Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ely_c spune:

Buna dimineata!

O primavara superba sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata, Doamnelor, Primavara frumoasa si ... burtoasa sa aveti! Nah, ca n-am gasit alta rima!

Bey, nu ziceam ca nu mai vorbim de mancare? Uite cum comand eu diseara mancare chinezeasca...oricum mi-era lene de gatit, ca am reusit sa racesc iar si am o stare de-mi vine sa ma bag sub pat...

Elena, chiar daca prajiturile alea ar fi cu rom din ala cu alcool, au cantitate mica. Eu am discutat si cu gasca mea de pediatri despre chestia asta, ca mai pun cate o lingura de coniac la tiramisu si voiam sa stiu daca pot sa dau la copil. Cica e cantitate ffff mica. Pe de alta parte, mie si la prima sarcina si acum mi s-a spus ca ar fi ok un pahar de vin pe saptamana dar evident ca m-am abtinut. Pe de alta parte, Bendis are dreptate, atentie la tiramisu, ca de regula se face cu oua crude. Dar daca poftesti rau de tot am eu o reteta adaptata pt fi-miu, fara oua crude si e cam la fel de buna.

Vi4i, stai cuminte sa te refaci, bine ca n-a patit nimic bebe. Sa stii ca suntem tovarase de suferinta, si eu o patesc rau de tot cu stomacul de la suc de citrice. Odata am ajuns ca tine la urgenta cu varsaturi si dureri atroce de stomac de la un pahar mare de suc de portocale. De atunci ma tin departe.

Deci revin: potoliti-va cu prajiturile, ca numa de alea nu bagam in mine ... Oricum mai nou am preferinte ciudate, cum ar fi painea cu unt si salata de varza murata.

Cum va rasfatati azi?

Zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Buna fetelor,
ma trec si eu pe listuta voastra cu un bebe de 10 saptamani DPN 23 septembrie.
Mai avem acasa un pusti de 16 ani si unul de 11 care abia asteapta sa isi cunoasca fratiorul (eu sper sa fie tot baiat spre deosebire de tot restul lumii).

Site-ul despre copii l-am descoperti cand eram insarcinata cu al doilea si m-a ajutat foarte mult mai ales ca pe atunci am locuit cateva lui intr-o alta tara.

Altfel am o relatie excesiv de tandra cu closetul si toate tomberoanele intalnite in cale indiferent de forma pozitie si dimensiune.Am devenit experta in vomat la volan si cred ca nu exista buzunar in care sa nu am o punga. Am facut si o tura de perfuzii cu vitamine cand ajunsesem la o medie de 8 reprize pe zi.De cateva zile sunt mai bine insa o dragoste atat de profunda nu se poate rupe brusc deci o mentin cu maxim cu 2-3 ture. Vestea buna este ca acum totusi reusesc sa mai si mananc deci nu mai fac perfuzii.

La inceput mancam numai peste si animalute de mare acum insa amniste pofte ciudate cu trimitere la cartofi wages si aripioare de la MC Donalds.(nu mai mancasem la mc de vreo 8 ani..)combinate cu pepene verde si struguri albi.

In rest suntem bine si asteptam cu interes eco de pe 15 martie si oroarea/teroarea de dublu test.

Vroiam sa va spun ca exista o analiza se numeste cardiotip fetal se face din 2 eprubete sange mama plus saliva tata si cu ajutorul ei se identifica toate acele chestii pentru care se face aminocenteza inca din saptamana 13. Evident spre deosebire de amniocenteza nu prezinta nici un risc. Costa cca 4300 lei si rezultate vin in cca 3 saptamani si se poate face in Bucuresti la Genetic lab. Sper sa fie o info utila.

Va doresc tuturor o primavara frumoasa si o sarcina usoara.

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Flavia

Buna fetelor,

Vroiam sa va spun ca exista o analiza se numeste cardiotip fetal se face din 2 eprubete sange mama plus saliva tata si cu ajutorul ei se identifica toate acele chestii pentru care se face aminocenteza inca din saptamana 13. Evident spre deosebire de amniocenteza nu prezinta nici un risc. Costa cca 4300 lei si rezultate vin in cca 3 saptamani si se poate face in Bucuresti la Genetic lab. Sper sa fie o info utila.

Flavia

Salutare tuturor,

Asta chiar nu am mai auzit-o. Cariotipul din sange periferic stiam ca se face adultilor in diverse situatii (cupluri cu probleme) sau copilului (nascut, nu in stadiu intrauterin).

Nu cred ca ar mai risca cineva sa faca biopsie de vilozitati coriale sau amnio (care nu sunt deloc ieftine), daca pentru niste bani in plus ar putea afla toate info din 2 eprubete de sange matern... cu risc zero!

A mai auzit cineva de varianta asta? Chiar sunt curioasa...

In rest... o zi frumoasa si o primavara excelenta!

Jo 13+

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Flavia, bine ai venit in club!

O sa treaca perioada asta cu greturile, o sa vezi. SI eu m-am simtit rau saptamani la rand, dar acum se pare ca se vede luminita de la capatul tunelului pentru ca ma simt din ce in ce mai bine. Doar somn imi mai e la greu.

Mina, mea maxima culpa!

Virgo, sa-mi lasi doar de stire cand apari prin peisaj. Sper sa fie intr-un weekend (ori penultimul din martie, ori in aprilie) ca de pe 28-3 pana pe 1 aprilie o sa fiu in Franta.

Azi am fost iar la control, am facut din nou eco si am vazut bebeii facand tumbe. Sau nu stiu ce faceau, poate inot sincron, dar ideea e ca se miscau foarte tare amandoi de a ras cu lacrimi tipa ce imi facea ecografia. Si sotul s-a distrat de numai. Am zis ca bine ca seamana cu sora-sa (si Alma era extrem de activa la mine in burtica).
Deja se disting tot mai bine, li se vad foarte bine partile corpului.
Mie mi-au luat vreo 9 sticlute de sange pentru analize ( o ditamai lista au notat acolo). Mi s-au dat informatii despre toate testele obligatorii si mai putin obligatorii si am hotarat sa merg vinerea viitoare pt a masura translucenta nucala (parca asa ii spune/in NL nekplooi meting), test ce trebuie sa-l platesc din buzunar (140 de euro)ca nu-l acopera asigurarile (mna, eu platesc lunar 225 de euro la desteptii astia de la asigurari si nu-s bolnava niciodata, in spital am aterizat doar la nasterea Almei si acum va fi a doua tura)..
Indiferent de rezultatul de saptamana viitoare (de preconizari/estimari), am decis deja cu sotul cu nu recurgem la amniocenteza pentru ca riscul de a pierde sarcina e si mai mare la gemeni.

Pe Alma tocmai ce am dus-o la o party pentru copii.
Fug in oras sa fac ultimele cumparaturi pentru maine la party si apoi revin sa fac tortul Tiramisu. A propos, il fac adaptat sa pot papa si eu, adica renunt la ouale crude si combin doar mascarpone cu frisca, amaretto (asta cu alcool, dar nu cantitate industriala), esenta de migdale, zahar pudra si un strop de cafea...Toate le amestec in 3 minute in robotul de bucatarie..Prima frisca, apoi restul ingredientelor. Fac un sirop din cafea tare si lichior amaretto in care ud piscoturile Savoiardi si le pun artistic, mai intai pe lateraul tavii/in picioare, apoi pe fundul ei, intr-o forma de tort detasabila (o sa folosesc acum o inimioara), in care am pus in prealabil folie transparenta. Umplu cu un strat consistent de crema, inca unul de piscoturi, inca unul de crema si termin cu piscoturi. Maine o sa-l rastorn pe un platou si il pudrez deasupra cu cacao, pun zmeura din compot pentru decor (pe margini cateva si inca cateva pe deasupra). Cand servesc, poate pun si un mot de frisca la tub (asta tot de decor. Uite ca am dat si reteta ca sa evit eventualele intrebari. Am zis sa actionez pro-activ .

O zi buna tuturor!

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Bine ai venit,Flavia! Sper sa treaca repede greturile.

Nu am auzit de testul mentionat de tine, aici sigur nu se face.

Vi4i, sanatate multa si ai grija de voi!

Elba, cu placere si iti urez sa scapi si tu cat mai repede de greturi si dureri de cap

Mina, aici nu se serbeaza 1 martie (noi -adica in familia si in cercul de prieteni de aici - sarbatorim echinoctiul de primavara, Ostara, dar e mai incolo), dar daca e vineri, e zi de supermarket, si am decis sa lasam azi Tesco sau Sainsbury's unde mergem de obicei si sa dam iama la Aldi la produse continentale (anghinare la borcan, sun dried tomatoes, ardei copti, Sacla beans si alte smecherii, pe care le gasim la juma' de pret la cat le-am lua din supermarketurile made in UK)... asa ca o sa pun de niste paste cu pesto, sun driend tomatoes, artichokes, fasole, bucatele de mozarella si parmesan ras deasupra, mmmmm... abia astept cina.

Good news de la mine, chiar azi am primit scrisoare de la NHS ca sunt "low risk" pentru sindromul Down (nu au spus cifrele, dar aici cifrele nu se dau) deci stau cuminte si astept cu incredere scanul din saptamana 20. Me happy

Dark Bendis 13+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

Felicitari danyce si DarkBendis!

Vi4i multa sanatate! Cel mai important, bebe e bine! Si eu ma mir de utrogestan, recomandat pentru evitarea contractiilor. Mie mi s-a prescris no-spa pentru asa ceva

Ati tot vorbit de dulciuri cand eu incerc sa evit savarinele care imi plaaaaaaaac de cand ma stiu . Si mai am si una din cele mai cunoscute si apreciate cofetarii din Bucuresti fix vis-a-vis... N-au reusit astia cu firma lor luminoasa si cu magazinul proaspat renovat sa ma ademeneasca asa cum ati reusit voi cu discutiile si retetele, lol !!!

Ca sa nu mai zic ca am dat o raita si pe site-urile cu mancare chinezeasca, tot in urma discutiilor de aici. Din fericire nu m-a atras nimic. Cred ca diseara o sa comand ceva taboule si ras asfour, un humus... ma mai gandesc .

Azi am iesit la cumparaturi si am purtat o pereche de ochelari de soare cu lentile foarte slab colorate, asa bine a fost... am simtit ca a venit primavara !!!

www.youtube.com/watch?v=FSea1YPxK1c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=FSea1YPxK1c si pentru toate doamnele, chiar daca sarbatoresc sau nu aceasta zi!

Jo 13+

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GTina spune:

Buna fetelor!

Sunt noua pe acest forum, desi citesc despre copii.ro de vreo 7 ani. Am si eu in burtica un samburel de 8 saptamani, iar acasa o fetita cuminte si desteapta de 6 ani. Constat ca de acum 6 ani cand m-a preocupat ultima data subiectul, au aparut foarte multe informatii si investigatii legate de sarcina.
La mine problema este un pic mai complicata, am o boala de sange rara care se manifesta prin risc crescut de coagulare al sangelui. Deocamdata iau doar antiplachetar si sper ca totul sa fie bine. Am risc mare de pierdere a sarcinii in primele 3 luni, insa stiu si simt ca asta nu se va intampla.

In ceea ce priveste greturile, e ceva mai bine decat la prima sarcina, in sensul ca pot manca cate ceva: fructe, covrigei, putine branzeturi.

Va urez tuturor o primavara usoara si fara complicatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flobaby spune:

Buna!!!!!!!!!!!

Fetele, ma primiti si pe mine in gasca?:P.

Eu sunt FloBaby, graviduta in 8 saptamani ( UM 03.01.2013, DPN 09.10.2013) si mamica de printesa nascuta in 17.06.2009 ( nu mai stiu cum se face semnul de gravi la semnatura:P - oare asa era " ?????).Ma rog, ma prind eu pana la urma:)).

Va urez un week-end minunat tuturor!

Florentina zurlie si de Maria Ioana ( Campioana )17.06.2009
http://community.webshots.com/user/FlorentinaMacovei

Binladenu'

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1812973140

http://lb1f.lilypie.com/SDdqp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina
Cum va rasfatati azi?

Cu ninsoare, vant, frig si intuneric. Frumos peisaj de primavara pe aici... As fi vrut sa fiu acum in piata Romana pe la tarabele cu martisoare

I-am zis la sot sa imi ia flori azi si a zis ca iau de la gura copilului, ca banii de flori pot fi folositi sa luam scutece, ce imi trebuie mie flori Mi-a inchis gura hahaha Deci nu sarbatorim nicicum. Desi cred ca o sa comand si eu cina diseara cu toate ca am incercat sa ma tin departe de restaurante (paranoia mea ciudata) dar fac o exceptie azi si iau ceva ce stiu sigur ca e preparat bine Asa ca am liber de la bucatarie

Felicitari pt rezultatele bune Daniela si Dark Bendis!!! Ma bucur sa aud ca sambureii sunt bine sanatosi

Flavia, bine ai venit in club si sarcina usoara iti doresc! Stiu ca nu e frumos, dar nu m-am putut abtine sa nu rad de idila ta cu closetul Sper sa treaca in curand!

Joy, nu cred ca se prescrie asa des no-spa in afara de Romania. Cel putin eu nu am auzit pe nimeni din alte tari sa ia no-spa decat daca si-au adus din Romania. L-am intrebat si eu pe doctor despre asta si nu auzise nici de no-spa nici de drotaverinum. Ceea ce ma face sa ma intreb cat de bun e totusi daca nu e asa de raspandit..

FloBaby, bine ai venit, felicitari pt samburelul mic!

M-am tot gandit la un nickname pt samburelul meu si pana la urma am ajuns la pumpkin (foarte inspirat, nu-i asa?). Macar e neutru. Asta ma duce cu gandul la familia Bundy ca asa o alinta Al pe fi-sa

O primavara frumoasa si insorita va doresc

10+

Mergi la inceput