Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~39~

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

E de bine, MIche, felicitari!

Daca adun cati bani am dat pe analize de sarcina m-ar lua durerea de cap si nu mi-ar trece prea usor. Eu nu am niciun fel de asigurare si le-am platit pe toate. Chiar eram curioasa cat la suta economiseam daca subventiona si statul cateva.

Elyana, ai pm

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Criulica, nu cred ca ar fi fost vreo scofala daca erai asigurata la stat. Mai degraba daca aveai abonament la vreo clinica particulara. Eu am la medlife:dau 60 ron pe luna si nu am platit decat bitestul pana acum si o ecografie ( si asta pentru ca nu m-am orientat sa fac programarea devreme si nu mai prindeam loc atunci cand aveam nevoie).

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Buna seara

In sfarsit am un pic de timp sa va salut ca tot is de garda
Am avut o noapte oribila si o experienta tare ciudata nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva, am inceput cu niste crampe abdominale de am zis ca chiar o nasc, si am terminat cu evacuare pe ambele parti in acelasi timp stateam pe buda cu ligheanul in brate (sczuati detaliile) nu mi s-a intamplat niciodata, si cand sa ma ridic hop o sincopa vagala de toata frumusetea, pana dimineata lucrurile s-au calmat, dar pe zi am fost aeriana si nici pofta de mancare n-am am bagat decat biscotti, paine prajita. In primul trimestru am fost fresh n-aveam nimic, acu varsaturi, refluxul ma dispera mi s-a intamplat din cauza lui sa ma aplec sa ma incalt si sa vomit instantaneu. Sincer personal eu de abia astept sa se termine cu gravidenia asta, poate sa zica cine ce-o zice dar mie mi-se pare o perioada nasoala. Acum stau si sper sa nu apara niciun pacient.

Miche ma bcuur ca sunteti bine.
Vicky sper ca esti bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Simcri si eu am avut un episod din asta neplacut azi dar mult mai usor. Am pus-o pe seama aplecatului rapid. Va trebui sa avem mai multa grija cu miscarile bruste. Subscriu si eu la parerea ta, vis a vis de prrioada asta!
Mai am nevoie de ajutorul vostru. Stiu ca s-a mai scris dar nu mai tin minte cine a avut asa ceva. E vorba de sora mea, insarcinata in aproape 6 saptamani. I s-a descoperit un streptococ B din cultura vaginala( nu in sange) si i s-a prescris zinat. La insistentele mele a citit catrva info pe net si acum nu stir ce sa faca, parca ar lua antibiotic dar daca dauneaZa. Offff cate griji avem si inca nu s-au nascut! Cred ca dupa aia cresc nu scad, imi pregatesc pastilele pentru ulcer

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Seara buna si de la noi, ca tot nu apuc deloc sa va mai salut macar!
N-avem noutati, ne simtim bine... zici ca nici nu-s gravi. Si asta nu o zic doar asa...
De cand si cu vremea frumoasa afara (ca astazi a fost asa soare - ca o adevarata zi de primavara) parca si eu radiez.

Miche ma bucur ca sunteti bine, chiar si "la limita". Cat despre cost - mi se pare si mie cam maricel clar!

Criulica stiu gravidute ce au luat antibioticul ala in sarcina. Streptococul ala e problema cu el la nastere ca il poate lua si bb si de scapat de el nu sunt sigura ca va reusi. Multa sanatate!

Simcri sa treaca raul si refluxul iti doresc.
O patesc si eu mai nou seara sa am niste arsuri deranjante si nici eu nu le-am gasit cum sa le vine de hac si nici pastilute n-am incercat.

Mai glumesc eu si zic ca o sa aiba bb parul pana la umeri ca la bb11 n-am avut nici urma de arsura si la nastere cine avea mai bine de 2 cm de par lungime de se mirau toti? Noroc ca nu cred in babismele astea...

Noapte buna tuturor!

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Criulica sunt multe femei care sunt purtatoare de streptococ si cu bebei sanatosi, cu streptococul B este important ca el sa nu mai existe inainte de nastere, pentru ca se poate transmite fatului in timpul travaliului, si infectia e destul de pacatoasa, dar exista extrem de rar, cazuri in care bebe poate fi afectat in timpul sarcinii si asta poate duce la avorturi spontane, mai ales in sarcina asa mica, chiar daca este extrem de rar, parerea mea este ca totusi ar trebui facuta aceasta cura de antibiotic, (eu totusi nu sunt de acord cu tipul de antibiotic, eu prefer antibioticele de tip peniciline pe sarcina, dar am vazut ca acasa se merge mult pe cefalosporine), cu mentiunea ca exista riscul reinfectarii pana inainte de nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Eu n-as luat antibiotic la o sarcina atat de mica... cand pericolul e la nastere. Oricum va repeta analiza asta... sa faca cura de antibiotic cand bebe e mai maricel.

Despre marimea la sutienul de alaptat... eu am avut data trecuta 2: unul cupa C si unul cupa B.. ma impacam bine cand cu unul cand cu altul... dar parca am retinut eu ca cel cu cupa B a fost mai ok. Intradevar s-au umflat sanii... dar sutienul neavand pernute sau altceva a reusit sa faca fata. Mai vedem apoi cand de milka voi deveni.

Am o prietena care a nascut zilele astea si imi spunea ca nu-i asa usor cu alaptatul. Nici mie nu mi s-a parut o chestie usoara. Mai ales primele saptamani cand se adapteaza bebe... pana se regleaza fluxul (nah, daca se refleaza), pana prinde bebe tehnica de supt care ii convine... nu-i simplu deloc. Documentati-va pe tema asta, ce probleme pot aparea... si nu in ultimul rand stiu persoane ajutate mult de un consilier in alaptare. Retineti asta. La mine n-a fost nevoie... dar mamici care n-au putut sa alapteze la primul copil au reusit la al doilea apeland la profesionisti.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Miche- yey ca totul ebine! Vesti bune! Nu te mi gandi la catibani s-au dus pe analize, si cu asigurarea la stat tot acolo ajungi.
Simcri imi pare rau ca ti-a fost rau, e greu cu sarcina si mai ales cu adaptarea la starea asta de capacitate redusa, ca nu poti face la fel ca inainte, dar uite corpul tau iti zice Potoleste-te!!!!! Ia-o mai incet! rabdare ca mai e un pic.
Vio-pe unde mai umbli?
La sutien: am inceput cu 75 C, si am ajuns acum la 80 D. Mi-a spus o tipa de la sutiene mai de mult ca spre exemplu 75C = cu 80 B, nu sunt chiar identice, ci 80 B ar fi usor mai largut. Asa le aleg eu si a fost ok pana acum, poate va ajuta.

31+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Nici eu nu as lua antibiotic la streptococ B atat de devreme. Mie mi-a dat analiza pt asta sa o fac abia la 28 sapt, daca aparea atunci mi-ar fi dat antibiotic. Cred ca aici tine de fiecare medic in parte...

Noi mergem la 2 saptamani la eco, o sa merg saptamana viitoare din nou, apoi probabil saptamanal. Urmatoarele analize vor fi la sapt 36, ca sigur pe 14 aprilie avem cezariana.
Nu imi vine sa cred ca au ramas mai putin de 5 saptamani pana la nastere.

31+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Buna dimineata, burtici!

Am aparut si eu la cafea cu vesnica durere de buric din ultima vreme. M-am tot dat cu crema, dar parca acum doare in interior. Maine mergem la dna dr si sa vedem ce spune si ea.
Be_One - perdeluta am luat-o de la Casa Cristal din Bacau, numai sa nu ma intrebi cat am dat pe metru, ca am pus atunci perdele in toata casa si nu mai stiu.
Carmen1985 - multumesc de raspuns. Cred ca o sa-mi cumpar vreo 5 perechi de "gogosari" din astia, ca sa fiu linistita ca mi-am luat ce trebuie.
Miche - felicitari de rezultate, chiar daca sunt la limita.
Cu privire la sutien, eu inca il port pe cel dinainte, dar nu prea mai tine vrajeala ca "dam pe-afara". Nu m-am hotarat daca sa-mi iau sutien de alaptat sau bustiere.
Simcri - multa sanatate si tie. Sper ca azi sunteti muuult mai bine.
Criulica - si eu am luat Zinnat in ianuarie la raceala puternica ce am avut-o, deci se mai prescrie si de alti medici in sarcina, insa nu stiu daca si la 6 saptamani.
Flafi - chiar ce repede mai trece timpul. Deci, tu vei fi prima mamica de ciresel.

Fetele poftiti la cafea!

happy 29 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput