Primavara pe ghetar (jurnalele pinguinilor veseli)
Raspunsuri - Pagina 5
viviana spune:
Nu stiti nimic.
- furnici in copac e o mancare chinezeasca ce contine carne tocata de vita, paste de orez, si urechi de lemn (astea-s niste ciuperci) mie mi-a iesit o beleala.
- galustile nu ies. Daca ele nu vor, nu vor si pace. De obicei, galustile mele, aruncate in perete acolo raman. Cu albus spuma cu tot. Nici macar nu se preling.
De la un timp le altoiesc cu praf de copt - o lingurita, pusa intr-o lingura mare unde adaug putintea zeama de lamaie - sa se faca spuma.
Marele meu noroc e ca fii-mea e innebunita dupa galustile tari. Celcesforaie nu mai zice nimic.
- papricasul, se face cu galuste din faina. Alea ies orice le-ai face.
Kari, pupacesc.
Eumada, cel mai tare e pe masina de spalat (eventual sa prinzi ciclul de stoarcere sau evacuare)
Am uitat sa-i multumesc lui Rufus pentru dedicatia de la diaree. Si sa-i spun ca la noi nu prea exista party la care sa nu ascultam Mihai Margineanu pe la 3-4 dimineata. Cand Roze-ul aluneca mai greu, pleopele-s grele si Jana nu e moarta se transforma.
eumada spune:
Cand a aparut,ascultam la maxim cand conduceam "raluca"...a lu` Margineanu.
Si mergeam ca gagicile smechere la piscina...parcam si din boxe urla ...."Raluca"...
La mine masina de spalat e in debara...nu incape nimic deasupra....
Vezi ca daca vibreaza cand stoarce e descentrata.
Rufus spune:
Viviana, ma bucur ca ti-a placut dedicatia; chiar voiam sa te sun, unde ai fost zilele astea? Cu fata la cearceaf zilnic? Brrr...ma gandesc la ai tai...
Mancare. Subiectul meu preferat. Sigur ca Ana mananca stevie...are ea preferintele ei, ca tot omul, dar mananca orice (cred ca seamana cu ta-su), daca nu-i dai maioneza, smantana, mustar, ketchup si orice e iute. Si n-am de ce sa-i dau, ca nu pierde nimic. Adica este inca la varsta la care nu face mofturi. Ca cu alea mari m-am lamurit.
Azi am mancat iar peste, dar nu mai dau amanunte c-o supar pe kari. Si i se ingroase sangele (ce-o mai fi si asta? Chiar sunt curios, Roxana...). I-am invitat pe nasi la masa si asta a fost comanda...
Mai, mie imi place sa gatesc, insa nu sunt rapid ca Laura si probabil ca voi celelalte. Nu pot, Tora rade de mine, le bibilesc pe toate in amanunt. Si inutil, se vede treaba. Deci sunt in tabara cu Mada.
Caruia am uitat sa-i zic de ieri ca-mi place martisorul ala numit Eva
Mai ramane sa va spun (cu riscul de a-mi da cu firma in cap) ca nu inteleg neam cum traiti fara televizor (care o faceti...). Eu adorm incontestabil mai bine cand e pornit si imi susura tare fain in urechi cand ma invart prin casa, fara sa ma uit la el. E o prietenie veche, cand m-am nascut eu, acum 150 de ani, putini aveau televizor in casa. Cum sa renunt asa, pur si simplu?
Iar daca continuati cu galustile, un subiect vad delicat pentru unii din noi, o sa schimb titlul in "Primavara galustilor" sau "Galuste pe ghetar" sau "Cum facem noi galuste si ne ies pufoase", pana o sa vi se aplece de galuste. Combinat cu ce patiti de la buflea, o sa puneti taitei in orice supa concepeti.
Pai nici chiar asa...
eumada spune:
Ruf..ntz,ntz....si eu care te vedam aspirand macar la un vultur,dca nu randunic...
Da-mi place de Ana...a mea e mofturoasa si sclifsita la mancare....
a_alinta spune:
"secretul" galustelor sta in ulei . daca le pui 2 linguri de ulei le ajuta sa creasca, pentru ca au nevoie de grasime ca sa se umfle .
si apa rece ( un [pahar ) se pune dupa ce ai stins focul.
viviana spune:
Ha, ha, ha, a mea nu mananca nimic verde.
Eu abia astept sa apara urzicile.
Rufus, da am fost intoarsa rau. Mai am momente din astea de cadere.
Apropo de Raluca. I-am spus fii-mii ca mi-as fi dorit sa o cheme asa. A facut fetze, fetze ca pana la urma sa recunosca ca a auzit melodia intr-o excursie pe mobilul unui coleg. Imi e adanc recunoscatoare ca nu o chema ca pe naluca aia...
a_alinta spune:
singura mea nemultumire pe lumea asta este lipsa putinii . daca stie cineva unde pot gasi o putina de lemn sa imi de-a de stire.
alinuk spune:
la boabe si mancare de dieta va las
la mancare va gasesc..
hmmmmm, halal diete
Eu am descoperit iar ceva rapid.
Va pun poza!
Nu e ce am facut eu, nu am apucat sa imortalizez momentul..ca s-a mancat instant.
Si am schimbat putin reteta.
Era cu ceapa, eu am pus mujdei de usturoi si ceva sunca.
A iesit ...de ne-am lins pe degete
Deliciu de paine!
Luati o paine si o taiati în cuburi pana aproape de baza (vedeti in poza). Puneti bucatele de cascaval si de sunca, mujdei de usturoi s ulei de masline.
Inveliti-o intr-o folie de aluminiu, ca sa nu se usuce si sa devina foarte tare.
Puneti-o apoi in cuptor, atat cat sa se topeasca cascavalul. Cam 10 minute, daca aveti deja cuptorul preincalzit.
e de mare angajament
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Secret Bunny!!
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
viviana spune:
Si cam ce ai face cu o putina?
Mergi spre munte, pe orice drum vrei, si vei gasi bazaruri taranesti ce au astfel de putini.
Celcesforaie si-a dorit enorm de mult ulcior cu tzatza. Nu putea sa mai traiasca fara. Am gasit la Horezu. A supt de 2 ori din tzatza si l-a abandonat.
Dupa cum se vede tzatza e mai mult sfarc.
Alex@Sara spune:
Nistza...
Daca galustili sunt tabu de acu,poate aveti nevoie de oo sepaate pt altceva bun de halelala,asa ca iaca,o metoda rapida si la indemana oricui
http://www.dcnews.ro/2012/08/metoda-geniala-prin-care-poti-separa-galbenusul-de-albus/
Sa imi ziceti care ati incercat si daca v-a reusit
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Desaga Mosului,plina de surprize,va asteapta cu mare drag ...