Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (40)
Raspunsuri - Pagina 15
diana_popa27 spune:
Si apropo de prietenii mei inalti cu copilul nascut la greutate "normala " 3400gr . Au reusit sa o ingrase de sarea peste limite in primul an cu lapte praf in exces. S-au prins destul de repede si au pus copilul la regim . Acum fetita e oricum cu un cap mai mare ca si copii de varsta ei dar nu e grasa e pt ca sunt ei f inalti. Eu zic ca cel mai mult depinde de parinti in final.
21+
viitoare mamica de
Medeea
Delia_Rodica spune:
Va fi greu cu educatia culinara, sunt multe pe piata nesanatoase, tentatia e. fff mare si nu poti spune de fiecare data NU.
viitoare mamica de hocheist 17+ Lóránd
irina2403 spune:
Diana, eu am tot 1,58 si am nascut natural si fara epidurala un bb de 3,750kg. M-am ingrasat la prima sarcina 15 kg.
Fetelor, va aud ca va plangeti de 6 kg. Eu am deja 11kg in plus. E drept ca primele 4 le-am pus in primele doua saptamani pentru ca m-am lasat de un obicei sanatos (aerobicul) si altul nesanatos (tigarile). Ritmul nu a mai fost acelasi, dar cantarul mi-a devenit din ce in ce mai neprietenos. Retin si foarte multa apa, am picioarele deja foarte umflate. Dar stiu sigur ca o sa slabesc dupa, asa ca profit de ultima perioada cand am motive sa nu tin cura
Bobitza_85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_popa27 Bobitza din pacate listeria e ca salmonela sau gripa. Nu devii imuna la ea. De cate ori o intri in contact cu ea de atatea ori o faci. Dar e f f rara asa ca daca ne mai abatem fara sa vrem cu una cu alta nu cred ca e cazul de paranoia. Oricat de atente am fi tot mai scapa cate ceva in general e bine sa mancam si sa bem de surse sigure. Olimp nu trebuie sa ne facem atatea griji. Pe mine ma cearta si stramba din nas Dr pt greutate ca de fiecare data cand il vad ii zic ca as vrea natural. Se tot uita la mine si ma intreaba de inaltime si de greutate..marti s-a uitat lung la sot si l-a intrebat de inaltime si greutate(am noroc ca si el e destul de mic pt un barbat 1.72). Pana acum a zis ca nu vede nici un motiv pt care nu as putea sa nasc normal doar ca trebuie sa am grija mare la greutate .. nu mai mult de 11-12 kg si eu sigur sapt asta am cel putin 6 in plus daca nu dospesc iar. Eu sper sa nu ma umflu cu apa ca nu o sa ma lase ...dar daca nu ma lasa asta e. Nasc cu cezariana . ..si asa mi-a zis ca daca vreau natural el nu m-am sfatui in nici un caz sa fac epidurala si mi-a cam scazut entuziasmul (sunt o lasa cand vine vb de durere) Asa cum zicea si Ana ..daca sunt oameni de pe strada e una dar cand se leaga cadrele medicale de tine te simti nasol...te descurajezi. Delia nici eu nu am facut poze in nici un an. O sa vad de data asta poate reusesc. 21+ viitoare mamica de Medeea |
Multumesc pt aceste info Diana! Nu stiam ca nu se poate dobandi imunitate la Listeria
15 +
Bobitza_85 spune:
citat din mesajul lui happy_ama Fetelor, da-ti-le-ncolo de kg! Suntem minunate! WE ARE FABULOUS!!! Eu am promis ca ma alatur trupelor cand va fi de slabit! Si daca mai primiti remarci "dragute", spuneti ce aveti pe suflet! decat sa va faceti procese de constiinta . A facut cineva recoltare de secretie in timp ce lua Utrogestan? Se poate? Da Happy, eu am facut. Am luat pe cale orala timp de 2-3 zile si am rezolvat problema. Miercuri, sepre exemplu, voi merge sa iau proba pt a repe Happy_Ama 20+ si Eva |
Da Happy, eu am facut. Am luat Utrogestan pe cale orala timp de 2-3 zile si am rezolvat problema. Miercuri, spre exemplu, voi merge sa iau proba de secretie pt a vedea daca e totul ok si sa repet analiza aia la Streptoccoc B, care a iesit poz la Regina Maria(prelevat in spital, doar trimise probele) si Negativ la Medlife.
Asa ca Luni si Marti seara voi lua oral utrogestan si apoi merg pt secretie.
15 +
yvyana spune:
citat din mesajul lui Ele Olimp eu sper sa nu ia obiceiurile mele din sarcina (proste!!!). Eu acasa am una, nu mofturoasa cat nemancacioasa. Niciodata nu s-a indopat cu mancare , mananca putin dar des. E inalta dar slaba -are 30kg si 1.38cm. Se tine si de skiat si de inot. O cert ca nu are energie dar nu am indopat-o niciodata. Nu am insistat NICIODATA sa termine tot din farfurie sau sa manance ceva ce nu ii place. Elena & Denisa (26.10.2004) 21 saptamani |
A mea pice are 2 ani si mananca de 2 ori pe zi; dimineata gris cu lapte sau omleta si seara supa cu galuste/ciorba de legume sau cartofi piure/fierti cu putin gratar de pui/curcan (niciodata si felul 1 si felul 2, ori una ori alta); nu bea lapte, nu mai vrea iaurt, deci nimic intre mese; de cand vorbeste imi zice singura dimineata "oua" sau "gris" altceva nu mai pot sa-i dau ca nu mananca/scuipa si face f mare scandal cu aruncatul oalelor pe jos deci nu stiu cum poti forta un copil sa manance, habar n-am, eu nici sa ia sirop de tuse n-o pot forta, daca nu vrea nu ia si pace, ma roooog de ea degeaba
Pediatra imi zicea s-o fortez si la pranz, sa nu-i dau nimic-nimic intre mese (oricum nu-i dadeam decat cate un fruct ca nu prea e fan fructe, mai mananca cate o pruna uscata sau seminte de dovleac/floarea soarelui) dar nu-mi bat capul!
De exe acum a mancat de dimi la 9 si mai papa seara la 6-7 cand vine tati
Happy Mom si S21+
diana_popa27 spune:
Acum eu nu am atat vechime cat sa pot intr-adevar sa ma exprim.. dar exista si cazuri in care copii au puseuri de crestere si cresc brusc si se regleaza si greutatea automat. De ex sunt multi parinti pe aici care sunt f suparati ca la gradinita nu se insista ca si copii sa manace . II lasa sa manace pe fiecare cat vor si slabesc f multi dintre ei. Cand sunt dati la scoala iar slabesc multi cam pe acelasi principiu deci nu toti copii grasuti raman grasuti.
Pe la 10-12 ani cresc asa "peste vara" si vezi brusc ca sunt de greutate normala.
21+
viitoare mamica de
Medeea
diana_popa27 spune:
Irina ai nascut greu ?.. mie mi-e groaza. Inainte de nastere o sa te iau drept exemplu . Poate trec si eu peste frica asta de durere cumva.
21+
viitoare mamica de
Medeea
stefana0909 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui yvyana
Yvyana, ne-a zis ca sunt sanse peste 50% sa fie baietel, din ce a vazut ea la eco! (eu sper sa se insele) Sper ca a glumit cu asta; sansele sint de 50% sa fie baiat si 50% sa fie fata asa e de cand lumea, nu trebuie sa se uite un dr cu ecograful la bb ca sa spuna asta!!! Happy Mom si S21+ |
14+
stefana0909 spune:
citat din mesajul lui irina2403 Multumesc de felicitari, fetele! Pai nu ia de la nimeni, Stefana. Acum imi aduc aminte ca mi-ai spus ca nu ti-a luat nici tie nimic. Eu planificasem sa merg cu bomboane, ceva, dar m-am grabit si nu am avut timp sa cumpar. Cred ca nu i-a fost prea ok ceva, nu stiu ce, caci mi-a spus ca de acum o sa merg doar la dr meu. Tie ti-a spus sa-ti faci programarea pt mofo de trim II tot la ea? Oricum eu o sa sun sa-mi fac programarea pt cea de la 32 de saptamani tot la ea pt ca mi s-a parut foarte buna profesionista. |
Irina, mie mi-a recomandat ea sa merg dupa eco la dna asistenta sa ma programeze la 22 de saptamani. Eu am si dr. la Filantropia si o cunoaste. M-a intrebat la ce dr. sunt cand m-am dus. Pai poti sa-ti faci programare, ca suni la telefon si iti faci.
14+