Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~39~

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

N-am timp acum sa citesc in detaliu, dar o voi face.
Luati-le totusi orientativ...

eu cu asta nu sunt de acord:
"- la inceput, cum nu prea avem lapte o sa suga cam 10 ml lapte de mama si suplimentat artificial. Pana pa 10 zile bb ar trebui sa suga cam 120ml lapte la fiecare masa dar depinde de copil"
Cele cateva picaturi de la inceput sunt cu colostru -- foarte bogate si sunt suficiente... de ce sa dai lp??????
Si daca alaptezi e cam greu sa-ti dai seama cat produci. Chiar si cu pompa... tu poti sa scoti 20 ml... dar burita lui bebe sa scoata mult mai bine exact cat ii trebuie.
Fraza asta poate produce frustari.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 29+

Nici eu nu sunt de acord cu toate sugestiile, in special cu cea mentionata de tine, dar am lasat o mamica experimentata sa critice prima, ca sa nu fiu eu batman

Eu de exemplu nici cu asta nu sunt de acord "Daca in timpul alaptarii simtim ca face caca sau pipi nu ne apucam sa-l schimbam pt ca nu se intampla nimic pana la masa urmatoare din moment ce bb este proaspat schimbat."

Eu nu mi-as lasa copilul cu kk la fund. Hai cu pishu mai merge, dar de la kk eu stiu ca pot aparea foarte usor iritatii si chiar infectii urinare, chiar si vaginale la fetite, daca ajunge kk in zona genitala si sta mult pe acolo. Ca doar de aia se curata zona dinspre genitale spre anus si nu invers, cum chiar tanti a zis In plus, cui i-ar placea sa stea ud sau cu kk la fund Poate la tanti ii place

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Salutare burtici

Noi suntem bine, numai ca eu sunt zombi, mi-e somn si tot somn, am revenit la programul sa dorm pana la 12. Dupa chinul de 6 zile dureri de masea+falca, ma trezeam dimineata la 7, uneori aveam si nopti neadormite, sau pe juma, si acum se pare ca recuperez.
La noi e asa de frumos afara, soare, primavara... 14grade, si eu stau in camera ca lenoasa. Serios chiar nu am chef sa ies afara, nu stiu de ce, pur si simplu nu am stare de iesit pe afara.
Stau in pat mai mult la orizontala, pt colul scurtat, ma ridic numai sa fac rapid ceva mancare, sa pap, wc. Acum scriu stand pe scaun ca tocmai am mancat, m-au apucat niste contractii nedureroase, zic eu sa ma bag inapoi in pat.

Iertare ca nu particip la subiectele de discutii nu sunt in stare, va citesc sa va stiu ca sunteti bine, adorm pe tastatura la ora asta
La nani cu noi

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

28+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Fetele, inca o data: am citat chestiile respective ca sa ne inspiram din ele. Sa luam ce ne convine desigur. Mie mi-a placut ca sunt multe treburi (diverse) scrise la un loc. Cred ca in functie de cine tine cursurile de genul asta apar idei si idei cu care suntem mai mult sau mai putin de acord.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Sa nu uit iar...

Vroiam sa va intreb de WRAP.
Ce parere aveti?
Am inteles ca wrap-ul e mult mai bun decat sling-ul.

Pe mine m-au convins si sigur imi voi lua(wrap), ma uitasem saptamana trecuta, pe youtube, o gramada de filmulete despre ele, mi se par f utile (acum depinde de fiecare caz, situatii).
Azi mi-am amintit de ele, pe langa altele, si repede adaugat la listuta sa o trimit mamii, ca sa nu uit iar, sa o comand de pe net, site roman. (25e un wrap).

Si de "cloth diapers", sunt tare interesata (la fel zic, depinde de fiecare mamica, de caz, situatii, pt noi ar fi bine sa aleg cloth diapers, dar sa-i gasesc pe aici si sa-i cumpar, si 10 nu-mi ajung).
Sunt pampersi ce se spala si le poti folosi iar, si iar.
Numai ca astia 10 intrun pachet sunt cam scumpe aici: peste 100e (141, 156).

Acum cad , o sa revin mai tarziu/maine cu aceste subiecte.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

28+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Ce dragute doamnele! Mai ales in contrast cu oamenii din metrou de care ne tot povesteai. Foarte dragute cadouase ati primit, sa le poarte/foloseasca sanatos. La noi in Timi nici nu stiu daca este Cora, eu sigur nu am fost niciodata. Nici Ikea nu este.

23+ cu
[/quote]

Da da foarte dragute si apoi ne-am pus la casa de va dati seama ca erau doar babe si mosi la coada nicio gravi, dar nu am zis nimic si atunci o angajata draguta le-a pus sa isi dea produsele de pe banda sa ne bagam noi in fata ca doar este casa pt gravi . O tanti comenta ca vai si ele au fost gravi si stiu cum este si vai ele ce mai stateau la cozi pe vremea lui ceasca si nu mai ziceau nimic .

26 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Vio baietel am. Nu am trecut la semnatura ca nu stiu cum, sapt trecuta am anuntat cand am venit de la dr.
Eu despre alaptat nu stiu mai nimic asa ca imi prinde foarte bine sa ma documentez. La N. doar m-am muls si am avut mult lapte. Cand ea a crescut si putea suge era prea tarziu, ea se invatase cu biberonul si mie imi era frica sa nu scap de sub control cat mananca sa scada in greutate si sa ne intoarcem de unde am plecat.

21+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Ralu, ce tanti uracioasa...nu i-ai zis vreo 2?
Eu i-as fi zis casierei sa-i preia produsele inaintea mea pt ca-i fata mintea si sarcina ei e extrem de avansata....
DenyAnd, eu raman fidela marsupiului...nu-mi plac draciile astea moderne
Despre sfaturile acelea, ce sa zic...eu am schimbat intotdeauna scutecul Dariei inainte de somn(uneori o schimbam asa, adormita)
iar de alaptat...pana cand a implinit 2 luni nu stiam cand e noaptre sau zi pt ca d-ra mea dorea sa suga la fiecare 3/4 de ora

Pupici la burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cita_ralu

Ce dragute doamnele! Mai ales in contrast cu oamenii din metrou de care ne tot povesteai. Foarte dragute cadouase ati primit, sa le poarte/foloseasca sanatos. La noi in Timi nici nu stiu daca este Cora, eu sigur nu am fost niciodata. Nici Ikea nu este.

23+ cu

Da da foarte dragute si apoi ne-am pus la casa de va dati seama ca erau doar babe si mosi la coada nicio gravi, dar nu am zis nimic si atunci o angajata draguta le-a pus sa isi dea produsele de pe banda sa ne bagam noi in fata ca doar este casa pt gravi . O tanti comenta ca vai si ele au fost gravi si stiu cum este si vai ele ce mai stateau la cozi pe vremea lui ceasca si nu mai ziceau nimic .

26 + Matei Gabriel
[/quote]
Foarte bine! Daca asa e regulamentul intern al hipermarketului sa se respecte, ca doar e casa de gravide, nu casa de mosi si babe! Lasa ca nici noi nu mai primim nici casa, nici loc de munca. Si eu am patit ca nu a vrut o tanti sa ma lase la Medlife in fata la analize de sange, desi mie mi s-a zis clar la receptie ca am prioritate ca gravida si scria si mare langa usa ca gravidele si copiii au prioritate. Tanti era cu nepoata intr-adevar, dar dupa cum arata avea minim 17 ani (din cate stiu eu copiii nu poarta tocuri. Ce-i drept eram la inceputul sarcinii si nu se vedea, dar daca asa-i politica clinicii trebuia sa fiu prosta sa nu-mi cer drepturile

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Flory sa fie sanatos ! Cred ca nu am fost atenta cand ai anuntat ,scuze ! Ma tot intrebam ce ai ,ca tu si kzm erati in listuta cu surprize.
Deny wrapul a inceput sa fie la moda la noi mai de curand ,nu stiu cum e cu el ,poate vad pe la targ sa-l testez si eu.Nu stiu daca m-as descurca cu infasuratul.
Crina sa stapaniti sanatosi toate achizitiile !
Monik cu privire la articolul postat de Hellie ,de obicei bebelusii hraniti la san fac caca in timp ce sug,cel putin ai mei asa faceau ,si umpleau pampersul cand faceau si trebuia sa-i schimb dar trebuia sa manevrez cu grija mare copilul ca altfel dadea afara tot lapticul ,ai mei nu se sufereau murdari.
Se poate sa alaptezi din prima zi si fara sa suplimentezi artificial eu una nu am dat nici o picatura de lapte praf ,cu toate ca in prima zi am avut cateva picaturi de colostru .La Ana stiu ca nu a pus gurita pe LP din prima zi(a stat cu mine in camera)dar la Dragos nu pot sa jur pentru ca am fost fiecare in salonul lui si e posibil ca asistentele sa-i fi dat LP, noroc ca nu am stat in spital decat 3 zile.In cazul in care nu exista lapte, nu ai incotro ,trebuie sa hranesti bebelul si acum exista formule de lapte din ce in ce mai apropiate de LM.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum30+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Vicky sper ca sunte-ti bine !
fluturash tu cum mai esti ?

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum30+Eduard-Mihai

Mergi la inceput