Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalogos spune:

acum am vazut ca am DPN-ul gresit...
probabil am folosit un calculator de sarcina prost.
Rog cine are acces sa mi-l modifice in 21 octombrie.

Maria Magda, mama de 2 pitici voinici + Praslea on bord

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_ella2003 spune:

Mina, sanatate multa si sa scada cat mai repede febra!

Noi azi am facut 8 saptamani! Doamne ajuta in continuare!
Am primit hainute de gravidutza de la prietena mea! abia astept sa imi creasca burtica...la fel vom primi si multe lucrusoare pt bebe!

sarcini usoare la toate fetele si bun venit noilor gravidutze!

http://www.facebook.com/reqs.php?type=1#!/profile.php?id=100003315293430
http://www.eshop-rapid.ro/produse-herbalife

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_ella2003 spune:

vad ca nu pot schimba semnatura

http://www.facebook.com/reqs.php?type=1#!/profile.php?id=100003315293430
http://www.eshop-rapid.ro/produse-herbalife

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florycyk25 spune:

eu nu va pot intelege cu conc meu medical...nu e un moft ,numai ca voi nu ati inteles....exista concediu medical pt sarcina cu risc -nu e cazul meu -( probleme la bbel,varsta inaintata la mamica,probleme cu placenta,sarcina gemelara etc . )caruia ii este necesar concediul... si mai exista concediul de risc maternal,care inseamna ca la locul de munca nu sunt indeplinite conditiile de munca pt o gravida(exista anumiti factori care pot face rau mamei sau bebelusului,evident in mod indirect,tot ce simte mamica ,se transmite la fat,nu? ) si credeti-ma ca stresul e cel mai mare factor de risc...dc tot mai multe mamici,pierd sarcini sau se chinuie cu anii sa faca un bebel? din cauza stresului,a neajunsurilor etc...oricum vad ca majoritatea locuiti in strainatate,nu aveti asemenea probleme ca si noi,viitoare mamici in romania...tara in care sistemul sanitar este foarte degradat,daca dai...esti bun si consultat...daca nu dai,te lasa sa zaci acolo on fata lor...sunteti norocoase n-am ce sa zic,felicitari voua ,insa eu personal,dc m-as obliga singura sa stau 12 ore pe un scaun,sa-mi mannace nervii toti tiganii si toti batraneii,si claie peste gramada,sa mai am parte si de un colectiv pe masura clientilor,care bineinteles nu te menajeaza pe tine ca esti gravida...aici e fiecare pentru el...asa ca fetelor,sunteti mamici in devenire unele si majoritatea deja aveti cel putin un bebe,de ce n-as sta acasa la mine ,in liniste si armonie,concentrandu-ma pe copilash,hranindu-l cum trebuie si odihnindu-ma...nu pentru mine...ci pentru el...

va rog sa comentati decat cele care sunteti de acord cu gandurile mele de viitoare mamica

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

florycyk25, iti doresc tot binele din lume si o sarcina cat mai usoara in continuare! E dreptul tau sa faci ce doresti tu in situatia ta, iar in Romania se pare ca exista si alte posibilitati de a obtine ce vrei tu. Eu aici nu as putea sa obtin concediul asta decat daca medicul meu ar constata personal ca se impune, in rest m-as lupta degeaba cu morile de vant. Pe de alta parte,ziceam ca totul depinde de la o persoana la alta cum se resimte stresul la locul de munca. Ce e stresant pentru colegii mei, pentru mine reprezinta provocare. Probabil sunt eu mai sarita de pe fix. Nici in strainatate nu exista vreun sistem medical perfect, peste tot sunt probleme diverse si se platesc asigurari medicale foarte scumpe (in NL e obligatoriu sa platesti asigurari medicale private, nu se retine asta din salar, ci ai factura lunara de la asigurari).
La urma urmei, stresul constant poate fi considerat un factor de risc pentru o femeie insarcinata, mai ales pentru cele care oricum rezista greu la stres. Pot empatiza cu tine, chiar daca eu nu as lua decizia asta pentru mine insami.

Dark
, si eu aveam inca destul de multe lucruri de la Alma, dar la mine se schimba multe din datele problemel pentru ca totul e la dublu acum, de aceea a trebuit sa incep sa ma reprofilez. Mai ii pot folosi hainutele de bebe daca unul din bebei va fi fetita.

La ora asta inca bantui pe net ca mi-a sarit somnul dupa ce au plecat ultimii musafiri pe la ora 1.00..Dar am fost rasfatata ca nu a fost nevoie sa fac prea multe, soacra s-a intrecut in a ma asista sa nu care cumva sa fac eu ceva miscari bruste, asa ca pana la urma i-am predat ei stafeta si m-am intretinut cu musafirii. Subiectul zilei:"burta mea". Am primit deja de la fiecare invitat cadouri pt ambii bebei pe drum ( pe langa cadourile de ziua mea), de parca s-ar fi vorbit dinainte. Am primit si niste vouchere, daca tot pomeneam de ele mai inainte.

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

Buna dimineata burtici,
Apar si eu asa duminica, cu bucurie in suflet si in gand.
Daca ne dorim ceva cu adevarat, acel lucru se va implini.....sanatate, concediu, iubire etc.
Sanatoase sa fim, ca le facem noi pe toate.

Va doresc sa va bucurati de o duminica minuntata alaturi de cei dragi.

Cine vrea ciocolata calda? Va ofer virtual cate una......
Capul sus! Suntem cele mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata!

Azi macar e soare si parca mai ajuta la depresii...Eu-s suparata fleasca, ieri am ajuns de urgenta la internist (din fericire era de garda o dr care lucreaza direct cu ginecoloaga mea) si am tratament cu augmentin, ca am facut pneumopatie acuta, doar pe stanga, "din fericire". N-as fi acceptat trat cu antib insa febra ameninta sa creasca, eram tahicardica si scazuse un pic si saturatia in oxigen a sangelui asa ca...din 2 rele a trebuit sa il aleg pe cel mai mic. Sunt cam turbata ca tratamentul i-ar putea dauna copilului, dar toti dr m-au asigurat in cor ca e safe. Sper sa fie asa si, pana una alta, poate e mai bine decat sa tusesc pana ma apuca contractiile si sa respir insuficient pt oxigenarea optima a organismului....
Dreptu-i ca ma simt mai bine dupa doar 2 doze de antibiotic. Acuma ce-o fi om vedea, saptamana viitoare ajung si la morfologica de trim 1 si o sa vad cum e bebe. Oricum burtica a crescut si nu mai arata doar ca burta de grasa pe care o aveam inainte .

Acuma m-am apucat sa fac ceva dulce prin bucatarie ca n-am stare, unde mai pui ca m-am bestelit si cu sotul care nu intelege cum poti sa faci pneumonie in 2 zile, sigur ti-era rau mai demult si ai dus-o pe picioare. Parca nu am mai facut fix la fel acu vreo 2 ani....

Si de asta ma gandeam, Flory, te inteleg perfect ca vrei sa-ti iei concediu, insa nu prea ai dreptate in comparatia cu sistemele medicale din alte tari. Dupa ce am povestit cu Daniela si alte fete care au nascut ba prin Olanda, ba prin alte tari, mi-a scazut admiratia. E adevarat ca pe acolo serviciile medicale-s de calitate, dar cotizezi la greu si esti selectat strict pana ajungi sa beneficiezi de ele. La fel de adevarat este ca aici calitatea este pe masura cotizatiei (cea care se opreste din salariu e modica iar evaziunea fiscala scade si valorile alea asa mici cum sunt). Dar macar atunci cand te arde sa te vada un medic poti accesa niste servicii private. Contra cost, e adevarat, dar macar sunt disponibile. Pai la cum eram eu ieri, cu febra sub 38, cre ca nici un medic din Olanda n-ar fi discutat cu mine. Ca febra era mica, doar experienta mea privind propriul organism a dat alarma. Si-am avut dreptate, dar pe standarde la pneumonie ar tre sa faci febra mai mare....

Ca tot veni vorba de concediu, mi-a recomandat medicul macar 5 zile de stat in casa, chestie care ma cam turbeaza....sper sa reusesc s-o fac, daca nu apare nici o urgenta la birou.

Bendis, si la mine e fix la fel, merg la baie mult mai des ca la prima sarcina. Sotu rade de mine ca s-a mai uzat instalatia si nu mai tine ca acum 8 ani .

Daniela, frumos te-ai distrat, bravo!

Duminica placuta tuturor, ma duc la bucatarie ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Neata fetelor,

Mina, sanatate maxima si ai grija de tine ca nu e de joaca. Si eu am ajuns la medicul de familie dar n-aveam nimic serios.
Ai dreptate, sa nu crezi ca la altii sunt rauri de lapte si miere, asigurarile sunt super scumpe iar beneficiile cat mai zgarcite. De fapt si de drept esti obligat sa cotizezi in timp ce sistemul e obligat sa te refuze sau sa te amane pana cand ii convine.
Din pacate la ei nu exista privati ca aici. Nu te poti duce nicaieri sa platesti pentru a fi ajutat. Stiu fete care au pierdut sarcini in luna mare si nu si-a pus nimeni problema de ce. Tot la Bucuresti au ajuns pana la urma.

Asa ca buni, rai, prosti, inconstienti, dar hitleristi nu suntem.

In alta ordine de idei, se pare ca am broaste. Fara gluma. Mormolocul trage ghionturi si mult prea devreme. Matei ma flutura pe la 13 saptamani deja, asa ca nu ma mai mir de nimic ...

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgo

Neata fetelor,

Mina, sanatate maxima si ai grija de tine ca nu e de joaca. Si eu am ajuns la medicul de familie dar n-aveam nimic serios.
Ai dreptate, sa nu crezi ca la altii sunt rauri de lapte si miere, asigurarile sunt super scumpe iar beneficiile cat mai zgarcite. De fapt si de drept esti obligat sa cotizezi in timp ce sistemul e obligat sa te refuze sau sa te amane pana cand ii convine.
Din pacate la ei nu exista privati ca aici. Nu te poti duce nicaieri sa platesti pentru a fi ajutat. Stiu fete care au pierdut sarcini in luna mare si nu si-a pus nimeni problema de ce. Tot la Bucuresti au ajuns pana la urma.

Asa ca buni, rai, prosti, inconstienti, dar hitleristi nu suntem.

In alta ordine de idei, se pare ca am broaste. Fara gluma. Mormolocul trage ghionturi si mult prea devreme. Matei ma flutura pe la 13 saptamani deja, asa ca nu ma mai mir de nimic ...

Mami de Matei Cazimir

Mai sa stii ca si eu am simtit ceva falfaieli, dar am zis ca e in creeru meu si mai ca mi-a fost rusine sa va zic....Si da, si pe mine m-a inghiontit Vizigotul mult mai devreme decat zice teoria....o fi ceva cu astia de-i cheama Matei :)). Clar e ca de cateva zile nu mai pot sta pe burta, ceea ce ma intristeaza maxim fiindca e cea mai confortabila pozitie pt mine la citit, privit la tv, butonat in pat, etc.....

Eu m-am refulat in ceva deserturi la cuptor (nu zic ce am facut decat la solicitare expresa, ca ma injura Elena ) si acu vreau sa pun masa pt baieti, sa spal vasele si dupa aia cred ca ma retrag in patutz ca am obosit un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vi4i spune:

Buna dimineata si de la noi!
ploua,e frig si urat aici,numai bun de stat in pat ,prichindelul meu m-a lasat sa dorm pana la 9.30,el uitandu-se cuminte la desene animate singurel! ce scumpic e cand canta si vorbeste in soapta numai sa nu ma trezeasca offff ubirea mamei

Bun venit felor noi!

Mina sanatate multa..si totusi sa stai in casa si sa te bucuri de acele 5 zile libere,ca nu este de glumit cu pneumonia!
deja se vede burtica la mine inca nioc..ma trezesc dimineata si am o burtica flat ...sa nu mai spun ca la prima sarcina burtica a inceput sa apara pe la 5 luni si...
inca o data sanatate multa

flory stai sa vezi cum e cu sistemul medical aici in Grecia.... eu sunt o norocoasa si sunt Housewife si nu prea am lucrat de cand am facut bb1... deci nu am avut de face cu concediile dar aici probabil concediul maternal e cel mai scurt din toata lumea si plus ca nu primesti ajutor de la stat.aici ai dreptul la 4 luni concediu..adica 1 luna innainte sa nasti si vreo 3 dupa,daca esti norocosa poti sa stai acasa si 6 luni dar dupa asta lucrezi program full. in rest aici grecii nu se avanta cu datul zilelor libere nici pe foaie de boala nici macar cand esti gravi. sunt salbatici si flamanzi..si inca indraznesc sa-ti spuna "daca nu iti place cauta-ti in alta parte de lucru" o prietene de a mea a stat acasa cu bb doar 3 luni ca atfel risca sa piarda lucrul...

Ieri de la Odiseea noastra de pufi 2010... un ingeras frumos a plecat in ceruri... si sunt foarte trista... o minune de fata. eu desi nu m-am intalnit cu mamele niciodata caci sunt departe..tin la ele foarte mult..suntem un grup unit si ne cunoastem de atunci cand aratau testele pozitive.... si p-u noi ziua de ieri a fost o zi neagra asa cum e azi si asa cum v-a fi maine Sa ai un zbor lin Maria Dalia....
(scuzati ca am impartit aceasta durere cu voi dar eu vreau sa adun cat mai multe ganduri bune si ragaciuni p-u parinti,sa le dea Dumnezeu putere sa treaca de aceasta tragedie) ( daca va deranjeaza mesajul meu imi spuneti si eu il editez)

I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!

Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 12+

Mergi la inceput