Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

La mine ... treaba a stat in felul urmator: in primele luni nu am avut nevoie sa pun aparatoarea aia in fata ca ea statea cumintica , oricum nu mi se pare comod sa ma ridic din pat de cate ori vreau sa o vad, am si fost stresata ma uitam sa vad daca respira mereu...iar pe la 4-5 luni cand se rasturna de a dat cu capul ,ea deja ma cauta cu privirea prin camera...deci problema a aparut in jurul varstei asteia. Pe la 9-10 luni i-am luat patut din plasa dupa zadarnice incercari de a mai folosi patutul din lemn.

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Iarasi, nu mai retin cine spunea, ca a apus aparatorile pe 2 laturi, si nu pe a treia, si ca s-a lovit bb. Proectia se pune pe toate cele 3 laturi, bb nu are nevoie sa va vada, cel putin in primele luni. In jur de 1 an se poate punea problema asta (depinde de bb). La 15 luni noi a trebuit sa dam jos bariera de la patutz ca nu mai suporta deloc sa doarma asa.

Vicky, Printzesone and BB (30+)

Mami de Bianca 07.05.2008 si 23+

Mergi la inceput

Am si eu dureri din astea ... cand am fost la morfologie chiar m-a luat din senin asa si cand mi-a pus ecograful am vazut ca era fetita cu capul jos , eu cred ca de la asta e. Observ la multe prietene ca purtam sarcinile f jos, e la moda acum

Citat:
citat din mesajul lui flory_blanca

Voi aveti dureri in zona pelviana, sunt normale? Ca bineinteles la mine au aparut dupa ce am fost la dr. MA doare parca de la vagin (si inauntru) pana la anus, e ciudata senzatia mai mult ca o presiune sacaitoare. Si nu inteleg de la ce, la control totul era ok plus ca m-a trecut si pe tocolitice, iau o gramada de medicamente.

20+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mami de Bianca 07.05.2008 si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Madi- felicitari pentru burtica, se vede, e clara.
Mony- unele dureri sunt inevitabile ca cele de ligamente, de spate de la somn incomod, nu orice durere e un semnal de alarma. Unde te doare burtica mai exact? Unele pot fi crampe de la digestie de exemplu. In plus daca totul la eco si la control e ok, incearca sa te linistesti, pentru ca transmiti anxietatea copilului. Mami anxioasa= bebe anxios. Incearca sa iti faci un ritual de relaxare, atunci cand te apuca grija spuneti lucruri care sa te calmeze, si mai ales spune-i lui bebe ca aceste stari sunt ale tale, ca el e bine sa stea calm, ca mami e ingrijorata. Chiar daca pare straniu, e important sa faci diferentiere intre emotiile tale si ale lui, sa stie mititelul ca el nu are motiv sa se agite.
iris- ma bucur ca iti plac

Deja de la varsta asta de sarcina copilul invata sa raspunda la stimulii din exterior, prin urmare poate invata foarte bine raspunsul conditionat. Poti face un mic joculet cu el, dar sa tii cont de ritmul lui. La inceput de fiecare data cand misca loveste incet burtica cu degetul, o data de 2 ori, apoi astepti, cand mai misca din nou lovesti. Ca si cum i-ai raspunde la fiecare miscare. dupa cateva zile, daca te apuca vreo grija mare ca nu l-ai mai simtit iti bati usor burtica asa cum ii raspundea-i si apoi iti raspunde el. Ideea e sa nu exagerezi cu asta. Copilul are si el ore de somn, daca nu iti raspunde la ora la care ar trebui sa doarma nu-i nimic incerci mai tarziu cand stii ca ar trebui sa fie ora lui.
Al meu e activ dimineata la cafea vreo ora, apoi la pranz baga miscari si inca o tura seara, noaptea nu prea presteaza, poate daca dorm intr-o pozitie ce nu ii convine.

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Simcri- ce rasa e? Daca e un caine cu multa energie ii trebuie activitate si cainii fac tot felul de chestii, daca nu primesc ce au nevoie, fac orice sa atraga atentia. Spor cu dresajul!
Catelusa mea si-a mai revenit, se credea gravida fata si era numai in ifose, mofturi la mancare, mofturi la stat, vroia doar in brate, deja avea lactatie, nu mai manca deloc etc i-a bagat niste B-uri, pastile de oprire a lactatie si fata e plina de energie din nou.

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Buna fetele! Am aparut si noi pe aici

Madd, simpatica burticuta cred ca de acum inainte o sa inceapa sa-ti creasca foarte mult. Si eu am pus 2 poze cu burti

Dudutza, ar fi bine sa iei si vitamina C opt imunitate, pe langa ce ti-a prescris dr, si sa nu uiti sa bei multe lichide, ca sa elimini toxinele si sa previ o eventuala infectie urinara. Insanatosire grabnica!

Fluturas, imi pare rau ca ai trecut prin experienta aia urata cu vecinii si ca a trebuit sa fi internata. Eu nu stiu cum as fi reactionat in locul tau, ca mie imi sare tzandara destul de repede ... mai ales acum! Sper ca acum sunteti ok si ca o sa fiti ok pana la termen!

In alta ordine de idei, noi o sa incepem nebunia cu mutatul. Pe luni-marti ar trebui sa fim gata instalati. Cred ca primul lucru pe care o sa-l fac este sa ma rasfat cu o baie cu spuma ca 3 ani numai dus in picioare am facut ... Zicea al meu ca nu, ca el vrea primul El nu stie regula? Ladies first mai ales ca suntem si doua

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Buna fetelor!

Vicky, deci salteluta aia impermeabila nu se incinge, nu? Da' mai am o nelamurire...salteluta unde se pune? in patut? sau pe masuta de infasat? Ca in patut nu ii vad rostul daca bebe poarta pampers (sau e vorba despre cand bebe se mareste?).

Flafi, multumim de ponturi! Nu ma gandeam ca poti incerca jocuri cu bebe inca din burtica! Eu sigur o sa incerc! Si al meu la fel are program ca si al tau, cu mentiunea ca atunci cand mi se face mie foame el devine mai activ...sau dupa ce mananc, minim 10 minute se agita. Cred ca din cauza ca incepe digestia si se mareste fluxul sangvin...zic si eu.

Monik, spor la mutat si enjoy spuma!!!

Moni_omv, ti-am vazut burtica...fff draguta, si mamica desigur!

Maddie, la fel...frumusica foc...esti ca o caprioara gravi.

Vio, pe unde umbli draguto?

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Buna fetele,

Azi am fost la donat sange, sunt cam ametita si am muuulta treaba, dar am intrat repede sa va salut!

Vicky, azi am vorbit si cu dr generalista de la Sanador,mi-a spus sa ma interesez ca pot face ceva gimnastica in spitalul lor.
Ma interesez si de kineto.
Azi sunt muult mai bine, e clar ca si vremea ma influenteaza.

Flafi, mi-a placut mult mesajul tau, e linistitor. Asa faceam si eu la primul bebe, ii bateam usor in burtica si el raspundea
Acum nu mai e cazul, d-soara e muuult mai activa.

Sanatate celor care sunteti racite

Fug la treaba,mai revin!

Mergi la inceput

Se mai intampla accidente si cu pampers...mai ales la baietei , prietena mea are un baietel de o sapt si se plange ca uda mereu hainele si patutul ...are si ea o fetita de 5 ani si nu patise...e de la cuculet. Asa ca e bine de pus si in patut protectie, nici eu nu am patit sa se incinga...cred ca-s babetisme ori cine stie ce puneau pe vremuri de se incingea. Salteluta se pune pe masa de infasat , in patut cearceaf impermeabil sau paturici din alea.

Citat:
citat din mesajul lui Hellie

Buna fetelor!

Vicky, deci salteluta aia impermeabila nu se incinge, nu? Da' mai am o nelamurire...salteluta unde se pune? in patut? sau pe masuta de infasat? Ca in patut nu ii vad rostul daca bebe poarta pampers (sau e vorba despre cand bebe se mareste?).

Flafi, multumim de ponturi! Nu ma gandeam ca poti incerca jocuri cu bebe inca din burtica! Eu sigur o sa incerc! Si al meu la fel are program ca si al tau, cu mentiunea ca atunci cand mi se face mie foame el devine mai activ...sau dupa ce mananc, minim 10 minute se agita. Cred ca din cauza ca incepe digestia si se mareste fluxul sangvin...zic si eu.

Monik, spor la mutat si enjoy spuma!!!

Moni_omv, ti-am vazut burtica...fff draguta, si mamica desigur!

Maddie, la fel...frumusica foc...esti ca o caprioara gravi.

Vio, pe unde umbli draguto?

23+

Mami de Bianca 07.05.2008 si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Va salut si eu pe fuga dragelor

Am multa treaba la servici si am trecut sa citesc, ma bucur ca toata lumea este bine .

Pe mine ma enerveaza maxim ca aceleasi simptome pot fi normale sau semne de alarma, pai noi ce sa mai credem?

Ma bucur ca in sfarsit a iesit soarele si maine este 1 Martie .

Va dragelor!

25 + Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Carmen, merci! Deci la mine se aplica din plin avand baietel si deci cuculet .

Sa trec pe lista!

Chiar, pana pe 14 la targul de copii, trebuie sa intocmesc doua liste: una cu "must" si una cu "not so must"...asa doreste sotulache, el fiind inginer a zis ca lui ii trebuie sa stie clar ce are de facut/cumparat; deci lista cu must e pentru el...amandoua listele sunt pentru mine.

Or mai fi listutele acelea pe mailul comun? Sa le scot si eu sa ma inspir.

23+

Mergi la inceput