Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~39~

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Hei, Elyana, fii barbata, Mito!
Hai ca poti!
Uite, eu am visat o tanti care mi-a furat un martisor in forma de broscuta testoasa si eram f suparata pe ea...
Hai, zambeste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Elyana draga, du-te acasa, baga-te in paturica la televizor, mananca ceva buuun si incearca sa depasesti momentul. Daca te simti aiurea si lipsita de energie, n-are niciun rost sa e pedepsesti si mai tare stand la serviciu.
Asta este, toti mai avem si zilele proaste, d'apai noi care suntem gravi.
Eu vorbesc serios ca asa as face daca m-as simti ca tine....acasa si gata.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cita_ralu

Neata dragelor

Am zis sa scriu si eu asa matinal ca apoi nu mai apuc.

Noi am fost aseara la cumparaturi pt bebe, a fost superb am luat multe chestii de la Cora si am gasit tot felul de promotii (au si reduceri) la Pampers daca cumparati un pachet si serv umede primesti o paturica sau o geanta. La Cora daca ai card de fidelitate primesti un cadouas cu mulute multe produse de bebe.

25 + Matei Gabriel

Pe baza cardului si a burtii la vedere ti-a dat acest cadou sau cum?

happy 29 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Buna fetele!

Am revenit si eu!

Miche, Simcri, multa sanatate! Sa aveti grija de voi!
Madd, ma bucur ca ti-ai gasit apartament. Urmeaza si la tine nebunia cu mutatul! Spor si ai grija de tine.

Eu am revenit si la birou. M-am mutat, mai am niste chestii de adus si atat. Aseara am dormit in noul apartament ... vine vorba, ca greu am adormit, asa e cand esti in alta casa, alt pat! Inca nu simt ca e "acasa". Chiar imi lipsea aseara camera mea mov! Aici pereti-s galbeni Uf, sper sa ma acomodez cat mai repde. Din lucrurile care au mai ramas dincolo, cred ca cel mai nerabdatoare sunt sa aduc florile (am vreo 3-4 nu multe) ca parca o casa fara flori nu e casa!

Flafi - mai putin! Tinem pumnii sa fie totul bine! uff si eu de abia astept sa vina momentul, desi mai e ... sa o vad afara, sanatoasa sa o stiu ca e bine! Dar pana atunci mai sunt atatea de facut si mai ales de cumparat!!!

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Iris da , acolo scria ca sa aduci adevreinta medicala, si dau sa plec dar au strigat doamnele de acolo dupa mine sa vin ca se vede burtica foarte bine nu-mi trebuie adeverinta . Adeverinta era necesara doar daca nu se vede burtica.

25 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

Fetelor, tocmai am primit coletul pt bebe.i.am luat gentutza de voiaj http://www.jucariimagice.ro/geanta-de-voiaj-cu-saltea-de-infasat-primii-pasi-ro.html.
I.am mai luat un set de bavete de 7 buc. sunt fff ok- din bumbac. si o paturica cu o albinutza :)sunt tare incantata de ele. :*

26+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cita_ralu

Iris da , acolo scria ca sa aduci adevreinta medicala, si dau sa plec dar au strigat doamnele de acolo dupa mine sa vin ca se vede burtica foarte bine nu-mi trebuie adeverinta . Adeverinta era necesara doar daca nu se vede burtica.

25 + Matei Gabriel

Ce dragute doamnele! Mai ales in contrast cu oamenii din metrou de care ne tot povesteai. Foarte dragute cadouase ati primit, sa le poarte/foloseasca sanatos. La noi in Timi nici nu stiu daca este Cora, eu sigur nu am fost niciodata. Nici Ikea nu este.

23+ cu

Mergi la inceput

Fetele, in cautarile mele prin site-ul asta, am gasit o chestie interesanta pe un topic mai vechi. E cam lunga dar o postez totusi aici (e vorba despre niste sfaturi aflate de o mamica la un curs de puericultura sau asa ceva). Mie mi s-a parut interesant:

"Suptul
- nu este absolut necesar sa ne spalam sanii inainte de alaptare cu apa si sapun. Este de ajuns sa facem asta o data pe zi, in rest ajunge sa spalam cu apa calduta. Daca insa, folosim creme pt ragade, atunci trebui spalat bine cu sapun ca nici noua nu ne-ar placea ca punem lapte de corp in mancare. Chiar daca pe produse scrie ca nu dau gust si nu sunt periculoase pt bb, sa nu facem teste pe copilul nostru.
- nu se fac niciodata alte manevre dupa alaptat decat pusul la somn. Adik dupa ce-a papat nu-l mai schimbam, nu ne mai jucam cu el, nu-l agitam in nici un fel pt ca riscam sa regurgiteze si intram intr-un cerc vicios: poate trebe hranit din nou, iar face pipi si tot asa. Toate manevrele se fac INAINTE de papa. Daca in timpul alaptarii simtim ca face caca sau pipi nu ne apucam sa-l schimbam pt ca nu se intampla nimic pana la masa urmatoare din moment ce bb este proaspat schimbat. Daca totusi sunt bebei care nu se suporta murdari si fac scandal il putem schimba dar nu mai devreme de juma de ora de la ultima masa.
- se sugereaza pusul la san cat mai repede dupa nastere (chiar daca mama inca n-are lapte) pt ca bb se naste cu instinctul de a suge, instinct care se pierde in 2-3 zile daca noi nu-l punem regulat cate 1-2 de 5-6 ori pe zi pana apare laptele.
- o alimentare ar trebui normal sa dureze pana la jumatate de ora, daca se depaseste, ori nu aveti lapte de ajuns si bb mai mult oboseste si se enerveaza, ori nu e tinut intr-o pozitie buna sau n-a prins mamelonul cum trebuie si nu suge bine, ori a terminat de papat si se joaca cu tzitzi
- nu trebuie mutat de la un san la altul in cadrul aceleasi mese pt ca nu se hraneste cum trebuie. La inceput laptele este apos ca sa-i potoleasca setea si abia apoi mai consistent si nutritiv. Daca noi il mutam de la un san la altul, isi umple stomacelul doar cu laptele mai slab. Sanii trebuie alternati de la o masa la alta.
- pt alaptat copilul trebuie tinut perpendicular pe corpul nostru (adik cu fatza spre noi si nu cu ea in sus ca sa ne aplecam noi aspura lui bb) si intr-o pozitie astfel incat sa stea cu corpul in linie dreapta. Ii sprijinim gatul (si nu capul) pe antebratul nostru ca sa nu stea cu gatul indoit si sa nu poata sa inghita. Sanul nu trebuie ridicat prea mult pt ca impiedica curgerea gravitationala a laptelui, ci trebuie doar sustinut astfel incat sa nu-i obtureze narile copilului si sa nu mai poate respira
- daca nu deschide gurita sa pape, poate fi stimulat pe obrajori, stoarceti o picatura de lapte pe buzite ca se se prinda ca e rost de papa. Aveti grija sa prinda bine mamelonul ca sa traga cum trebuie. Daca nu e prins bine, iese imediat din gurita. Daca a prins, cand incercati sa va sustrageti se simte ca un vacuum.
Distanta intre mese ar trebui sa fie cam 2,5-3 ore, insa dati la cerere pt ca pana la 3 luni se regleaza singur.
- la inceput, cum nu prea avem lapte o sa suga cam 10 ml lapte de mama si suplimentat artificial. Pana pa 10 zile bb ar trebui sa suga cam 120ml lapte la fiecare masa dar depinde de copil
- ca sa dea aerul afara nu trebuie pus pe umar ci tinut pe palme usor ridicat si cu fata la voi.

La somnic
- nu culcati niciodata copilul pe spate sau pe burta nesupravegheat pana la 3-4 luni. Risca sa verse in somn si sa se sufoce. Puneti copilasul pe-o parte si pe alta alternativ la fiecare somn. Ca sa nu se rostogoleasca puneti un rulou dintr-un scutecel la spate sau cumparati rulouri speciale din magazin. Apropo am vazut pe net o perna speciala pt pozitia asta. E mai in josul paginii.
- desi nu trebuie invatat cu mers tiptil sau vorbit in soapta, nu este totusi recomandat sa lasam sa mearga radioul sau TVul in timp ce doarme pt ca nu se odihneste bine.

Ca imbracaminte - verficati manutele si nasucul ca sa vedeti daca ii este frig. Nu trebuie sa fie reci si nici foarte fierbinti. De obicei bebelusilor le este bine cand ii imbracam cam cu o haina in plus faca te cum ne imbracam noi (nu 20 si nu mai subtire ca noi). Desi o sa nastem vara, nu e recomandat sa lasam bebicu in manecuta scurta, pt ei dureaza ceva pana isi regleaza temperatura si mai dam peste o umbra, mai adie vantul si nici la soare nu trebuie lasat cu pielea descoperita.
Baia:
- baia se face zilnic pana la 6 luni iar apoi cam la 2-3 zile. Este indicat sa se faca pe la 8-9 seara ca sa-l linisteasca pt somn, dar se poate la orice ora din zi.
- pt baie se pregateste dinainte temp in camera pe la 25-26*C ca sa nu simta diferenta prea mare cand il scoatem din apa, un prosop mare, hainute, cosmetice incolore ca sa nu dea alergii
- pe fundul caditei se poate pune un scutecel ca sa nu alunece bb. Apa trebuie sa aiba 37*C care poate fi masurata cu termometrul sau cu cotul.
- cadita trebuie spalata bine cu apa si detergent, clatita, dezinfectata cu spirt si apoi clatita din nou. Apa sa fie in cantitate potrivita: sa-i ajunga pana la axila, nu pana la buric ca il ia frigul, nu pana la gat sa n-aiba senzatie de sufocare
- copilul se tine cu gatul sprijinit de antebratul nostru si prins de incheietura din umar. Se sterge fatuk cu apa incet, si ochisorii de la exterior spre interior de vreo 2-3 ori apoi se sterge cu prosopul sa nu simta disconfort ca are fata uda. Se spala capusorul cu podul palmei si cu buricele degetelor (sa n-aveti bijuterii si unghii mari) si insistat dupa urechiuse. Apoi gatul, axilele, mainile, piciorusele, intors pe burta si spalat spatele. Organele genitale la sfarsit.
- se sterge bebe in aceeasi ordine. Daca n-a cazut buricul, se sterge cu compresa sterila si cu spirt o singura data. Nu se insista cu spirtul ca sa nu arda. Cand cade buricul nu se face baie decat la 36-48 ore dupa ce-a cazut.
- dupa baita se unge copilasul cu un ulei hidratant fara a masa. Nu se maseaza copilul pana pe la 3,5 luni.
Schimbatul:
- daca a facut doar pipi, se sterge cu un servetel umed. NICIODATA nu stergeti dinspre spate spre fata si nu repetati miscarea cu acelasi servetel. Se pot infecta organele genitale (mai ales la fetite) cu bacterii din jurul anusului. Stergeti odata dinspre fata si apoi continuati cu alt servetel. Apoi ungeti cu o crema sau ulei hidratant de zi din belsug pt a creea o pelicula intre piele si scutec. Este bine sa nu schimbati gama de produse daca copilului ii merge bine. Si alegeti cele mai incolore si mai neparfumate. La un produs nou incercati pe gamba bebelui sa vedeti daca are vreo reactie alergica.
- daca bb dezvolta o iritatie roz la fundulet care tinde sa devina rosu aprins cu aspect in profunzime, bebe are eritem fesier eroziv si trebuie uns cu un unguent cu neopreol (sper ca am scris bine) dupa ce este spalat cu apa si sapun. Daca dezvolta o iritatie roz cu punctulete albe are eritem fesier micotic cel mai probabil cu Candida. Se spala zona cu apa din belsug apoi se sterge cu comprese sterile cu apa bicarbonatata (la 100ml apa fiarta si racita se pune o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu) apoi se foloseste un unguent cu nidoflor sau clotrimazol. I cazul in care descoperiti aceasta iritatie verificati si gurita pt ca este f probabil sa aiba si acolo. Arata ca niste buchetele albe pe limba, gingii si obrajori. In acest caz se face mai intai toaleta guritei pt ca altfel nu se vindeca funduletul (bb papa si duce ciuperca la fundulet). Se sterge gurita cu comprese sterile infasurate pe deget, de jur imprejur, cu apa bicarbonatata apoi cu un compus farmaceutic cu glicerina+stamicina sau glicerina+nistatin. Nu folositi glicerina boraxata pt ca arde. Aceasta toaleta a guritei se face INAINTE de alaptat pt ca bb sa nu inghita ciuperca si s-o duca iar la fundulet.
Cand il infatati, daca folositi scutece si nu pantalonasi, nu fortati picioarele sa stea apropiate pt ca poate sa faca displazie de sold. Este gresita ideea ca altfel copilul se face cracanat. Lasati picioarele libere, si nici nu le fortati sa stea drepte. BB a stat cu ele flexate in uter si ii trebuie ceva timp pana sa se obisnuiasca cu ele drepte. Indoiti scutecul astfel incat bb sa-l poata lovi cu piciorusele, le place pt ca faceau asta si in uter. Cand ii dati o bluzita rulati manecuta pe mana voastra ca sa nu ramana vreun degetel in urma. Folositi hainute deschise la culoare si din bumbac 100% (cel putin cele care sunt in contact direct cu pielea). Nu folositi lucruri din lana sau mohair pt ca pot provoca alergii. Sunt de preferat hainutele care se incheie in fata ca sa nu-i faca urme si sa-l deranjeze pe bb. Verificati sa nu faca cute la hainute ca sa nu va intrebati mai tarziu de ce plange. Hainutele se spala la cel putin 60*C cu detergent simplu, fara balsam, si se clatesc foarte bine in mai multe ape.
Tanti a zis s-o credem pe cuvant ca daca un BB plange, nu plange degeaba. Daca insa se opreste brusc din plans cand il ridicati si incepe iar cand il puneti jos, se joaca cu voi si va testeaza si depinde cine cedeaza primul In rest motivele sunt diverse si o sa ne invatam cu fiecare plans in parte."

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

N-am timp acum sa citesc in detaliu, dar o voi face.
Luati-le totusi orientativ...

eu cu asta nu sunt de acord:
"- la inceput, cum nu prea avem lapte o sa suga cam 10 ml lapte de mama si suplimentat artificial. Pana pa 10 zile bb ar trebui sa suga cam 120ml lapte la fiecare masa dar depinde de copil"
Cele cateva picaturi de la inceput sunt cu colostru -- foarte bogate si sunt suficiente... de ce sa dai lp??????
Si daca alaptezi e cam greu sa-ti dai seama cat produci. Chiar si cu pompa... tu poti sa scoti 20 ml... dar burita lui bebe sa scoata mult mai bine exact cat ii trebuie.
Fraza asta poate produce frustari.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

N-am timp acum sa citesc in detaliu, dar o voi face.
Luati-le totusi orientativ...

eu cu asta nu sunt de acord:
"- la inceput, cum nu prea avem lapte o sa suga cam 10 ml lapte de mama si suplimentat artificial. Pana pa 10 zile bb ar trebui sa suga cam 120ml lapte la fiecare masa dar depinde de copil"
Cele cateva picaturi de la inceput sunt cu colostru -- foarte bogate si sunt suficiente... de ce sa dai lp??????
Si daca alaptezi e cam greu sa-ti dai seama cat produci. Chiar si cu pompa... tu poti sa scoti 20 ml... dar burita lui bebe sa scoata mult mai bine exact cat ii trebuie.
Fraza asta poate produce frustari.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 29+

Da, asa este! orientativ totul. Mie mi-a placut ca sunt niste detalii pe acolo (mai ales pentru mamicile incepatoare) de genul: cum il ti in cadita, cu ce incepi baita etc.
Cu fraza aia cu suplimentul nici eu nu sunt de acord deloc.

24+

Mergi la inceput