Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 16
DarkBendis spune:
Pofta mare la pizza, Elena!
Aici nu se practica baby-showers de acest fel, cel putin nu e ceva obisnuit. Am mai fost invitata la echivalentul "local" de baby shower, dar fara lista, e petrecere doar intre prietenele apropiate, intima, cumperi ce crezi tu de cuviinta (gen costumas nostim, set de biberoane, voucher pentru spa sau mani-pedi pentru mami, sa mearga sa se relaxeze inainte sau dupa nastere, din astea),si in nici un caz nu cheltui mult. Ma rog, mamica si bebele vor primi oricum fel de fel de cadouri de la colegi, prieteni, rude - dar dupa ce se naste bebe - dar nu am auzit de genul acesta de liste (care aici se fac doar pentru nunti, foarte practice, e drept, macar stii ce sa iei la oameni). Eventual, ma gandesc, strict in cadrul familiei poti sa rogi rudele ca, in loc sa cumpere hainute pentru cel mic (ca oricum vei primi destule) , sa participe cu o "contributie" in bani sau in vouchere de la un anume magazin ca sa iti cumperi ceva mai "mare", gen carucior, sau mobilier pentru bebe... dar cred ca aici asta ar fi maximul acceptabil. "Contributie" in sensul ca, in loc sa iti ia niste hainute care ar costa sa zicem 20-30 de lire, sa iti ia un voucher de la John Lewis sau Mothercare de aceeasi valoare, iar tu cu voucher-ul asta, plus ce bani pui tu, iti iei caruciorul ales, sau un patut mai neobisnuit, oricum, ceva de valoare mai mare.
Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
danyce spune:
De acord cu tine, Elena. Si mie mi se pare cersetorie si nu as face asa ceva..Daca prietenele care ar considera asta foarte important, as organiza-o eventual in stilul meu, fara lista la magazine, lasand totul la latitudinea fiecaruia sau sugerand un voucher in loc de un cadou concret..
In Olanda exista termenul de "kraamvisite" . Aici vin toti prietenii, cunostintele, colegii la care parintii le-au trimit o invitatie (de fapt nu e invitatie, e un soi carte postala, ca nu-i pot zice nici felicitare, prin care anunta printr-un text frumos ca s-a nascut un nou membru in familie) in vizita, sa-l vada pe bebe si aduc fiecare cadouri. In general se scrie in mesajul invitatiei si intervalul de timp in care mama si copilul se odihnesc, pentru ca oamenii sa stie cand pot veni, se lasa si un numar de telefon. Cum aproape toata lumea suna dinainte si intreaba ce isi doreste mamica pentru copilas, aceasta poate spune ce prefera. Eu de acum stiu ca o sa cer la toata lumea vouchere de la magazine pentru bebelusi. Hainutze primesc destule pana atunci de la prietene si o sa mai iau si eu ce cred de cuviinta. Azi am primit de exemplu un pachet cadou din SUA, de la niste prieteni ai sotului. E ciudat ca nu-i cunosc inca face-to-face, desi ei se stiu de 20 de ani, dar ei de cand s-a nascut Alma ii trimit si ei cadouri in mod regulat (de ziua ei, de Mosc Craciun, etc), iar acum au trimis pachetel destul de consistent imediat dupa ce au aflat ca gemenii sunt pe drum. M-am mirat de gestul lor mai ales ca doar pe costurile de expediere am vazut ca au dat 35 de dolari.
Pana si la spital am primit azi cadouri. Pe langa pachetul informativ (doldora de pliante), mi-au dat si doua bavetici si doua jucarii de plus. Am comandat pe un site (unde-s clienta fidela) niste lenjerie intima pentru gravide si am primit si o suzeta bonus, fara sa fi fost optiunea asta cand am facut eu comanda. Deja ma apuc de strans.
Va auzeam de concediu medical sau de alta natura. Cred ca depinde si de firea omului si sper sa nu fiu interpretata gresit. Eu sper sa pot lucra pana la 7 luni de sarcina implinite cu tot cu sarcina mea gemelara, ca in rest, ar fi chiar o utopie sa cred ca rezist pana in luna a noua, mai ales ca gemenii vin mai repede. Si locul meu de munca e destul de stresant. Cand lipsesc eu doar seful indrazneste (de fapt nici n-are incotro) sa ma inlocuiasca, restul se codeste si nu spun asta sa ma laud. Eu imi percep jobul ca fiind doar foarte palpitant si simt ca imi mentine creierul activ. Cel mai tare ma atrag problemele ce trebuie solutionate ad-hoc. Cred ca as lua-o razna sa stau deja de pe acum acasa. Normal ca sunt tare happy cand mai am o zi libera, ca azi, cand pot sa ma mai ocup si de mine.Eu am nevoie mereu de provocari ca sa simt ca functionez. Cel mai bine ma simt cand sunt "the master of disaster" si ceilalti depind de ce-mi trece mie prin cap si cum gestionez situatia.
Eu acuma am zis de mine ce cred despre concediu medical in plus,ales benevol, dar fiecare are dreptul de a alege ce vrea sa faca. E democratie. Cred insa ca doar in Romania e posibil asa ceva. Concediu de risc se da in NL doar chiar pe ultima suta de metri cand chiar sunt semnale ca ar fi probleme si medicul decide el ca e aproape obligatoriu pentru mama sa ia o pauza mai lunga inainte de nastere. Asta nu se face aici niciodata la cererea mamei. Cred ca li s-ar parea si absurd.
Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
elba spune:
Citat: |
citat din mesajul lui florycyk25 nu gasesc nimic pe netu asta,sa ma lamureasca... ahh ce stres si cati nervi...va jur ca am asha un servici stresant si parca nu mai vreau sa ma mai duc deloc la munca,dar nu prea am ce face momentan...nici nu pot sa-mi iau conc 10 zile,dupa care sa ma intorc la munca o saptamana si sa-mi iau iar conc,dupa sa ma duc iar la munca,nu pot asha...e ca naiba...ps: si ma bate si sefa la cap ca sa ma hotarasc sa stie daca angajeaza in locu meu sau nu 10+ |
Imi pare tare rau dar nu stiu nimic despre asta.Sper sa-ti rezolvi repede si sa scapi de stres.
elba spune:
Elena, ai putea sa faci baby shower asa cum ti-l doresti.Adica nu trebuie neaparat sa treci pe lista obiecte scumpe sau lucruri pe care vreti sa le luati personal, dar la primul copil sunt f multe de cumparat asa ca ideea mi se pare practica.Bineinteles ca nu ma pricep si nu am participat niciodata la asa ceva dar cred ca sunt multe pe care le poti scrie de ex: cadita sau accesorii patut,etc..
Daca il faci asa cum ti-ar placea probabil ca te vei bucura de petrecere.
mina spune:
Hai salut, doamnelor!
Bun venit noilor gravidute! Flavia, credeam ca sunt conducator de pluton la diferenta intre copii, dar se pare ca m-ai luat by far!
Eu am serbat 1 Martie cu o brosha superba de ag cu marcasite de la sot si ...... Febra! Ziceam dde ieri dimineata ca am stare de raceala, pana la pranz era deja si febra. Daca nu am pneumonie, mare lucru, ca eu fac extrem de rar febra si cand fac, clar e ceva serios. Toata noaptea am stat cu paracetamol la 4ore, sosete cu spirt, paragripe si 2 pilote pe mine. Din feri ire, desi febra revine cu perseverenta, nu trerce de 38' asa ca dr a zis ca nu e necesar sa iau altceva. Acum parca parca nu mai trece de 37 cu 5, dar ma simt de parca m-a calcat trenul, si nu pot dormi. Am trimis baietii la cumparaturi, mancare am fost inspirata si am facut de ieri, mi-am dat tel pe silent si nimic....si abia luni ajung la dr generalist, ca nu e in oras si mi-e urat sa merg la altcineva, plus ca in doamna asta am incredere ca ma sfie de la alte patanii similare.
Vorbeati de no-spa, cr si eu ca nu e raspandit, la ce efecte adverse are, c-am zis ca mie mi-a facut stomacu prastie de ma mutasem la baie. . .
La greturi, adica lipsa lor, conduc detasat, 11 sapt de sarcina si inca n-am vomitat vreodata. Am si eu talentele mele. . . .
Pe aici nu se poarta baby showers insa intre prieteni si rude se "transfera" obiectele atunci cand nu le mai folosesti pt proprii copii. Am primit deja oferte pt scoica si tzarc, patutul il am pe al lui Matei (au mai crescut vreo 3copii in el intre timp), am pastrat si scaunul de masa.....va spun eu, in materie de patut si scaun de masa, lemnul e sfant.
Elena, tare sotul tau cu luatul de la gura copilului. Nici al meu nu se omoara cu florile, in cond in care si eu si Matei suntem alergici la unele chdstii, cica s bani aruncati sa imi ia mie flori. Insa l am convins ca plantele in ghiveci, cu sau fara flori, sunt investitie pe termen lung. Dar nu are tupeu sa lase sa treaca vreo aniversare fara ceva
deosebit c-a festelit-o cu nebuna.
Mda...37.8....iar a crescut. . . . Ma duc sa sun ginecoloaga si dupa aia poate poate dorm
Va pup ..... Fierbinte .. Hahhahahaha. . . Si we placut!
eris spune:
Buna fetelor,
Nu am mai scris de foarte mult timp dar sa stiti ca va citesc zilnic. Munca si nazdravanul de acasa dar si bebelusul din burtica imi ocupa tot timpul.
Noi suntem bine ieri am avut control si bubulinul era asa de nazdravan dadea din manute si din picioruse nu statea deloc locului :) ma bucur atat de mult ca este bine. Dupa calculul nostru aveam 12 sapt si 5 zile si nenea doctorul a spus ca bebelul e de 13 si o zi....Doamne Ajuta sa fie bine si sanatos!
Noi pe 11 mergem la 4D si sper sa aflam si ce samburel se afla in burtica iar pe 27 facem triplu testul. De la 12 saptamani fix au disparut oarecum toate problemele....greata,starile de rau,starile de somnolenta...doar ca obosesc foarte repede.
In rest suntem bine si eu si iannis il asteptam pe tati care trebuie sa vina acasa dupa 3 luni pe apa(e navigator sotul meu).
Va pupam si sper sa ne auzim mai des.
magdalogos spune:
Daca doreste cineva sa stea in concediu medical pana la nastere se poate. Stiu eu sigur, din experienta proprie.
La primul copil, cand am aflat ca sunt gravida, am zis in sinea mea ca stau pana la 9 luni la birou...imi placea ce faceam, eram angajata doar de 6 luni, aveam toate motivele sa lupt pentru ce incepusem sa construiesc.
Ghinion, dupa 1 saptamana, la o formare in afara tarii, m-a busit o hemoragie de am ajuns in Bucuresti mai mult moarta decat vie. Dupa o alta 1 saptamana de tatonari si schimbat 5 medici, concluzia a fost - vreau copilul - trebuie sa stau acasa, in pat. Plus hormoni la greu...
Asa ca am stat acasa pana la 8 luni, cand am nascut. Mi-am pus toata firma in cap, dar legal era dreptul meu - am avut practic 2 sapt concediu medicul de spital/2 sapt medic de familie/ 2 sapt medic de spital...pana cand prin luna a 6 a mi-a trebuit o vizare speciala de la o comisie, dar a fost o procedura foarte simpla. M-am intors la job de abia cand bebe avea 1 an, am strans din dinti si am luat-o de la capat, cu alt proiect, cu alti colegi...
Deci, cine doreste sa sada acasa in sarcina, o poate face legal. Eu una nu as recomanda, totusi, daca nu exista indicatii medicale, fiindca asta presupune probabil o schimbare de job dupa nastere - si asta e foarte greu de facut, cu bebe mic acasa...Dar fiecare stie ce prioritati are.
Acum, eu raportez ca lui bebe ii bate inimioara.I-am vazut poza acum 2 zile, mai mergem peste 2 saptamani. In rest, nu am facut nicio analiza, trebuie musai sa imi fac timp sa ajung!
Si am o mare problema - sunt foarte dependendenta de cafeina - cafea, cei verde, cola. Stiu ca de la cola nu poate fi vorba...cafea eu beau una pe zi, dar nu prea imi ajunge.......lesin de pofta dupa un ceai verde bun...
parca scrisese cineva cum se poate face ceai verde decaf. acasa?
Va implor mai scrieti odata cum, nu mai gasesc informatia. Plus, caut un ceai de citrice care sa nu aiba si ceai negru, stiti ceva pe piata?Mi-a fost foarte rau zilele acestea si faptul ca am in casa numai ceai verde ma inebuneste...Mi-am luat niste ceaiuri care credeam eu ca-s sigure in sarcina si uite ca dupa aia am citit ca nu tot ce contin e ok. De ceaiul alb ce stiti? E pe lista permisa?
Pupaturi la burtici!
Maria Magda, mama de 2 pitici voinici + Praslea on bord
magdalogos spune:
Mai am o intrebare
Ce analize medicale ati facut gratuit pana acum?
DarkBendis spune:
'mneata la amiaza la voi - la mine inca e dimineata
Eris, ce bucurosi trebuie sa fiti, vine tati acasa! Felicitari pentru ecografie si bebe vioi si maricel.
A, tin minte ca cineva intreba de ce e important sa se schimbe totusi DPN-ul dupa primul scan (ma rog, nu neaparat pe listuta noastra, ci in calculele legate de sarcina). Uite, in cazul meu bebe e cu 6 zile mai mare. E putin probabil sa depastesc termenul cu el, dar in caz ca sarcina ar trece de 40 de saptamani, aici se asteapta 10-12 zile si apoi se induce nasterea daca bebe nu vrea sa vina singur - la mine zilele astea ar fi deci de fapt 16-18 zile, ceea ce deja ar fi mult prea mult si periculos pentru bebelus.
In legatura cu concediul medical fara sa existe probleme de sanatate - ma abtin si nu comentez, fiecare si le stie pe ale lui. Si cu asta... moving on...
Mina, sanatate multa, sa scapi repede de raceala. Si eu am scapat fara greturi si varsaturi, ma rog, ma asteptam ca nici la prima sarcina nu am avut, ce vad ca am in plus la "simptome" de data asta e nevoia de a merge mai des la toaleta, parca data trecuta nu era asa.
In legatura cu cumparaturile, eu o sa anunt rudele (daca se intampla ca data trecuta, sa ma intrebe de ce am nevoie) sa participe cu vouchere si sa iau eu pe parcurs ce voi vedea ca imi va mai trebui, deoarece in pod avem de toate pastrate de la cel mic de cand era bebe: carucior, patut, scoica, jucarii de bebe, carusel, leagan, bouncer, scaun de masa, cadita, sterilizator, "you-name-it-we-have-it", cutii peste cutii de hainute (inclusiv vreo 2-3 cutii de haine de fetita, 0-3 si 3-6 luni), ce avem pe lista de cumparaturi va fi o saltea noua la patut si schimbat roata la Bug (am verificat pe Amazon, costa doar vreo 35 de lire, ma gandesc ca daca cumpar direct de la firma tot cam atata va fi). Ce vreau sa iau si nu am avut data trecuta e doar perna de alaptat, sigur o sa mai gasesc si alte chestiute, dar in mare avem de toate. Oricum, sa vedem ce va fi bebe intai, chiar daca va fi fetita cred ca tot am rezolvat cu hainele, avem niste prieteni care au fetita de 2 ani si bebe baietel de 4 luni, daca noi vom avea fetita o sa facem schimb de hainute, ei ne dau ce au ei de la fetita lor si noi le dam ce avem noi de la Mister, si haine si jucarii.
Week-end placut la toata lumea!
Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
magdalogos spune:
Invidiez mamele care au pastrat de la primul bebe lucruri. Eu eram convinsa ca am terminat cu bebe-ii, asa ca am dat tot. Nu am pastrat nimic..si din pacate din ce am vazut cei carora le-am dat le-au donat si ei mai departe...Nu imi pare rau, dar cand ma gandesc ce inseamna financiar sa o iau de la capat - scaun de masina, carut, patut, pompa de san...imi vine sa dansez de bucurie, ca sa zic asa.
Clar vara asta nu mergem in niciun concediu!