Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
Mihaelafalt spune:
Buna burtici, ce imi place ca ne inmultim, bine ati venit proaspee gravidute, sarcini usoare, vad ca la unele e cam nasol cu greturile inseamna ca eu din punctul asta de vedere sunt o fericita, am vomitat doar de 4-5 ori prin saptamana 8, reticenta la mancare am avut dar nu ca sa nu ma pot alimenta.
Am fost aseara la eco, a fost frumos, parca eram la spectacol bebe se juca, nu prea vroia sa stea deloc, isi baga mana in gurita iar se foia, totul e bine, uterul e mult mai bine, se vede ca am inceput progele injectabil, zic eu ca ajuta, translucenta nucala e 1,23 si are os nazal, azi am recoltat si sange rezultatele cam de 8 martie. Azi am trecut prin ceva emotii, a fost un accident in fata mea si apoi in spatele meu ca cei din spate nu au vazut cred ca am pus frana si am dat pe avarii, noroc ca nu am patit eu si bebe nimic, dupa ce am ajuns de la analize am stat mai mult in pat, parca aveam impresia ca ma inteapa burtica.
Cand am vazut ca totul e bine la eco am indraznit sa o intreb pe doctorita daca ne da drumul la sex si am aflat ca s-ar putea ca pana la sfarsitul sarcinii nu o sa avem liber, am trecut de 12 saptamani, suntem bine dar cu tot tratamentul care il iau doctorita nu vrea sa mai avem un factor de stres in plus, asa ca ascultam cumintei, nu ca as simti lipsa foarte tare, sanatos sa fie bebe ca avem timp noi sa ne si iubim.
Vi4 incearca sa bei cat mai multe lichide, kiwi, prune uscate, compot de prune, lapte dulce vezi ce se potriveste la organismul tau ca sa nu mai ai probleme cu constipatia.
Am intrebat ce sex ar fi bebe si nu a vrut sa se pronunte, a zis ca nu vrea sa ne cream iluzii ca inca e devreme si se poate gresi dar la 16 saptamani imi spune aproape sigur ce este.
Va doresc o primavara frumoasa, insorita si calduroasa, aici a fost soare dar frig ca era vant si la anul pe vremea asta sa sarbatorim cu bebeii in brate.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
12+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
florycyk25 spune:
salome,as vrea sa vorbesc cu tine despre concediul acela...nu prea m-a lamurit doctorul meu astazi...
10+
florycyk25 spune:
burticutze...cred ca v-am terorizat cu concediile,dar doctorul meu cred ca e nebun...imi spune ca nu imi poate da concediu de risc maternal,ca poate sa.mi dea conc d boala obisnuita cu cod 01,cate 7 zile si sa merg saptamanal la dansul ,sa-l prelungeasca.saptamanal timp de 3 luni? in condiitiile in care eu doream conc de risc maternal de 3 luni,ca apoi sa intru direct in prenatal,pt a nu ma mai intoarce la servici. nu prea as vrea sa-mi schimb doctorul pt ca am incredere in el,este sef de sectie la noi la spital,cel mai bun. dar pur si simplu,nu inteleg dc face asha... si daca iau conc cu cod 01(boala obisnuita),conc ASTA cine il plateste? angajatorul sau casa de asigurari/sanatate? nu vreau sa incurc la servici,sincer e nevoie de om in locul meu...trebuie sa am o continuitate in concedii,pentru a-si putea angaja firma inlocuitor.automat angajand in locu meu,nu ma mai pot intoarce la job...help
10+
florycyk25 spune:
nu gasesc nimic pe netu asta,sa ma lamureasca... ahh ce stres si cati nervi...va jur ca am asha un servici stresant si parca nu mai vreau sa ma mai duc deloc la munca,dar nu prea am ce face momentan...nici nu pot sa-mi iau conc 10 zile,dupa care sa ma intorc la munca o saptamana si sa-mi iau iar conc,dupa sa ma duc iar la munca,nu pot asha...e ca naiba...ps: si ma bate si sefa la cap ca sa ma hotarasc sa stie daca angajeaza in locu meu sau nu
10+
DarkBendis spune:
Florycik, dar ce probleme de sanatate ai?
Flobaby si GTina, bine ati venit si sa aveti o sarcina frumoasa si bebelusi sanatosi in toamna! Ce gasca mare ne facem!
Mihaela, felicitari pentru rezultate bune si bebe vesel la scan.
Joyjoy, nici aici nu se prescrie no-spa, si nici nu se gaseste.
Elena, ia sa faca bine sotul sa aduca flori, si numai azi... si nu doar flori, ca meriti! Auzi, cica iei de la gura copilului... pana la gura copilului al meu ar fi auzit vreo cateva din gura mea, daca pune asa problema Suna dragut pumpkin.
Daniela, intr-adevar riscul sa fie probleme la amnio se dubleaza in cazul sarcinii gemelare, deci de acord cu tine sa ziceti pas.
Noi in final am mancat... pizza la cina. Ca am decis ca sunt prea obosita sa ma apuc de gatit, dar am luat tot ce imi trebuie si o sa fac ce imi propusesem pentru azi... maine. Sau poimaine, ca nu au intrat zilele in sac.
Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
salome10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui florycyk25 nu gasesc nimic pe netu asta,sa ma lamureasca... ahh ce stres si cati nervi...va jur ca am asha un servici stresant si parca nu mai vreau sa ma mai duc deloc la munca,dar nu prea am ce face momentan...nici nu pot sa-mi iau conc 10 zile,dupa care sa ma intorc la munca o saptamana si sa-mi iau iar conc,dupa sa ma duc iar la munca,nu pot asha...e ca naiba...ps: si ma bate si sefa la cap ca sa ma hotarasc sa stie daca angajeaza in locu meu sau nu 10+ |
Si la mine codul scris pe concediu e 01, adica platit 75 % dar pe mine nu ma deranjeaza diferenta asta. Mie mi a dat un concediu de pe 25-28 februarie si alt concediu de pe 1 martie-21 martie. pe 21 trebuie sa merg sa il prelungesc. E ciudat ce iti spune tie medicul. Trimite mi numarul tau de telefon pe mesaj privat sa vorbim mai multe daca doresti.
salome10 spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Florycik, dar ce probleme de sanatate ai? Flobaby si GTina, bine ati venit si sa aveti o sarcina frumoasa si bebelusi sanatosi in toamna! Ce gasca mare ne facem! Mihaela, felicitari pentru rezultate bune si bebe vesel la scan. Joyjoy, nici aici nu se prescrie no-spa, si nici nu se gaseste. Elena, ia sa faca bine sotul sa aduca flori, si numai azi... si nu doar flori, ca meriti! Auzi, cica iei de la gura copilului... pana la gura copilului al meu ar fi auzit vreo cateva din gura mea, daca pune asa problema Suna dragut pumpkin. Daniela, intr-adevar riscul sa fie probleme la amnio se dubleaza in cazul sarcinii gemelare, deci de acord cu tine sa ziceti pas. Noi in final am mancat... pizza la cina. Ca am decis ca sunt prea obosita sa ma apuc de gatit, dar am luat tot ce imi trebuie si o sa fac ce imi propusesem pentru azi... maine. Sau poimaine, ca nu au intrat zilele in sac. Dark Bendis 13+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Nu conteaza ce problema de sanatate are s au nu are Floricika. Nici eu nu am nici o problema de sanatate dar mi am luat concediu medical pentru ca lucrez pe teren, ma expun la frig si mult stres. Si de aceea am discutat cu medicul meu si am decis ca e mai bine pentru mine si bebe sa stau acasa.
florycyk25 spune:
nu am probleme de sanatate,multumesc lui dumnezeu,decat un servici stresant,munca cu oamenii e cea mai grea,trebuie sa suport tot felul de mirosuri,tot felul de oameni,tineri,batrani(senili),si jur ca nu mai am rabdare....stat p scaun 12 ore,fara pauza de masa si daca am clienti,uneori find singura pe tura,nu ma pot duce nici la toaleta...si sincer,stiti cu toatele ca mergem destul de des...nici nu vreau sa ma gandesc doamne fereste,in cazul supararii stomacelului,daca as avea nevoie de closet,ce se poate intampla...am camere de luat vederi si daca nu sunt in vizorul lor,ma suna imediat sefa si urla...offf....vreau acasa la mine in liniste si pace....
10+
Elena_R spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Elena, ia sa faca bine sotul sa aduca flori, si numai azi... si nu doar flori, ca meriti! Auzi, cica iei de la gura copilului... pana la gura copilului al meu ar fi auzit vreo cateva din gura mea, daca pune asa problema Suna dragut pumpkin. |
Hahah Dark Bendis, pe mine m-a amuzat si stiu ca si el glumea. Slava Domnului nu trebuie sa ne luam de la gura sa luam ce trebuie la copil. Dar asa e el mai ne-romantic, cred ca mi-a luat flori de maxim 5 ori in 10 ani (ultima data a fost acum de Sf Valentin deci mai am de asteptat 2 ani pana la urmatorul buchet de flori) It's ok, mergem si noi in oras la o pizza azi
Apropos de luat ce trebuie la copil, aici se practica baby showers. Adica mama face o lista cu tot ce trebuie (de la carut, la pat la biberoane si scutece etc) si inregistreaza lista asta la un magazin (sau mai multe) cu articole de copii. Apoi organizeaza o petrecere, in general intre femei, si fiecare invitata trebuie sa cumpere ceva de pe lista si sa desfaca cadoul in fata celorlalti invitati la petrecere. Si uite asa mama se alege cu tot ce trebuie fara sa plateasca nimic (well, numai banii de petrecere, dar aia e asa, simbolic).
Eu sunt foarte impotriva practicii asteia..Nu stiu, mi se pare asa, cersetorie.. Fara sa fiu rautacioasa, dar daca ai ales sa faci un copil trebuie sa iti asumi si cheltuielile aferente, nu? Cum ar fi sa pun eu acuma pe lista Bugaboo-ul de 500 si ceva de dolari? si sa si pretind sa mi-l cumpere cineva!! Deja cei care au aflat abia asteapta baby shower-ul. Ei bine, o sa ii dezamagesc ca nu voi face asa ceva
10+