Burtici cu stelute de iulie- august 2013 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

de gatit..am papat tocanita cu mamaliguta...mi-a venit mie asa pofta de ea si am facut-o , tocmai am savurat o farfurie..

delia ce bine suna.. supica ta..ma primesti si pe mine la o portie

eu sincer as manca o ciorba de loboda rosie ..in ardeal se face mai rar , am mancat cand am fost la o fosta colega de facultata in moldova la Vatra Dornei...cred ca a fost cea mai buna ciorba pe cara am mancat-o vreodata ..

apropo oxana esti din Iasi nu se face pe acolo ? daca da vreau reteta din pacate in Cluj nu prea am vazut in piata loboda...
.

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

ele

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Olimp te primesc
Este mancare moldoveneasca, se numeste ciorba de bale, de la tata am invatat, care e moldovean.

viitoare mamica de hocheist 17+ Lóránd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Nu stiu cum e ciorba de loboda, nici nu am mancat vreodata... dar eu vin din Basarabia si acolo sunt altfel de mancaruri.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 21+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Pot sa va dau reteta de ciorba cu sfecla rosie daca va place. Stiu ca in Romania nu prea se face...

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 21+ Letitia

Mergi la inceput

Oxana, merita sa faci, e un deliciu, iar primavara pica asa de bine dupa o iarna cu mancare mai grea. Parca e bomba de vitamine. Si apropo de vitasmine, a zis tata ca pana ajung sambata acasa, se face spanac de o salata cum imi place mie, cu branza, oua fierte .
Iubesc primavara cand vin verdeturile in gradina

Mergi la inceput

oxana nici nu am auzit de supa de sfecla ...mi-i se pare tare ciudat cum suna , e buna ?

delia vreau reteta...la supa

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Nu am reteta cu cantitati, totul e la ochi si e cum am zis mai devreme: se pun la fiert ceapa verde, usturoi verde taiate felii si 2_3 rosii feliate si curatate de pielita,cand sunt fierte pe jumatate adaugi spanac, salata verde, loboda, toate taiate fidea. Deodata cu frunzele adaugi si oua intregi, se lasa sa fiarba pana-s ouale tari. Se potriveste de sare si poti drege ciorba cu smantana daca vrei, eu nu pun, las ca fiecare sa-si puna in farfurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

INTERZIS POFTICIOSILOR:

De cand sunt burtoasa am avut nenumarate pofte. Cateva dintre ele sunt: ciorba de fasole boabe acrita cu corcoduse, supa de pui cu galusti, supa de rosii cu galusti, ciorba cu perisoare de pui, ciorba de pui a la greque, musaka de pui, legume gratinate. In rest, muuuuulte salate mari. Cu pui, cu ton, cu branza etc. Aici e domeniul meu de expertiza. Le inventez pe loc. Aseara mi-am facut o salata italiana cu dressing de am mancat sa lesin

Happy_Ama 20+ si Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

yo yo..laptareasa sefa.
Eu am scris si in trecut dar probabil eram singurul caz.
Deci colostru a inceput sa imi curga devreme cred ca inainte de 4 luni(la prima sarcinaa curs de pe la 6-7 luni). Curs inseamna cateva picaturi in diferite zile. De ex acum nu imi mai curge nimic dar cand vin de la munca dupa 9 h mi se pare ca miros a branza. Scuze fetelor daca va creez repulsie.
Am observat ca in zilele in care sanii sunt f tari si tensioanti atunci scap cateva picaturi. Nu e cazul de tampoane.

Nu stiu daca e o garantie ca voi alapta. Siguranta poate e doar ca voi avea lapte, dar depinde si de alti factori(gen furia laptelui).
La Denisa nu am avut pb, au curs, nu am facut ragade si lapticul a tinut ..drept urmare am alaptat 1an si doua luni.

Elena & Denisa (26.10.2004)
21 saptamani

Mergi la inceput