E dovedit stiintific - mult zahar = diabet
Raspunsuri - Pagina 3
anya spune:
Nimeni nu zice sa ne cautam. Eu vorbeam de statistici. Ori de obicei se face comparativ: ce e acum versus acum "x" ani sau ce e in tarile nordice versus niste tari din Africa. In tarile nordice marea majoritate a populatiei trece pe la medic. In tarile amarate... n-au astia nici apa, ce samai zici de analize.
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Exista o analiza de sange, se numeste HbA1c, in engleza Glycated hemoglobin. Nu stiu daca in Ro se face acum sau nu, sotul meu zice ca pe vremea cand lucra el in Ro, nu se facea. Analiza pune in evidenta glicemia in urma cu 2-3 luni. Glucoza in plasma sau in urina evidentiaza numai nivelul pe moment al glicemiei, iar un diagnostic de diabet se pune in urma valorilor ridicate ale acestora doua dar si a HbA1c. Cea din urma analiza se foloseste aici la noi pentru monitorizarea diabeticilor. Diabetul zaharat are si o componenta imuna, sunt anticorpi care distrug insulina, chiar daca ea e produsa de pancreas. E destul de complicata boala si motivele ei, incat sa spui ca neaparat consumul mare de zahar duce la diabet. E si acesta un factor, pe langa multi altii, cu siguranta. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Da ,este :hemoglobina glicozilata. E o medie a valorilor pe 3 luni.
Totusi, chiar si daca iese sub pragul admis tot poti avea diabet de tip II. Daca se face glicemie provocata si trece de 200,poate iesi bine glicemia dimineata ,poate iesi bine hemoglobina glicozilata,dar baga rateuri pancreasul peste zi.
Am editat ca era f confuz.
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Asa, si eu ar trebui sa am diabet. Si alti oameni care beau nu dulce, ci lesinator de dulce. Ani in sir. N-are niciunul niciun diabet, numai kg in plus. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Nu e doar diabetul, organismul tau iti foloseste resursele de minerale ca sa faca "break down" la zaharul rafinat.
"Because refined dietary sugars lack minerals and vitamins, they must draw upon the body's micro-nutrient stores in order to be metabolized into the system. When these storehouses are depleted, metabolization of cholesterol and fatty acid is impeded, contributing to higher blood serum triglycerides, cholesterol, promoting obesity due to higher fatty acid storage around organs and in sub-cutaneous tissue folds."
http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/sugar.htm
Si se pare ca are si un efect asupra sistemului imunitar si dezvotarii celulelor canceroase.
XIO spune:
Mihaela, se face si in Romania d ecel putin 8 ani, dar asta e un parametru care se urmareste la diabeticii cunoscuti, pt a vedea cum este tinut sub control diabetul.
daca un om are Glicemia normala nu faci teste peste teste, cand glicemia creste si este la limita sau putin peste atunci se face testuld e toleranta orala la glucoza care arata daca are sau nu diabet.
Si eu am mancat dulciuri cu tonele si inca mai mananc, bunica-mea are diabet, sansele la mine sa fac sunt destul de mari, asa ca macar sa stiu de ce l-am facut.
Diabetul are simptomatologie: scadere ponderala, polifagie, adica mananci mult, poliurie, adica urinezi mult si polidipsie, adica bei mult.
Analizele nu trebuiesc facute o data la 6 luni, exista un target pt fiecare set de analize, daca ar fi facute la toti oamenii pt toate bolile am fi mai saraci decat acum. Ceea ce nu stiu daca se poate...
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nadaflorilor
v-ati cauta de diabet si nu aveti?... kg in plus in timp pot duce si ele la diabet... in plus un om poate avea un pui de diabet fara sa simta nimic Nina,mami de, |
nu kilogramele in plus duc la diabet ci proasta alimentatie acumulata cu lipsa miscarii.
eumada spune:
Nu mi se pare ca neaparat daca mananci mult zahar(dulce)...obligatoriu faci diabet.Nici ca la greutatea mare poti face diabet.
Din ce am experimentat eu,in sarcina am luat 48 de kilograme.Desi mancam dulce,cretserea in greutate s-a produs de la hormonii injectabili.Toata sarcina si dupa 2 ani,am fost monitorizata da` glicemia mea s-a incapatanat sa ramana la 95 chiar daca faceam analiza dupa ce beam cafeaua cu zahar sau mancam dulciuri.La fel si acum.Si mama are aparat de ala de facut pe loc glicemia si mi-o masor de cate ori imi aduc aminte.De curiozitate.
Nu vad de ce toti care mananca dulce fac diabet(conform a ce s-a spus la inceput)...