Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Destul de multe persoane se confrunta cu colesterol crescut in sarcina, apoi depinde si daca analiza a fost facuta a jeun, sau cum era colesterolul inainte de sarcina, daca exista o predispozitie pentru hipercolesterolemie, dar oricum bebe nu este afectat doar ca un colesterol mai mare poate duce in timp la ateromatosa, hipertensiune... incearca sa reduci ouale, ratia necesara de grasimi incearca sa o iei din ulei de peste, ulei de masline, avocado

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

O primavara cat mai frumoasa si linistita va doresc!

Iris foarte frumoasa poezia ta. Ti-ai ratat vocatia, scriitoare sau jurnalista trebuia sa te faci.
Deny sper sa scapi cat de repede de durerea de masea ca tare uracioasa mai e si ai grija cu colul. Stai in pat si incearca sa te menajezi sa nu mai faci efort.

Azi asa o atmosfera draguta a fost la lucru, birourile erau pline de flori, barbatii daruiau martisoare, afara era soare. Tare imi place 1MArtie pt atmosfera creata. Si apoi am fost la masa cu mama sa ne cinstim unde am mancat ca doua purceluse, acum ma mustra constiinta. Pt fiica-mea am luat niste hainute ca e plin de reduceri prin oras asa ca am avut o zi relaxanta. Tare imi faceau cu ochiul cateva hainute de baietel dar m-am abtinut, ce-i drept cu greu, pt ca erau prea groase pt vara si as fi dat banii degeaba pe ele. Asa ca asteptam colectia noua sa ne shoppinguim.
Ma uitam pt Nadia la colectia de primavara la niste geci, erau dragute rau, dar si foarte scumpe, de la 200 ron in sus. Si cand ma gandesc ca le poarta doar 3 luni, si e acolo un petec de material,ma ia cu nervi. Mi se par exagerat de scumpe unele haine de copii.

20+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kabecka

Simcri, analiza mi-a dat-o medicul de familie, nu ginecologul.
Eu am mers cu lista de analize pe care mi-o daduse dr meu care imi urmareste sarcina si ea a mai adaugat cateva, printre care si aceasta si colesterolul. Oare si acesta creste in sarcina?
Urocultura a iesit ok.
Fier iau de vreo 1 saptamana.

Multumesc mult pt raspuns

Din cate stiu eu si colesterolul e modificat in sarcina. Baga fier :)

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Deny ma bucur ca te-ai dus la medic, sanatate !
Vio ai revenit! Cu palpitatiile ar trebui sa mai reduci ritmul si sursele de stres, probabil ca inca te mai agititi cu diverse.

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna dimineata !
Poftiti la un ceiut !
Deny mi-e mila rau de tine ,cred ca-i groaznic sa suferi la asa dureri fara sa poti sa iei ceva calmante.Ma rog sa-ti treaca repede !
Carmen eu la copii am folosit termometru clasic la inceput apoi din cel electronic si nu am avut probleme cu citirea temp.,il infigeam in fundulet asa obtii o temperatura corecta ,am inteles ca cel auricular(sper ca asa se scrie) nu prea ar masura fidel ,mai sunt si din cele stil suzeta ,la fel ,nu ar reda temperatura prea corect. Poate celelalte mamici au avut ceva experiente diferite cu astfel de dispozitive.

Flafi mie imi apareau palpitatiile din cauza anemiei ,dar cum iau fier deja de mult timp ,nu stiu ce sa mai inteleg ,cred ca mai am vreo lipsa ceva in sange ,am renuntat la magneziu cam de 2 saptamani,de astazi incep iar cu el sa vad daca imi trec ,daca nu merg si pe la cardio.Stresul incerc sa-l tin sub control dar ca si voi , nu reusesc intotdeauna cu brio sa-l reduc.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Buna dimineata! Cu miros de zambile, de cand il asteptam , putin cam innorat afara din pacate.

Aseara am fost la niste prieteni acasa si da-i cu suc, da-i cu praji, la final simteam ca imi explodeaza burtica.
Vai, vai si a inceput sa mi se intinda rau pielea in jurul buricului, cred ca o sa lesin daca iese in afara

Deny, imi pare rau de problemuta cu maseaua sper sa iti treaca repede, repede Legat de col, iti zic ce mi-a zis si mie un doctor: La ecografie pe burta e greu de determinat exact lungimea colului, dar atata timp cat se vede ca fiind "in jur de 3cm" ( mai mare de 2.5cm) e ok.

VIO, sper sa nu fie nimic serios cu palpitatiile, poate doar lipsa de calciu.

Va pup pe toate si va doresc un weekend frumos!

23+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Neata!

Si eu sunt prezenta la cafea rapid, ca apoi ne apucam de trebaluit cate putin.

Deny sper sa scapi de durere cat mai repede. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte cum e sa simti o durere de dinte/masea. Ferice de cei ce nu au simtit asa ceva niciodata. Si cu treaba la sef...las-o mai usor ca poate faci un banut in plus, dar pui in pericol bebelusa. Sotul tau nu s-ar descurca sa mearga singur sa faca treaba la sef?

Vio ma bucur ca ai revenit, dar si tu ar trebui sa te mai menajezi. Cu privire la termometrul suzeta eu am auzit doar pareri bune, chiar daca uitasem de el si acum am cumparat unul clasic cu cap flexibil pentru bebe.

Mi-a venit si mie rezultatul la urocultura si scrie:
Bacteriurie < 1000 UFC/ml (fara semnificatie clinica), unde 1000 UFC/ml = pragul de detectie al uroculturii uzuale, iar UFC=unitati formatoare de colonii. Eu din asta inteleg ca am scapat de E coli.
Asa e sau m-am bucurat eu prea repede?

Ma apuc de taiat pentru salata boeuf, care am fiert-o de ieri ca mi s-a facut pofta.
Azi vin nasii Andei in vizita la noi, asa ca ne mai "vedem" maine cred.

Va pup si va doresc o zi insorita ca la noi ninge IAR.

happy 28 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Hello si de la mine!
Sunt trezita de la 7, am un baiat matinaaal, ma antreneaza pt cand se va naste surioara lui, probabil. Culmea e ca in timpul saptamanii tregem de el sa se trezeasca.
M-am apucat de treaba, ma simt in forma azi, sper sa ma tina starea asta.
Am facut deja o ciorbita si vreau sa fac si putin curat apoi un tiramisu. Maine am musafiri si le fac pizza si o prajitutra pt copii.

Flafi, sa stii ca am mai citit si eu pe net si am vazut ca poate creste in timpul sarcinii. Faza e ca am facut aceasta analiza in iulie si era ok, iar alimentatia mea s-a schimbat in bine de atunci tocmai pt ca sunt insarcinata. O sa mai vad...
Fier bag, o sa incerc sa bag si alimente mai multe bogate in fier.
Tensiunea e micuta, asa a fost tot timpul, 10 cu 6 parca aveam joi cand am mers la analize.

Termometru, tot clasic am folosit si eu pana la un moment dat cand nu a mai vrut sa stea sa-i iau si atunci am trecut pe cel de frunte. Stiu ca cea mai precisa e temperatura luata rectal:)
Despre suzeta aceea am auzit ca nu prea e buna, dar nu am avut, deci nu ma pot pronunta.

Cu colul asta imi fac si eu probleme cand va citesc pe voi, abia astept sa ajung sapt viitoare la dr. Sarcina trecuta l-am avut luuuung pana la final, sa speram ca asa va fi si de data asta.

Sapatamana viitoare sper sa ajung si eu pe Ikea pt niste cumparaturi pt bebe.

Va pup, ma duc la treaba!
Sa aveti un wk-end frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Pupici si de la noi!
Aproape am terminat cu bucatariseala si-am zis sa intru nitel, sa nu va las nesalutate
Apropos de termometre, Daria mea n-a vrut sa tina o suzeta-n gura nici macar 2 minute asa c-am prestat cu termometru clasic, fix in fundulet Cand s-a facut mai maricica am luat unul auricular dar intr-adevar nu-i la fel de fidel ca cel clasic.
Kabecka, eu am fost sambata trecuta in Ikea si nu aveau mare lucru pt bebei. Am intrebat un nene ce-i cu saracia de sortimente(aveau doar niscai prosoape si saci de dormit mai de Doamne-ajuta), si mi-a spus ca peste o luna vor primi "sortiment bogat pt nou nascuti".

WE placut va doresc tuturor!
Cosmy29+Anastasia&Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna ziua!

La noi a inceput sa ploua, bine ca am apucat sa facem o plimbare pe faleza de dimineata Si eu tot cu bucataritul m-am ocupat pana acum

Deny, ma bucur ca ati gasit o solutie pt masea si sper sa te lase cat mai repede durerea. Si eu am programare marti la stomatolog pt detartraj am zis sa-mi fac acum pt ca dupa nastere sigur nu o sa mai am timp cu 2 copii dupa mine

Vio, ma bucur ca ai revenit. Pt palpitatii, mie mi-a dat cardiologul sa iau magneziu, bine, nu eram insarcinata.

Legat de termometru - si eu tot termometru cu cap flexibil folosesc - dezavantaje: indica destul de greu temperatura, trebuie sa il accepte copilulul ( dar Matei se joaca cu ambalajul cand ii iau temperatura, deci n-am avut probleme). Am vazut ca si in spitale, cabinete etc. tot din acesta aveau, plus benzi pt frunte.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 26s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput