Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~38~

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Buna, burtici!

Relaxare, weekend?
Am experimentat si eu az'noapte prima "aproape" noapte alba...pffff, ce urat este....timp de 2-3 ore mi-au trecut prin cap o mie de ganduri diverse...
Acum sunt cam ametita de cap si mi-e somn, dar parca nici nu imi vine sa dorm...am o mie de ganduri...avem o mie de planuri pana vine bebe; sa schimbam usile in casa, sa zugravim, sa amenajam camera baietelului, sa randuim banii cu cap...etc.

Va spuneam de prietena mea cea mai buna care a nascut alaltaieri...am fost la ea in vizita aseara la medlife. Ok atmosfera, ea era destul de multumita de cei de pe acolo cu mentiunea ca erau fff multi bebei nascuti zilele astea (cica vreo 18) si asistentele se miscau cam greu sa ii aduca pe micuti la supt etc. dar presupun ca asta a fost doar o exceptie. Am stat si m-am holbat vreo 10 minute la gaglicile mici din neonato si erau asa frumusei toti...dormeau linistit...majoritatea sa stiti ca erau semi-infasati....adica sarmaluta asa dar deloc strans, lejer asa...si dormeau ca niste ursuleti pufosi.

Ma duc acum sa incropesc si eu ceva pentru massa de pranz-seara...apropos de asta, m-am cantarit azi si am ramas cu aceleasi 8 kg in plus de acum juma de luna. Ma bucur eu asa, dar e adevarat ca nici nu prea am mancat cine stie ce....ma satur repede (sper sa ramana asa). Acum am 24 de saptamani, daca as reusi sa nu mai pun mai mult de 5 pana la sfarsit, ar fi super, dar am inteles ca de la 30 de saptamani incolo incepe "grosul". Ma bazez insa ca o sa inceapa sezonl verziturilor si poate ne-o ajuta cu kg.

Deny, saracuta de tine. Iti doresc sa treaca cat mai repede durerile pe care le ai!

Flafi, cum mai e bebitul tau? Ai mai facut ceva eco, l-ai mai vazut?

Vio, si eu mai am cate o zbatere de inima din cand in cand dar eu stiu ca e de la stres..saptamanile astea cel putin am avut numai evenimente stressante la birou. Ma gandesc ca din aprilie sa vb cu seful pentru program redus cat de cat...

Iris, ce ti-a iesit la urocultura imi iese si mie mereu....si nu e vb de nicio infectie. Cica bacteriurie inseamna ca a fost contaminata proba de urina, dar pe mine dr-ita mea nu m-a pus sa repet niciodata recoltarea, mi-a zis ca nu e infectie si atat.

Doina, ce fel de detartaj faci? Cu ultrasunete, nu?! Eu pe cel clasic nu l-as mai suporta acum....

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Frumoasa-i primavara Ce dor ne-a fost de ea.
E soare, caldut, placut sa te plimbi pe afara la aer curat
Va doresc si voua un inceput de primavara cu soare, care ne aduce stare de bine, stare de "inviere la natura", zambete si bucurii

Va multumesc pt incurajari

Eu sunt mai bine. Am fost la dentist(intro clinica unviersitara, cam asa ceva), mi-a schimbat doar pansamentul, pt ca trebuie sa se mai dezumfle gingia. Ma durut rau procedura(mai rau ca ieri) pt ca nu mi-a pus anestezie, am tipat iar de durere, dupa, iar o tentantiva de plans dar m-am abtinut sa nu dau la soareci prea mult. M-a luat iar ameteala din cauza durerii, si dentistul mi-a sarit in ajutor cu ceva anestezie pe langa gingie(m-a dat cu o vata si ceva substanta pe acolo, cred anestezie/morfina ca apoi imi trecu repede durerea). Nu am platit mult, vreo 16e. A ramas sa revin maine, sa-mi scoata maseaua. Au zis ceva de 60-80e. Nu e 300e cum zicea dincolo.
Toata gura imi miroase a spital, greu pot sa mananc cu asa gust in gura, dar trece si asta.
Mai am cateva zile de chin, si am scapat, sper ca nu mai mult de 2-3 zile, si miercuri sa fiu ca noua, macar pe aproape, sa termin si cu antibioticul si sa pot lua injectiile linistita(clexane). Pana atunci continui cu aspenterul, asa mi-e frica cand ma gandesc ca mai iau si antibioticul asta de 3 ori pe zi.

Am si dormit la pranz, dar ma bag iar la nani Mi-e somn.

Bebitza azi este activa, s-a bucurat si tati de miscarile ei, ii raspunde mereu la atingeri. Deja prevad ca dupa nastere ei doi o sa se impace foarte bine

Ieri la controlul de la gineco vazui pe cantar ca am slabit nitel, iar, vreo 500g-1kg. Nu ma alarmez, stiu ca e din cauza chinului cu masea.
Dar tot in plus am, 5 kg de la inceputul sarcinii.

Legat de urocultura, colesterol, anemie/deficit de vitamine, etc, eu habar nu am cum stau. De fiecare data la ginec imi ia sange pt control, si la frotiu, si mostra de urina lasat in pahar, dar nu mi-a zis daca e ceva bai. "Totul e ok", asa mereu imi zice. Parca greu imi vine sa cred. Oricum, eu merg inainte optimista ca totul e bine, si ametelile astea care le mai am din cand in cand, este ceva normal in sarcina, zic eu. Asa patesc in fiecare dimi ca treb sa pap. Mai bag si eu din cand in cand un Fe(efervescent) si ma simt ok.

Abia astept si eu sa incepem cumparaturile pt bebitza. Noi o tot amanam din cauza lipsei de finante. Cred ca in aprilie vom lua toate odata. O mai rog si pe mama sa-mi trimita pachet din tara cu strictul necesar pt bebitza ca e mai ieftin din tara, si ce ne ramane cumparam de aici.
As vrea totusi un mic sifonier pt ea sa-i lua de pe acum, ca vreau sa-i spal hainutele si sa le calc, sa le am pregatite macar pe astea.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Deny, ma bucur ca rezolvi cu maseaua. Nu-mi revin cand spui ce preturi sunt pe acolo. In Franta sunt chiar ok, serios. Ca sa-ti faci o idee, pe mine m-a "costat" 700€ pusul unui masele de ceramica cu pivot, + nu stiu ce operatie mi-a facut sa ca poate pune pivotul.
Nu-mi place colul cel scurt. Stai cat mai mult in pat cand nu ai de lucru, si o sa se lungeasca.

Eu tusesc de vre-o 2 saptamani, dar de ieri ceva de groaza. Am luat tot felul de siropuri homeopate, ceai de ceapa, nimic domne. Azi chemai doctorul si ma pusa 3 zile pe cortizon. Luai prima doza si deja e muult mai bine.

Maine aducem si noi hainele Mayei din pivnita sa le sorteze mama si sa le spele. Imi lipseste un body nou :), dar dadui lista cu cele necesare la nasa sa se ocupe ea de ce mai imi trebuie.

Vicky, Printzesone and BB (31+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Hellie cum a nascut prietena ta ? Zici ca era multumita de conditii si de ce-a vazut pe acolo ? Tu ce impresie ti-ai facut din vizita asta ,eu n-am vizitat maternitatea cand am semnat contractul si eram curioasa sa aflu din gura ta.
Vicky imi pare rau ca pe langa problema cu colul mai o ai si p'asta cu tusea ! Ai mare grija ca tusea asta nu-i buna la col scurt !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum30+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Vio, ea a nascut prin cezariana. Dar eu cred ca daca tu te menti ferma pe pozitii pentru nastere naturala si nu se intampla doamne fere nimic deosebit, sigur vei naste cum vrei tu. conditiile sunt super, asistentele sunt ok ( chiar eu am prins o asistenta cand a venit sa o ia la toaleta vaginala pe prietena mea, si s-a comportat ok, i- a mai dat timp 5 minute prietenei ca sa terminam si noi vizita). La bebei in acvariu sunt multe asistente, sunt ingrijiti ok mai ales ca totul e la vedere la acvariu acolo.
Mie mi-a placut ce am vazut. Tu stii cu alaptarea, pentru mine insa e cel mai important lucur cat voi sta la maternitate, sa ma invete si sa ma ajute. Si am vazut aseara ca se preocupa de asta acolo, in camera cu prietena mea era o mamica la priml bebe, tanaraaaa, nu stia de niciunele, si era o asistenta rabdatoare acolo care o ajuta sa alapteze, chiar intr-o pozitie ciudatica (cumva cu bebe tinut dinspre sub brat spre san).
Am vazut si lenjeria aia de unica folosinta...ciudatica dar utila..niste pantalonasi scurti din plasa, halatul, camasa de noapte, toate erau ok. Era curatenie, patul e suppper, il reglezi tu din telecomanda, telefonul e langa tine. Si la terapie intensiva cica e supppper, sunt foarte dragute toate asistentele acolo, foarte profi.
Deci overall, mie mi-a placut iar prietena mea era incantata. O mai descos eu cand ajunge acasica.

Vicky, spor la organizarea trupelor ajutatoare!

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Hellie iti multumesc ca mi-ai raspuns la intrebare ,tot caut informatii recente despre nasterea acolo si nu prea mai gasesc nimic.
Astept sa vina prietena ta acasa si sa-mi mai spui daca afli cate ceva. Transmite-i proaspete-i mamici sanatate si felicitari !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum30+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Fetelor, va doresc sanatate la toate, sa fie bine pana la capat pt toate.
Vicky sa-ti treaca repejor tusea.
700e? Mult
Ce va invidiez de parintii vostri care va ajute cu ce pot inainte de nastere. Bravo lor.

Azi am vb nitel cu ai mei pe skype, sa ma vada si ei cu falca umflata . De fapt sa ma intrebe mama ce am mai facut la masea, cum mai suntem, important sanatate sa fie, si sa avem grija de noi. Apare si tata in cadru, si pe la sfarsitul discutiei, tata a inceput cu superstiitle astea babesti care asa ma enerveaza, gen: ca pana nu se naste copilul, nu treb de cumparat nimic-nimic, nici o hainuta, nici un pampers, nimic. Dupa ce se naste, de-amu cu nanasii de mers si cumparat tot ce trebuie. Offff .
Nici gand sa fac cum zice tata, pai in luna cand voi naste, sotul e la munca, cine sa-mi cumpere strictul necesar? Eu cu bebitza nou-nascuta nam de gand sa ies prin market dupa cele necesare in primele saptamani din viata copilului.
L-am lasat sa zica ce vrea si eu am zis doar "da, da", ca nu am chef de cu el, asa este el. Vorba sotului: "tu zi ca ei, dar faci ca tine". Sper ca mama sa nu fie fix ca tata si sa nu cumva sa ma trezesc cu supriza ca nu-mi mai trimite pachetul cela pana la nastere(am cerut mai toata lista cu strictul necesar).

Eu sper sa vina sora mea in luna cand voi naste, cam dupa Pasti, ca sa mi fie alaturi ca sprijin moral, si inainte de nastere si dupa nastere in primele zile, si odata cu ea vine si pachetul respectiv. Din pacate ea nu poate sa stea decat maxim 10 zile la mine, din cauza jobului ei. Sper sa apuce ea sa stea macar vreo 2 zile dupa nastere.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

27+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Neatza dragelor, am avut si eu o noapte cam alba durerea de coloana si ligamente m-a tinut treaza. In plus am obsedat toata noaptea la icter, "daca fac e icter cand ajung cu el acasa?" etc... Ma rog idei de femeie gravida... Am cumparat ieri multe chestiute minore gen biberon, tampoane san, pompita nasuc, perie si pieptan etc. Practic am si bagajul de spital 90% gata pt orice eventualitate.

Hellie tu esti in faza de nesting acum au inceput grijile ca nu e casa gata, daca nu sunt sanse de zugravit sau ce vrei tu parerea mea e ca mai binecanalizezi energia catre chestii mici. Sunt curioasa daca intr-adevar o sa ne apuce si partea aia de nesting cu fcutul de curat obsesiv, cica asta ar fi in ultima merioada, aproape de nastere :)

Baiatul e bine, e cu noduletul in brate, sanatos. Il revedem de martea viitoare in 2 saptamani.
Am mai uitat ceva chestia aia de ascultat inima absolut inutila sa nu dati bani pe ea, mai bine auzi cu o aplicatie de la iphone.

Doctorul nostru va fi plecat din tara intre 15 si 21 aprilie. El zicea sa programam pe 14, eu de acum am idei " ah mai bine pe 23 sa fie taur " zic eu . Pana acum eram cu nervii prastie, acum visez la 23 aprilie :) ramane de vazut.

M-am intins .

si cafea in vena

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Deny noi o sa fim aici cu tine, o sa te sustinem moral cu toate ideile noastre nu iti fa griji te vei descurca perfect. Mai suntem pe aici care chiar daca suntem in tara nu vine nimeni sa ne ajute nici macar 10 zile. Ne vom incuraja reciproc
Cred ca toate ne-am luat portia de prejudecati si superstitii legate de bebel . Cea mai horor ce mi-a fost spusa a fost legata de atasamentul de bebel ca nu are rost sa ma leg emotional de el pana la 7 luni ca poate sa moara si nu e cazul sa sufar. A fost singura data cand am fost incapabila sa raspund la o tampenie.
Nasa noastra de cununie a lasat totul pe seama superstitiei si nu a cumparat nimic. Cand a nascut ,sotul ei cu al meu si soacramea au purces la cumparaturi. Inca regreta femeia ca nu si-a luat singura tot. Ca s-au intors cei 3 numai cu chestii de nefolosit, mandrii de ei. Imi zice si acum ca ar fi trebuit sa o las sa se razbune si sa -i trimita pe cei 3 si pt mine la cumparatui

30+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Mneata!

Ne-am trezit si noi su soarele in ochi si cu un chef nebun de viata. Am deschis fereastra si chiar miroase si la noi a primavara in conditiile in care aseara ningea cu niste fulgi de ziceai ca vine Craciunul.
Hellie - m-am consultat aseara cu viitoarea nasa a Andei, care este asistenta in spital chiar la laboratorul de analize si mi-a zis ca daca basteriuria este mai mica decat 1000 inseamna ca nu am nicio infectie. (bacteriurie = prezenta bacteriilor in urina). Deci, sunt ca toxo, RH-ul si E.coli nu mai prezinta, cel putin deocamdata, o problema pentru noi.
Deny - ma bucur ca esti mai bine si, vorba lui Flafi ne vom avea una oe alta pe aici, deci nu vei fi singura.
Flafi - ma bucur si pentru tine ca esti bine si sper ca mogaldeata cu cravata sa stea cuminte cat mai mult. Prejudecati cu privire la cumparaturile inainte de nastere nu am si, de altfel, cred ca acestea existau inainte deoarece nu se stia sexul copilului si pentru ca se mergea foarte mult pe roz si bleu. Nu stiu cine ti-a spus tampenia cu non-atasamentul pana la 7 luni vis-a-vis de bebel, dar eu cred ca il/o pocneam pe loc. Ma minunez pe zi ce trece ce prostii debiteaza unii, incredibil.
Ma pun sa ma pregatesc, ca azi mergem la cumparat de bulbi si seminte de flori pentru terenul nostru de la tara.

Va pup.

happy 28 + cu

Mergi la inceput