Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vi4i spune:

Virgo,Mina deja simtiti falfaeli in burtica? si eu am simtit de 2 ori niste fluturasi axact asa cum era la primu bebe numai ca nu la 11-12 sapt. ci pe la 15-16 si imi zic ca e mult prea devreme..dar vad ca nu sunt singura, deci senzatiile de falfaiala scurte dar frumoase le pun pe seama broscutei (eu totusi tin ca e fata si nu stiu de ce,sotul ma cearta si imi zice sa ma linistesc cu presimtirile sa nu fiu cumva dezamagita apoi)

I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!

Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Vi4i, se poate si mai scurt. Sper sa nu spun prostii, am o prietena care a nascut o fetita cam odata cu Matei al meu, la momentul respectiv lucra in cadrul armatei SUA si a avut fix 6 sapt de concediu dupa nastere. Inainte de nastere chiar nu mai stiu daca sau cat a avut. Stiu ca eram total derutata, comparand cele 6 sapt ale ei cu cei 2 ani ai nostri.....

Nu cred ca deranjeaza mesajul tau, daca suntem impreuna la bine si la bucurii, trebuie sa fim si la rau si tristeti, iar asta e o situatie in care parintii au nevoie de tot sprijinul din lume. Sa le dea DD puterea sa treaca peste incercarea asta imposibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Vi4i, In Nl concediul de maternitate e de 16 saptamani, inclusiv cele 4-6 saptamani inainte de nastere, chiar daca ai gemeni. Eu am gandit o alta strategie pentru mine insami si anume : concediul maternal+concediul propriu-zis la finalul concediului maternal+ toate orele lucrate suplimentar (aici se tot aduna si le poti folosi cand iti iei liber sau poti cere decontarea lor...Eu le-am adunat). Cum am un sold de mai bine de 500 de ore (concediul de odihna de pe anul asta si ce mi-a mai ramas de anul trecut si orele suplimentare de cand cu implementarea operatiei de care ma ocup in prezent), asta inseamna 500 de ore impartite la 34 de ore pe saptamana (conform contractului meu. Mi s-a aprobat deja cerinta mea fara comentarii pentru ca am ales si un moment bun:exact la finalul evaluarii de functionare de saptamana trecuta (asta se face anual la noi la firma), unde am avut un scor foarte bun.
Asa se face ca o sa am pauza de jumatate de an, platita 100%. Daca imi surade norocul, o sa intre mama la pensie cu vreo 2 saptmani inainte de a ma intoarce eu la munca in 2014.
Pana in iulie trebuie sa fac in asa fel incat sa scriu foiletoane (pe bune, manuale) pentru oricine ma va inlocui. Asta am promis deja.

Virgo si Mina, aveti amandoua dreptate cu sistemul medical de aici. Eu am fost luata in primire de ginecolog si beneficiez de toate testele la care va duceti si voi (fara sa fiu nevoita sa fac taraboi) doar pentru ca am sarcina gemelara, iar in NL sarcinile gemelare sunt urmarite standard exclusiv de ginecologi si esti monitorizat indeaproape in spitale. Pot spune ca-s norocoasa ca-s gemeni pana la urma ca altfel nu era deloc usor sa ajung la ginecolog (doarc daca "spargeam usa", cum recomanda Virgo intr-un post anterior. Data fiind istoria primei nasteri (cu probleme) si nimerind, din intamplare, acelasi ginecolog care are dosarul meu complet si inca isi aduce aminte de cazul meu de parca era ieri, am voie acum sa aleg direct daca vreau cezariana sau nastere naturala, nu ma va mai obliga nimeni sa trec prin ce am trecut la prima nastere.Doar daca va fi nastere spontana si va decurge totul surprinzator de repede si bine, voi naste natural.

Ieri am constatat ca unii membri din familia olandeza se asteapta ca eu sa renunt la job pentru a creste gemenii pentru ca ei nu-si inchipuie cum altfel m-as descurca.Aici multe mame aleg sa stea acasa cu copiii ani buni de zile, iar asta le e aproape singura activitate. S-au mirat foarte tare cand au auzit ca mama mea e dispusa sa isi ia pensie anticipat doar pentru a ma ajuta pe mine, negandindu-se in primul rand la ea (cum fac olandezii). Un asemenea gest e de neinteles pentru multi dintre ei din cauza diferentei de mentalitate. Socrii mei stau la jumatate de ora de noi si nu s-au implicat activ niciodata nici in viata Almei, au primit-o insa cu drag din cand in cand in vizita pentru un weekend ca sa mai iesim noi doi, iar socrul a dus-o el in ultimele luni la lectiile de inot pt diploma C pentru ca se mutase ora ei in alta zi (cand nu aveam eu liber). In cazuri de extrema urgenta, atunci sunt dispusi sa stea cu nepoatele(mai au doua), dar nu in mod regulat si nu cu toate deodata (ca li se pare prea mult:).

Mina
, ai grija mare de tine si odihneste-te in zilele urmatoare, nu mai presta atatea deserturi si gandeste-te in primul rand la sanatatea ta acum! Ai mare dreptate ca aici in NL nimeni nu te-ar fi ascultat. Trebuia sa fi avut 3 zile la rand temperatura de 40 de grade ca sa te bage careva in seama si nu exagerez. Asta daca sunai la medic. Daca te prezentai direct la urgente si jucai putin teatru (exagerai totul la maxim ), poate te consulta careva si fara programare. Spun asta din experienta proprie. Pentru mine insami n-am fost niciodata in stare sa joc teatru, mai ales ca (Slava Domnului) am o rezistenta mare la durere si nu ma plang prea des de vreo durere. Pentru Alma am jucat teatru de mai multe ori.

O duminica frumoasa tuturor! Eu intru in baie sa ma relaxez putin. Mai incolo avem inca o tura de musafiri intarziati.

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Vi4i, imi pare tare rau pentru sufletelul mic plecat dintre noi, sa se odihneasca in pace!

Eu o sa lucrez cum se zice pana in ultimul moment, din fericire, facand telephone interpreting, voi putea lucra de acasa. Fiind liber-profesionista, primesc de la stat o suma relativ mica de bani, comparativ cu veniturile mele obisnuite, asa ca desi teoretic voi putea sta 9 luni acasa, mai mult de 6 luni probabil nu o sa-mi permit. Sa vedem ce voi reusi sa pun pana atunci deoparte. Partea buna e ca dupa ce ma intorc la lucru Lynn, childminder-a mea il va prelua pe bebe - ea sta la 10 min de noi - asa ca intre clienti ma voi putea repezi la ea sa alaptez, deci va fi OK. Aici concediul de maternitate e in mod normal 1 an, dintre care, in functie de angajator, intre 6 saptamani si 3 luni (mai rar 6 luni) platite 90-100% iar restul, pana la 9 luni suma fixa saptamanala pe care o primesc si eu de la inceput. Ultimele 3 luni sunt de obicei neplatite, si am inteles ca daca sunt circumstante speciale, se mai pot lua inca 3 luni, tot neplatite, tot in functie de angajator. Asta in mod normal, bineinteles ca exista firme sau organizatii care pot avea conditii speciale de maternity pentru angajatele lor.

Dark Bendis 14+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Magda, eu eram cealalta capiata cu ceaiurile Decaf iti faci aruncand apa in care au stat frunzele 45 de secunde si turnand tura a doua de apa pe ele pentru ceaiul propriu-zis.

Ada, mama de Timea Christiane, 16.09.2003 si Teodora, 20.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Buna fetelor,
vad ca ati fost foarte active peste weekend.Eu am lenevit pentru ca stiam ca daca deschid laptopul sigur voi si lucra ceva si eram deja epuizata.

Joy Joy-despre analiza de cardiotip fetal am aflat cand am fost internata pentru perfuzii si era in patul de alaturi o graviduta de 18 saptamani careia la eco de 13 saptamani plus dublu test ii iesise trisomia 18 .Doctorul ei a trimis-o la Genetic Lab tocmai pentru a nu astepta amniocenteza si din pacate diagnosticul s-a confirmat. Era internata pentru intrerupere de sarcina, speranta de viata a unui bebe cu astfel de probleme este de maxim un an daca nu se naste inainte de termen.Ea mi-a spus ca analizele se fac defapt in USA, GEnetic lab intermediind acest lucru. Intentionez sa ii sun si sa vad despre ce e vorba macar informativ. Eu personal consider amniocenteza ceva extrem de riscant stiu persoana cu bebe absolut sanatos care a pierdut sarcina in urma acestei analize.

Danyce,Drak Bendis,Elena R -multumesc pentru primirea calduroasa.

Mina- imi pare rau ca te-am "detronat". Eu pe Andrei l-am nascut la 21 de ani si pe Alex la 26 iar acum la 37 vestea a produs mai multe valuri decat la Andrei desi cunoscutii mei au copii de maxim 2-3 ani si nu adolescenti ca mine. "Mai faci copii la varsta asta?." de parca 37 de ani inseamana o grozavie.
Ma rog chestie de mentalitate..am constatat ca ai mei copii nu au intrebat pe nimeni daca este momentul potrivit ci pur si simplu au venit cand au avut ei chef si noi ne-am bucurat de ei.

Va doresc sarcini usoare, petreceri frumoase si mai ales bebei sanatosi.

Flavia

Andrei 24.02.1997
Alex 05.06.2002
Luca DPN 23.09.2013

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miralexia spune:

Floricyk asa cum am incercat sa iti mai povestesc din proprie experienta concediul de risc maternal nu se da la 10 saptamani de sarcina ci mai tarziu in sarcina. In cazul meu, pentru ca am dezlipire de embrion, medicul ginecolog din ambulator (atentie, nu de la cabinet privat) mi-a putut prescrie concediu medical cu codul 751 (ingrijiri si alte tratamente acordate mamei sau gavidei - am avut din 6 febr pana pe 28 febr prima tura si acum am primit preungire pana pe 18 martie. intrucat pe 12 martie merg la ecograf si o sa vad cum mai e bebe, daca e totul bine eu vreau sa ma intorc la servici. Ca idee, si la mine e stresant, program de lucru fara limita dar o sa incerc sa minimizez toate astea. pt ca am innebunit acasa...vreau sa socializez, sa ma mandresc cu burtica mea care deja se vede. Pe de alta parte, te inteleg de ce vrei concediu medical. Poate ar fi bine sa iti iei cum a zis medicul tau si sa vedeti impreuna ce solutie gasiti. Si eu am fost nedumerita la inceput ca nu intelegeam cum se acorda concediile astea medicale

In alta ordine de idei am implinit si noi 12 saptamani.Yeyyyyy! Burtica avem, se vede bine acum si ma bucur mult ca e primavara si soare afara.
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss21 spune:

Buna dimineata,

Tocmai ce am venit de la ecograf, bebe era bine, vioi, dadea din picioruse si ni s-a confirmat ca e baietel. Problema este ca as avea o infectie urinara, aflam rezultatul miercuri si daca e nevoie ma pune pe antibiotice o saptamana :(

O saptamana frumoasa si insorita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Ce am gasit pe FACEBOOK la GENETiC LAB

Genetic Lab Bucuresti
February 19
Inceputul ….. Sfarsitului Amniocentezei…..

Incepand cu anul acesta se poate solicita la Genetic Lab cel mai nou test de diagnostic prenatal existent in lume si care are la baza analiza ADN-ului fetal. Testul se poate face incepand cu saptamana 9 de sarcina. Din sangele matern se extrage ADN-ul fetal si sunt analizati cromozomii 21, 18, 13 , X si Y.
Se secventieaza peste 20.000 de SNP-uri iar prin folosirea unui algoritm bioinformatic se determina numarul cromozomilor de la fat. Metoda are o precizie de aproape 100%. Se evita in felul acesta procedurile invazive de tipul amniocentezei sau biopsiei de vilozitati coriale la gravidele cu risc crescut."

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Criss, fruntea sus! bine ca e bebe ok. Poate nu e nevoie de antibiotice, dar daca e musai....

Flavia, stiu ce zici cu varsta. Eu fac 40 in nov (aici chiar cred ca sunt conducator de pluton ) si mi-am luat ceva comentarii de pe la cunoscuti. In compensare, insa, cei care m-au inteles, m-au laudat pentru curaj si determinare. Eu l-am facut pe Matei la 30 de ani, ca asa a fost sa fie, iar aceasta a doua sarcina venita mai tarziu...tot asa a fost sa fie, dar ne-am dorit tare mult inca un copil si ma bucur enorm ca sunt sanatoasa si duc sarcina bine. (pneumonia de acum nu se pune, da? Ca ma pun rapid pe picioare si, vorba cantecului, pre multi am sa popesc si eu...fac haz de necaz).

O sa merg sambata la ecografia de trim 1 si bitest, abia astept.

Stau ca pe ace acasa ca am o groaza de treaba la birou. Insa adevarul e ca am iesit doar pana la scoala sa iau baiatul si m-a durut si nasul si gatul, e frumoasa primavara dar vantul e cam rece si cam usuca tot in cale.

Mergi la inceput