Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (41)
Raspunsuri - Pagina 18
happy_ama spune:
Hello, burtici!!
RLK, felicitari pt fetita!
Amalia, ma bucur ca esti mai bine! Nu te speria de antibiotice
Bobitza, multumim pentru ponturi!
Fetelor, chiar ma uitam in jur (avem multi prieteni cu copii) si am observat ca majoritatea copiilor au o perioada pe la 3-4 ani... Iti vine sa iti iei campii Dar cred ca atunci cand e al tau il vezi cu alti ochi
Happy_Ama 20+ si Eva
diana_popa27 spune:
Buna dimineata burtici!
Legat de educatia copiilor trebuie sa recunosc ca ma gandesc cu groaza. Si eu ma uit la copii neascultataori si ma gandesc ca al meu nu o sa fie asa desi stiu clar ca o sa fie . Cum zice si Ana sper sa fiu destul de autoritara ca macar cand e cazul sa stie sa fie cuminte.
Ca si prof... e f greu cu cei care nu asculta si ajungi sa ai resentimente fara sa vrei fata de copil si sa nu il suporti, oricat de mult ai incerca sa te controlezi incepi sa urasti sa ai ore cu respectivii copii ca sti cate prob sunt in orele alea si ca nu faci mai nimic nici cu ceilalti. Acum avantajul la Palatul copiilor e ca nu se dau note nu se pun absente si poti sa refuzi copilul daca nu e cuminte (le zici pur si simplu parintilor ca nu are sens sa aduca copilul ca nu face nimic si ii deranjeaza pe ceilalti sa mearga la alte cercuri la care i-ar placea). Eu in trei ani am refuzat 4 copii. unii mai renunta de la sine ca nu mai au timp ca de fapt nu le place sa picteze..etc. Dar e groaznic ca sti ca de multe ori nu e vina copilului ca e asa. Mie de asta mi-e frica .. nu vreau ca si profesorii sau educatorii sa nu imi suporte copilul.
Acum nu va speriati fetele cu copii cu personalitate ca nu inseamna ca daca voua va face scandal la 3-4 ani, o sa faca la fel cu profesorii sau educatorii. Multi devin f timizi in alt mediu si cu persoane straine. Plus ca de la anumita varsta incep de la sine sa fie timorati in public si constienti de societate.
Eu copii pe care i-am refuzat injurau, se bateau, vb urat si cu mine sau se strambau la mine sau in spatele meu si cu parintii vb asa. Si in mom in care am vb cu parintii copilul nu era deloc speriat de consecinte asa ca realizam ca parintele nu e o autoritate pt copil.
Am vazut si secvente in care o copilita de 8-9 ani urla la maica-sa sau la bunica-sa sile facea proaste si le lovea..impingea . Acum cu parere de rau.. dar undeva cineva a facut o greseala acolo de i s-a permis genul asta de comportament.
22+
viitoare mamica de Medeea
paula_m spune:
Diana, cel mai tare ma distreaza parintii care spun despre un copil obraznic ca are personalitate.
Eu nu vreau sa ma impun in fata copilului meu si sa ma asculte de frica. Eu vreau sa fim prieteni si sa stie ca mie poate sa-mi spuna orice...si daca copilului ii e frica, sigur nu o sa se intample asta.
Nu mi-e teama de perioada asta, pana la 10-12 ani. Nu ma intereseaza parerea nimanui despre cum imi cresc copilul, cu atat mai putin a educatoarelor si a invatatoarelor (fara suparare Ana Maria ). Ele nu tb sa-mi judece copilul sau metoda mea de invatare , ci sa-l invete pe copil ceea ce tb. Ma intereseaza ca copilul meu sa nu se drogheze, sa stie ce e bine si ce e rau in viata si sa stie sa-si aleaga singur calea, nu sa i-o arat eu prin bataie.
Poate am luat si eu bataie, nu mai stiu, dar, le-am stiut de frica parintilor mei, dar si cand le-am scapat din mana...dusa am fost!! Noroc ca pe vremea mea nu erau atatea pericole ca si azi, ca nu stiu unde ajungeam. Cu mama mea am reusit sa am un dialog, tarziu, dupa ce am devenit si eu mama, si e destul de tarziu parerea mea. Nu le reprosez nimic, m-au crescut cum au stiut ei mai bine si ii iubesc asa cum sunt ei, dar eu vreau altceva pt copii mei, nu vreau sa-mi stie de frica...vreau sa stie ca sunt acolo pt ei oricand si ca se pot baza pe mine.
No, ma scuzati, dar ma supara sa vad ca sunt parinti care considera ca bataia e rupta din rai si e singura cale prin care iti poti educa un copilul. Sunt asa mici si firavi si curiosi si plini de viata, si nu fac nimic din rautate, cum sa dai in ei?
Poate gresesc, doar viata o sa-mi arate daca am ales calea buna sau rea, eu sper ca pe cea corecta.
Mai stiu ca sunt si parinti care militeaza pt cresterea copilului si fara pedepse, sa fei lasati asa cum sunt ei si cautate motivele comportamentului copilului in comportamentul parintilor. Chiar atata rabdare nu pot nici eu sa am, si cred ca totusi un copil tb sa stie ca o fapta rea are o consecinta ( nu bataie, bineinteles )
Aa,, si faptul ca refuz sa dau in copil nu e o premisa a faptului ca va fi obraznic si rau!! Eu cred ca acest comportament e o urmare a faptului ca nu s-a putut realiza un dialog cu copilul( ma refer la cazul cu fetita care vb urat)
Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 20+ , bb2
olimp spune:
betty
in legatura cu medicii situatia esta asa :
-merg la dr Rotar caci ea m-a pus pe picioare si m-a ajutat sa raman insarcinata prin investigatiile facute , tratament , trimitere la dr hematolog etc. Se ocupa foarte bine de cazul meu si ma purica mai ales ca am pierdut o sarcina in timp ce mergeam la dansa si este atenta la flux sangvin etc , tot ce tine de trombofilie si problemele care pot aparea.
ea stie ca am sa nasc la GINE 1 si nu o deranjeaza deloc pentru ca stie ca sunt costuri pe care nu toate pacientele si le pot permite.
din pacate ea face nasterile doar la Gynia , fiind cezariana mi-i se pare mult sa dau 7500 ron si nu ar fi acesta tocmai un impediment dar mai presus de asta este peroblema mea cu inima si tahicardia , in cazul in care ma apuca vreo criza acolo ce sa fac sa astept sa ma transefere la GINE 1...
-La Halmagean tatal , merg de la inceput cand am aflat ca sunt insarcinata pt ca el are intrare la GINE 1 si face cezariene + si el este adeptul tratamentului cu clexane si stie de afectiunile mele...
el nu face morfologii doar fiul lui asa ca am mers la fiul lui pentru morfo si cum ti-am spus nu-mi pare rau..
deci nasterea m-am hotarat sa o fac la GINE 1 am discutat cu el si stie ca trebuie sa-mi faca cezariana , ii dau lui bani si scap mai ieftin , varul meu a dat anul trecut in noiembrie 800 ron la dr , 200 ron la anestezist , cava banuti la asistente si uita ca nu ajungi nici la sfert cat la Gynia
plus am fost recent pe acolo , e totul renovat , arata super bine , sincer nu ma deranjeaza ca am sa mai fiu cau alte cateva mamici in camera..
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
22 + Ilinca
Ilinca
paula_m spune:
Olimp, si mie mi s-a parut totul frumos si renovat la Gine 1, ( cand am fost la amnio) e adevarat ca am fost in partea in care nu erau lauzele, ci doar mamicile inainte de nastere, dar am inteles ca si la lauze e la fel. Si baile f curate, erau duplex-uri.
Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 20+ , bb2
diana_popa27 spune:
Paula nici eu nu sunt adepta bataii. Desi nu stiu cum o sa reactionez daca o sa fiu scoasa din pepeni.. nu am fost niciodata violenta. Eu nu am luat bataie niciodata dar taica-meu a fost autoritar si le stiam la amdoi de frica .. Nu de frica ca tremuram intr-un colt cand veneau acasa.. Dar imi era rusine daca luam note proaste daca se uita urat la mine ca fac prostii, eram pedepsita daca ma bateam cu copii pe afara etc. Au avut pretentia sa invat si faiu cu bun simt si respectuoasa. si in ziua de azi ii salut cu "Sarut' mana" pe amndoi. Si desi am fost un copil f f rebel la adolescenta (erau bietii de ei ingroziti) odata ce am ajuns la facultate si departe de casa mi-am revenit imd si am redefenit fetita cuminte pe care o stiau. Nu vb de bataie cand zic de educatie in nici un caz , vb de respectul fata de alti oameni fata de colegi etc.
Si profesorii trebuie sa se poata intelege cu copilul sa il poata educa , alfel e f greu daca copilul se da cu fundul de pamant la 7-8 ani urla si e nesimtit la ore ..singura chestie pe care se focalizeaza prof sau invatatorul legat de copilul respectiv e sa il tina sub control. Si ajunge sa nu se mai implice atat de mult in educatia lui legata de ora cat in educatia lui legata de comportament, cat sa isi poata tina orele.
Nu ma intelege gresit, nu zic ca prof sunt geniali dar nu au cu cine ca sunt copii prea cu probleme . .. Te inveti si cu un copil alintat si cu un copil cuminte , inveti cum sa te comporti cu el sa fie in beneficiul lui , dar unde sunt prob grave... e groaznic.
Sper ca se intelege la ce ma refer.
Parintele trebuie sa fie o autoritate, nu sa inspire frica fizic dar sa simta copilul cand greseste, cand deranjeaza comportamentul lui , sa vrea sa se indrepte.
Mi-am adus aminte ca m-a plesnit maica-mea cand eram in liceu. Eram cheala si am ajuns tatuata acasa ..atat de tare s-a suparat maica-mea ca nu a putut sa se abtina si mi-a tras o palma peste spate ...AM inceput sa rad in hohote fara sa vreau .
Maica-mea a fost genul de om bland, mereu am fost puiutul ei. Nu am avut genul de comunicare prieteneasca , ea era de la tara si m-a facut f tanara si nu a stiut cum sa imi fie prietena, dar mama iubitoare mi-a fost pana la cer si inpoi si rusine fata de ea si de tata am pana in ziua de azi.
Sunt perioade si perioade si fiecare copil e diferit. Dar de educatie au nevoie toti. Indiferent de cum se face asta.
PS: Eu cu faza "educatie fara pedepse" nu prea sunt impacata.
22+
viitoare mamica de Medeea
betty200 spune:
Olimp acum ma declar lamurita in intregime! , o sa-mi fac o programare la fiul sa stau linistita ca am fost vazuta la "4 ochi", mai mult pentru linistea mea ca probabil ti-ai/v-ati dat seama cat sunt de panicoasa. Tu acum faci doar Clexane nu iei si aspenmter nu-i asa? ... asa fac si eu.
In legatura cu educatia, pot sa va spus ca dpdv stiitific studiile in domeniul dezvoltarii demonstreaza ca rezultatele cele mai bune se obtin aplicand intariri pozitive (adica jongland cu recompensele atunci cand copiii fac comportamente dezirabile) dar nu-i gresit nici sa folosesti pedeapsa daca este bine aleasa, potrivita pentru varsta copilului, nonviolenta si aplicata corect. Respectand aceste principii restul tine de creativitatea parintelui si capacitatea acestuia de implicare, timp etc. Pentru informatii mai concrete v-as recomanda o carte foarte buna in care apar toate aceste principii, o carte valorasa si corecta scrisa pe baza ultimelor date obtinute din studii in domeniu. Se numeste "SOS ajutor pentru parinti", a fost recent tradusa si plublicata la noi si nici nu costa foarte mult, in jur de 50 lei cred, este o cxarte pe care o pot folosi si profosionistii decio nu e ca oricare aparitie scrisa de te miri cine dupa propriile idei ci una documentata. Uite linkul unde se poate comanda:
http://rtscluj.ro/content/view/119/2/
20+
bebitza
olimp spune:
paula asa este si la lauze , e curat si mie mi-i se par decente conditiile avand in vedere ca e spital de stat , plus toate cilinicile sunt acolo comasate asa ca doctori sunt destui...
in legatura cu educatia copilului nu pot sa spun prea multe inca nu am experienta necesara , fiind la primul copil , dar pot sa va spun despre educatia pe care ma primit-o eu , eu fiind singura la parinti puteam sa fiu razgaita dar nu mi-au dat voie , am primit o singura plama de la tatal meu , dar ma conducea din privire , trebuia doar sa se uite la mine intr-un anumit fel si imi venea sa intru in covor...le multumesc pentru educatia primita...
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
22 + Ilinca
Ilinca
olimp spune:
betty da fac doar clexane , din ziua in care am facut celxane am renuntat la aspenter la indicatia Dr Nicorici , oricum se pare ca Ilincuta nu sufera de retard de crestere , deci nu e cazul de tratanment suplimentar....
imi zicea vineri cand am fost la dansa ca daca analizele sunt bune ca si pana acum , mie nu mi-au crescut d-dimerii posibil sa raman cu doza de celxane 0,3 dimineata si 0,3 seara , dar asta in functie de rezultate.
22 + Ilinca
Ilinca
betty200 spune:
E perfect olipm, nu mai tii minte ce valoare au avut ddmerii tai? Mie mi-au fost mari la inceput iar dupa ce am intrat pe Clexane au scazut putin de la 900 si ceva la 800 si ceva. Da, se pare ca Ilinca nu are retard de crestere draga de ea ....
In legatura cu manifestatul in public al copiilor se pare ca sunt diferente de temperament, de exemplu ai mei, desi nu consider ca am insistat pe educarea in acest domeniu, au fost mai rusinosi si retinuti in public chiar de copii mici, nu ar fi facut scandal sau sa iasa cu ceva in evidenta niciodata, din contra ii faceam eu de rusine cand mergeam in supermarket si mai luam cate un suc mic si nu ma puteam abtine pana la casa si gustam din el, mai ales fata era toata rosie si imi facea observatii disperate ca asa ceva nu se face, chiar daca il platim la casa trebuie sa ma abtin pana dupa achitare si apoi sa beau din el, cred ca daca ar fi comentat careva se baga in pamant de rusine. Oricum la casa de marcat se uita cate o vanzatoare zambind compromitator la ei cand aveau de scanat cate o sticla sau un ambalaj gol si sigur nu isi inchipuia ca ditamai eu, femeia mare a facut asta... dar eu taceam ca porcu in cucuruzi.
20+
bebitza