Burtici cu stelute de iulie- august 2013 (39)
Raspunsuri - Pagina 10
Delia_Rodica spune:
Am uitat sa spun ca u eori inlocuiesc ouale I tregi cu zdernte de ou. Se bate un ou, se esteca cu putina faina cat sa fie de consistenta smantanei, mai adaug putina apa cat sa curga si in timp ce curg oul icet in ciorba, Il bat cu furculita ca sa se franjureasca. Sau uneori pun putin orez, daca vreau sa fie mai consistenta.
viitoare mamica de hocheist 17+ Lóránd
Ele spune:
Oxana, in liceu aveam o clasa speciala de "moldovence". Asta era la Roman. Exact dupa revolutie. Ce frumuseti si ce cochete!! Si acuma va barfesc cu sotul.
Si la facultate o familie de Ucraineni ne erau prieteni. Am mancat la ei multe salate cu sfecla, naut si alte chestii facute cu aluat (nu mai stiu cum se chemau). Buuunnne!!
Elena & Denisa (26.10.2004)
21 saptamani
diana_popa27 spune:
Am reveni!
Am iesit f ieftin azi ... 80 Ron eco si mi-a facut toate masuratorile pt morfo dar Dr meu nu are aparat 4D. mi-a zis ca daca vreau sa fac pot sa merg la alt cabinet (mi-a spus 2 variante). Masuratorile la al lui a zis ca sunt PERFECTE. Medeea mea se misca de mama focului nu se lasa masurata. A fost distractiv ca si sotul a fost cu mine si el e tare incantat dupa fiecare eco. Nu m-a mai suit pe masa spre marea mea bucurie si spre relaxarea sotului . Eu il tot pregateam psihic de procedura sa stie la ce sa se astepte.
Acum nu stiu ce sa fac. Ma gandesc sa mai merg si la altcineva pt 4D pt ca a zis ca alea 4D sunt totusi mai performante si e posibil ca al lui sa piarda unele detalii.
Fetele mai mari (la a doua sarcina ) multumim de palme. E greu sa te controlezi de multe ori si reactionam pripit fara sa vrem .
Delia si eu imi simt burta mai calda..seara mai ales nu pot sa dorm daca nu imi ridic bluza de pijama sa o las goala. Bietul meu sot mi-o tot indeasa in panataloni sa nu fiu cu salele descoperite si eu o tot scot ca ma sufoc daca nu simt racoare la burtoi.
21+
viitoare mamica de
Medeea
Delia_Rodica spune:
Aha , deci suntem trei cu caldurici pe burtici
viitoare mamica de hocheist 17+ Lóránd
olimp spune:
delia am notat !
eu personal nu am avut pofte mai mari decat normal , eu consider ca sunt normala , nu cred ca vreo una de aici s-a urcat pe pereti daca nu a mancat ceva anume intr-un moment anume...
ele si eu stiu ce frumoase sunt moldovencele...am avut colege de liceu...toata lumea intorcea capul dupe el au ceva unic...
diana si eu imi dezvelesc burta , mi-e cald ...si ma tot inveleste sotul
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
21 + Ilinca
Ilinca
doxy spune:
Olimp, I se mai spune si bors rusesc si la fel e plin de vitamine. Eu sunt innebunita dupa el. Va zic cum se face. La o cratita de 6 l ne trebuie 3 sfecle mari rotunde de f buna calitate. Se fierb separat cu coaja cand is fierte se scot se curata de coaja si se dau prin razatoare. In oala se fierbe apa ( sau supa de carne) si se pune ceapa, morcov, cartofi (toate taiate cuburi) cand sunt fierte se pune sfecla rasa, dar atentie! Nu se mai fierbe ca se duce culoarea! Dupa ce pui sfecla se acreste cu bors ( nu se acreste inainte ca nu se mai coloreaza ciorba)! Se pune patrunjel si e gata.
Mai este si varianta cu fasole in loc de cartofi. E delicios! Si ciorba are o culoare de rosu intens. In general se serveste cu smantana, dar eu o prefer fara.
Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 21+ Letitia
ana303maria spune:
Swetty, nu am cuvinte sa-ti spun cat de rau imi pare! Multa putere sa treceti peste aceasta grea incercare!
Eu fara sa vreau ma intristez cumplit si ma ingrijorez fara sa vreau cand aud vesti asa de rele. Cand ai 1-2-3 sau mai multe sarcini pierdute, printre care una in luna a 4-a, nu e usor deloc!!!! Daca mai adaugi si trombofilia, cu tot cu tratament... Eu una incerc sa fiu relaxata, merg la munca, ma bucur de david, dar daca ma uit in sinea mea, mai ales ca in ultimele saptamani multe fete apropiate mie au pierdut sarcinile... Sunt f trista si sufar alaturi de fiecare. Ma rog la Dumnezeu ca bebelusul meu sa fie bine si sa se nasca la termen. Inca o deceptie pe mine m-ar darama efectiv si clar nu as mai incerca alta data. (am ramas insarcinata doar de 5 ori in 10 ani si am doar o sracina dusa la capat si aceasta cu ajutorul lui DD).
Ama, referitor la Botica, la mine a durat cam o ora eco si nu au fost probleme. Am fost multumita de el, dar clar nu l-as vrea ca dr. La fel ca si Suciu, fug de astfel de "dr" exceptionali. Eu sunt f multumita de dr mea, chiar dc un eco la ea dureaza maxim 5 minute. In rest e f atenta si draguta. Cand am avut probleme mereu mi-a fost aproape, daca nu fizic mi-a recomandat pe cineva, o colega si am fost tratata f bine si rapid ca pacienta a dansei.
MTHFR A1298C - stare homozigota
David
14+
Ele spune:
Diana felicitari pt masuratorile Medeei.
Referitor la 4d, zic doar din experienta mea recenta.
Ceea ce a facut dr meu deosebit fata de un eco normal, nu stiu faca tine sau nu de 4d: de ex lua creierul sau coloana vertebrala facea un fel de print scrren dupa care lua ecograful de pe burtica mea.
Si statea 5-10 min si analiza imaginea de pe ecran. Scana fiecare bucatica in parte, intorcand imaginea in diferite pozitii . De asta a si durat f mult. Binenteles ca aveam si imaginile alea frumoase cu bebe in culori care misca dar pt dr acele imagini nu sunt prea relevante. Doar plac parintilor.
Elena & Denisa (26.10.2004)
21 saptamani
ana303maria spune:
Doxi, si eu fac ciorba de sfecla. Am aflat reteta cand eram insracinata si eram in spital. era o doamna mai in varsta, probabil din zona Moldovei si mi-a placut f mult. Am gatit acum 3 sapt si a fost delicioasa.
MTHFR A1298C - stare homozigota
David
14+
olimp spune:
oxana am notat si reteta ta suna apetisnat , dar ce carne se pune de pui , de vita "cal " ca e la moda
diana am uitat sa te felicit pentru eco
ana maria si eu m-am panicat , recunosc dar incerc sa nu ma mai gandesc , oricum un inevitabil daca ar fi sa fie e cum spune cuvantul inveitabil... sa fim optimiste e tot ce putem face mai bine...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
21 + Ilinca
Ilinca