Perfidul Albion - sau despre ipocrizie

Raspunsuri - Pagina 49

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Saskia, sunt de acord cu tine, sistemul are si erori, ca orisicare alt sistem. Ia-l pe cel medical, de exemplu, cati pacienti nu mor anual din cauza greselilor care se fac?
Insa pentru simplul fapt ca uneori se iau decizii gresite, nu inseamna ca intregul sistem e compromis.

De altfel este de data recenta faptul ca, mai mult ca sigur, se pregateste un pardon general pentru copiii aflati in situatia descrisa de tine (cei veniti de foarte mici in Olanda). Considera bunaoara cazul baiatului angolez, Mauro. Pentru cele care nu stiu, baiatul a fost urcat intr-un avion cu destinatia Olanda de catre mama lui. Asa a ajuns el aici, de unul singur, intr-o tara pe care nu o cunostea. Acum i s-a acordat drept de sedere permanenta (a implinit intre timp 18 ani), dupa multe contestatii si scandaluri publice. Ideea este ca un asemenea precedent poate crea in mintea unor parinti ideea ca punandu-si copilul in avion spre Olanda, ii dau acestuia automat o viata mai buna, ceea ce nu stiu daca e neaparat o practica "cosher".

Problematica este complexa, insa fara un sistem cu reguli clare nu poti manageria situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Ela, dar cum crezi tu ca un stat poate acorda sanse tuturor celor care bat la portile lui? De ce crezi ca exista legi clare care spun ca doar persoanele care vin cu-adevarat din zone de conflict pot capata drept de sedere? Sau cele care sunt prigonite, sau cele carora viata le e pusa in pericol de confesiunea religioasa pe care o au sau de orientarea sexuala, samd?

Matusa ta venea atunci dintr-o tara comunista, cunosc multi romani care locuiesc aici fugiti fiind din Romania lui Ceausescu, au fost primiti pe data, pentru ca existau motive intemeiate sa se teama pt viata lor.
Pai nu e asta definitia azilantului... sau astia care vin pe la voi au iesit doar asa la o plimbare si s-au hotarat sa si ramana?
Acestia nu se tem pt viata lor sau pt calitatea vieti lor si a copiilor lor?
Sa le dai o sansa tuturor nu se poate nici daca ai vrea... de asta unlele dosare sunt respinse, dar trebuie sa oferim tuturor dreptul o sansa la o viata mai buna...altfel am uita sa fim oameni! Sfinte sisoe!
Crezi ca mie imi place ca trebuie sa platesc impozite ca tiganii la coltul strazii sa mearga la facultati si sa intre moca fara nici un examen doar asa... ei bine poate ca nu imi pica tocmai bine.
Dar ma gandesc ca si ei sunt oamenii indiferent de mentalitatea pe care parintii mei mi-au implementato referitor la ei.


Mami de: baietel & fetitaLegea defineste clar conditiile in care se acorda azil. Nu se acorda azil de exemplu pentru discriminare (ar fi un motiv mult prea general si nici un stat nu isi permite sa sustina toti napastuitii sortii de prin alte parti), se acorda pentru ca sa zicem viata ta e in pericol din cauza razboiului, a persecutiei religioase. In cazul multor apelanti conditiile nu se indeplinesc, dar asta nu ii impiedica sa depuna cerere. Procesul de procesare a dosarului este de durata si le ofera posibilitatea de a sta in tara respectiva chair si pe o perioada scurta, in plus multi chiar merg pe speranta ca ceva se va schimba si vor reusii sa obtina statutul de azilant.
Pentru fiecare caz care chiar are motiv sa ceara azil vor fi si profitori care incearca sa traga si ei beneficii. Statul ala si cetatenii lui au toate motivele sa doreasca limitarea accesului profitorilor la aceste beneficii.
Daca chiar dorea sa elimine sansa azilantilor la o viata mai buna Coracora ar fi cerut eliminarea completa a oferirii azilului. Asa cum este ea doar a observat ca multi incearca sa forteze accesul la beneficiile de azilant prin diverse ONG-uri, dupa ce au fost respinsi de statul olandez la a doua reexaminare a dosarului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Madanic, stiu in ce conditii se acorda azilul! Era o intrebare usor ironica... daca ai simtit nevoia sa-mi explici inseamna ca ma exprim tare prost
Da` nu am inteles asta cu

Citat:
Daca chiar dorea sa elimine sansa azilantilor la o viata mai buna Coracora ar fi cerut eliminarea completa a oferirii azilului.

Poate imi explici cum se face? Chiar nu am mai auzit...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Mai frate... Cora a explicat foarte clar diferenta intre

a solicita o sansa pe baze intemeiate;

si

a incerca sa abuzeze de sistem si sa obtina ceva mai mult decar ar fi normal, moral si legal.

Ce-o fi asa greu de inteles?

Andriespai uite ce e greu de inteles:

1. poti sa-mi explici ce-i aia "baze intemeiate", in conditiile in care copiii afgani sunt deportati in afganistan, chiar daca ei s-au nascut in olanda (din parinti afgani)?

2. ce inseamna exact "moral, normal si legal"? te-as intreba unde locuiesti si daca te-ai lovit vreodata de adanca prostie si opacitate a aparatului administrativ. daca locuiesti in romania mai mult ca sigur, dar atunci... de ce mai pui intrebarea????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Nu stiu prin ce intorsatura ciudata a ajuns sa se discute statutul meu in Olanda. Nu are absolut nici o relavanta in discutia de fata.
Mie Olanda nu mi-a dat "sanse", mi le-am creat eu singura, in proportie de 100%. In momentul de fata sunt la fel de indreptatita ca orice olandez sa imi pese de banii pe care ii platesc pe post de impozit statului. Si imi pasa.

Repet ca sa se inteleaga. Exemplul dat de mine cu multe pagini in urma facea referire la [u]persoane care au solicitat azil in Olanda si carora li s-a respins aceasta cerere pe motive intemeiate. Din momentul in care toate procedurile sunt epuizate, acea persoana capata statut de ilegal[/u] in aceasta tara si, in opinia mea, Olanda nu trebuie sa mai investeasca in ea, in acea persoana, decat un bilet de avion catre tara de origine.
Cei care capata dreptul de sedere sunt bineveniti, am mai scris asta.coracora, 2 observatii:

1. pana in 2007, cand a intrat romania in ue, romanii nu se puteau stabili pe-aici decat profitand de bresele din sistem. acel firicel subtire si subtil care-ti permite sa pantrunzi intr-o lume altfel inchisa muritorilor de rand. nu zic ca nu-i si meritul tau, evident ca e, dar, oricum ar fi, ai fentat sistemul. si asta e ok, toti am facut-o.

2. ... dar ajungem la punctul 2, in care tu devii fanatica sistemului pe care tocmai l-ai fentat. si aici mi se rupe mie firul si nu te mai pot urmari si intelege.

cand e vorba de politici de stat, pot intelege modul impersonal in care se pune problema. statul e un concept, nu are sentimente, lucreaza statistic si contabil. dar cand apare un om care pune problema la modul asta, care ia deciziile statistic si-si rationalizeaza sentimentele pe principii contabile, ma iau teama si angoasa. efectiv ma deprima, nu inteleg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Madanic, stiu in ce conditii se acorda azilul! Era o intrebare usor ironica... daca ai simtit nevoia sa-mi explici inseamna ca ma exprim tare prost
Da` nu am inteles asta cu
Citat:
Daca chiar dorea sa elimine sansa azilantilor la o viata mai buna Coracora ar fi cerut eliminarea completa a oferirii azilului.

Poate imi explici cum se face? Chiar nu am mai auzit...


Mami de: baietel & fetitaAcuma in loc de discutii normale ne luam la misto? CoraCora a zis ca e impotriva emigrantilor care refuza sa accepte ca nu se incadreaza in lege, nu ca nu doreste ca tara in care se afla sa primeasca azilanti OK? Acum ai inteles?

Si inca ceva, intotdeauna exista si dosare in care statul greseste cand spune ca oamenii aia nu se incadreaza, si acolo intervin ONG-urile al caror rol este sa se asigure ca statul nu abuzeaza de pozitia lui de putere. Dar exista si dosare in care emigrantii chiar si-au propus sa foloseasca in favoarea lor legi facute ca sa-i apere pe altii.
Un exemplu: au fost cazuri care s-au declarat gay la sosirea in tara unde doreau sa obtina si au obtinut azil ca apoi sa se casatoreasca cu o femei e sau sa-si aduca nevasta din tara de origine.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04


Da` nu am inteles asta cu
Citat:
Daca chiar dorea sa elimine sansa azilantilor la o viata mai buna Coracora ar fi cerut eliminarea completa a oferirii azilului.

Poate imi explici cum se face? Chiar nu am mai auzit...inscriindu-te intr-un partid de extrema dreapta ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu cred ca observatziile si remarcile voastre sunt corecte-portocalia si adela,cred ca atzi dus la extrem cee ace a spus coracora.

Portocalia,eu am venit acum vreo 10 ani in Germania,fara a profita de vreo bresa in sistem si sa stii ca si eu am spus ceva pagini mai in urma ca statul german nu m-a ajutat cu nimic,a trebuit eu singura sa dau din coate.

Despre urcatul in avion a copiilor afgani nascutzi in Olanda,a mai fost un subiect exct cu aceasi tema acum ceva timp in urma.Copii nu au nicio vina,daca apelam la latura sentimentala,vom stringe ceva lacrimi,legal-parintzii copiilor nu au respectat lege.

Divagatzii s epot face,insa cred eu ca "unde-i lege nu-i tocmeala2si de aici consecintzele!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Io chiar nu pot sa ma i-au in serios zilele astea...desenez peretii la dormitor probabil ca voi aveti copii mai mari...deh va da mana...
Nu e misto e doar o usoara ironie... pt mine nu sunt sinonime cuvintele astea (fara suparare)

ONG-urile alea care stau pe acolo si baga pe gat statului olandez toti profitorii aia afgani -pt mie e o nebunie sa numesti profitor un om care alege sa fuga din afganistan sau din orice zona de razboi in general... sunt trimise de fapt de ONU pt ca nu cumva statul cu pricina sa profite de profitori... sau ceva de genul asta.

Cat despre birocratia pe care o provoaca acestia... ca un bugetar mandru ce sunt, ma bucur ca nu suntem singurii care plimba o hartie dintr-un birou in altul ... inseamna ca nu detinem monopolul.

Citat:
Dar exista si dosare in care emigrantii chiar si-au propus sa foloseasca in favoarea lor legi facute ca sa-i apere pe altii.

O lege trebuie sa fie interpretabila si flexibila din cate stiam eu... ca altfel ar trebui sa le schimbam in fiecare zi dupa cum evolueaza societatea. Adica nu poti sa faci o lege doar pt uni si nici sa o aplici numai cand iti convine. hmm.. sau se poate daca locuiesti in ro
Si nimeni nu poate fi acuzat ca a interpretat legea in favoarea sa... hihihi... am putea incerca sa scapam de avocati

"Orice om are dreptul la o cetatenie. Nimeni nu poate fi lipsit in mod arbitrar de cetatenia sa sau de dreptul de a-si schimba cetatenia".
Declaratia Universala a Drepturilor Omului, din 10 decembrie 1948

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

1. pana in 2007, cand a intrat romania in ue, romanii nu se puteau stabili pe-aici decat profitand de bresele din sistem. acel firicel subtire si subtil care-ti permite sa pantrunzi intr-o lume altfel inchisa muritorilor de rand. nu zic ca nu-i si meritul tau, evident ca e, dar, oricum ar fi, ai fentat sistemul. si asta e ok, toti am facut-o.


Poftim?!!!????!!!???? Adica eu iti iau la modul serios intrebarile si ma ostenesc sa-ti scriu ca am ajuns aici prin cai absolutamente legale ceea ce pentru orice vorbitor de romana de pe lumea asta nu inseamna "brese" si "fofilari" iar tu ma iei la misto cu raspunsuri ca cele de mai sus??

M-ai pacalit o data sa-ti raspund, rusine tie, m-ai pacalit si-a doua oara, rusine mie.

Draga Portocalia, inainte de 2007 (nu stiu de unde ai dedus tu ca eu am emigrat in Olanda in perioada aia, ma rog, nu are importanta), oamenii se puteau stabili aici veniti fiind la un studiu de doctorat, cu o bursa, racolati fiind de firmele olandeze care ii credeau rupti soare si care le ofereau contracte cat ai bate din palme, samd. O alta modalitate la fel de legala era (si este totodata) casatoria sau uniunea consensuala cu un cetatean olandez. Unde e "bresa" in povestea asta? Exista chiar si o a treia modalitate, perfect legala la randul ei, sa-ti deschizi ceea ce se cheama ZZP, un fel de PFA in termeni romanesti, pe baza caruia muncesti mult si bine in Olanda (cunosc de la consultanti la femei de serviciu, translatori si strungari care apeleaza la forma asta de activitate comerciala).

Asadar prin ceea ce ai scris tu cu ton de atoatecunoscator, ai jignit cateva zeci de mii de romani (administratorii acestui site included!) care, ce sa vezi, au gasit "bresele" de mai sus in sistemul asta si-au avut nesimtirea sa se stabileasca in Olanda, "profitand" de ele!

Daca tu "ai fentat" sistemul si faci din asta un titlul de mandrie, sa stii ca exista pe lumea asta muuuuuulti oameni care imbratiseaza LEGALITATEA in absolut toate aspectele ei.
Stiu, ti-e greu sa intelegi acest lucru.

Citat:
2. ... dar ajungem la punctul 2, in care tu devii fanatica sistemului pe care tocmai l-ai fentat. si aici mi se rupe mie firul si nu te mai pot urmari si intelege.


Sunt curioasa ce reactie vor avea adminii cand voi raporta acest mesaj. Tura trecuta, cand tot despre atac clar la persoana era vorba, Marius a replicat ca-s doar "sacairi"; adicatelea eu cand n-am ce face, imi fac de lucru intrand pe forumuri, unde acuz oamenii ca au fentat "sisteme" in tarile in care s-au stabilit... asa, just for fun!
Mi-ar placea sa ajung sa cred ca de fapt nu realizezi ce porcarii insinuante scrii la adresa mea, dar parca prea le insiri aici cu ton apasat...

Mergi la inceput