Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

eu merg pe ideea ca lucrurile trebuiesc cumparate treptat, mai ales ca e primul copil, nu are cine sa ne dea, deci- nu ne bajam pe ajutoare, suntem singuri ( parintii sunt departe de noi ) si vrem sa fim cat mai responsabili. :)

26+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Feteloooor, LA MULTI ANI fericiti sa avem si o primavara frumoasa!

Presupun ca sunteti deja acasica, sau prin diverse alte locuri (gen bar, restaurant, etc.).

Eu inca la birou...ca orice zi de vineri, numai probleme au aparut...dar asta este! Astept acum sa vina sotul sa ma ia sa mergem in vizita la Medlife sa o vad pe prietena mea cea mai buna si pe mica ei martisoara nascuta ieri. Abia asteeept! precis o sa plang de emotii ca o nebunaaaa! e prietena mea de cand aveam 10-12 ani ceva de genul...si probabil viitoare nasha a baietelului meu.

Da, v-o imprumut cu placere pe mami...si chiar si pe sora mea care i-a mostenit talentul (p.s. mami cand era la scoala de cofetari a luat si locul 1 la nivel national la fabricarea si ornarea unui tip de prajitura care o vreme i-a purtat numele in oras la noi). Deci cand va veni sa stea cu mine dupa ce nasc, o trimit pe la voi...faceti o lista.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Simcri, please help!
Mi-am luat analizele si am VSH-32, iar limita e 20! Sa ma ingrijorez?
Si am si colesterolul crescut + imi mai scrie anemie normocitara normocroma hiporegenerativa.
Miercuri ajung la dr...sper ca nu e nasol, ma gandesc ca sunt modificate si de sarcina.

Vio, ma bucur ca ai aparut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

O primavara frumoasa, plina de fluturasi in burtica :).
Dupa ce s-au prins ca nu mai fac fata singura pe atata zona, mi-au angajat o colega si 2 zile am predat jum din zona (jumatate de bucuresti), de aceea nu am avut timp sa ma intru.Noi doua suntem bine.Ne bucuram pt mamicile cu vesti bune :).
Iris foarte frumoasa poezia ta/voastra(am inteles ca si Anda te-a ajutat putin prin stimularea insomniilor:))
Am inceput si noi cumparaturile pt ca dupa ce duminica am fost nepregatiti am zis sa incepem usurel sa luam ce trebuie.Eu am luat 1 biberon de la Avent cu 27 lei din Auchan, iar in farmacii era la 30-31 lei.L-am luat ca sa-l am :)Pompa de san mi-o da cumnata mea.

24+ Ingrid Maria

[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Mie-mi iese infectie urinara si nu aveam niciun simptom specific! Urocultura e in lucru, sa vad, insa am leucocite 13mii fata de 11 mii maxim normal si sediment urinar modificat! Daca iese, macar am pe ce sa dau vina, cu contractii si dureri.
Nu stiu daca sa pun la socoteala si starea asta de plictis total. Azi asteptam sa treaca timpul.
Poate il conving pe sot sa mergem prin vreun parc. Desi, avem si cumparaturi de facut. As vrea sa merg sa vad cadita in Cora si la Unirii. Al meu sot nu doreste la expo bebe, ca am cam luat ce ne trebuie si riscam sa cheltuim in plus.
Am pus ochii pe setul de inceput cu biberoane de la Avent, are si suzete, si perie.
Si ma mai uit de termometru auricular, desi costa vreo 170lei, sper sa fie mai bun ca cel electronic pe care il am si imi arata ca am 35 grade. Ar fi o idee ca sa nu folosesc diverse orificii ale lui bebe. Mamicile, ce stiti, e bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Kabecka dar de ce ti-a dat sa faci VSH, in sarcina oricum este mare decat normal, iar valoarea nu mi-se pare extraordinar de mare, deci mie in momentul asta mi-se pare normal tinand cont ca e pe sarcina, dar apoi daca presupui o infectie poate trebuie sa faci o urocultura, iar pentru anemie trebuie sa bagi fier ca hiporegenerativa inseamna ca maduva e cam lenesa nu e foarte nerabdatoare sa produca alte eritrocite si trebuie sa o stimulezi cu fier si folati

Mergi la inceput

Simcri, analiza mi-a dat-o medicul de familie, nu ginecologul.
Eu am mers cu lista de analize pe care mi-o daduse dr meu care imi urmareste sarcina si ea a mai adaugat cateva, printre care si aceasta si colesterolul. Oare si acesta creste in sarcina?
Urocultura a iesit ok.
Fier iau de vreo 1 saptamana.

Multumesc mult pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Buna seara.

Am revenit, cum am promis, eu cu

Pana la urma nu am mai fost acolo unde aveam azi programarea (la doc cu 300e), ci ne-am dus la un spital care primeau ambulatoriu. Ne-au dat sefii adresa si imediat am mers incolo.
Ala de la ambulanta m-a ocarat de ce nu am venit mai devreme, pt ca infectia asta nu e bine pt bebe (pai eu am vrut sa vin din prima zi, dar ce sa fac daca sotul nu m-a ascultat, si el a tot insistat ca trece de la sine, ca e de la curent de aer).
Mi-a facut anestezie la dinte, offfff da' ce m-a durut intepatura cu acul cela, am tipat de durere si intindeam mana ca sa strang mana sotului, dupa am , am plans in hohote ca un copil mic ca m-a durut, (cred ca si m-am speriat). Eram socata de mine cum plangeam, nu ma puteam controla, nu e prima data cand mi se face anestezie la dinte, dar azi am plaans. Deh, hormonii de gravida.
Dupa ce si-a efectul anestez. dentistul mi-a facut ceva acolo, nu stiu exact ce, dar din spusele sotului (l-am chemat langa mine sa ma tina de mana de frica ce imi era), mi-a taiat ceva intre dinte si falca, pus un pansament cu medicament, cred ca antibiotic, si gata pe azi. Mi-a dat trimitere cu o scrisoare unde a pus explicatie catre celalalt dentist ce mi-a facut si ce trebuie de facut. Maine mergem iarasi, la alt dentist, si sa continue ce a inceput asta de azi, sa-mi scoata maseaua.
Am primit tratament antibiotic.
Dupa ce a trecut efectul anesteziei, va dati seama ce durere am avut. Abia mai puteam sa merg, eram asa de ametita de chinul durerii, mi-era frig. Asa m-am dus la ginecolog, ca aveam programare, nu vroiam sa o ratez.
Ufff cand ma vazut dansa... si-a pus mana la gura "vai ce ai patit", ii era mila de mine. Mi-a dat si ea pt durere masea, un calmant, ceva cu paracetamol. Si antibioticul si calmantul sunt "safe" pt sarcina, asa mia zis ea("mexalen" si "dalacin").

La controlul de la ginecolog, mi-a facut un eco rapid sa vada bebitza, mi-a aratat capul, inima ca bate, si ca se misca bebe. Apoi imi masoara colul(fara sa o rog eu), si surpriza: 27 mm.
"uuppsss" facui eu.

Acum 3 zile in urma era 39 si azi e 27 ?

E vina mea? Cred ca da
Marturisesc cu rusine, ca ieri am muncit iar (la acelasi "job" curatenie la sef), cred ca asta a fost cauza.
Ori o fi si de la durerile de masea?

Avem nevoie de bani, de aia m-am dus iar la facut curat, de azi chiar nu mai fac nimic.

Gineco nu mi-a dat tratament pt col scurtat, ci doar sa ma odihnesc cat mai mult si sa nu mai ridic greutati.
Peste o saptamana iarasi la ea, dupa rezultatele anticorpi Rh.

Sper sa am si eu anticorpi absenti, ca de altfel va trebui sa caut bani sa cumpar vaccinul pt Rh negativ (costa circa 90e).

Cam atat despre noi.

Revin maine cu vesti, sper sa-mi scoata maseaua.

Ma bag la nani ca sunt tare obosita, de la atata durere de masea.
Acum nu ma mai doare tare ca la pranz, doar usor, ca inainte sa ma duc la stomatolog. Falca iar mi s-a umflat si doare.

Va urez noapte buna, si somn cat mai linistit, si odihnitor.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Kabecka colesterolul nu creste in sarcina, e crecut din alimentatie, sau din cauza ca cantitatea de mancare a ramas aceeasi dar miscarea nu mai e aceeasi, dar cum nu prea e bine sa reduci grasimile animale in sarcina, ca bebe are nevoie, mai bine baga multe mere sa compensezi, merele se presupune ca scad colesterolul.

Deny sper sa treaca cat mai repede, si incearca sa stai cat mai mult la orizontala

Mergi la inceput

Am inteles. Mi se pare ciudat pt ca am o alimentatie destul de light, ca sa zic asa, si nu am avut pana acum probleme cu colesterolul.
In fine, o sa mananc mai multe mere si alte alimente care scad colesterolul. iti multumesc inca o data

Deny, ai grija de tine!Imi pare tare rau pt problemele tale.Incearca sa te odihnesti cat mai mult

Mergi la inceput