Alimentatia BIO - e importanta pentru copii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu tin foarte mult la eticheta bio si aleg intotdeauna produse bio, daca pot.
E adevarat ca e mai scump, dar mi se pare foarte important ce mananca familia mea.
Eram acum cateva zile la o ferma-restaurant in muntii Trodos, Cipru - tinut de o familie de englezi - si ne spuneau ca toata carnea de pui din vanzarea - de peste tot - este carne de la pui ingrasati cu hormoni - pentru ca altfel carnea ar fi mult mai tare si atoasa.

Eu imi aduc aminte de copilarie - aveam gaini pe care le cresteau parintii cu graunte, paine si iarba tocata si niciodata nu aveau pieptul asta baban pe care il poti cumpara in comert.
De fiecare data ma gandesc, cand vad piept de pui - in galantar- ca pachetul cu pieptii cei mai grasi sunt cei cu cei mai multi hormoni ...

Eu am gasit o sursa de gaini bio - stiu ce mananca gainile, sunt la un fermier acasa, pot sa le vizitez ... costa mai mult, dar, in mintea mea, eu zic ca face pretul.
Cred ca orice familie din Romania, poate gasi, la tara, niste tarani care sa le tina niste gaini :) - platesti grauntele si ceva extra si ai colonia ta de gaini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

A devenit extrem de dificil sa tot faci slalom printre fel de fel de produse si sa dai cu banul care o fi ok. te iei dupa pret, nu e mereu relevant. Te duci dupa sursa (ex gainile de mai sus) - e extrem de complicat, pentru cate alimente le putem controla sursa?

Oare chiar ar fi greu sa se impuna prin legislatie sa fie specificat pe eticheta produsului tipul de produs? Categoria A, B,C in functie de cum este el evaluat de nutritionisti sau specialisti etc.

Ce se intampla acum nu e doar obositor (trebuie sa fii atat de ingenios incat sa gasesti sursele cele mai bune), dar si incorect fata de cetateanul de rand. Un fel de bataie de joc, sau hai sa ne mai petrecem ceva ore pe zi studiind atent ce mancam (cand altii ar trebui sa fie responsabili sa o faca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Sotul meu are o mica afacere cu un depozit de fructe,in tara si in afara ...
Bunicul meu la fel,de fapt de aici ne-am inspirat si noi,
dar stiu ffff bine ca etichetele bio,asa zise bio,din supermarket sau unde or fii nu exista......
E o noua tactica al comertului de a mai castiga ceva in plus pe timpuri de criza financiara si "sanitara"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Diana - nu stiu cum e in Romania cu etichetele bio - dar in alte tari, sunt f serioase. Evident ca sunt si scandaluri - dar , uite ca ele apar in tari unde se fac controale pe adevaratelea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Graul pus de parinti...bunici...etc,la tara se ierbicideaza si se pun ingrasaminte, porumbul la fel, deci chimicale.Gainile, vacile si alte oratanii din gospodarie sunt hranite cu aceste cereale care contin pesticide.Aceleasi oratanii dupa ce mananca fac c...a, iar cei care poseda gradini pun acest ingrasamant natural (de unde natural) sa pregateasca terenul pentru a fi cultivat ca de, nu e chimicala. Orice animal din curte se mai imbolnaveste, omul ii face tratament, vaccinuri si alte chimicale.Deci unde e partea bio?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Eu imi aduc aminte de copilarie - aveam gaini pe care le cresteau parintii cu graunte, paine si iarba tocata si niciodata nu aveau pieptul asta baban pe care il poti cumpara in comert.



Unde mai pui ca uneori carnea mai e si injectata cu apa si alte solutii, sau arome.
Am o cunostinta care lucreaza intr-o fabrica in care exact asta face, injecteaza apa si fosfat de sodiu in carnea de pui. Pe undeva citeam ca se face asta ca sa se impiedice deshidratarea carnii? Cert e ca ajungi sa platesti nu doar carnea, ci si apa din ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu sunt super uimita cat de usor e sa nu respecti legea si sa nu fii prins(sau prins foarte greu).



Se invart bani multi. Foarte multi.
Si totul devine simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Marcia e corect multzam. Miriluta si eu la fel m-am ofticat, ca eu tot timpul ma lupt cu sotul si scot ouale de bodenhaltung din cos si pun bio. Cine ridea de mine aseara?

Gata, sa ii ia naiba cu produsele lor bio, de parca alealalte sunt nebiologice, crescute din praf cosmic. Nu mai dau banii ca nu ii mai cred. Sper sa ii arda bine de tot.


Exact asa mi-am luat-o si eu in freza de la dl. sherif...ca eu sunt mai cu motz si nu mananc decat oua Armani (asa le zice el). Am auzit ca madame Aigner (ministra Agriculturii) cica nu vrea sa introduca controale mai stricte si sa numere oo-le (asta cu numaratul oo-lor e pe bune, Nastase ar trebui sa ceara IP Rights ) ca, zice madame, legile sunt deja foarte stricte, ar trebui DOAR aplicate.

Cumpar de obicei numai produse BIO (in afara de carne ca nu imi permit sa dau 30€ pe un pui BIO - daca o fi si ala bio) tocmai pentru ca in ultimii ani am tot avut probleme de sanatate si tot felul de tumori care apar dupa bunul plac. Ma gandeam ca asa imi golesc buzunarele insa imi prelungesc durata de viatza, mie si familiei mele. Dupa cum vad insa in ultima vreme, totul nu e decat o mare pacaleala ca sa ii ia fraierei de mine banii din buzunar.

Singura solutie, pentru cine are posibilitatea, sunt legumele din gradina proprie. Eu una de azi, renunt oficial la toate BIO -rahaturile

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)


Miriluta-draguta, eu cumpar demult oo de la taranii din zona mea,am locuri unde merg si le iau direct din cuibar spre amuzamentul juniorului meu .
Nu stiu cat sunt de bio dar sunt mult mai sanatoase pt ca gainile alea le vad ciugulind pe campiile lor toata vara,le dau malai si ei zic ca sunt hranite fara chestii modificate genetic...deci cam ca la tara,la noi.
Cumpar si eu multe chestii bio sau aleg sa aiba cat mai putine chestii.Cumpar multe de la producatorii locali in care am mai multa incredere...
Ouale bio vin la noi,in majoritatea supermarketelor mari din Italia si Olanda...tari in a caror marfa bio nu prea am incredere .

Edit sa spun ca nu am incredere in marfa bio din Italia pt ca au fost si la ei scandaluri destule si ziceau ca la cata marfa bio este, ar trebui ca Italia sa aiba de nu stiu cate ori mai multa suprafata agricola decat are vis-a-vis de conditiile impuse culturilor bio.
Apoi am fost de multe ori cu masina in Italia si mi s-a intamplat de mai multe ori sa vad suprafete agricole biologice (erau pancarde)la autostrada unde poluarea e mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

Eu sunt dintre cei care nu au incredere ca acel magic "bio" verde de pe eticheta garanteaza un produs natural, curat si asa mai departe. Am incercat de cand am copii sa imi fac diverse "relatii" pe la tara si asa mai fac rost de un ou de casa, de niste cartofi, mere, branza de vaci depsre care stiu sigur ca nu sunt obtinute folosidu-se diverse substante toxice.



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii%20editia%202&page=7" target="_blank">sunt in concurs!! me1!!!
Ce mai povesteste Ana...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

hai mai Alina, mai de curand scriai cum tu cumperi numai produse bio de la Tengelmann sau Rewe..uita-si??!! Vezi ca taranii aia vand si lamai si portocale..ce fac..ei le culg cu manutza lor din pomul bio?!

da, si io sunt o fraiera care cumpara multe produse marca bio mai ales pt copii, nu numai aceste oo.

Meg, nu as fi asa de sigura. Mama mea, care e destul de novice ceama veterinarul sa ii vaccineze gainile, cu ce..nu stie, odata la 3 luni le hraneste cu grauntze cumparate, deci nu le stie origine.
Si la rosii si la mere tot ea imi spune ca daca nu le stropeste nu au nici o sansa. se maneasa.
In afara faptului ca gainile alea sint nitel mai sportive nu au nimik deosebit decat pt mintea noastra.

si ca fapt divers tot in lantul pacaleli la zi: sambata vroiam sa cumpar niste dulciuri pt o persoana care are diabet si nu am gasit nici la EDEka nici la DM si am intrebat vanzatorii si mi-au spus ca-s scoase dupa piata ca erau mai "rele" decat cele normale..Mai sa fie si cate am cumparat pt diversi vai de capu lor!

Mergi la inceput