamana asta e o saptamana importanta pt multe dintre noi. Si eu am morfo de trim 1 Joi si abia astept. Success la toate fetele

Elutza, bine ai revenit! E foarte normal sa ai tot felul de stari dar incearca sa fi optimista. Si eu am zile cand imi vine sa cant si sa rad singura prin casa si zile cand numai daca imi zici da-te mai incolo ma apuca bocitul! Deja sotul s-a obisnuit si nu ma mai intreaba ce am, stie ca nu o scoate la capat cu mine Si nu te mai stresa cu burtica, esti slabuta si nu se vede asa bine acumam dar o sa creasca. Asta imi tot spun si mie cand ma apuca panica deoarece inca sunt plata (dimineata, ca seara e alta poveste cu balonarea).

Miralexia, si eu stiam ca vezica trebuie sa fie goala. Am facut pana acuma mai mult intravaginal, dar si in combinatie cu eco externa si tot timpul m-au trimis la pipi inainte. Si sotul a asistat la una intravaginala si nu mi s-a parut asa deplasat. Si nici lui, chiar nu ne-am facut nici o problema. Oricum esti acoperita cu ceva, deci nu vad care e problema.

Dark Bendis, Happy Mother's day din nou pt ieri. Aici o sa fie in prima duminica din Mai. Ma bucur ca ai petrecut bine

Anda bine ai venit si felicitari pt testele pozitive!!

Aseara m-am uitat pe dvd la un film tare dragut pe care il recomand cu caldura. Este o comedie-drama franceza, The Intouchables (cred ca asta este si titlul original). Chiar nu mai vazusem o comedie asa draguta de mult timp, foarte bun pt relaxare si iesit din butoiul intunecat

O saptamana frumoasa

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

buna dragele mele,
Va doresc sa aveti o saptamana frumoasa si dragastoasa.

Elutza - Capul sus. Sunt sigura ca bebe e bine. Chiar azi cand am fost si eu la a doua eco morfologica, la spital la filantropia, am vazut cateva mamici care erau slabe, slabe....nu se vedea nimic ca ar fi fost insarcinate.
Imi dau semana ca fiecare graviduta are stresurile ei cu privire la sarcina.

Eu de exemplu merg la 2 medici in paralel. Ca asa ma simt mai confortabil.

Vreau sa va zic ca eco morfologica de azi de la stat- sp Filantropia a fost de 10 ori mai ok decat cea de la clinica privata.
Cel de la privat m-a si panicat aiurea cu placenta ff joasa si recomandarea de a nu mai avea contact cu sotul, ca e riscant.

Eu saptamana viitoare ma vopsesc, voi fi in sapt 14.... Caut o vopsea fara amoniac.

Anda- felicitari pentru bebe mic de care tocmai ai aflat.

Miralexia- cred ca ai fost deja la eco, dar sa comentez si eu :
- la privat eco morfologica mi-a facut transvaginal
-la stat- mi-a facut-o pe burtica
Concuzia, fiecare medic cu ...aia a ....siii :)) Scuzati limbajul, dar cel de la clinica privata m-a enervat rau de tot.

Azi merg si la dentist :) , dar doar pentru verificare.

DarkBendis- Cum a fost filmul? e bun? Ni-l recomanzi?

Fetele din Buc, mergem la targ? ce ziceti?
Bine, mie nu imi trebuie nimic special, doar sa sa pierd vremea sambata dimineata :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Magda, multa sanatate sa-ti treaca repede criza de bila. Nici eu nu-s deloc lamurita cu ceaiurile , drept pt care prefer sa ma abtin. Intreaba ginecologul, cred ca asa ar fi cel mai sigur.

Raluca, mie rezultatele la dublu test imi vin in 10 zile, dar cred ca si mai devreme ca cei de la Babes am observat eu ca dau niste termene acoperitoare, sa te bucuri cand vin mai devreme.

Ela, vopseste-te, mama draga, fara grija, ca nu e chiar un capat de tara. Eu nu stau nevopsita c-o sa-mi zica bebele direct bunica, asa am niste fire albe indaratnice. In alta ordine de idei eu voiam sa ma tund (nu eram eu chiar decisa-decisa) si m-a bagat iar in ceata sotu azi dim ca uuuuuite ce frumos si cret iti sta parul, nu e pacat sa-l tai? ca dupa ce nasti oricum n-o sa ai timp de el si-l tai, tine-l si tu cat mai ai timp. Na, iar is in ceata, sa ma tund sau nu?

Elutza, fruntea sus, in mod sigur e totul ok. Eu cred ca racita fiind nu ai mai simtit cu atata acuratete simptomele de sarcina. Mie asa mi s-a intamplat in cele 2 randuri cat am fost racita. Tinem pumnii sa fie bine!

Anda, felicitari si bine ai venit, tinem pumnii sa fie totul bine.

Miralexia, se face extern ecografia. Si eu m-am tzepuit, credeam ca se face tot intern, daca stiam ca se face extern luam si Vizigotul sa-si vada fratele/ surioara. BAfta, asteptam vesti!

Eu va las ca trebe sa fug sa-l duc pe Matei la tenis si dupa aia sa fac cumparaturi si sa gatesc ca avem niste prieteni in vizita in seara asta. Incepem de luni de vizitele, daca tot we am facut tenis in familie, pai dar cum ?

Seara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Mina, wooow!!! Felicitari lui Matei!!! Ce fericita si ce mandra trebuie sa te simti!!
Ma bucur ca te simti mai bine si bebe este dezvoltat asa cum trebuie

Ella I. 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Mina felicitari campionului tau!!! Cred ca esti foarte mandra de el! Sa o tina tot asa Ce imi placea si mie tenisul cand eram mica, am practicat vreo 2 ani cu antrenor si in rest bateam mingea de una singura pe peretele scolii ore in sir Foarte frumos sport.

De asemena, felicitari pt celalalt campion, sau campioana, pt rezultatele bune la eco

11+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Elutza, bine ai revenit! E foarte normal sa ai tot felul de stari dar incearca sa fi optimista. Si eu am zile cand imi vine sa cant si sa rad singura prin casa si zile cand numai daca imi zici da-te mai incolo ma apuca bocitul! Deja sotul s-a obisnuit si nu ma mai intreaba ce am, stie ca nu o scoate la capat cu mine Si nu te mai stresa cu burtica, esti slabuta si nu se vede asa bine acumam dar o sa creasca. Asta imi tot spun si mie cand ma apuca panica deoarece inca sunt plata (dimineata, ca seara e alta poveste cu balonarea).

Aseara m-am uitat pe dvd la un film tare dragut pe care il recomand cu caldura. Este o comedie-drama franceza, The Intouchables (cred ca asta este si titlul original). Chiar nu mai vazusem o comedie asa draguta de mult timp, foarte bun pt relaxare si iesit din butoiul intunecat

O saptamana frumoasa

11+

Multumesc Elena pentru incurajari si pentru filmul recomandat

Ella I. 12+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pastilutza

buna dragele mele,
Va doresc sa aveti o saptamana frumoasa si dragastoasa.

Elutza - Capul sus. Sunt sigura ca bebe e bine. Chiar azi cand am fost si eu la a doua eco morfologica, la spital la filantropia, am vazut cateva mamici care erau slabe, slabe....nu se vedea nimic ca ar fi fost insarcinate.
Imi dau semana ca fiecare graviduta are stresurile ei cu privire la sarcina.

Eu de exemplu merg la 2 medici in paralel. Ca asa ma simt mai confortabil.

Vreau sa va zic ca eco morfologica de azi de la stat- sp Filantropia a fost de 10 ori mai ok decat cea de la clinica privata.
Cel de la privat m-a si panicat aiurea cu placenta ff joasa si recomandarea de a nu mai avea contact cu sotul, ca e riscant.

Eu saptamana viitoare ma vopsesc, voi fi in sapt 14.... Caut o vopsea fara amoniac.

Anda- felicitari pentru bebe mic de care tocmai ai aflat.

Miralexia- cred ca ai fost deja la eco, dar sa comentez si eu :
- la privat eco morfologica mi-a facut transvaginal
-la stat- mi-a facut-o pe burtica
Concuzia, fiecare medic cu ...aia a ....siii :)) Scuzati limbajul, dar cel de la clinica privata m-a enervat rau de tot.

Azi merg si la dentist :) , dar doar pentru verificare.

DarkBendis- Cum a fost filmul? e bun? Ni-l recomanzi?

Fetele din Buc, mergem la targ? ce ziceti?
Bine, mie nu imi trebuie nimic special, doar sa sa pierd vremea sambata dimineata :)

Multumesc Pasilutza, asa sa fie ;)

Cat despre doctori, eu sunt de parere ca nu conteaza la ce clinica privata sau spital activeaza, atata timp cat sunt cu adevarat profesionisti. Bafta la stomato

Ella I. 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Citat:
citat din mesajul lui virgo

Pasti, si mie mi-a dat Azitromicina/si pentru partener. Dar n-am cum sa ma apuc acum de el in saptamana 10 ... o sa-l fac mai tarziu, am inteles ca e o singura priza.

Mami de Matei Cazimir si 10+

Atentie mare mare la stomac, eu de cate ori am luat antibiotice de doza unica m-am tavalit, la propriu, de durere de stomac. Stiu ca nu poti lua multe medicamente in sarcina insa discuta neaparat cu medicul si aspectul asta.

Nu am probleme cu antibioticele, mai ales cele in doza unica. Am inteles ca exista o varianta mai blanda a Azitromicinei care se cheama Josalid de la Sandoz. Acum sa vedem daca se gaseste si in Romania.

Am hotarat: cum fac 12+ imi vopsesc radacinile cu vopsea fara amoniac. Stau numai 20 de minute ca de regula cam atat trebuie sa se prinda.

Morfologica de trim. I o facem in combinatie cu dublul test, sa vina si hubby sa-si vada mostenirea. Prin saptamana 13 deci.

Meniu de seara: soufle de pleurotushi cu somon si telemea. Eu in loc de ceapa bag usturoi si smantana o amestec cu galbenusurile, sa iasa ca o crema.

Mami de Matei Cazimir si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda15 spune:

Buna seara, fetelor

Multumesc pentru primire
Felicitari celor care si-au vazut puii la eco zilele astea si sa auzim numai vesti bune legate de dublu si triplu test
Eu merg la eco saptmana viitoare ca acum e prea repede si vreau sa vad si inimioara deci mai devreme de 6 saptamani si un pic nu are rost.
Nu cred ca o sa fac dublu sau triplu test, fac amnio ca in vara implinesc 35 ani
Virgo, imi permit o mica sugestie, poate n-ar strica sa repeti analiza pentru Mycoplasma inainte de a lua antibiotice.Eu acum vreo 4 ani mergeam la Biomedica din Floreasca la o ginecoloaga si-mi tot gasea Mycoplasma, luat antibiotice si eu si sotul, repetat analiza tot acolo, Mycoplasma tot prezenta, luat iar antibiotice ambii, repetat analize, pierdut analize de catre cei de la Biomedica, iar repetat si surpriza, dracovenia era parca nemuritoare ca tot iesea la analize. M-am suparat, am venit la Timisoara si am recoltat aici la un laborator si inca o data la Szeged in spital si cand colo ce sa vezi, nici urma de balaur.Se intampla ceva ciudat cu analizele in laboratoare, eu luna trecuta i-am facut fiului meu exsudat la 2 laboratoare diferite si la unul i-a iesit Streptococ pneumoniae si la celalalt nu a iesit asta ci unul betahemolitic

O seara buna tuturor

fericita de Alexandru (11.04.2011)

Mergi la inceput