Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (41)
Raspunsuri - Pagina 19
olimp spune:
betty habar nu am , nu m-a intersat valoarea , de fiecare data dupa ce imi facea analizele dr Nicorici , o sunam si imi zicea ca sunt toate bune , nu am fost curioasa , si daca dansa a zis ca nu trebuie sa crestem doza caci d dimerii sunt ok atunci nu am mai scormonit in valori, dar marti merg din nou la recoltare si am sa o intreb care sunt vaorile , banuiesc ca daca ar fi fost perobleme mi-ar fi spus...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
22 + Ilinca
Ilinca
betty200 spune:
Sigur iti spunea Olimp, stai linistita si oricum DDmerii se verifica ca sa nu creasca foarte mult (ei oricum cresc fiziologic in sarcina) deci nu-i f importanta valoarea ci dinamica lor, inclusiv la mine a fost bine ca n-au crescut desi au fost mari la inceput.
20+
bebitza
diana_popa27 spune:
Fetelor voi consumati ceai verde sau un alt tip de ceai diuretic ? Ma gandesc sa incep incet incet . Ieri am baut un ceai verde. Cred ca am baut de 5 ori max de cand sunt insarcinata. Sunt curioasa daca exista ceva care sa ajute cu retentia de apa. Ieri mi-am scos si eu verigheta si inelul de pe deget pt orice eventualitate ca m-am intalnit cu o prietena de-a mea si ea a pus max 11 pe toata sarcina si mi-a zis ca ea a tot amanat si a trebuit sa mearga la bijutier sa ii taie inelul de pe deget.
22+
viitoare mamica de Medeea
Ele spune:
Buna fetele!!
La noi e soare , frumos dar rece. Oricum am o stare de bine cand vad soarele de afara.
De dimineata am fost la biserica iar acum ingropesc o tava de pizza la cererea familiei.
Am inceput sa ma sperii si eu de kg luate .. care de fapt au dat in nemultumire pe toare planurile...m-am umflat la fata, nu imi mai place culoarea parului, par batrana in poze , nu gasesc nimic de imbracat care sa ma multumesca..
Deja imi fac planuri pt luna iulie . Ca sigur nasc in iunie. Lipsa sportului pe mine ma afecteaza "la mansarda" si o iau razna.
Legat de educatia copilului..cel mai usor e de dat sfaturi. Am zis ca nu ma bag niciodata sa fac comentarii despre cum isi educa altii copiii. In cei 8 ani si noi am avut de toate: de la dat cu fundul de pamant la tavaleala si plans isteric fara motiv. Se stie ca cei mici sunt manipulatori sefi. Diferenta o facem noi ca parinti, cu nervii nostri care ii avem in dotare.
Elena & Denisa (26.10.2004)
21 saptamani
ana303maria spune:
Paula, eu cred ca nu mai inteles bine. Eu sunt genul de parinte care vrea sa aiba o relatie bazata pe prietenie cu copilul, sa-i ceara parerea. Noi ca parinti facem foarte multe activitati impreuna, toti 3: pictam, cantam, dansam, facem spectacole prin casa, ne jucam pe afara, etc. Nu suntem adeptii pedepselor si in nicun caz a bataii. Si cred ca e prost inteles aici termenul de "bataie". Daca i-am dat o palma la fund, eu sau tati (si asta s-a intamplat doar de vreo 3-4 ori) nu am dat ca sa-l doara, ci ideea in sine si apoi ne-a parut rau in sinea noastra ca nu am gasit o alta metoda. dar niciodata nu a plans ca-l doare, ca nu asta e ideea. Foarte bine a explicat si Diana cand a spus de bataie. Eu am avut un tata vitreg f autoritar, care m-a si batut, deci stiu ce inseamna asta si nu-mi doresc o astfel de relatie cu fiul meu. Eu nu vreau sa ma stie de frica, vreau sa stie de respect, asta fata de toata lumea, fie colegi, profesori sau adulti.
Revenind la clasa mea, eu nu am resentimente fata de nicun copil. Am ajuns doar, pentru prima data in viata mea, sa le spun clar in fata parintilor ca undeva a gresit. Va dau doar un exemplu si termin cu asta, ca nu este la subiectul nostru si iar ma incarc negativ cand vine vorba de aceasta mamica. Inca din clasa 1 ea mi-a spus ca nu poate sa-l stapaneasca pe baiat, doar pe tatal lui il stie de frica. Mi-e mi-a zis ca ma roaga sa fiu f dura cu el si chair sa-l bat (exact asa imi spune sitematic). Cu asta nu sunt de acord si nu o sa fiu niciodata. Niciodata nu am aplicat pedepse fizice sau nu i-am supus la umilinte pe copii. Eu, ca si copil, am fost marginalizata de invatatoarea mea pt ca nu aveam o voce deosebita, eram f timida (din cauza tatalui extrem de autoritar) si acest lucru m-a facut sa nu fac aceeasi greseala nicioadata. Revenind la baiatul nostru, acum in clasa a 3-a a inebunit cu sexul, deseneaza numai prostii, isi scoate puta in fata fetelor si a baietilor, pe ascuns e drept, dar toti copiii mi-au spus, vorbeste f urat, e violent. Si nu e singurul din clasa cu un comportament deviat si am incercat sa suplinesc educatia de acasa, sa le vorbesc , sa le explic ce e bine si ce nu e bine, cum treb sa ne comportam, ce e respectul etc. Nu vreau sa comentez comportamentul copiilor, pt ca ei adesea copiaza ceea ce vad in casa sau la apropiati. Vreau sa va spun doar 2 faze ale parintilor: 1. ma suna o mamica suparata ca de ce i-am dat I copilului, ca nu el a fost vinovat ci colegul l-a tinut de vorba. I-am spus f politicos ca greseste sunandu-ma de fata cu copilul (il auzisem ca era langa mama) si mai ales ca ma ia la rost. Parerea mea e ca ar fi trebuit sa afle adevarul mai intai si apoi sa se ia de mine...
2. Mama baiatului de care va povesteam ma suna intr-o zi de 3 ori cand mie mi-a fost rau si cand am ajuns acasa mi-am dat telefonul pe silance si am dormit. Abia pe la 22 am vazut cele 3 apeluri si a doua zi baiatul mi-a transmis ca mama lui m-a sunat de 3 ori si ca asteapta sa o sun. Chiar m-a intrebat de ce nu am raspuns la telefon... Asta era miercuri, joi in curtea scolii a facut scandal ca m-a sunat de 5 ori cu o zi inainte si ca nu i-am raspuns. Formula de adresare catre mie era " asta", deci nu eram doamna, ci "asta". Vineri ma suna in timpul orelor si acuzator imi spune ca m-a sunat miercuri sa-l invoiesc vineri pe baiat si ca nu i-am raspuns. Atunci nu aflasem de scena din curtea scolii si foarte politicos m-am scuzat si i-am explicat ce s-a intamplat de nu i-am raspuns. Apoi, dupa amiaza mi-au spus cativa parinti de ce se intamplase in curtea scolii si de nervi nu am putut sa dorm toata noaptea. La 4 dimineata le scriam pe FB parintilor (avem un grup secret) cum ca nu voi mai raspunde la telefon in timpul liber, daca sunt probleme sa ma anunte prin sms, sa vina la scoala si neaparat sa nu mai lipseasca de la sedintele cu parintii.
Nu stau acum sa dezbatem problema asta. Ideea e ca o multime de parinti sunt lipsiti ei insisi de educatie, au pretentia ca la scoala sa fie invatati totul, nu petrec timp cu copiii lor, nu vorbesc cu ei si nu-ai asuma raspunderea pentru faptele copiilor. Scoala e de vina intotdeauna. Eu am sustinerea totala si colaborare excelenta a 21 de parinti, restul 5... nu mai am nicio pretentie.
Si referitor la copii, eu chiar nu fac diferente. Am 3 copii f neglijati in clasa, parintii nu se ocupa absolut deloc de ei. Caietele si materialele pt abilitati si desen eu le-am platit (insemnand 300 lei), pt cadourile de creciun eu am pus bani (150 lei) etc. Miros ingrozitor dar loc niciodata nu le-am atras atentia pt ca nu ei sunt vinovati. Si culmea, am 2 frati in clasa care bunicul lor este mecanicul scolii, iar o colega de-a mea, mai in varsta este matusa lor. Matusa nu se baga pt ca nu are cu cine sa vorbeasca.... Parintii fumeaza, beau, tatal nu munceste... dar copiii sunt f neglijati. Cu toate astea, in clasa se simt cel mai bine si sunt fericiti. Acasa... abia asteapta urmatoarea zi de scoala.
Parerea mea ca sa nu judecati toti invatatoriiprofesorii/educatoarele pt ca nu toti sunt la fel, asa cum nici toti parintii nu sunt la fel. Eu nu cred ca un cadru didactic sa aibe probleme de relationare cu un copil care provine dintr-o famile echilibrata, in care parintii respecta profesorii.
MTHFR A1298C - stare homozigota
David
15+
ana_maria500 spune:
Buna burticilor,
va doresc o primavara frumoasa, cu bucurii si impliniri ... sa fiti sanatoase si frumose ... Vin si eu cu o veste buna ... de la amniocenteza ... bebele este fata ... confirmat ... cariotip 46 XX - feminin normal .... anomalii cromozomiale nedetectate ... Sunt foarte bucuroasa ... parca nu ma mai doare nimic ... o sa vad pe 6 cum a evoluat bebelina ... Sanatate multa ... si speranta de mai bine .... celor care intampina dificultati ....
Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
21+
Ele spune:
Ana500, felicitari pt amnio perfect.
Ana303 fetita mea e clasa a doua. Am mutat-o in noiembrie la o alta scoala. Ajunsesem sa nu mai inteleg ce tre sa fac eu cu copilul acasa si doamna la scoala. Statea pana la ora 17 cu doamna de clasa (avea afterul ei) dar eu acasa trebuia sa mai stau pana pe la 9h sa o invat sa povesteasca povesti de 3 pagini in 3 minute.
Eram depasita de situatie, nu putea sa faca nici un sporte extra, ca noi nu mai conteneam cu lectiile.
Am mutat-o, o aduc la 12 acasa isi face teme singura in 2-3 h si stresul a disparut. Cred ca e mai corect sa fie munca calitativa si nu cantitativa (avea cate 60 exercitii si probleme de pe o zi pe alta).
Mi se pare corect sa se puncteze cerintele parintilor si ale invatatorilor. Ca sa stie fiecare in ce directie sa o ia.
Elena & Denisa (26.10.2004)
21 saptamani
flory_blanca spune:
Cris placenta se ridica de la 20 de saptamani deci sunt sanse mari sa nu ramana asa.Dar pana atunci mai ales ca ai sangerari ar fi bine cat mai multa odihna si repaos la pat.
Betty pana la urma ti-ai luat inima in dinti si le-ai spus. Foarte bine,ai scapat de un stres si o sa vezi ca o sa o indrageasca la maxim pe bebelina. Sunt normale reactiile lor, sunt adolescenti vad altfel viata decat noi acum, au alte ganduri si griji si traiesc totul din prisma a ceea ce vor spune ceilalti colegi despre ei. si noi am fost la fel, imi amintesc vremurile cand cel mai important lucru era daca o sa le placa prietenelor noua mea pereche de pantofi sau daca m-a remarcat colegul din clasa vecina. Si vai...reactionam la tot ce faceau ai mei, mi se parea ca orice gest nepotrivit de-al lor in public o sa imi ruineze viata, sau cel putin cea sociala. Iar baiatul tau, jos palaria, e foarte matur, nu m-as fi asteptat de la un baiat , mai degraba de la ofata la asemenea cuvinte intelepte.
Fetelor, chestia asta cu educatia e foarte relativa. Nu spuneti niciodata NICIODATA, e usor din afara sa arati cu degetul ca un copil e "obraznic" sau mai stiu eu cum. Dar trairile emotionale ale copiilor sunt diferite de la caz la caz, si nu apar din cauza ca sunt "rai" sau "manipulatori" ci din cauza ca ei incearca sa descopere lumea si uneori nu inteleg ce li se intampla sau sunt coplesiti de emotii, iar rolul nostru este sa le fim aproape si sa ii ajutam sa inteleaga. Da nu sunt de acord cu educatia fara pedepse, depinde si de ce pedepse vorbim, in functie de varsta etc ,dar eu una nu mi-as lovi copilul. Si nu mi se pare normal sa lovesti un copil nici chiar asa din cand in cand "usor" peste fund. Lovitura e lovitura si mai mult decat fizic ei o percep psihic. Va doriti copii care sa va stie de frica, sa nu va "manipuleze"? Sau niste oameni care cresc frumos si va respecta? Si mi se pare ciudat ca spuneti ca aveti niste copii cuminti, dar pe care totusi ii loviti din cand in cand ca sa stie cine e "seful". Si nu cred ca exista copii rai sau copii buni, sunt toti la fel, doar ca percep diferit lucrurile si isi manifesta diferit trairile.
O sa ajungeti sa va schimbati total optica dupa ce nasteti si toate ideile o sa vi se schimbe in functie de evolutia si personalitatea copilului si zau ca nu o sa va mai intereseze ce crede vecinul despre educatia copilului propriu. O sa radeti cand o sa va aduceti aminte ce spuneati ca faceti sau ca nu faceti.
20+
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
olimp spune:
ana maria 500 felicitari pentru fetita ! si pentru rezultate..
diana eu nu beau nici ceai verde nici negru pentru ca , contin alcaloizi care nu sunt tocmai buni pentru bebe + are si cofeina ceea ce mie nu-mi trebuie , dar bea linistita ceai de soc...e foarte bun pentru retentia de apa , eu beau din doua in doua zile acum si nu am probleme , mai incolo am sa-l fac ,mai des.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
22 + Ilinca
Ilinca
Dedicut spune:
Buna fetele!
Am reusit sa obtin concediu de risc maternal, deci de acum stau linistita.
Am fost la Bucuresti vineri la d-na Uscatescu, mi-a facut niste analize, toate sunt bune.
Betty, o sa se obisnuiasca fata cu gandul. Cand aveam 14 ani mama a ramas insarcinata, tot batea apropouri , eu si sora mea nu ne mai doream frati, ni se parea ca e o rusine sa mai faca ai mei copii la vasta aia...desi avea doar 35 de ani....acum imi placea daca mai aveam un frate sau o sora, dar la mintea de atunci....A facut avort, era pe vremea lui Ceausescu, nu era usor cu 3 copii.
Multa sanatate tuturor, ce repede trece timpul, deja multe mamici au trecut de jumatatea sarcinii!
Nu beau ceaiuri, dar beau zilnic o cafea cu lapte, am tensiune 10/6 si mi-a dat medicul voie.