E dovedit stiintific - mult zahar = diabet
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
Rall, nimeni nu neaga importanta componenta genetica a diabetului. de care si eu sunt convinsa. nu putem nega insa faptul ca, odata cu disponibilitatea pe scara larga a zaharului, a faptului ca il gasim in orice si oriunde, creste in plus riscul de aparitie.
Selene_Bunny spune:
rall, asa cred si eu - sedentarism si predispozitie genetica, si astea conteaza. Plus lipsa controlului, cum e socrul meu, il doare efectiv in cot de regim si de medicatie.
roxana, mie numai sanatos nu mi s-a parut aportul ala de zahar zilnic. Plus ca nu era singura sursa de zahar.
szivarvany spune:
Tatal meu a fost depistat acu 2 ani, aka la 73 de ani cu diabet. In viata lui nu a mancat dulciuri, nu tin minte sa l fi vazut vreodata mancand de exemplu ciocolata sau sa bea sucuri din comert sau sa si indulceasca ceaiul.
Cunosc tinere de 20+ de ani cu diabet diagnosticat la 19 ani, care duc o viata relativ sanatoasa, fara excese, fara kg in plus si sport saptamanal.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena Olivia
Urgent: Pentru ochisorii IONELEI
mcoca spune:
La diabet contribuie si mancarea grasa nu numai zaharul. Sunt multi factori care fac sa
La 19 ani e vorba de diabet de tipe 1, care e cu totul altceva.
Vicky, Printzesone and BB (30+)
marius spune:
POti sa ai acesta afectiune si daca nu consumi zahar&produse zaharoase in fond diabetul este incapacitatea corpului de a genera suficienta insulina, ori motivele care pot sa genereze aceasta incapacitate sunt diverse.
Insa consumul de zahar si produse derivate zaharoase reprezinta un element puternic dovedit stiintific ca fiind precursoare a cresterii majore a riscului de instalare a diabetului si ulterior din pacate a deceselor.
roxanaz spune:
e logic ca unele persoane sa aiba diabet fara a fi ingerat gramezi de dulciuri cu lopata.
studiul nu investigheaza diabeticii si relatia lor cu zaharul, ci consumul de zahar si cresterea numarului de cazuri de diabet - deci corelatia e facuta invers
anya spune:
In plus, acum niste ani, dupa o anumita varsta se spunea ca a murit omul de batranete. Acum musai moare de o boala. Statisticile se refera la masuratorile din ultimii ani. Si pun pariu ca nu numai in tarile sarace dar nici la noi (nu ca am fi departe) sunt o gramada de oameni care nu si-au facut analize.
dulcetica spune:
Si e o boala care nu iti da niste simptome deranjante, in stadiu incipient.
Glicemia poate iesi bine dimineata si in timpul zilei o ia razna.
Ai mare dreptate ,Anya, ca nu se fac cu o periodicitate macar la 6 luni niste analize de rutina.
roxanaz spune:
noi imbracam acum "a murit de batranete" cu un diagnostic. dar cred ca e ok ca cercetam mai mult.... nu?
mihaela_s spune:
Exista o analiza de sange, se numeste HbA1c, in engleza Glycated hemoglobin. Nu stiu daca in Ro se face acum sau nu, sotul meu zice ca pe vremea cand lucra el in Ro, nu se facea. Analiza pune in evidenta glicemia in urma cu 2-3 luni. Glucoza in plasma sau in urina evidentiaza numai nivelul pe moment al glicemiei, iar un diagnostic de diabet se pune in urma valorilor ridicate ale acestora doua dar si a HbA1c. Cea din urma analiza se foloseste aici la noi pentru monitorizarea diabeticilor.
Diabetul zaharat are si o componenta imuna, sunt anticorpi care distrug insulina, chiar daca ea e produsa de pancreas. E destul de complicata boala si motivele ei, incat sa spui ca neaparat consumul mare de zahar duce la diabet. E si acesta un factor, pe langa multi altii, cu siguranta.